![]() |
kompersija u divx
zanima me kako da pretvorim mpeg fajl u divx a da mi divx faj ne izgubi na kvaliteti i da nije veći od dotičnog mpeg fajla...
naime, imam 10minutnu snimku u mpeg4 koji teži oko 60ak MB i kad ga pokušam pretvorit u divx, fajlovi su redovito veći(i do 200 MB) a kvaliteta slike je puno manja... |
hmm....to sam zadnje radio na WIN98SE :D ali trebalo bi biti ok....skineš odnekud dr.divX (trail verzija,ja mislim da se ona može slobodno skinuti,ali nisam siguran jer to nisam radio nekoliko godina...) i onda u njemu nakon što odabereš koji file hoćeš transkodirati onda tamo imaš brdo opcija za kvalitetu.......this shoud do it;)
|
skinuh video convert master i nije mi jasno zašto je tolika razlika u veličini fajla između divxa i xvida, u divxu mi je output fajl od 7 sekundi bio 177 MB a u xvidu samo 1 MB sa istim postavkama(?)
|
Citiraj:
|
Pa Divx je jedna od implementacije Mpeg4 standarda tako da u ovom slucaju pretaces iz supljeg u prazno.
Ako si bas zapeo za prebacivanje jedino rjesenje je 2 pass kodiranje kada specificiras zeljenu konacnu velicinu fileka. |
skini virtualdub ili virtualdub mod
otvori u njemu tu mpeg datoteku odi u file/file information u video stream odjeljku pogledaj prvi broj u data rate retku te ga zapamti. to ti je video bitrate zatim zapamti i audio bitrate koji ces nac u data rate retku u audio stream dijelu zatim odi u video/compression odaberi divx i klikni configure pod encode mode odaberi 1-pass u average bitrate upisi onaj video bitrate par puta ok i video je rijesen sada u audio meniu ukljuci full processing mode pa odaberi audio/compression odaberi mp3 codec i desno odaberi odredjeni bitrate uz odredjeni sampling rate (npr 48KHz ili 48000Hz) koji se takodjer moze nac u file informationu sada odi u file/save as avi i to je to naravno da se u ovaj postupak moze dodat i viseprolazno kodiranje postupak za xvid treba bi bit slican potrebno je imati instaliran divx i xvid te neki mp3 encoder prije nego se pocme s radom |
zanimljiFo....probao sam konvertirat video od 54 sekunde u XviD format i u VirtualDub Modu i programu Video Convert Master 3.0...
u Virtual Dubu u XviD formatu mi je output fajl bio velik 30ak MB dok mi je u ovom VCM-u velik oko 7MB... XviD codec ima jako malo opcija za podesit...:confused: |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:13. |