Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 12.08.2014., 09:37   #541
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor akoj Pregled postova
Rođak mi je za klinca kupio Elephone P7 Mini na onoj Pandinoj akciji za 70$. Javit ću vam dojmove kad stigne. Moglo bi biti zanimljivo.
Mobitel je stigao jučer, a PDV nije plaćen. Nije stigao u kutiji već dobro omotan u onoj foliji/spužvi.
Što se pozitivnog tiče - baterija je izdržala jučerašnji dan, ekran je ok, a kaže da je kamera po danu vrlo dobra.
E sad ono loše - GPS ne radi uopće, ne daje znakove života. Bočne tipke rijetko kad hvataju iz prve. I sad, najveći problem. Odmah kad ga je upalio pokrenio je Antutu koji se pred kraj izgasio. Pokušao je opet i ista stvar. E onda ga je dao klincu da se igra. Prilikom igranja zahtjevnijih igara nakon 10-15 postane nenormalno vruć, ekran počne treperiti i izgasi se. Kad se ohladi, sve radi "ok" i na ekranu nema štete.
Staro 12.08.2014., 09:40   #542
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Long live Elephone & Pandine akcije!
stops je offline  
Staro 12.08.2014., 09:50   #543
chief_wolfinjo
Guest

baš su se proslavili onda... mada moj P2000 radi normalno, sad dal sam imao sreće ili ne to neznam. čak i gps radi

anyway, na mail mi je stigla poruka za THL 5000, koji se na nama nepoznatom shopu možete kupiti sa kuponom

kupon kod: THL5000

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_68241.html

sa kuponom je cijena: 256.99$

dok je originalna cijena 269.99$

Staro 12.08.2014., 10:06   #544
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Mobitel je stigao jučer, a PDV nije plaćen. Nije stigao u kutiji već dobro omotan u onoj foliji/spužvi.
Što se pozitivnog tiče - baterija je izdržala jučerašnji dan, ekran je ok, a kaže da je kamera po danu vrlo dobra.
E sad ono loše - GPS ne radi uopće, ne daje znakove života. Bočne tipke rijetko kad hvataju iz prve. I sad, najveći problem. Odmah kad ga je upalio pokrenio je Antutu koji se pred kraj izgasio. Pokušao je opet i ista stvar. E onda ga je dao klincu da se igra. Prilikom igranja zahtjevnijih igara nakon 10-15 postane nenormalno vruć, ekran počne treperiti i izgasi se. Kad se ohladi, sve radi "ok" i na ekranu nema štete.
Izgleda da se treba još ovakvih slučajeva dogodit da konačno se shvati da se treba kloniti takvih mega akcija i popusta.
Vjerojatno nije do modela, već do tog mobitela, al svejedno.
Brko je offline  
Staro 12.08.2014., 10:17   #545
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Izgleda da se treba još ovakvih slučajeva dogodit da konačno se shvati da se treba kloniti takvih mega akcija i popusta.
Vjerojatno nije do modela, već do tog mobitela, al svejedno.
Dosad me pitao za savjet i informirao se prije kupnje (HongMi Note sebi i ženi G4S). A sad je impulzivno kupio i naučio na teži način. Barem mu škola nije bila skupa.
Staro 12.08.2014., 10:21   #546
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Svejedno, nije besplatna. Očito je da ovi prodaju poluispravne, refurbished ili samo preflešane mobitele.
Taj Elephone, jel negdje piše da se inače tako grije ili je samo do tog uređaja kod tebe?
Tako je pisalo za Jiayu da se usijava, a kolega Matta kaže da je njegov mlak. Čini se kao da određene telefone nešto pati.
Brko je offline  
Staro 12.08.2014., 10:25   #547
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Donio mi kolega naš poznati inew v3 sa stuck inew bootlogom na ekranu.
Recovery je original unutra a factory reset nije pomogao znači trebalo bi ga poflešati preko SP flash toola.
Da ne kopam sad po miljon foruma koji je sw najbolji.
Koliko se sjećam bile su dvije verzije mobitela - dali idu dvije verzije sw-a unutra ??
Nazad na pločici piše mu v4.0 ako to šta pomaže..
zupy je offline  
Staro 12.08.2014., 10:31   #548
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
#AKOJ

