|
![]() |
#27933 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#27936 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
Pred par tjedana sam kupila ekspres lonac u Intersparu za 200 kn (bila neka akcija) i od onda skoro sve kuham u njemu. Oduševljena sam ![]() Pa sam tako jučer kuhala sekeli gulaš i bio je gotov za 25 min ![]() Doma me čeka još jedan komad čizkejka koji je zaostao od nedjelje ![]()
![]() |
#27938 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Ali sam već zaboravil kuhat u tome, moral sam davit matorog Panoramu...
![]() |
![]() |
#27939 | |
driver
|
Citiraj:
![]() Jučer sam u ekspresu naravno, skuhal špeka s kožom i složil poriluk čušpajz. Ubil se danas, 3 tanjura. U ekspresu se kuha grah, hladetina, govedska juha, buncek sa zeljem, ričet, hobotnica, vajngulaš, fileki, peče se carsko i pileći bataci, dinsta junetina s graškom, kuha kuruza, mahune, krumpač i krčka bolonjez.
![]() |
![]() |
#27940 |
mrzi zimu
|
A kako pečeš meso nutra? Staviš vode išta ili ništa? Ja sam do sada kuhala kelj, sekeli i juneći gulaš. I sve je bilo super brzo gotovo i jako jako fino. Danas za gablec - govedska juha i sendvič sa šunkom, sirom i kuhanim jajetom (uz to malo zelene salate i koja rotkvica) A jučer navečer sam napravila panna cottu i jedva čekam da dođem doma popdne pa da probam da li valja ![]()
![]() |
#27942 | |
driver
|
Citiraj:
Meso u međuvremenu ipak pusti nešto tekućine koju pustim da se pokuha do kraja. Nakon toga podlijem s 3 dl vode ili temeljca, zaklopim i provjerim za 10 minuta da ne ostane na suho. Podlijem opet po potrebi dok meso ne bude mekano, pustim da ispari tekućina i na laganoj vatrici ka zapečem sa svih strana. Posebno dobro uspjeva carsko, jer se koža fino zdinsta a potom zapeče. No, ja s ekspresom radim već 35 godina ![]()
![]() |
![]() |
#27943 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
![]() Bila u kantini na ručku - kuhani krumpir, pileći raznjići i zelena salata
![]() |
![]() |
#27944 |
Super Moderators
|
![]() |
#27946 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27947 |
Super Moderators
|
![]() |
#27948 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#27950 | |
mrzi zimu
|
Citiraj:
![]() ![]() Panorama - hvala! Probat ću jedan dan peć meso pa ti javim kako je ispalo ![]() Danas - grah salata s bučinim uljem, naravno ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27951 |
driver
|
![]() |
#27952 |
Super Moderators
|
Sj**o nogu pa moram bit doma, kaj bu drugo Žderonja nego skuhat nekaj ![]() Crvena, zelena i ljuta papričica, korjen peršina i celera, obična i svinjska mrkva (bez luka i češnjaka nebili i nečastivi pojel nekaj ![]() ![]() Srnetina iz petodnevnog paca ![]() Na pol-pol masti i ulja popržio prvo divljač pa maknuo na stranu meso, stavio povrće, prodinstao, vratio meso, stavio crvene paprike i lovor iz paca, malo soli papra i vegete pa nek se kuha polako. Još si gruntam kaj bu na kraju od toga, mogu dodat odmah žlicu-dvije riže koja bu se raskuhala, poslje domaćeg paradajza, začine i taranicu ili žličnjake da bude više onak na žlicu...mogu sa strane skuhat krumpač na osmine pa njega ili izvadit meso, ubit povrće štapnim da sve bude gusto i knedle od kruha ili....ajd ti znaj ![]() Uglavnom brijem da bu dobro ![]() Za onaj komp koji slažem usput i nisam tak ziher ![]()
![]() |
#27954 |
Super Moderators
|
A je ljuto... ![]()
![]() |
#27956 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja sam napravio paradajz saftić sa kockicama mesa od pajceka i čekam ženu da dođe s posla pa ću stavit kuhat tjesteninu. Prilog kiseli krastavci. Još se kuha krumpirova juha. Imao sam dvije mrkve i šaku graška u škrinji, narezao dva veća krumpira na kockice, jedna goveđa kocka, papar, sol i litra i pol vode. ![]() [QUOTE=Jelc;2363900]Sj**o nogu pa moram bit doma.../[QUOTE] Jer si se natrpal one mesine i špeka i noga je popustila pod težinom tvoje mješine. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 22.03.2013. u 15:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27957 | |
driver
|
Citiraj:
To je pravi Žderonja. Prvo napaca meso, čeka 5 dana , onda si sjebe nogu da može na miru kuhat i žderat... ![]()
![]() |
![]() |
#27958 |
Super Moderators
|
![]() |
#27959 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam u subotu radio pljeskavice i to posta njih! ![]() Sastojci: 450g miješanog mljevenog mesa 450g junećeg mljevenog mesa tri zelene paprike dvije poveće glavice luka (crveni) četiri češnja češnjaka crvena paprika (slatka) - ja sam stavio četiri žlićice - pune do vra chili - dodavao sam dok nisam u smjesi osjetio da lagano peče ![]() papar - stavljao sam svježi papar iz mlinca - šest obrtaja sol (ne previše) vegeta 30dkg sira (podravec npr...) buco sir - za mazanje - pikant - paprika špeka - količina po ukusu Paprike izrezati na kockice pol centimetra sa pol centimetra kao i sir, a luk i češnjak na sitno. Sve to fino uvaliti u mesinu i dobro promiješati! Soli, papra, paprike, chilija i vegete dodajte po šmeku. Isr isto kao i papriku izrezati na pola sa pola centimetra kockice. Bilo bi super kad bi radili miješanje u nekoliko navrata. Izmiješate jednom, pustite pol vure i onda opet, pa pustite i onda opet izmiješate pa oblikujete. Radio sam dvije vrste. Prva je bila sa buco sirom, a druga bez. Uzmite u obzir da je buco sir slan i stoga bi bilo dobro napraviti dvije odvojene smjese pošto su meni ove u koje sam stavio buco sir ispale malo slanije. ![]() ![]() ![]() Nakon kaj sam oblikovao pljeske pustil sam ih cca 40ak minuta i fižderu da se malo dobiju. One u koje stavljate buco sir napravite što tanje pošto se buco sir stavi na jednu, malo se "razmaže" i prek nje se baci još jedna pljeska. Još dvije napomene. 1. Ovo je puno bolje na roštilju pošto pljeska povuče ulje iz tave i nije to to. ![]() 2. Ozbiljno pazite na količinu soli pošto su sir, špek, i buco slani. ![]() S ovom količinom mesine i ostatka sastojaka ispale su dvije mrcinske pljeskavice i cca 9-10 običnih. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|