|
![]() |
#3721 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
a tak ljepih Vx-a ima na njušku polovnih ![]() CORSAIR VX 450W mislim jab si radje to piko ![]() @Wolv- Uzmi da imaš 150kn...i sada mi ti tu napiši šta je u tom rangu sredina? Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 26.11.2012. u 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3722 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
No dobro, da rezimiramo, ti LC Poweri su kvalitetom iznad Naviateca, EVCa, MSa i štajaznam, ali netko je podigao ljestvicu i on ne preporuča ništa ispod LC Powera iz GP3 serije. Jel sad dobro? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3723 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3724 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() /// Normalno da je bolje uzet rabljeni S12, neki CX400, VX450, Antec NeoHE/Earthwatts, no često su i ta napajanja rabljena dosta skupa i nećete ih baš dobit za 150 kuna. A čak i da ih uspijete dobit za te pare često ne znate što su tjerala i u kojim uvjetima pa je opet pitanje kako ćete proći. Recimo netko se žali na cvrčanje LC-a, a svi znamo da VX-evi isto vole cvrčat. Seasonic S12II isto voli cvrčat. Hrpa je ljudi javljala da im VX450 ili S12II 430 cvrči. I di smo sad? A sad da su razni predpotopni primjerci FSP-a tako brutalno dobri, pa bili su prije deset godina. Danas neću kupit rabljeni THN, BlueStorm. NHF FSP ima dobrih napajanja, ima i odrona, ali ipak treba ponekad uzet u obzir i vrijeme od kad datiraju.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 26.11.2012. u 11:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3725 | |
MiningMod
|
:S to sam napisao da bi rajde uzeo nego novi gp3 460w ili cx 430w.... od tebe hocu da mi kazes što je tebi u sredini preporuke za napajanje do 150kn? znaci sto je najbolje po tvojem, što je najgore i što je sredina? Citiraj:
![]() Edit: Ajde necemo o tome više ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 26.11.2012. u 11:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3726 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Naravno, radije ću kupit mačka u vreći nego novo napajanje. ![]() Još kad se sjetim da prije mjesec dana nisi niti znao kaj je u tom Corsairu ova mi izjava još bolje zvuči. Da se razumijemo, taj VX je dobro napajanje no nemaš pojma u kakvom je stanju, još ako nema garancije - odlično. Citiraj:
Recimo uzeo bi ga prije THN serije, prvih BlueStormova, čak i prije PNF-ova jer su to metuzalemi. U rangu je s recimo APN serijom. A da svi FSP proizvodi nisu toliko dobri pokazuje recimo prva Everest serija koaj je bila izuzetno loša za pare koju su tražili.
![]() |
![]() |
#3728 |
Banned
|
Za početak, napajanje koje je legija kupio nije iz Office serije, to je iz Silent serije. Po pitanju kvarova imao sam manje problema s Fortronima, nego s tim LC Powerima. Kod Fortrona se je mijenjao ventilator, Teapo kondenzatori ili FSDM311 čip (DIL8), drugih problema kod popravka nisam imao, dok LC Power ima širi dijapazon problema. Evo baš slušam cvrčanje LC6600GP-a koji mi je stigao u jednom kompu. ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 26.11.2012. u 11:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3729 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Svatko ima ovce i novce. Na kraju najjeftinije ispada najskuplje. @Cocount Nije nikakva svađica ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3730 | |||||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ali to je samo moje razmišljanje i način na koji bih ja osobno pružao usluge servisa. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3731 |
MiningMod
|
hm..cijene su paprene ![]() gle kada mi netko dodje sa kompom di je riknulo napajanje, ja mu samo naplatim napajanje nikakav dodatan rad iliti 300-400kn sto ti pričaš :S a na polovne dijelove se isto može dati garancija,provuči kroz papire te platiti na to pdv državi ;=) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3732 | ||
Señor Audiophile
|
Cijene su realne za najskuplji grad u HR ... i više-manje te cijene se i ostvaruju na ovom području (provjereno iz kontakata sa poznanicima koji se bave time). Citiraj:
Citiraj:
Prethodno navedeno je idealan scenarij za bankrot - eventualno ako netko ima toliko vremena, novaca i živaca da besplatno popravlja ljudima kompove, ali tu je već riječ o hardverskom Robin Hoodu ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3733 | ||||
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
cek', kako smo mi sada dosli na izdavanje racuna, registrirani obrt i sve sto to vuce? jebemu, pricamo o polovnom LC poweru i nekog drugom napajanju, ali glavna rijec je - polovno. oprosti, ali polovno jako jako (gotovo) nikad ne postoji u registriranim firmama, osim kakti second hand, ali znas i ti i ja da ne pricamo o tome. Citiraj:
ali svejedno nisi odgovorio, sta ako to novo napajanje spali plocu kad krepa? kako bi to "refundirao", jer bi ocito bio kriv posto povlacis paralelu da recimo krepa polovno napajanje, bi ti bio kriv? Citiraj:
![]() sasvim nevazno dalje. malo se zesce razilazimo u razmisljanjima, razumijemo se sto jedan drugome govori, ali to nije reala. i bit' ce sve manja reala kako standard bude padao, a ne nazire se neka industrijska revolucija. stoga, IMHO je dosta od mene i previse.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3734 | ||||
Señor Audiophile
|
Ovo je jedan od glavnih razloga ... Zagreb je sam po sebi skup grad za život, a troškovi su poprilični. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 26.11.2012. u 17:21. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3735 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3736 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Je li netko imao dodira sa Xilence 300W TFX napjanjem? Bilo kakva korisna informacija o kvaliteti, efikasnosti itd. bi dobro došla. Nema baš puno TFX napajanja kod nas, jedino još Seasonic koji je 80 kuna skuplji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3737 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Imam jedno "glupo" pitanje.. Kada se napajanje nalazi u kucistu dolje primjer ovog mojeg kucista kojeg sam uzeo cooler master silecnio 650.. napajanje vuce zrak ispod kucista gdje ralno ima nekih par cm prostora sto osobno mislim da je nedovoljno za neko dobro hladenje napajanja.. Imam ovaj Corsai AX850 kojeg sam kupio prije cca mjesec dva, prije mi je xaseru bio gore i vukao zrak odozgo gdje je bio otvoreno skroz i bio je hladan cak se vent nije cesto palio kada sam komp opteretio maks i bilo je hladno tj mlako.. Sad u ovom kucistu imam dojam da je napajanje ponekad i onako vruce na opip ne tolko da se opces ali definitinvo puuno toplije nego prije.. Kako to najbolje rijesiti?? i zasto to tako rade da napajanje mora vuci zrak sa svega par cm prostora ako i tolko ![]() ustvari nema par cm. jedva stavim palac ispod ![]() http://www.eteknix.com/wp-content/up...ncio_650_4.jpg ovdje se vidi koliki je taj prostor i jako je mali.. Po meni ako ja puknem jos koju grafu par diskova doci ce do ozbiljnog opterecenja tj. grijanja napajanja.. airflow u kucistu je dobar.. Trazim samo savjet kako da rijesim taj dio.. Pada mi na pamet samo da ga dignem na neku povrsinu ili napravim stalak samo naprije i natrag gdje cu dobit jos par cm prostora ispod?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3738 | ||
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako te to baš toliko pati, iako bezveze, okreni napajanje da vuče zrak iz kućišta
![]() |
![]() |
#3739 |
Banned
|
Dotično napajanje proizvodi Casing Macron. 20A@12V Izbora se nema! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3740 |
Premium
Datum registracije: Apr 2012
|
Prije 4 mjeseca sam kupio novo računalo. http://www.protis.hr/products/detail...vac-10-a/29989 http://www.protis.hr/products/detail...ulk-crni/44432 http://www.protis.hr/products/detail...-hdmi-dp/56803 http://www.protis.hr/products/detail...90gbgtbk/48719 http://www.protis.hr/products/detail...-i5-3450/56648 http://www.protis.hr/products/detail...-2133mhz/39879 http://www.protis.hr/products/detail...ms-black/50561 http://www.protis.hr/products/detail...00kln8gk/48969 +miš, tipkovnica, slušalice, mikrofon. i ovo napajanje: http://www.protis.hr/products/detail...00cxv2eu/45873 Komp je radio uredno i čupao sve igre, obično sam igrao Guild Wars 2 i fejsao, youtube, nikad overclockao. U petak se nije htio upalit, pa sam iskopčao sve kablove, opet ukopčao, dobio je struje na 5 sekundi i ugasio se i poslije toga nema znakova života, prebacio sam to napajanje na sestrino računalo i neće se upalit pa sam siguran da je do napajanja, sreća da imam garanciju pa je trenutno na servisu. Sad Vi meni recite da li moja konfiguracija traži jače napajanje ili je jednostavno došlo do nekog velikog napona (ali opet ne vjerujem jer imam taj produžni UPS) Unaprijed se zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#3741 |
MiningMod
|
to napajanje nije sigurno ako si kupio prije 4mj, vec starija i puno losija verzija Ali iako je losija treba za tvoj komp biti dosta...Tako da nema potrebe niš jače kupovati...Vec jednostavno imao si peh, kao što si i sam kriv jer si uzeo u šrotisu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3742 | |
Tata
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3743 |
Banned
|
Rikavanje komponenata ne ovisi o tome gdje su dotične kupljene, jer isti artikl može biti prodan i preko Protisa, ADMa, Diskonta, Future, Magazina, HGSpota, Links Telebita, Superneta ili kojeg već shopa. Tako da je to potpuno kriva hipoteza. Vidjet ćemo kako će teći postupak reklamacije. @igrac33 Promptno javljaj svaku novost, da ne izvisiš nakraju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3745 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Imam Fijitsu siemens računalo ima hladjenje zajednicko za cpu i remote.Temperatura na cpu je31 a na remote 68 stepeni.Koja je max temperatura za remote(napajanje).Procesor je intel celeron 3,06 GHz,matična fijitsu siemens model 2331 od 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3747 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2012
|
Citiraj:
Poslao sam u Protis 26.11., njima doslo 27.11 i 28.11. su proslijedili u ovlasteni servis, nadam se da nece trajat dugo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|