|
![]() |
#6271 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Presporo to ide. Od novih modela mobitela pa do generalki OSa.. Trebaju cijeli visi i srednji segment mobitela izbacit da bi se dobro klali sa konkurencijom. Nece ni u flagship ubacit najnoviji SD nego proslogodisnji kaj mi nikak nije jasno zbog cega. |
![]() |
![]() |
#6272 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ipak, to nista ne mijenja. Taj novi SD je tek ponesto brzi od starog, a nije bas da kao na Androidu moras imat najbrzi CPU da bi radilo kako spada. Na Androidu ako na flagshipu nemas apsolutno najbrzu stvar onda je vec katastrofa. ![]() |
![]() |
![]() |
#6273 |
Premium
|
Pa i ovdje je vec katastrofa prije svega zbog baterije. Da su stavili 801, ne samo da bi dobili brzi chipset nego i efikasniji. |
![]() |
![]() |
#6274 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Ljudi ne znam za vas, ali meni od WP stvarno valja samo low end aka entry level, dakle L520 i L630. Ti telefoni stvarno nude bang for buck, a ostali jači modeli uglavnom nude avanturu života (koja nije uvijek ugodno iskustvo), tako da mislim da bi Microsoft trebao angažirati team da detaljno proanalizira i izdominira taj donji segment jer u njemu imaju najviše potencijalnih kupaca koji jedva čekaju pobjeći sa štucavih androida iz 2014. godine koji vrte OS na suludih 512 ili 768 megabajta radne memorije.
#6275 | |
Premium
|
Citiraj:
@MAGARAC: I to stoji. Ali oni su ocito previse inertni da bi uradili takvo nesto. |
|
![]() |
![]() |
#6276 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Po meni low end uređaji na wp rade ko podmazani, aktulani OS bi se zagušil i bil bi na granici neupotrebljivosti.. Žena ima 520 i mob radi zvijerski, za taj tip hardvera.. I tu wp briljira dobrano.. Low end segment je pun pogodak! Bezveze mi je, kaj nema praktički neke razlike između low end i high end segmenta na wp, radi uglađeno i to je to.. Ne ostavlja onaj wooow efekt, i nisi pod dojmom, praktički ne znaš kaj se krije ispod haube, dok ne pogledaš u mob il neki 3rd app za specke moba... Al s druge strane, onda ne vidim razlog uzimat 930, kada, za duplo manje love (925, 920, nadolazeća 83tka, 730 itd) kupiš mob koji praktički nezamjetnom većom brzinom izvršava poslove koje si mu zadao primjerice od l925..Tak da je pitanje, čemu hajend segment kod wpa... Za igre svi znamo da nisu najbolje optimizirane za wp.. Pa di onda dolazi adreno 330 do izražaja, al baš do izražaja.. @Magarac, 801 je niš drugo neg nafrizirani proc.... Brzina kod wpa ne igra veliku ulogu, on je optimiziran za sve segmente uređaja i to je to.. |
![]() |
![]() |
#6278 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Zvonac - sve si rekao i pogodio bit.. Lumia 625 koju namjeravam uzet radi brutalno dobro a nadje se za manje od 1000kn, nova i neotvarana od nekog tko je npr. produzio pretplatu.. |
![]() |
![]() |
#6279 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Neo, ovo sto ti navodis manje vise sve ima istine samo ovisi u kojoj mjeri za koga jer nemaju svi iste zahtjeve. Ali mislim da ti je krajnje vrijeme da se vratis na Android. Vidim da se na wp previse mucis... Meni je WP ok i zao mi je sto nisam na njega presao jos prije. Istina, fali nekih stvari koje nisu logicne, ali kad vec toliko usporedjujete WP s Androidom, meni osobno do ICS je bio sranje. Kad se samo sjetim svoje muke s LG O2X. Froyo smece, a na svakom modanom Medenjaku se nesto srusi...
