Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.11.2012., 10:52   #3721
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
a tak ljepih Vx-a ima na njušku polovnih

CORSAIR VX 450W

mislim jab si radje to piko

@Wolv- Uzmi da imaš 150kn...i sada mi ti tu napiši šta je u tom rangu sredina?

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 26.11.2012. u 10:58.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 10:55   #3722
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
No dobro, da rezimiramo, ti LC Poweri su kvalitetom iznad Naviateca, EVCa, MSa i štajaznam, ali netko je podigao ljestvicu i on ne preporuča ništa ispod LC Powera iz GP3 serije.

Jel sad dobro?
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 10:56   #3723
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
hmmm on je to sročio malo drugačije

Po meni razmišlja pretjerano monokromatski.
citam medu redovima . sve 5, vazno da se ne svadamo, vidis da se coco boji da se ne potucemo jos oko polovnjaka.......... .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 10:57   #3724
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
a tak ljepih Vx-a ima na njušku polovnih

CORSAIR VX 450W

mislim jab si radje to piko
Daleko je to od 150 kuna

///

Normalno da je bolje uzet rabljeni S12, neki CX400, VX450, Antec NeoHE/Earthwatts, no često su i ta napajanja rabljena dosta skupa i nećete ih baš dobit za 150 kuna. A čak i da ih uspijete dobit za te pare često ne znate što su tjerala i u kojim uvjetima pa je opet pitanje kako ćete proći.

Recimo netko se žali na cvrčanje LC-a, a svi znamo da VX-evi isto vole cvrčat. Seasonic S12II isto voli cvrčat. Hrpa je ljudi javljala da im VX450 ili S12II 430 cvrči. I di smo sad?

A sad da su razni predpotopni primjerci FSP-a tako brutalno dobri, pa bili su prije deset godina. Danas neću kupit rabljeni THN, BlueStorm. NHF FSP ima dobrih napajanja, ima i odrona, ali ipak treba ponekad uzet u obzir i vrijeme od kad datiraju.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 26.11.2012. u 11:07.
Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 11:02   #3725
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

:S to sam napisao da bi rajde uzeo nego novi gp3 460w ili cx 430w....

od tebe hocu da mi kazes što je tebi u sredini preporuke za napajanje do 150kn?

znaci sto je najbolje po tvojem, što je najgore i što je sredina?

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
No dobro, da rezimiramo, ti LC Poweri su kvalitetom iznad Naviateca, EVCa, MSa i štajaznam, ali netko je podigao ljestvicu i on ne preporuča ništa ispod LC Powera iz GP3 serije.

Jel sad dobro?
Znaci ti bi metnuo lc power office polovnjak u sredinu? Mislim ako je bolji od msa a gori od fortrona...znac sredina?

Edit: Ajde necemo o tome više Mislim da smo svi sve shvatili ;=) Netko je koju i naučio... Ja se s razlogom drzim onog što je drek to je i drek Jednostavno svatko imamo drugacije iskustvo, eto ja imam takva kakva imam i uvijek ce mi biti draze kupiti dobar polovnjak neg novo ili polovno sa garancijom a da me vec par puta iznevjerilo...Iako su stari i mozda istroseni vec,al eto meni i dalje dobro rade a i ono najvaznije ako krepa,eto nista mi nisu povukli sa sobom...

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 26.11.2012. u 11:15.
Staro 26.11.2012., 11:15   #3726
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
:S to sam napisao da bi rajde uzeo nego novi gp3 460w ili cx 430w....
Naravno, radije ću kupit mačka u vreći nego novo napajanje.
Još kad se sjetim da prije mjesec dana nisi niti znao kaj je u tom Corsairu ova mi izjava još bolje zvuči.

Da se razumijemo, taj VX je dobro napajanje no nemaš pojma u kakvom je stanju, još ako nema garancije - odlično.

Citiraj:
Znaci ti bi metnuo lc power office polovnjak u sredinu? Mislim ako je bolji od msa a gori od fortrona...znac sredina?
A od kojeg to FSP-a? Od nekih je bolji, od nekih je lošiji izbor.
Recimo uzeo bi ga prije THN serije, prvih BlueStormova, čak i prije PNF-ova jer su to metuzalemi. U rangu je s recimo APN serijom.

