Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2013., 07:44   #3871
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Poz.
Vidim da pričate o Seasonic-u.Imam X-650 ( SS-650km F3).U idle-u naravno se ništa ne čuje,ali čim se otvori igra,počne cvrkuljati,i tako već 3 godine od kad sam ga kupio.
Zanima me je li tko nosio to na garanciju,i je li može proći to cvrkuljanje pod garanciju?
I još jedno,da li ova Xfx napajanja koja dosta preporučujete cvrče?
veki19 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2013., 08:07   #3872
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor veki19 Pregled postova
Poz.
Vidim da pričate o Seasonic-u.Imam X-650 ( SS-650km F3).U idle-u naravno se ništa ne čuje,ali čim se otvori igra,počne cvrkuljati,i tako već 3 godine od kad sam ga kupio.
Zanima me je li tko nosio to na garanciju,i je li može proći to cvrkuljanje pod garanciju?
I još jedno,da li ova Xfx napajanja koja dosta preporučujete cvrče?
meni XFX 750 iz siga (sisa unutra) ne cvrci samo po sebi, ali u igrama ponekad da (npr. u Skyrim-u najvise u glavnom menu-u).
nemora ti bit do PSU-a, moze bit i grafa i to je kod mene koliko sam skuzio.
prijasnje napajanje (x serija 760, promjenjeno 2 puta) je samo po sebi zujalo i to cak i kad je komp ugasen (probano i na drugom kompu).
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2013., 08:55   #3873
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
meni XFX 750 iz siga (sisa unutra) ne cvrci samo po sebi, ali u igrama ponekad da (npr. u Skyrim-u najvise u glavnom menu-u).
nemora ti bit do PSU-a, moze bit i grafa i to je kod mene koliko sam skuzio.
prijasnje napajanje (x serija 760, promjenjeno 2 puta) je samo po sebi zujalo i to cak i kad je komp ugasen (probano i na drugom kompu).
Ma je do psu-a.Promijenio par grafi do sada,i uvijek se on čuo .Znači,čim je veće opterećenje počinje cvrk cvrk cvrk ,hehe.
Mislim,imao sam i corsair,ja mislim 520hx,onaj modularni,i odmah sam prodao kad sam čuo da isto cvrči,i onda kupio ovo zbog ventilatora koji ne radi dok napajanje nije pod većim opterećenjem.Ali,i ovo je cvrčalo,pa rekao ježi ga sada,nek cvrči,samo da nije u idle-u.
Vidim da i Xfx onda nije ništa bolji,kad kažeš da je seasonic unutra...
Da mi je znat koje napajanje ne cvrči,ima li takvo uopće?

Staro 16.01.2013., 09:22   #3874
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor veki19 Pregled postova
Ma je do psu-a.Promijenio par grafi do sada,i uvijek se on čuo .Znači,čim je veće opterećenje počinje cvrk cvrk cvrk ,hehe.
Mislim,imao sam i corsair,ja mislim 520hx,onaj modularni,i odmah sam prodao kad sam čuo da isto cvrči,i onda kupio ovo zbog ventilatora koji ne radi dok napajanje nije pod većim opterećenjem.Ali,i ovo je cvrčalo,pa rekao ježi ga sada,nek cvrči,samo da nije u idle-u.
Vidim da i Xfx onda nije ništa bolji,kad kažeš da je seasonic unutra...
Da mi je znat koje napajanje ne cvrči,ima li takvo uopće?

XFX meni ne cvrci, a unutra je sisa, kao i u vecini boljih PSU-a.
nije sisa lose napajanje, daleko od toga.
da sad uzimam PSU uzeo bi vjerovatno x seriju 650/750, probao doma i ako cvrci vracaj nazad. to je jedini nacin.
Staro 16.01.2013., 10:41   #3875
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
@veki19 ili reklamiraj ili ga se riješi pa si za sitnu lovu nabavi novi Corsair Cx 500W jer ti konfa nije veliki potrošač i pogonit će ju bez ikakvih problema. Uz nedavni redizajn cijele Cx serije (poboljšana efikasnost, više snage isporučuje, dosta stabilnije na većim opterečenjima) Corsair je i kod nje napravio kad nema opterečenja da se vent ne vrti

edit: @ShanTech aj nemoj bit svakom loncu poklopac, ima šta tražiti pored XFX-a i pročitaj još jednom postove ak ti nije jasno zakaj sam mu ga preporučio.

Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 16.01.2013. u 10:53.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2013., 10:49   #3876
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
CX 500 nema šta tražiti pored XFX-a 450, od kojega je i skuplji koju kunu.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2013., 10:51   #3877
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Kaj to crvčanje takav veliki problem da se napajanje mora nositi na reklamaciju?
I dal to uopće podliježe RMA?
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2013., 11:01   #3878
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Kaj to crvčanje takav veliki problem da se napajanje mora nositi na reklamaciju?
I dal to uopće podliježe RMA?
meni to mozak rastura. cuo sam preko cjelog dnevnog boravka.
mnogo ljudi (pogotov starijih) ne cuju tu freq.

ja sam vratil 2 puta u ZG x seriju i nakraju trazio povrat love i zel XFX-a koji nema takav problem.

cvrcanje imam i sad, ali samo u nekim igrama u odredenim uvjetima i to koliko sam skuzio dolazi iz GPU-a.

idle mi je bio najbitniji jer tu zelim tisinu pod svaku cjenu i to imam sad, samo volio bi i vent u PSU-u na off.
kad skupim lovu mozda prodam ovaj PSU i pokusam srecu opet sa sisom x, stime da mi je 1200kn plafon (za 750w), a pretpostavljam da ce ovi platinum bit debelo skuplji od toga.

Staro 16.01.2013., 11:02   #3879
ShanTech
Banned

@Drug Brko
Ovisi o dobroj volji uvoznika. Eventualno je potrebno priložiti konverzaciju s Corsairom. Corsair to priznaje.

Evo, neki dan je čovjek napisao da mu i Seasonic SSR-360GP, koji je redizajn X serije, isto cvrči
http://forum.pcekspert.com/showpost....8&postcount=39
Ja se nisam susreo s tim modelom da cvrči, a stavio sam ih desetak komada. Kome je suđeno, bude i dobio cvrčka.
Staro 16.01.2013., 11:10   #3880
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Jel ima di u ovoj državi za kupiti Fractalovih napajanja? Konkretno seriju Newton?
Staro 16.01.2013., 11:16   #3881
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

U Melcompu.

800 i 1000W verzije još.
Staro 16.01.2013., 11:24   #3882
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
meni to mozak rastura. cuo sam preko cjelog dnevnog boravka.
mnogo ljudi (pogotov starijih) ne cuju tu freq.
A dobro, ne znam kako jako se to čuje jer mi se to nikada nije dogodilo.
A inače, mlađi sam od tebe, znači da bi ja to još bolje čuo

Citiraj:
ja sam vratil 2 puta u ZG x seriju i nakraju trazio povrat love i zel XFX-a koji nema takav problem.
Odlična je vijest ako se to priznaje. Meni recimo nisu priznali HDD koji je zujao neujednačeno ko sumanut, a bio je ispravan. Pa sam zato bio mišljenja da ne reagiraju na takve podražaje tipa "zuji mi nešto".
Nego, jel tebi to MSAN dao odobrenje ili dućani u kojem si kupio? to je poprililčno bitna informacija.

Citiraj:
cvrcanje imam i sad, ali samo u nekim igrama u odredenim uvjetima i to koliko sam skuzio dolazi iz GPU-a.
Velim, ja dok sam imao GTX 560 Ti Palitovu, čuo sam to stalno, ali samo u menijima igre, nikada tijekom igre. A sada, sa 660Ti MSI, čuo sam to samo u FurMarku, a kanta mi je na stolu, kraj desnog uha na koje čujem bolje nego na lijevo

Citiraj:
idle mi je bio najbitniji jer tu zelim tisinu pod svaku cjenu i to imam sad, samo volio bi i vent u PSU-u na off.
kad skupim lovu mozda prodam ovaj PSU i pokusam srecu opet sa sisom x, stime da mi je 1200kn plafon (za 750w), a pretpostavljam da ce ovi platinum bit debelo skuplji od toga.
Čudno. Mislim da smo u isto vrijeme kupili to napajanje. S time da sam ja na tom napajanju gonio GTX 260, 5 HDD-ova i OC-ani i7 875K @ 4133 MHz neko vrijeme i to je poprilično gutalo, ali nikada ga nisam čuo da cvrči, eventualno vent da se upalio na minutu do dve, kojeg isto nisam čuo, nego sam lampom svetlio unutra da vidim jel se vrti.
A sada kad mi kanta još manje troši, čujem samo diskove kad razmišljaju nešto

