|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Koje napajanje kupiti te preporuka kvalitetnih napajanja dostupnih u HR (1.post)
Napajanja do 501W Napajanja preko 501W DODATAK: Stari thread se već izgubio lagano, stoga se otvara novi.
Listu dostupnih kvalitetnih napajanja dostupnih u nas složio je član Gilbert5 i puno mu hvala na tome. On je najzaslužniji za ovaj thread. Prije upita koje napajanje kupiti, početnicima se preporuča pogledati sljedeće teme: 1. Za sve koji se pitaju koliko im snažno napajanje treba - kalkulator potrošnje (dosta blizu realnim brojkama) 2. Stvarna potrošnja računala (by PCE members) 3. Recenzije napajanja od članova PCEkspert foruma 4. Stari thread "Koje napajanje kupiti" Osim tih linkova, molim Vas da iskoristite tražilicu foruma jer u 90% slučajeva već je netko pitao za model napajanja koje Vas zanima. **Ukoliko i dalje ne znate što je za Vas (a ako pročitate gore dane linkove, teško da nećete znati što odabrati), te Vam i dalje nije jasno (usprkos listi od Gilberta), onda nemojte razbijati previše glavu i napišite post sa sljedećim podacima:
Dostupna kvalitetna napajanja u HR. Još jednom Hvala Gilbertu za veliki trud. Kliknite na spoiler tipku. Napajanja do 401W Napajanja do 501W Napajanja preko 501W DODATAK:
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 24.11.2010. u 00:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Pohvale za trud ![]() Sticky? ... da se opet ne "izgubi" ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
znači , ovo : OCZ StealthXStream 600W Prednosti - vrlo povoljna cijena, 6+2pin PCI-E, re-brandirani 700W model. Nedostaci - samo dobra iskoristivost, nešto bučnije. ipak nije takvo smeće kakvim ga se proglašava na ovome forumu ..ili? Sad mi niš nije jasno ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
PC P&C Silencer (konkretno 610W i 750W) sam isprobao, sa 750 radim svakodnevno i zaista ga se treba nagaziti da vent bude glasan. Recimo usporedbe radi prije mi je glasan postao TX750 i Tagan ITZ 800 nego Silencer 750W (a na njemu su bile dvije HD4870x2) Ista stvar je i sa recimo Antec TPQ (80mm ADDA) i Signature serijom (80mm Nidec), gdje kod Signature-a vent i pri punom opterećenju kad čupa i oko 850W iz utičnice ostaje izrazito tih Puno tiši nego kad toliko vuče jedan TX750 ![]() P.S. ne znam jesi li slučajno zaboravio no i TPQ je Brončani 80PLUS, vidim da si to obično naglašavao no OK ![]() CM ultimate serija konkretno UCP-900 mi je pri niskim opterećenjima proizvodio dosta neugodno i relativno upečatljivo cvrčanje SilentPro serija je relativno slaba za svoju nazivnu snagu Recimo SP600W koji sam probao ima snagu jednog HX520 na +12V (40A), jedan Seasonic M12 600W ima 576W a PC P&C 610W ima 49A btw OCZ-ova EliteXStream serija napajanja su imala opoziv gdje je ama baš svako napajanje počelo crkavat u roku par tjedana/ mjeseci uslijed teh pogreške. Imao sam jedan (800W model) koji je par dana radio (iako cvrčao) a onda je nakon toga u običnoj mainsteam konfi izdržao čak puna 2tjedna i crkao i btw kako je OCZ povukao ta napajanja (ko da nikad nisu ni postojala, povukao je cijelu EliteXStream seriju sa tržišta) koliko sam čuo nije priznao garanciju ljudima koji su ga kupili... 800W Citiraj:
Citiraj:
1000W Citiraj:
tak da bi ja izbacio tu seriju napajanja sa liste pošto su neispravna i EOL btw odličan posao ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 06.07.2009. u 12:14. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
jedna mala zamjerka .. kod nas se mogu nabavit i seasonic-ova napajanja a nijednog niste preporučili .. S12II 430w ( brutala ) kao i ostala 500w+ seasonic-ova napajanja koja su svakako u top 3 najboljih proizvođača napajanja ikad jednino što su malo skuplji kao što znate al zato vrijede svake lipe |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
da ali ako pogledaš Seasonic S12II 430 = Corsair CX400/VX450 Seasonic M serija i E+ serija = Corsair HX serija A Cors je osjetno jeftiniji i nudi dulje jamstvo No, činjenica je da su to odlična napajanja samo što su kod nas cijene za Seasonic prenabrijane npr jedan M12 500 košta oko 980kn a ekvivalent HX520 je 650kn M12 600 je 1200kn a HX620 800kn
![]() |
#7 |
Señor Audiophile
|
Valjda se misli na ova "super" napajanja. Kao prvo vidimo da je dostupnost poprilino losa. Za te pare se mogu (ili ce se moci) nabavit takva napajanja da boli glava, pored kojih ti Seasonici izgledaju kao sprdacina ... btw ovi dostupni modeli nisu cak niti u istoj klasi s najboljim sto novac moze kupiti ![]() Za kraj kao sto kolega veli ima "istih" napajanja po puuuno nizim cijenama dostupnim u HR, tako da je Seasonic kao samostalan brand napajanja trenutacno totalno out. P.S. imam jednog pa znam o cemu pricam.