A da svi FSP proizvodi nisu toliko dobri pokazuje recimo prva Everest serija koaj je bila izuzetno loša za pare koju su tražili.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 11:18   #3727
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

U mjesec dana sam evolvirao i et naučil sam di je sisa
Staro 26.11.2012., 11:24   #3728
ShanTech
Banned

Za početak, napajanje koje je legija kupio nije iz Office serije, to je iz Silent serije. Po pitanju kvarova imao sam manje problema s Fortronima, nego s tim LC Powerima. Kod Fortrona se je mijenjao ventilator, Teapo kondenzatori ili FSDM311 čip (DIL8), drugih problema kod popravka nisam imao, dok LC Power ima širi dijapazon problema.

Evo baš slušam cvrčanje LC6600GP-a koji mi je stigao u jednom kompu.

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 26.11.2012. u 11:33.
Staro 26.11.2012., 11:54   #3729
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Iako su stari i mozda istroseni vec,al eto meni i dalje dobro rade a i ono najvaznije ako krepa,eto nista mi nisu povukli sa sobom...
U to vrijeme nisu imali zaštitu pa je Lewicom 450W povukao matičnu. Ti kupuj polovnjaka a nama i novim memberima nemoj uopće preporučivati ono što tebi fino odgovara. Jednostavno zaobiđi njuškalo. Ja sam iskustio na najgori način pa više kupujem provjereno i čak skuplje.
Svatko ima ovce i novce. Na kraju najjeftinije ispada najskuplje.

@Cocount
Nije nikakva svađica

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 15:46   #3730
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
a što ako ti njemu ugradiš novi lc,ms itd za 100-200kn i za 3mj on ti se vrati nazad i kaze grafička otišla,nešto krepalo i onda ti hebe sve po spisku zašto je to tako itd itd?! Mozda usput i dobiš koji šamar od stranke ili dodje neka ekipica ili tata od sineka pa uz psovanje i režanje vadi čakiju na tebe? Mislim tko je kriv zašto je krepao komp a ugradjeno novo napajanje prije 3mj?! Pa ti naravno, nitko drugi u tom slucaju nemre biti kriv...
Za početak, ne bih ugrađivao takvo napajanje, kao što sam već i napisao u zadnjem postu. A za ostale spomenute, društvene probleme, uže tugujuće rodbine uvijek postoji rješenje. Npr. poznajem servisera računala kojeg je korisnik doslovno zatočio u svojem stanu. Ubrzo je došla policija i nije pitala kako je serviser obavio posao, već je odvela gospodina koji ga je lišio slobode u vlastitom domu. Kao što znamo, otmica je teško kazneno djelo

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
uostalom, mi ovdje govorimo o polovnom i jednom i drugom napajanju. samo sto LC dolazi sa nesto garancije, ali to ne igra ulogu jer i dok je radilo kod prvog vlasnika je moglo biti gazeno, radit pod nekim krovom u vlazi, radit u prasini godinu dana, pod povecim temperaturama...... razumijes sto zelim reci .
Upravo zato kažem da je neodgovorno davati izjave o tome koji je bolji.

Citiraj:
nije o ovome bilo rijec. iako je pomalo nezahvalno ovako pricati, jer i polovna sisa - kosta. no, da se i bavis servisiranjem polovnog, mislis da bi bilo pametno da ti covjek dode sa npr GTX260 i nekim dualcom ili vise, generalno komp jede izmedu 150 i 200 W, te krepalo napajanje. a on ima recimo 150, ili 200 kuna, jer nema vise....... (jer pazi, do tog trenutka mu je neki kinez od isto takve sice radio, pitanje koliko kvalitetno, no radio je). kako takvom covjeku objasniti "ali gospodine, visestruko se isplati uzeti kvalitetno brand napajanje, vase racunalo ce sigurnije raditi, duze jer ce se manje grijati, u slucaju problema bilo kakvog ce zastita odradivati, cak ce i trositi manje i stedjeti) kad musteriju strefi herc ako mu kazem 300 kuna!
S obzirom da, hipotetski govoreći, servis računala ne bih naplaćivao ispod 300-400kn, smatram da su male šanse da će mi se javiti netko tko nema barem isto toliko za napajanje.