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
@Drug Brko
Ovisi o dobroj volji uvoznika. Eventualno je potrebno priložiti konverzaciju s Corsairom. Corsair to priznaje.
Dobro, Corsair i EZY su poslovično fer i ne žele si izgubiti kupce odjebavanjem. Dok MSAN... well, ... je MSAN

Citiraj:
Evo, neki dan je čovjek napisao da mu i Seasonic SSR-360GP, koji je redizajn X serije, isto cvrči
http://forum.pcekspert.com/showpost....8&postcount=39
Ja se nisam susreo s tim modelom da cvrči, a stavio sam ih desetak komada. Kome je suđeno, bude i dobio cvrčka.
Ja sam složio 2 kompa u prosincu sa ta dva napajanja i debelo ih dobro tlačio i testirao. Nisu pustili ni cic ni mic iz sebe. Kao što kažeš, vjerojatno ovisi kako te zasere. Ne znam kako će MSAN to uvaživati.

Dobro, ali ovaj kolega koji je rekao da mu cvrči, mislim da je njegovo napajanje bacilo kašiku i prije nego ga je on probao. Njemu i naponi nisu baš štimali, tako da je to možda i izolirani slučaj.
Staro 16.01.2013., 11:25   #3883
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Samo na papiru :P u dućanu je druga priča :P
Staro 16.01.2013., 11:31   #3884
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

@brko
nemora bit vezano za godine sto se tice tih freq ;-).

ne sjecam se vise dal sam zel u protisu ili ADM-u to napajanje koje sam vracal, al mozes naci tu u temi, pisao sam o tome. uglavnom bili su jako susretljivi i na kraju mi vratili pare.

bio sam i u kontaktu sa sisom i razmjenili smo dosta meilova i oni ce ti priznat zbog cvrcanja. to je koliko sam ja vidio dosta rasiren problem. steta je samo sto se malo precesto desava. ocito su cjeli batchevi zbog necega afektirani, bar se meni tak desilo.
najbitnije po meni je kupit preko webshopa pa se onda mozes hvatat i na povrat 7 dana. ja sad stalno igram na tu kartu, samo da budem siguran.

Staro 16.01.2013., 11:45   #3885
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
najbitnije po meni je kupit preko webshopa pa se onda mozes hvatat i na povrat 7 dana. ja sad stalno igram na tu kartu, samo da budem siguran.

dobro, ja kupujem od frenda koji ima dućan tako da mi dođe na isto nikad problema oko takvih stvari.
Staro 16.01.2013., 12:20   #3886
ShanTech
Banned

I Asbis uvozi Corsairova napajanja.

@lutherus
Gledajući cijenu i garanciju, Fractalova napajanja su neisplativa kupnja.

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 16.01.2013. u 13:01. Razlog: typo...uvozi :D
Staro 16.01.2013., 12:50   #3887
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
I Asbis vozi Corsairova napajanja.
Znam, mene su odjebali kad mi je disk spičio TX650 to sam opjevao pred godinu dana u ovoj temi.
I isto tako, odjebali su me za Samung F3 1TB disk koji je drndao neujednačeno. Rekli su da nema problema i da radi najnormalnije, iako je Seagate preko mailova potvrdio da mi ga TREBAJU zamjeniti.
Tako da se klonim proizvoda čiji je uvoznik Asbis.
Staro 16.01.2013., 15:02   #3888
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Hvala svima na odgovorima.
Morat ću kontaktirati prvo Diskont24 gdje sam kupio napajanje,pa vidjeti je li im to spada pod garanciju.

Nije toliko da me smeta to,jer ipak upalim zvučnike dok igram,ali i to je na minimum,pa zato čujem.
Super mi je napajanje jer se ne čuje ništa idle-u,ni ventilator ni cvrčci.

@geronimo_2
Te phantom grafičke su živi užaš,nema šanse više da uzmem koju.Imao sam jednu pa se skupa s napajanjem usklađivala u cvrčenju,imao sam orkestar .
Staro 21.01.2013., 12:50   #3889
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Ma najbitnije da se ne čuje u idle-u, za load su ionako igre i slušalice/zvučnici u pogonu . Vjerovali ili ne, moja CX serija ne cvrči, istestirano već par puta(poisključujem sve ventove osim tog u napajanju i stavim uho iza na napajnje), jako sam se iznenadio. Al' i očekivao sam da su to rješili(većinom) u V2 seriji. Al' zato mi grafa cvrči u nekim scenama , a to je do XFX-a .