![]() |
#8 |
Registered User
|
da .. istina je ovo oko cjene tj ( imena ) ![]() no meni se necini skupim S12II 430w 520kn u linksu ako ga jos ima to je jeftinije od jednog VX450 u linksu naravno .. oba napajanja sam imo a razlika je u pakiranju .. kad sam sad malo bolje pogledo cjene sigurno je isplativije kupit corsair-a kojeg proizvode cwt i seasonic nego samo ime seasonic ![]() iako ima dosta ljudi a ima ih i na ovom forumu koji žele ime i kvalitetu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]() |
#10 |
Señor Audiophile
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Ovo je više lista napajanja s kojima se ne može pogriješiti, i da ljudi vide da nije samo corsair dobar izbor te da je tržište napajanja vrlo veliko. Problem cvrčanja su PSU testeri riješili tako da ga uopće ne spominju, pošto u večini slučajeva ovisi o primjerku. Za OCZ nisam imao pojma, pošto slabo pratim nove modele. Vuco, apdejtaj. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
CM Realpower pro,cijena,cijena,cijena. ![]() ![]() http://www.coolermaster.com/products...detail&id=2551 Pohvalio bi svu trojicu,mog gileta,wolverinea i vucu.Veoma funkcionalno,kratko-jasno i nadasve - provjereno. Pravi PCE thread. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
ok , odluka je pala , uzimam napajanje 550W, CORSAIR VX Series CMPSU-550VXEU, ATX2 v2.2, 120mm vent. , boli me , "rastegnut" ću se malo , al barem sam miran ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() BTW bas lijepo izgleda ova brojka od 84 mjeseca, zar ne ... ![]() Nadam se da ce im preci u praksu
![]() |
![]() |
#16 |
3.14zda ®
|
Xilence RedWing 480W...nevjerovatno napajanje za 270-ak kuna...12V rail drzi na 12.22V zavaren neovisno o opterecenju, oscilacija je +/-0.01V mjereno digitalnim i analognim instrumentom. Ako se mene pita dalje ne treba traziti ![]() http://www.diskont24.com/search.php?mode=search |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
e ljudi je ovo http://www.diskont24.com/product.php...cat=395&page=1 ATX ili ATX 2 napajanje?! u linksu pise da je atx2 2.2 ??! a tu pise da je samo ATX i da ako je netko našo neko dobro napajanje ATX moze mi pliz ostavit link, ja ih zasad naso 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zahebi ti to što piše na stranicama diskonta, linxa i ostalih - u većini slučajeva pišu gluposti, nebitne podatke i nepotpune informacije. Potraži podatke na stranicama proizvođača!
![]() |
#19 | |
Moderator
|
Citiraj:
to je ATX2.2 napajanje ima 24pin ATX i 8pin EPS naponski konektor iako ne kužim smisao ovog pitanja što tebi zapravo treba?
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
pa to i je ATX standard verzija 1.0 / 1.x / 2.0 / 2.x diktira vrstu ATX konektora i +12V konektora (4pin +12V / 8pin EPS konektor), način na koji se struja dijeli po railovima i distribuira dalje na računalo.... http://en.wikipedia.org/wiki/ATX nego ako imaš ovo onda sumnjam da ćeš mjenjat napajanje http://images.google.hr/imgres?imgur...6newwindow%3D1
![]() |
#22 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
je, o tome je rijec dh41400. dal u to stane bilo koje napajanje ili ...? meni su HP ovci rekli da samo ATX napajanje stane unutra (rekli su da je rijec o dimenzijama) i da mi atx2 ili 2.2 nebudu stali unutra |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
@ UltimatGamerXFX Nemoj se zaletavati. Koliko poznajem HP kompove nece ici zeljeni Corsair u njega. Imaju svoj propriatery format i moci ces staviti samo drugo Compaq napajanje. Upravo gledam pored sebe d530 koji je jedank i dc7100 i dc7600. Ne vidim razlog zasto bi tvoj bio drugaciji. Pljusni neku sliku da vidimo o cemu se radi. Ako je suditi po gugletu stvar je jasna ko dan. Nece ici Corsair u njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Ovakvo nešto njemu treba. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
|
ovo je moj : http://www.superwarehouse.com/images.../HP_dc7700.jpg i treba mi nekaj snazno da mi moze podnjet 8800gt-icu , C2D, 3 gb rama, DVD snimac, i 2 HDD-a, jedno koje se nebu pokvarilo za tih 6 mj, barem godinu i pol... i ovo je moj: http://www.pacificgeek.com/productim...C7600-2B-3.jpg nije moj komp, wal je to isto moje kuciste e Gilbert5, ovo napajanje kaj si mi dal u linku dode 80 kn??! znaci da je malo starije i da nebu radilo tak dugo..??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Sredi sig. Nakaradan je i prevelik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
Ja sam uredno palio Vectrinu VL400 plocu s obicnim ATX napajanjem samo sam trebao prebrikati dva kontakta za PWR_FAN da ploca ne bi pistala. Opet, dvije P4SD ploce(koje se bas i koriste u tim HP D330/D530 racunalima) nisam nikako mogao kresnuti da mi bace sliku na monitoru iako obje sve popale i zavrte ventove...ali slike nema ma sto god pokusao brikati od konektora na njima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Ovo PSU što sam linkao je šrot, samo sam dao za primjer. |
|
![]() |