#6280 |
Premium
|
Ma kolko god ja pričao i dalje me 930 privlači jako.. Na taj mob sam čekal pun kufer da ga predstave i onda čekaš još tolko da dođe u dućane.. I onda posle toga, imal sam kaj čitat o njoj, čemer, jad i tuga, globalnih razmjera.. Našlo se par pojedinaca kaj nisu osjetili lošu kvalitetu kontrole Nokie i sad uživaju u potonjoj.. A ostali, psuju Nokiu i Microsoft zajedno ![]() Imam osjećaj, ko da na taj način testiraju tržište, na nama, da ne velim kaj.... Čak si mislim možda tih par sretnika, koji su dobili L930 koja je možda bila namjenjena Baracku Obami i njegovim osobljem pa i otud veselje prema istoj ![]() Čekam da izbace nasljednika 1020, pa da se mogu opet veselit, da opet Nokia postavi standarde u fotosmartfon industriji ![]() |
![]() |
![]() |
#6281 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja sam se na WP-u preporodio. Odbijam dati preko 1000kn za mobitel, a svi znamo kakvi su androidi za te novce. Osim toga, puno nas je kojima se bas svidja sto oko WPa nema toliko petljana. Pa promijenio sam bio 10 launchera na androidu i nijedan mi nije bio ni blizu ovoga sada. |
![]() |
![]() |
#6282 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
u low endu se hvataju korisnici i market share... sa korisnicima dolaze i developeri... te od svega beneficira cijeli ekosistem... samo mi se ne svidja politika forsiranja USA trzista, na kojem Nokia nikad nije bila "igrac" (a sad, porkaj Applea i Samsunga nemoze ni biti), umjesto da se koncentriraju na tradicionalna Nokia trzista.. Europa, Azija (Kina, Rusija, Indija)... |
|
![]() |
![]() |
#6283 |
Premium
|
Nema razloga da bude spor kad je sve turbo jednostavno i "linearno". Nema skinova, tema, brdo opcija i izbornika. Napravljeno da se koristi kak je za razliku od Androida koji je all about personalizacija. Skoro da neki zesci skinovi imaju vise opcija u padajaucem izborniku nego cijeli 8.1. Sve se svodi na to ko kaj preferira. Prckanje i personalizaciju ili jednostavnost i funkcionalnost ali sa jako malo "zabavnog faktora". Bedasto se perpirat oko toga kaj je bolje jer je to cista individualna stvar sto vec ptice na grani znaju. |
![]() |
![]() |
#6284 |
The mighty pirate
|
Sve mi se više čini da raste broj korisnika koji telefone gledaju kroz benchmarke i po njima smatraju telefon boljim ili lošijim. Kako uopće profitirate od 2 jezgre više na WP? Zapravo, gdje uopće vidite tu razliku na bilo kojem mobilnom OS-u? Meni je to sve prepucavanje u stilu tko ima većeg.
#6285 |
Premium
|
Al nije sve tak crno, MS bu valda promenil politiku, dok bu videl na voda nejde na njegov mlin.. Buduće nadogradnje bi trebalo donijet znatnija poboljšanja u svim aspektima... 8.2 il wp9 kak god da bu se zval.. EDIT: To i mene zanima, dal postoji neka razlika 2vs4 na winsima? Za android znam da je drastično poboljšanje, pošto imam N5 dok upalim 4 jezgre, surfanje je fenomenalno, inače dok je u "eco mode" znači jedna jezgra, mob je i dalje funkcionalan.. Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 16.08.2014. u 13:52. |
![]() |
![]() |
#6286 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
Citiraj:
Za 1000kn dobis novu zapakiranu L625, stabilan i brz, odlican mobitel bez stekanja i zastajkivanja, sa ok kamerom i koji ce sluzit barem 2g.,uz to imas apsolutno sve aplikacije koje su potrebne Dok kod androida takoreci nije moguce dobit takav uredaj sa 2g. garancije u RH L625 je zapravo razlog zbog kojeg se sve vise dvoumim preci s androida na wp i ne davati 2000kn da bi mob normalno radio i sluzio barem 2g. |
|
![]() |
![]() |
#6287 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() ![]() Ja cekam dobar dual SIM pa da opet koristim WP i stvarno bih zelio da se WP probije i da bude konkurentan ostalim OSovima u svemu. Nesto mi nije jasno: uvijek se govori kako WP radi fluidno na slabom hardveru, tipa Lumia 520. Zar nitko ne vidi beskonacno dugo "loading" ekran dok se ne otvori aplikacija ili "pricekajte" ili "nastavak" (ili kako vec) da se vratis iz aplikacije na slijedecu aplikaciju, itd. ? Zar nije isti vrag kad Android otvara aplikaciju trenutno i ima stutter na slabijim uredjajima radi toga, i kad WP (ili iOS) otvara aplikaciju 5 ili 10 sekundi sa "loading" na ekranu ? Ne pljujem, ne flejmam, koristim WP (Lumia 920), samo primjecujem. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6288 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#6289 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja još na wp nisam nijedanput doživio Loading ili Nastavak ili što već. Sve što otvorim je instantno upaljeno, samo se animacija otvaranja prozora odvrti. A uređaj je upaljen evo praktički tjedan dana u komadu. Možda netko ima onaj error gdje mora upaliti dječji kutak pa ga ugasiti... nešto sam negdje čitao da su se ljudi žalili.