Citiraj:
u takvim situacijama ja ganjam polovno. dogovorim se sa prodavacem dan-dva testiranja, ide sve klasicno osim rippla/sumova uz malo opipavanja (cisto da vidim koliko se grije), i ode. ali ode za 50% cijene. i znas koja je istina? iole veci brand se nije niti jedan vratio, a polovno .
S druge strane, da servisiram računala, tj. imam firmu, morao bih izdavati račun i nekakvu garanciju na svoj rad, a u slučaju ugradnje polovnih zamjenskih dijelova mislim da to ne bi bilo moguće.

Citiraj:
procitaj gore, ima dobar dio napisan. a sta recimo (sto je FRipper vec rekao), ugradis ti novo napajanje. i to novo dobije zivcani slom i ubije sebe i recimo graficku, ili maticnu plocu. kako to opravdati musteriji? na ciji to trosak ide? ali, imas garanciju na napajanje..........
iako kuzim ja sto zelis reci, kada bi i uzimao novo, to bi imalo neku zastitu na sebi. no isto tako, ta napajanja nisu ispod min 200 kuna, da ima neke snage u sebi. a za te pare nadem dva fortrona 400W, pregledam ih kada dodu i siguran sam da ce tjerati nekih 200W ko' iz one stvari.
Ponavljam, nema scenarija pod kojim bi davao garanciju na svoj rad i pritom ugrađivao polovne dijelove bez garancije, a s obzirom na cijene servisa koje bi bile jasno označene, poprilično sam siguran da mi se ne bi javila mušterija koja nema barem za GP3 seriju (a ima za pošten proc i grafu, koji će opteretiti to napajanje).

Citiraj:
na kraju balade te samo pita - koliko bi to kostalo? pa ti kazes jebiga, cca 300-350 kuna najjeftinije....... i vec znas da je sljedece pitanje - jel ima sta jeftinije, jer je to previse? reci ces mu da ima, i onda ulazimo u sferu do 200 kuna, i to je problematicno.
S obzirom da mušterija koja nije u mogućnosti uzeti napajanje od 300-injak kn, vjerojatno nije niti u mogućnosti platiti moju cijenu servisa, doista smatram da tih problema i pitanja ne bih imao.

Citiraj:
zasto se onda patiti, uzmes polovno provjereno, istestiras ga, zaradis neke pare sa strane i mirna bosna. samo moje razmisljanje, iako mi se generalno jako puno vise svida ovo tvoje, no znam da (barem u mojih 50km promjera) nema sanse da bi prosla takva spika. ljudi nemaju, ljudi ne daju......
Znam da zvuči pomalo prepotentno, ali zaista ne bih izašao na teren ukoliko ne bih mogao adekvatno naplatiti kvalitetu svoje usluge (ali i garanciju na tu uslugu). Jednostavno, ne bih htio preuzeti odgovornost za nekakve postupke koji bi me realno gledajući, vrlo lako mogli koštati dodatnih novaca, živaca i vremena.

Ali to je samo moje razmišljanje i način na koji bih ja osobno pružao usluge servisa.
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 15:58   #3731
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

hm..cijene su paprene

gle kada mi netko dodje sa kompom di je riknulo napajanje, ja mu samo naplatim napajanje nikakav dodatan rad iliti 300-400kn sto ti pričaš :S

a na polovne dijelove se isto može dati garancija,provuči kroz papire te platiti na to pdv državi ;=)
Staro 26.11.2012., 16:33   #3732
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Citiraj:
hm..cijene su paprene
Cijene su realne za najskuplji grad u HR ... i više-manje te cijene se i ostvaruju na ovom području (provjereno iz kontakata sa poznanicima koji se bave time).

Citiraj:
gle kada mi netko dodje sa kompom di je riknulo napajanje, ja mu samo naplatim napajanje nikakav dodatan rad iliti 300-400kn sto ti pričaš :S
Upravo tu staje rasprava - naplatiti dijelove, bez apsolutno ikakve zarade bi bio kraj za bilo koju ozbiljnu firmu. Jednostavno bi, vrlo brzo, ta firma potpisala stečaj s obzirom na tekuće troškove.

Citiraj:
a na polovne dijelove se isto može dati garancija,provuči kroz papire te platiti na to pdv državi ;=)
Naravno da se može, na vlastiti račun. Što, bilo kojem "poduzetniku" i ne predviđa svijetlu budućnost.