Prosle godine sam kupio jedan dvojezgreni na takvoj pandinoj akciji. Isti problem, hladan - sve radi, čim se ugrije ekran posvijetli do neprepoznatljivosti. Dobio od Pande djelomični refund.
fora je offline  
Staro 12.08.2014., 10:34   #549
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Ma tražio čisto da pomognem čovjeku, ali nisam ništa našao. Jedino sam našao da imaju dvije verzije mobitela, a razlika se vidi po šarafima. Njemu su šarafi na dnu pa se radi o staroj verziji. Očito se radi o skrpanom mobitelu jer je došao bez kutije.
Inače, P7 Mini bi trebao biti sličan/identičan Mlaisu MX28 odnosno Cateeu CT300.
Staro 12.08.2014., 10:42   #550
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Tako je pisalo za Jiayu da se usijava, a kolega Matta kaže da je njegov mlak. Čini se kao da određene telefone nešto pati.

Istaknuo sam da je mlak prilikom normalnog koristenja, youtube-a, kamera, video, news aplikacije, itd.
Nisam pokrenuo nijednu igru na njemu pa da mogu reci da li se u tom slucaju usije ili ne. Vrlo lako je moguce da bi tada bio jako vruc ali eto, nisam isprobao a mob je vec otisao drugom vlasniku.
Staro 12.08.2014., 10:53   #551
plavi83
Premium
Moj komp

plavi83's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Prvi dojmovi o ZTE Nubia Z7 Mini:

- Definitivno bolja za "hendlanje" u odnosu na 5.5" Lenovo K910. 5.5" mi je ipak preveliko.
- Lijep dizajn, decentan, nenametljiv. Crveni prsten koji je home button i notification LED je stvarno super. U opcijama se moze dozvoliti i zabraniti pojedinim aplikacijama da koriste isti za notifikaciju.
- Zadnji poklopac je klizav posto nije mat ali to me ne brine puno jer ce na nju Nillkin Frosted shield oklop.
- UI je lijep, flat. Zove se NubiaUI 2.0. Malo naginje na iOS i Android L. Zauzima dosta memorije (175 MB), zna nekad malo zalagati sto mi je cudno jer nije bas prekrcan opcijama. Ima dosta manje opcija za "štimanje" u odnosu na VibeUI od Lenova (cak od 1.0 verzije, od 2.0 verzije da ne govorimo).Ipak, podrzava neke stvari koje mi se svidjaju a Lenovo nema (doubletap to unlock napr.)
- Oba SIM utora podrzavaju 3G/4G no ne istovremeno, naravno (pocucalo bi bateriju za 10 minuta). Kad jedan utor radi na 3G/4G drugi radi na 2G. Pozitivno je to sto se to moze switchati lagano i brzo u meniju.
- Snapdragon 801 je brz ali sporiji od Snapdragona 800 u Lenovo K910 posto radi na 2.0GHz (K910 radi na 2.2GHz). Naravno, govorim o sintetičkim testovima, u stvarnom radu se ne primjeti razlika.
- Ekran je mrvicu tamniji u odnosu na K910 na maksimalnoj svjetlini ali nema mu se sta prigovoriti.
- Kao i KitKat od Lenova, Nubia KitKat pati od problema sa pushanjem notifikacija kad se aplikacija clear-a u task manageru. Naime, ako ubijete aplikaciju u task manageru, notifikacije za istu nece dolaziti sve dok ponovo ne otvorite aplikaciju. Zasad je rjesenje lock app u task manageru. Nadam se skorom rjesenju problema.
- Mob je dosao rootan, instalirani gappsi, minimalan kineski bloatware od kojeg se vecina moze deinstalirati a par njih ne moze ali nisu aktivni stalno (kao Lenovo Security napr.) nego samo kad ih otvorite.
- Od jezika dostupan je engleski i kineski (meni dosta ). Kad je mob na engleskom, cijeli UI je na engleskom.
- Kamera se cini OK, UI je jednostavan, nema puno opcija (za razliku od Lenovo kamere). Ima opciju za snimanje u 4K kao i opciju za snimanje u high framerate (ali zacudo samo u 480p).