#6290 |
Premium
|
Ne znam zbog cega je tu 625 tak popularna pored 630 koja je jeftinija i ima dosta bolji ekran. Ekran na 625 je poprilicno los i to ne samo zbog niske rezolucije. Ja bi rade 630 sa losijom kamerom nego 625. Jos je i jeftinija. Vec me kolega pertekal. Ugl treba pogledat 625 prije nego se kupi jer bi nekome tko je navinkut na Nokijine ekrane mogao dosta lose sjest. |
![]() |
![]() |
#6291 |
Premium
|
Dvije stvari zbog kojih sam odlucio uzet L625 umjesto L630: Front kamera Bljeskalica Front kameru jos ajde mogu prezalit, ali bljeskalicu nikako.. Inace, oba ekrana su vrlo dobra.. |
![]() |
![]() |
#6292 |
Premium
|
Meni bas i nisu. Imal sam 630 i to je onak, OK i isto sam se dvoumio izmedu nje i 625 i jednostvano nisam mogal prec preko ekrana na 625. Nema nis, ni svjetlinu, ni crnu, ni rezoluciju, ko da je sa 5 godina starog telefona. Za Nokia standard 625 ekran je kriminal cak i za low end model. No opet to je isto stvar ukusa.. 630 je kriminal losa kamera po meni btw. Sve 5. Kamera je kamera. Svako ima svoje prioritete. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.08.2014. u 14:46. |
![]() |
![]() |
#6294 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ti imas Lumiu 930. Ja govorim o slabijim Lumijama. Mama mi koristi 620, radna kolegica 520. Svako malo "nastavak", "loading", "pricekajte", itd. |
|
![]() |
![]() |
#6296 | |
tiki
|
Citiraj:
Ali svejedno je brže od sličnog androida i radije ću da mi tako napišu nego da mi zablokira pa nakon 30 sekundi izvrti sve radnje koje sam stiskao po ekranu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6297 | |
Premium
|
Citiraj:
WP je fluidan al nije brz. Možda bi wp i dobil na brzini malo, da nema onih animacija i sl. A za ovaj loading, kaj nije bilo rečeno da bu u nekim nadolazećim updejtima maknuli to.. |
|
![]() |
![]() |
#6298 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Meni na L1020 8.1DP non-stop resuming i loading. Whatsapp učitava 2-3 sekunde najmanje. Viber je neupotrebljiv, zapravo sad ću ga deinstalirati. Kod većine aplikacija "resuming" uopće ne resume-a gdje sam stao, samo je ponovo učita, a da ne govorim o frustraciji ako ti neka aplikacija radi nešto, pa ne smiješ dopustit da mob ode u standby jer je onda cijeli trud bye-bye, itd. User interface možda je fluidan, iako i on zatrza na izlazu iz nekih aplikacija, no animacije ga čine sporim, tako da je cijela ta "brzina" očito relativna stvar. |
![]() |
![]() |
#6299 | |||
Premium
|
Citiraj:
Ja sam zbog fluidnosti presao na WP i na Android bih se mogao vratiti jedino ako mogu dobiti experience bez ikakvog trzanja. Citiraj:
Citiraj:
Steta sto su izbacili flash i prednju kameru na L630, al i bez toga meni je to bolji uredjaj od L625. Zadnje izmijenjeno od: Brko. 16.08.2014. u 17:10. |
|||
![]() |
![]() |
#6300 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ima resuming/loading i na L930 kod npr WhatsAppa, traje pol sekunde-sekundu, al svejedno. Makar to moze bit i da je do katastrofalno lose napravljene aplikacije, bio bi red da ju vec jednom azuriraju. Desi se i kod otvaranja nokia kamere i u jos par situacija sa drugim appovima mi je to izletilo, al nemrem se sjetit sad, a ne mogu pogledat jer mi je mob drugi put na servisu u 10 dana sto ga imam. OS je fluidan, al aplikacije nisu bas, nisu tako uglancane kao za iOS npr i ne prolaze dovoljno striktno testiranje/odobravanje prije pustanja u store. Sve ima svojih prednosti i mana, svodi se na to kome su koje stvari bitne, a koje ne. Ja se jos premisljam bi osto na WP il ne, na iOSu jednostavno brze odradim sve sto radim i imam nekih funkcija koje tu nemam, al opet i tu imam nekih koje tamo nemam. |
![]() |
![]() |
|
|