Prethodno navedeno je idealan scenarij za bankrot - eventualno ako netko ima toliko vremena, novaca i živaca da besplatno popravlja ljudima kompove, ali tu je već riječ o hardverskom Robin Hoodu
Staro 26.11.2012., 16:37   #3733
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
S obzirom da, hipotetski govoreći, servis računala ne bih naplaćivao ispod 300-400kn, smatram da su male šanse da će mi se javiti netko tko nema barem isto toliko za napajanje.
skup si brate..... preskup. nebi nasao dva kompa u SK zupaniji .

Citiraj:
SS druge strane, da servisiram računala, tj. imam firmu, morao bih izdavati račun i nekakvu garanciju na svoj rad, a u slučaju ugradnje polovnih zamjenskih dijelova mislim da to ne bi bilo moguće.
kasljem.... i opet kasnjem.
cek', kako smo mi sada dosli na izdavanje racuna, registrirani obrt i sve sto to vuce? jebemu, pricamo o polovnom LC poweru i nekog drugom napajanju, ali glavna rijec je - polovno. oprosti, ali polovno jako jako (gotovo) nikad ne postoji u registriranim firmama, osim kakti second hand, ali znas i ti i ja da ne pricamo o tome.

Citiraj:
Znam da zvuči pomalo prepotentno, ali zaista ne bih izašao na teren ukoliko ne bih mogao adekvatno naplatiti kvalitetu svoje usluge (ali i garanciju na tu uslugu). Jednostavno, ne bih htio preuzeti odgovornost za nekakve postupke koji bi me realno gledajući, vrlo lako mogli koštati dodatnih novaca, živaca i vremena.
ne zvuci umisljeno, ali zvuci kao netko kome nije do fusa. razlozi mogu biti svakojaki, ali najjaci je tad da nemas potrebe jer vjerovatno imas dobar posao - dobra primanja. sada ulazimo u drugu problematiku koja nema veze s vezom......
ali svejedno nisi odgovorio, sta ako to novo napajanje spali plocu kad krepa? kako bi to "refundirao", jer bi ocito bio kriv posto povlacis paralelu da recimo krepa polovno napajanje, bi ti bio kriv?

Citiraj:
Ali to je samo moje razmišljanje i način na koji bih ja osobno pružao usluge servisa.
skup si jako....... pruzao bi i ja tako usluge, vjeruj mi! ali bi onda imao mozda jednog covjeka u dva mjeseca . i to mozda, jer samo mi nesto objasni - koja je razlika ostavio covjek meni 400 kuna, ili prvoj IT trgovini koja ce mu ugraditi to napajanje ili neku drugu komponentu jer je to kupio kod njih?

sasvim nevazno dalje. malo se zesce razilazimo u razmisljanjima, razumijemo se sto jedan drugome govori, ali to nije reala. i bit' ce sve manja reala kako standard bude padao, a ne nazire se neka industrijska revolucija. stoga, IMHO je dosta od mene i previse.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 17:16   #3734
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
skup si brate..... preskup. nebi nasao dva kompa u SK zupaniji .
Ovo je jedan od glavnih razloga ... Zagreb je sam po sebi skup grad za život, a troškovi su poprilični.

Citiraj:
ne zvuci umisljeno, ali zvuci kao netko kome nije do fusa. razlozi mogu biti svakojaki, ali najjaci je tad da nemas potrebe jer vjerovatno imas dobar posao - dobra primanja. sada ulazimo u drugu problematiku koja nema veze s vezom......
A ovo je drugi razlog - zaista nemam potrebe u životu za fušem i svim radostima koje on nosi za sobom.

Citiraj:
ali svejedno nisi odgovorio, sta ako to novo napajanje spali plocu kad krepa? kako bi to "refundirao", jer bi ocito bio kriv posto povlacis paralelu da recimo krepa polovno napajanje, bi ti bio kriv?
Kao što rekoh, ne bi mi palo napamet ugrađivati napajanja od 100-150 kn, a s druge strane poprilično su male šanse da će kvalitetno napajanje povući nešto za sobom. Ukoliko bi se dogodilo da ugrađeno kvalitetno napajanje povuče za sobom npr. matičnu ploču vjerojatno bi se dogovorio s mušterijom oko podjele troškova, te joj nekako izašao u susret.

