|
![]() |
#1 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
kompersija u divx
zanima me kako da pretvorim mpeg fajl u divx a da mi divx faj ne izgubi na kvaliteti i da nije veći od dotičnog mpeg fajla... naime, imam 10minutnu snimku u mpeg4 koji teži oko 60ak MB i kad ga pokušam pretvorit u divx, fajlovi su redovito veći(i do 200 MB) a kvaliteta slike je puno manja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
hmm....to sam zadnje radio na WIN98SE ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Nebelwerfer
|
skinuh video convert master i nije mi jasno zašto je tolika razlika u veličini fajla između divxa i xvida, u divxu mi je output fajl od 7 sekundi bio 177 MB a u xvidu samo 1 MB sa istim postavkama(?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Pa Divx je jedna od implementacije Mpeg4 standarda tako da u ovom slucaju pretaces iz supljeg u prazno. Ako si bas zapeo za prebacivanje jedino rjesenje je 2 pass kodiranje kada specificiras zeljenu konacnu velicinu fileka.
![]() |
#6 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
skini virtualdub ili virtualdub mod otvori u njemu tu mpeg datoteku odi u file/file information u video stream odjeljku pogledaj prvi broj u data rate retku te ga zapamti. to ti je video bitrate zatim zapamti i audio bitrate koji ces nac u data rate retku u audio stream dijelu zatim odi u video/compression odaberi divx i klikni configure pod encode mode odaberi 1-pass u average bitrate upisi onaj video bitrate par puta ok i video je rijesen sada u audio meniu ukljuci full processing mode pa odaberi audio/compression odaberi mp3 codec i desno odaberi odredjeni bitrate uz odredjeni sampling rate (npr 48KHz ili 48000Hz) koji se takodjer moze nac u file informationu sada odi u file/save as avi i to je to naravno da se u ovaj postupak moze dodat i viseprolazno kodiranje postupak za xvid treba bi bit slican potrebno je imati instaliran divx i xvid te neki mp3 encoder prije nego se pocme s radom
![]() |
![]() |
#7 |
Nebelwerfer
|
zanimljiFo....probao sam konvertirat video od 54 sekunde u XviD format i u VirtualDub Modu i programu Video Convert Master 3.0... u Virtual Dubu u XviD formatu mi je output fajl bio velik 30ak MB dok mi je u ovom VCM-u velik oko 7MB... XviD codec ima jako malo opcija za podesit...:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
|
|
Oglas
|
|