|
![]() |
#3871 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Poz. Vidim da pričate o Seasonic-u.Imam X-650 ( SS-650km F3).U idle-u naravno se ništa ne čuje,ali čim se otvori igra,počne cvrkuljati,i tako već 3 godine od kad sam ga kupio. Zanima me je li tko nosio to na garanciju,i je li može proći to cvrkuljanje pod garanciju? I još jedno,da li ova Xfx napajanja koja dosta preporučujete cvrče? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3872 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
nemora ti bit do PSU-a, moze bit i grafa i to je kod mene koliko sam skuzio. prijasnje napajanje (x serija 760, promjenjeno 2 puta) je samo po sebi zujalo i to cak i kad je komp ugasen (probano i na drugom kompu). ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3873 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mislim,imao sam i corsair,ja mislim 520hx,onaj modularni,i odmah sam prodao kad sam čuo da isto cvrči,i onda kupio ovo zbog ventilatora koji ne radi dok napajanje nije pod većim opterećenjem.Ali,i ovo je cvrčalo,pa rekao ježi ga sada,nek cvrči,samo da nije u idle-u. Vidim da i Xfx onda nije ništa bolji,kad kažeš da je seasonic unutra... Da mi je znat koje napajanje ne cvrči,ima li takvo uopće? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3874 | |
Premium
|
Citiraj:
nije sisa lose napajanje, daleko od toga. da sad uzimam PSU uzeo bi vjerovatno x seriju 650/750, probao doma i ako cvrci vracaj nazad. to je jedini nacin. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3875 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
@veki19 ili reklamiraj ili ga se riješi pa si za sitnu lovu nabavi novi Corsair Cx 500W jer ti konfa nije veliki potrošač i pogonit će ju bez ikakvih problema. Uz nedavni redizajn cijele Cx serije (poboljšana efikasnost, više snage isporučuje, dosta stabilnije na većim opterečenjima) Corsair je i kod nje napravio kad nema opterečenja da se vent ne vrti ![]() edit: @ShanTech aj nemoj bit svakom loncu poklopac, ima šta tražiti pored XFX-a i pročitaj još jednom postove ak ti nije jasno zakaj sam mu ga preporučio. Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 16.01.2013. u 10:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3876 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
CX 500 nema šta tražiti pored XFX-a 450, od kojega je i skuplji koju kunu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3878 | |
Premium
|
Citiraj:
mnogo ljudi (pogotov starijih) ne cuju tu freq. ja sam vratil 2 puta u ZG x seriju i nakraju trazio povrat love i zel XFX-a koji nema takav problem. cvrcanje imam i sad, ali samo u nekim igrama u odredenim uvjetima i to koliko sam skuzio dolazi iz GPU-a. idle mi je bio najbitniji jer tu zelim tisinu pod svaku cjenu i to imam sad, samo volio bi i vent u PSU-u na off. kad skupim lovu mozda prodam ovaj PSU i pokusam srecu opet sa sisom x, stime da mi je 1200kn plafon (za 750w), a pretpostavljam da ce ovi platinum bit debelo skuplji od toga. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3879 |
Banned
|
@Drug Brko Ovisi o dobroj volji uvoznika. Eventualno je potrebno priložiti konverzaciju s Corsairom. Corsair to priznaje. Evo, neki dan je čovjek napisao da mu i Seasonic SSR-360GP, koji je redizajn X serije, isto cvrči http://forum.pcekspert.com/showpost....8&postcount=39 Ja se nisam susreo s tim modelom da cvrči, a stavio sam ih desetak komada. Kome je suđeno, bude i dobio cvrčka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3882 | ||||||
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
A inače, mlađi sam od tebe, znači da bi ja to još bolje čuo ![]() Citiraj:
Nego, jel tebi to MSAN dao odobrenje ili dućani u kojem si kupio? to je poprililčno bitna informacija. Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
A sada kad mi kanta još manje troši, čujem samo diskove kad razmišljaju nešto ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Dobro, ali ovaj kolega koji je rekao da mu cvrči, mislim da je njegovo napajanje bacilo kašiku i prije nego ga je on probao. Njemu i naponi nisu baš štimali, tako da je to možda i izolirani slučaj. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3884 |
Premium
|