Citiraj:
skup si jako....... pruzao bi i ja tako usluge, vjeruj mi! ali bi onda imao mozda jednog covjeka u dva mjeseca . i to mozda, jer samo mi nesto objasni - koja je razlika ostavio covjek meni 400 kuna, ili prvoj IT trgovini koja ce mu ugraditi to napajanje ili neku drugu komponentu jer je to kupio kod njih?
Ponavljam, ove se cifre naplaćuju u legalnim firmama na području ZG-a i naravno, te firme posluju uredno (koliko je to moguće s obzirom na trenutno stanje). Ukoliko je istekla garancija u IT trgovini, a npr. moja firma koja se bavi servisom računala, omogućava dolazak servisera do mušterije i preuzimanje računala, te u roku od 24h vraća ispravno računalo direktno korisniku, bez potrebe da on izađe iz svog doma - mislim da je jasna prednost.

Citiraj:
sasvim nevazno dalje. malo se zesce razilazimo u razmisljanjima, razumijemo se sto jedan drugome govori, ali to nije reala. i bit' ce sve manja reala kako standard bude padao, a ne nazire se neka industrijska revolucija. stoga, IMHO je dosta od mene i previse.
Upravo je u tome problem - kriza se ne rješava isključivo rezanjem troškova, već i razvojem i sklapanjem urednih poslova. Ukoliko svi odlučimo isključivo i maksimalno štedjeti, država ima sve manje love, a samim time i njezini stanovnici (i tako u krug). Idealan primjer su njemačke firme, koje posluju kvalitetno i konstantno, uz standardno visoke cijene, koje nije narušila niti financijska kriza. Razlog je jednostavan, kvaliteta usluge i proizvoda se uvijek cijeni, te je najbolji način za uštedu. Kako kaže ona poslovica, nismo dovoljno bogati da bi kupovali jeftine proizvode slabe kvalitete.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 26.11.2012. u 17:21.
Staro 26.11.2012., 20:28   #3735
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Citiraj:
Upravo je u tome problem - kriza se ne rješava isključivo rezanjem troškova, već i razvojem i sklapanjem urednih poslova. Ukoliko svi odlučimo isključivo i maksimalno štedjeti, država ima sve manje love, a samim time i njezini stanovnici (i tako u krug). Idealan primjer su njemačke firme, koje posluju kvalitetno i konstantno, uz standardno visoke cijene, koje nije narušila niti financijska kriza. Razlog je jednostavan, kvaliteta usluge i proizvoda se uvijek cijeni, te je najbolji način za uštedu. Kako kaže ona poslovica, nismo dovoljno bogati da bi kupovali jeftine proizvode slabe kvalitete.
Malo si pojednostavio (prvi je dio (država - štednja) makroekonomski, a drugi (njemačke firme - visoke cijene) mikroekonomski dosta složeniji),al ajd, ima logike.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2012., 15:33   #3736
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Je li netko imao dodira sa Xilence 300W TFX napjanjem? Bilo kakva korisna informacija o kvaliteti, efikasnosti itd. bi dobro došla. Nema baš puno TFX napajanja kod nas, jedino još Seasonic koji je 80 kuna skuplji.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2012., 15:44   #3737
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Imam jedno "glupo" pitanje..

Kada se napajanje nalazi u kucistu dolje primjer ovog mojeg kucista kojeg sam uzeo cooler master silecnio 650.. napajanje vuce zrak ispod kucista gdje ralno ima nekih par cm prostora sto osobno mislim da je nedovoljno za neko dobro hladenje napajanja..

Imam ovaj Corsai AX850 kojeg sam kupio prije cca mjesec dva, prije mi je xaseru bio gore i vukao zrak odozgo gdje je bio otvoreno skroz i bio je hladan cak se vent nije cesto palio kada sam komp opteretio maks i bilo je hladno tj mlako..

Sad u ovom kucistu imam dojam da je napajanje ponekad i onako vruce na opip ne tolko da se opces ali definitinvo puuno toplije nego prije..

Kako to najbolje rijesiti?? i zasto to tako rade da napajanje mora vuci zrak sa svega par cm prostora ako i tolko (uzavsi u obzir da se tamo nalazi i filter za prasainu prozracnost je jos manja)

ustvari nema par cm. jedva stavim palac ispod

http://www.eteknix.com/wp-content/up...ncio_650_4.jpg

ovdje se vidi koliki je taj prostor i jako je mali..