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2013., 11:30   #3890
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Tko već nije, neka iskoristi ovu priliku i kupi pošteno napajanje za ok novce.

XFX 450, 318kn Portio
Staro 25.01.2013., 10:30   #3891
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Greška kod unosa u Web dučanu, vjerojatno su omašili PDV ili nešto. Osim toga, nije dostupno trenutno.
Dodatno, sada je u cjeniku P1-450S-U2B9, prije je bilo P1-450S-X2B9. Koja je razlika?

Uglavnom, uzeo sam prošli tjedan vjerojatno jedno od zadnjih P1-450S-X2B9.

Zadnje izmijenjeno od: stef. 25.01.2013. u 10:58.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2013., 11:20   #3892
suedamA obmaR
Game, PC ,motobikes, bike
Moj komp

suedamA obmaR's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Razlika ti je u broju 6+2 pin i molex konektora, kod X2B9 1 PCI E i 3 molexa, a kod U2B9 2x PCI E i 6 molexa. U mene je X2B9 i ako imaš grafu s 2x PCI E ostaje ti samo 1 molex slobodan.
suedamA obmaR je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2013., 11:22   #3893
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Hvala na objašnjenju, nemam uopće diskretnu grafu pa nije ni bitno .
Staro 25.01.2013., 11:55   #3894
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Jako zanimljivo, maknuti Molexe i PCIe ... i na taj način diskretno ograničavaju korisnika da rabi 450W napajanje na slabijoj konfiguraciji koja troši osjetno manje od deklarirane vrijednosti.

Što im je to trebalo ...
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2013., 14:21   #3895
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Nisu jedini . Rijetko tko do 400W daje 8-pin EPS, a pitanje je i koliko ih do 450W daje 2 PCI-E konektora.
Staro 27.01.2013., 14:58   #3896
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Koje napajanje?

Ovako ,idem po novo napajanje pa me zanima koja je vaša preporuka do 500kn!Čitao sam dosta o tome,a uzeo bih novo prvenstveno zbog nove gare,jer mi ovaj cors može sutra riknuti pa onda nemam ništa od njega,a sada imam kupca pa da iskoristim priliku.
Znači: Silverstone strider 500w(ima dva modela u Hg shopu ,baš ne znam razliku)!

Ocz Modextrem 500-čini mi se ok ,a i modularan je!

Xfx 450 ili da potegnem do seasonica s12 520w,jel se isplati?
Arctic fusion 550?

Naravno dobrodošao je i neki drugi savjet!
Nekako bi rađe da je modularno,da nemam tih kablova tonu.Zapeo mi je za oko i ocz silencer al ih baš nema trenutno!

Zadnje izmijenjeno od: emilblomsky. 27.01.2013. u 15:04.
emilblomsky je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2013., 15:04   #3897
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Od normalnih XFX 450w ili Fortron FSP 550w 80+.

Od polumodularnih/modularnih je slaba ponuda za te novce, a ModXstream baš i nije neka fenomenalna kupnja. Preporučio bi ti da se još malo strpiš jer bi uskoro trebala doči od Corsair CX-M serija napajanja.
Staro 28.01.2013., 00:01   #3898
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Kao što kolega lolo kaže, ako ti je sve u redu trenutno s CX-400 pričekaj CX-M seriju, bit će zanimljiva koliko vidim . (i ja je čekam)

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 23:12   #3899
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Kao što kolega lolo kaže, ako ti je sve u redu trenutno s CX-400 pričekaj CX-M seriju, bit će zanimljiva koliko vidim . (i ja je čekam)
Ma je ,samo ga mogu prodati za 200kn sada,pa bih iskoristio priliku,da mi kojim slućajem ne rikne pa sam onda banana.A sumnjam da bude ta nova serija jeftinija od sise g 450,koja mi izgleda mrak,al nekako mi se ne daje 650kn za 450w napajanje!problem mi je što preferiram malo kučište pa mi je modularac bolja opcija!
Hvala ,dečki!
emilblomsky je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 23:36   #3900
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

CX-M seriji će 99,9% biti manja cijena nego Seasonic G seriji jer su to različite lige napajanja.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na