Zasad toliko, detaljnija recenzija za nekoliko dana.
Matta, jesi li probao GPS koristiti?
Evo skoro pa naručio ovaj mob.
plavi83 je offline  
Staro 12.08.2014., 11:13   #552
tutom
Registered User

Datum registracije: May 2014
jel ima tko za preporučiti koji jeftiniji mob a da je dobar za igrice... kćer me davi
prvenstveno da se ne grije..
tutom je offline  
Staro 12.08.2014., 11:36   #553
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor plavi83 Pregled postova
Matta, jesi li probao GPS koristiti?
Evo skoro pa naručio ovaj mob.
Izisao vani, iskljucen WiFi, data i GPS.
Ukljucio samo GPS i pokrenuo aplikaciju. Za dvije skunde slijedeci rezultat:

Staro 12.08.2014., 11:36   #554
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@zupy
Da, iNew ima 2 verzije. Ova tvoja je ona novija tj. gora. Kako im hardver nije isti, trebaš izbjegavati fw sa cxq u imenu i one bazirane na njemu.
Probaj naći neki odgovarajući ovdje. I javi rezultate da probam na svome.
http://www.needrom.com/phone-roms/inew/v3/
Staro 12.08.2014., 11:56   #555
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Da ponovim, nemojte uzimati Elephone mobitele. Smeće su. Koliko para, toliko još manje muzike.
Ja ga imam i očajan mi je, kada ja govorim negativno o svom mobitelu za recenziju onda znate koliko je loš.
http://bbs.elephone.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=346

Btw uskoro mi stiže Doogee DG310 koji se prodaje za 88$ i došao je u većinu trgovina.
Quad core, 1Gb rama, 8Gb pohrane, LG IPS ekran, Android 4.4... za 88$ se čini primamljivo.
Do sada same pozitivne reakcije a ja se nadam da će moj doći brzo.
Staro 12.08.2014., 12:06   #556
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Pitanjce, ovaj novi Huawei Honor 6 je samo za kinesko trziste ili?
zvonac je offline  
Staro 12.08.2014., 12:19   #557
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Netko se bio žalio ovdje da je Xiaomi u potpunosti zaboravili Mi2/S. Evo odgovora - MIUI v6 ubrzo stiže i na njih
http://www.gizchina.com/2014/08/11/xiaomi-mi2-mi2s-get-miui-v6-update/
Staro 12.08.2014., 12:46   #558
plavi83
Premium
Moj komp

plavi83's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Izisao vani, iskljucen WiFi, data i GPS.
Ukljucio samo GPS i pokrenuo aplikaciju. Za dvije skunde slijedeci rezultat:

Hvala druže. Narudžba pala.
plavi83 je offline  
Staro 12.08.2014., 12:53   #559
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor tutom Pregled postova
jel ima tko za preporučiti koji jeftiniji mob a da je dobar za igrice... kćer me davi
prvenstveno da se ne grije..
Ne postoji mobitel koji se ne grije na igricama.

Za igranje na mobu moraš odabrati neki od snažnijih mobitela sa vecim ekranom, ne postoji jeftini mobitel za igrice.
Dakle npr. Coolpad F1 bi bio solidan izbor za malo para, cca. 1100 kn sa pdv-om.
GoodLooker je offline  
Staro 12.08.2014., 12:55   #560
zupy
Premium

zupy's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@zupy
Da, iNew ima 2 verzije. Ova tvoja je ona novija tj. gora. Kako im hardver nije isti, trebaš izbjegavati fw sa cxq u imenu i one bazirane na njemu.
Probaj naći neki odgovarajući ovdje. I javi rezultate da probam na svome.
http://www.needrom.com/phone-roms/inew/v3/
Hvala na informacijama - probao na dva kompa već i neće se fleša a driveri su ok mislim, idemo dalje..
zupy je offline  
Staro 12.08.2014., 13:47   #561
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Ne postoji mobitel koji se ne grije na igricama.