Po meni ako ja puknem jos koju grafu par diskova doci ce do ozbiljnog opterecenja tj. grijanja napajanja.. airflow u kucistu je dobar..

Trazim samo savjet kako da rijesim taj dio.. Pada mi na pamet samo da ga dignem na neku povrsinu ili napravim stalak samo naprije i natrag gdje cu dobit jos par cm prostora ispod??
m&n je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2012., 15:50   #3738
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Je li netko imao dodira sa Xilence 300W TFX napjanjem? Bilo kakva korisna informacija o kvaliteti, efikasnosti itd. bi dobro došla. Nema baš puno TFX napajanja kod nas, jedino još Seasonic koji je 80 kuna skuplji.
Ima da seasonic, koji nije dostupan kod nas. Neznam zašto trgovine i nabava još uvijek prijavljuju ta napajanja kad ih nema već par mjeseci koliko ja pratim

Citiraj:
Autor m&n Pregled postova
Imam jedno "glupo" pitanje..

Kada se napajanje nalazi u kucistu dolje primjer ovog mojeg kucista kojeg sam uzeo cooler master silecnio 650.. napajanje vuce zrak ispod kucista gdje ralno ima nekih par cm prostora sto osobno mislim da je nedovoljno za neko dobro hladenje napajanja..

Imam ovaj Corsai AX850 kojeg sam kupio prije cca mjesec dva, prije mi je xaseru bio gore i vukao zrak odozgo gdje je bio otvoreno skroz i bio je hladan cak se vent nije cesto palio kada sam komp opteretio maks i bilo je hladno tj mlako..
/cut
Zamaraš se s glupostima. To je napajanju i više nego dovoljno zraka. Stvar je vjerojatno u tome što napajanje regulira vent i jednostavno ga nevrti koliko bi ti htio, pa je i samo napajanje mlako.

Ako te to baš toliko pati, iako bezveze, okreni napajanje da vuče zrak iz kućišta
Staro 30.11.2012., 15:53   #3739
ShanTech
Banned

Dotično napajanje proizvodi Casing Macron. 20A@12V

Izbora se nema!
Staro 01.12.2012., 11:15   #3740
igrac33
Premium
Moj komp

igrac33's Avatar

Datum registracije: Apr 2012
Prije 4 mjeseca sam kupio novo računalo.

http://www.protis.hr/products/detail...vac-10-a/29989

http://www.protis.hr/products/detail...ulk-crni/44432

http://www.protis.hr/products/detail...-hdmi-dp/56803

http://www.protis.hr/products/detail...90gbgtbk/48719

http://www.protis.hr/products/detail...-i5-3450/56648

http://www.protis.hr/products/detail...-2133mhz/39879

http://www.protis.hr/products/detail...ms-black/50561

http://www.protis.hr/products/detail...00kln8gk/48969

+miš, tipkovnica, slušalice, mikrofon.

i ovo napajanje:

http://www.protis.hr/products/detail...00cxv2eu/45873

Komp je radio uredno i čupao sve igre, obično sam igrao Guild Wars 2 i fejsao, youtube, nikad overclockao. U petak se nije htio upalit, pa sam iskopčao sve kablove, opet ukopčao, dobio je struje na 5 sekundi i ugasio se i poslije toga nema znakova života, prebacio sam to napajanje na sestrino računalo i neće se upalit pa sam siguran da je do napajanja, sreća da imam garanciju pa je trenutno na servisu. Sad Vi meni recite da li moja konfiguracija traži jače napajanje ili je jednostavno došlo do nekog velikog napona (ali opet ne vjerujem jer imam taj produžni UPS)

Unaprijed se zahvaljujem
igrac33 je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2012., 11:23   #3741
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

to napajanje nije sigurno ako si kupio prije 4mj, vec starija i puno losija verzija
Ali iako je losija treba za tvoj komp biti dosta...Tako da nema potrebe niš jače kupovati...Vec jednostavno imao si peh, kao što si i sam kriv jer si uzeo u šrotisu Sada češ se načekati,naplačati, i ako nemas srece opet dobiti neispravan komp doma,i opet se s njima ganjati...javi baš kako se budu odvijale stvari sa njima,koliko je trajao popravak,da li su napravili kako treba itd itd,ocem sve detalje
Staro 01.12.2012., 12:25   #3742
Godfather0501
Tata
Moj komp