@brko nemora bit vezano za godine sto se tice tih freq ;-). ne sjecam se vise dal sam zel u protisu ili ADM-u to napajanje koje sam vracal, al mozes naci tu u temi, pisao sam o tome. uglavnom bili su jako susretljivi i na kraju mi vratili pare. bio sam i u kontaktu sa sisom i razmjenili smo dosta meilova i oni ce ti priznat zbog cvrcanja. to je koliko sam ja vidio dosta rasiren problem. steta je samo sto se malo precesto desava. ocito su cjeli batchevi zbog necega afektirani, bar se meni tak desilo. najbitnije po meni je kupit preko webshopa pa se onda mozes hvatat i na povrat 7 dana. ja sad stalno igram na tu kartu, samo da budem siguran. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3885 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3886 |
Banned
|
I Asbis uvozi Corsairova napajanja. @lutherus Gledajući cijenu i garanciju, Fractalova napajanja su neisplativa kupnja. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 16.01.2013. u 13:01. Razlog: typo...uvozi :D |
![]() |
![]() |
![]() |
#3887 |
Antimićanin
|
Znam, mene su odjebali kad mi je disk spičio TX650 ![]() I isto tako, odjebali su me za Samung F3 1TB disk koji je drndao neujednačeno. Rekli su da nema problema i da radi najnormalnije, iako je Seagate preko mailova potvrdio da mi ga TREBAJU zamjeniti. Tako da se klonim proizvoda čiji je uvoznik Asbis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3888 |
Premium
|
Hvala svima na odgovorima. Morat ću kontaktirati prvo Diskont24 gdje sam kupio napajanje,pa vidjeti je li im to spada pod garanciju. Nije toliko da me smeta to,jer ipak upalim zvučnike dok igram,ali i to je na minimum,pa zato čujem. Super mi je napajanje jer se ne čuje ništa idle-u,ni ventilator ni cvrčci. @geronimo_2 Te phantom grafičke su živi užaš,nema šanse više da uzmem koju.Imao sam jednu pa se skupa s napajanjem usklađivala u cvrčenju,imao sam orkestar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3889 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma najbitnije da se ne čuje u idle-u, za load su ionako igre i slušalice/zvučnici u pogonu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3890 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Tko već nije, neka iskoristi ovu priliku i kupi pošteno napajanje za ok novce. XFX 450, 318kn Portio
![]() |
#3891 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Greška kod unosa u Web dučanu, vjerojatno su omašili PDV ili nešto. Osim toga, nije dostupno trenutno. Dodatno, sada je u cjeniku P1-450S-U2B9, prije je bilo P1-450S-X2B9. Koja je razlika? Uglavnom, uzeo sam prošli tjedan vjerojatno jedno od zadnjih P1-450S-X2B9. Zadnje izmijenjeno od: stef. 25.01.2013. u 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3892 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Razlika ti je u broju 6+2 pin i molex konektora, kod X2B9 1 PCI E i 3 molexa, a kod U2B9 2x PCI E i 6 molexa. U mene je X2B9 i ako imaš grafu s 2x PCI E ostaje ti samo 1 molex slobodan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3894 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Jako zanimljivo, maknuti Molexe i PCIe ... i na taj način diskretno ograničavaju korisnika da rabi 450W napajanje na slabijoj konfiguraciji koja troši osjetno manje od deklarirane vrijednosti. Što im je to trebalo ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3896 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Koje napajanje?
Ovako ,idem po novo napajanje pa me zanima koja je vaša preporuka do 500kn!Čitao sam dosta o tome,a uzeo bih novo prvenstveno zbog nove gare,jer mi ovaj cors može sutra riknuti pa onda nemam ništa od njega,a sada imam kupca pa da iskoristim priliku. Znači: Silverstone strider 500w(ima dva modela u Hg shopu ,baš ne znam razliku)! Ocz Modextrem 500-čini mi se ok ,a i modularan je! Xfx 450 ili da potegnem do seasonica s12 520w,jel se isplati? Arctic fusion 550? Naravno dobrodošao je i neki drugi savjet! Nekako bi rađe da je modularno,da nemam tih kablova tonu.Zapeo mi je za oko i ocz silencer al ih baš nema trenutno! Zadnje izmijenjeno od: emilblomsky. 27.01.2013. u 15:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3897 |
Premium
|
Od normalnih XFX 450w ili Fortron FSP 550w 80+. Od polumodularnih/modularnih je slaba ponuda za te novce, a ModXstream baš i nije neka fenomenalna kupnja. Preporučio bi ti da se još malo strpiš jer bi uskoro trebala doči od Corsair CX-M serija napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3899 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Hvala ,dečki! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3900 |
Premium
|
CX-M seriji će 99,9% biti manja cijena nego Seasonic G seriji jer su to različite lige napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|