Za igranje na mobu moraš odabrati neki od snažnijih mobitela sa vecim ekranom, ne postoji jeftini mobitel za igrice.
Dakle npr. Coolpad F1 bi bio solidan izbor za malo para, cca. 1100 kn sa pdv-om.
I f1 se grije na igricama, nakon pola sata walking deada je vruć ko pakao...
Staro 12.08.2014., 13:50   #562
zupy
Premium

zupy's Avatar

Evo da napišem ako kome pomogne - odron je prikupljen i opet na nogama a stvar je riješila novija verzija sp toola
zupy je offline  
Staro 12.08.2014., 14:21   #563
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
I f1 se grije na igricama, nakon pola sata walking deada je vruć ko pakao...
Pa napisao sam "Ne postoji mobitel koji se ne grije na igricama.".
GoodLooker je offline  
Staro 12.08.2014., 14:26   #564
tutom
Registered User

Datum registracije: May 2014
hvala obojici...nisam imao iskustva s igranjem na mobu dok mi mala nije počela igrati...
ovo mi je svakako važna informacija pošto se moj Newman lagano grije pri igricama pa sam mislio da je to neka veća falinga s njim...
inače o f1 sam obziljno razmišljo, a sada ću vidjeti... možda još koja ideja?
tutom je offline  
Staro 12.08.2014., 14:28   #565
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Recenzija za Doogee DG310 - Voyager2
Prijevod hr.
Prijevod en.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 12.08.2014., 15:02   #566
alex92
Registered User

alex92's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Doogee se ne uvrstava u odrone?
Staro 12.08.2014., 15:48   #567
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Kratak je put od klizišta do provalije.
Dugi je tu negdje, naročito s baterijom od
stvarnih 1800mAh

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 12.08.2014., 16:13   #568
robik666
Premium

Datum registracije: Feb 2012
Email od to2c

Sorry , We stop selling this kind of mobile phones

We regret to tell you that *we have got some Phone products off the shelves. There include these model: Lenovo A376, Lenovo A760, Lenovo A850, Lenovo A850i, Lenovo*K900, Lenovo*S650, Lenovo*S960, Lenovo*S820, Lenovo*P780, Lenovo*A789, Lenovo*A800, Lenovo*S720, Lenovo*S920, etc.*

Sorry , We stop selling this model because market phone wholesaler sell refurbished phones or repaired phone as new phone . the only difference is the Motherboard and poor quality 1:1 accessories , such as poor quality battery , poor quality earphone , charger ,usb cable and so on .

It is really hard to found out which one is 100% new or not , it is sure 100% that 50% of them are not new , and 100% of them are not new if it is sold with cheap price
robik666 je offline  
Staro 12.08.2014., 16:15   #569
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Ma tražio čisto da pomognem čovjeku, ali nisam ništa našao. Jedino sam našao da imaju dvije verzije mobitela, a razlika se vidi po šarafima. Njemu su šarafi na dnu pa se radi o staroj verziji. Očito se radi o skrpanom mobitelu jer je došao bez kutije.
Inače, P7 Mini bi trebao biti sličan/identičan Mlaisu MX28 odnosno Cateeu CT300.
Kod mene u obitelji su tri Catee CT300 i svi rade ok.Slike po danu solidne, po noci lose.GPS nisam niti na jednom isprobavao.
RAUL je offline  
Staro 12.08.2014., 16:49   #570
Buda999
Registered User

Datum registracije: Aug 2014
Jel vi znate što je s ovim dolje navedenim mobitelom. Na minidealu je sad cijena 206$. Izgleda kao vrlo dobar mobitel za pristojnu cijenu. Ima li neko iskustava s ovom enhanced verzijom? Koje su eventualne mane?

Original Xiaomi Hongmi Note(Redmi Note) Enhanced Version WCDMA MTK6592 Octa Core 5.5'' 2GB RAM 8GB ROM Android 4.2 MIUI V5
Buda999 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na