Godfather0501's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor igrac33 Pregled postova
Prije 4 mjeseca sam kupio novo računalo.

http://www.protis.hr/products/detail...vac-10-a/29989

http://www.protis.hr/products/detail...ulk-crni/44432

http://www.protis.hr/products/detail...-hdmi-dp/56803

http://www.protis.hr/products/detail...90gbgtbk/48719

http://www.protis.hr/products/detail...-i5-3450/56648

http://www.protis.hr/products/detail...-2133mhz/39879

http://www.protis.hr/products/detail...ms-black/50561

http://www.protis.hr/products/detail...00kln8gk/48969

+miš, tipkovnica, slušalice, mikrofon.

i ovo napajanje:

http://www.protis.hr/products/detail...00cxv2eu/45873

Komp je radio uredno i čupao sve igre, obično sam igrao Guild Wars 2 i fejsao, youtube, nikad overclockao. U petak se nije htio upalit, pa sam iskopčao sve kablove, opet ukopčao, dobio je struje na 5 sekundi i ugasio se i poslije toga nema znakova života, prebacio sam to napajanje na sestrino računalo i neće se upalit pa sam siguran da je do napajanja, sreća da imam garanciju pa je trenutno na servisu. Sad Vi meni recite da li moja konfiguracija traži jače napajanje ili je jednostavno došlo do nekog velikog napona (ali opet ne vjerujem jer imam taj produžni UPS)

Unaprijed se zahvaljujem
Jednostavno loša sreća,to što je corsaiir ne znači da nemože vrisnut,meni je kihnulo Corsair-ovo AX750 i povuklo za sobom matičnu i proc tak da možeš bit sretan ak je samo napajanje otišlo...
Staro 01.12.2012., 13:15   #3743
ShanTech
Banned

Rikavanje komponenata ne ovisi o tome gdje su dotične kupljene, jer isti artikl može biti prodan i preko Protisa, ADMa, Diskonta, Future, Magazina, HGSpota, Links Telebita, Superneta ili kojeg već shopa. Tako da je to potpuno kriva hipoteza.

Vidjet ćemo kako će teći postupak reklamacije.

@igrac33
Promptno javljaj svaku novost, da ne izvisiš nakraju.
Staro 01.12.2012., 13:22   #3744
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Nitko to nije ni rekao...Ti u zadnje vrijeme moras par puta pročitati neciji post da shvatiš što je pisac htjeo reči
Staro 01.12.2012., 14:16   #3745
dragan333
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Imam Fijitsu siemens računalo ima hladjenje zajednicko za cpu i remote.Temperatura na cpu je31 a na remote 68 stepeni.Koja je max temperatura za remote(napajanje).Procesor je intel celeron 3,06 GHz,matična fijitsu siemens model 2331 od 2006
dragan333 je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2012., 14:29   #3746
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

remote=napajanje? i da je ono 68? nemoguce... di si to vidio uopče, temperature?
Staro 01.12.2012., 16:41   #3747
igrac33
Premium
Moj komp

igrac33's Avatar

Citiraj:
to napajanje nije sigurno ako si kupio prije 4mj, vec starija i puno losija verzija
Ali iako je losija treba za tvoj komp biti dosta...Tako da nema potrebe niš jače kupovati...Vec jednostavno imao si peh, kao što si i sam kriv jer si uzeo u šrotisu Sada češ se načekati,naplačati, i ako nemas srece opet dobiti neispravan komp doma,i opet se s njima ganjati...javi baš kako se budu odvijale stvari sa njima,koliko je trajao popravak,da li su napravili kako treba itd itd,ocem sve detalje

Poslao sam u Protis 26.11., njima doslo 27.11 i 28.11. su proslijedili u ovlasteni servis, nadam se da nece trajat dugo.
Staro 02.12.2012., 08:35   #3748
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Bojim se da se krivo nadaš.
Staro 03.12.2012., 11:08   #3749
igrac33
Premium
Moj komp

igrac33's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Bojim se da se krivo nadaš.
evo danas mi javili iz servisa da je zamjenjeno novim napajanjem. sad čekam da proslijede u protis i da dobijem poštom..
Staro 03.12.2012., 11:11   #3750
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

samo pazi da ti protis ne nakači poštarinu,jer oni moraju snositi troskove prema tebi ;=)
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na