|
![]() |
#3691 | ||
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3692 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
@legija Baš sam malo pogledao tvoje postove u zadnjih tjedan dana. To je sapunica. Neki postovi su ti i kontradiktorni... Aopen ne vrijedi 250 kn. Pusti Frippera...kupuje po realnim cijenama, a prodaje po nekad i skupljim od njuške ![]() @Burko Znam da nisi cijenu, nego ikvalitetu. Znam i ja čitati s razumijevanjem. ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 25.11.2012. u 22:03. Razlog: typo |
![]() |
![]() |
![]() |
#3693 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
@legija Zar cemo se stvarno tako javno? Ako hoces imam i ja par za tebe...al nisam takav zato ti je bolje ta šutiš ;=) i ne pišeš glupe postove,opet,oko mene... Aopen sam ti ljepo rekao i sada ti jos ljepše kazem, dao sam ti link od gunthera koji prodaje to napajanje! Zato nemas pravo mene blatiti jer ti ja nisam ništa nudio vec preporučio kolegu koji ima dobro napajanje za lovu koju ti trazis! @shantech - ja ne prodajem dijelove,vec samo gotove konfe, tako da sve na isto dodje ;=) Al necemo sada o tome, jer svatko ima svoje...I mogu se tu milijun puta pravdati zašto i kako je to tako, al nema potrebe, moje je za koliko kupim i na meni je za koliko prodajem |
![]() |
![]() |
![]() |
#3694 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Otkad to taj Aopen 500 vrijedi 80 kunica manje od novoga LC GP3 460 i Corsaira CX430 80+ a nema garanciju?Zanimljivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3695 |
Osobni opis - pitaj me
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3696 |
MiningMod
|
svatko ima svoje za koliko prodaje vrijedi sigurno 200kn kao sto i vrijedi chieftec 500w pojam je da bi prije dao za njega 250kn nego kupio lc power 550 sa garom za 200kn Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 25.11.2012. u 22:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3697 |
Banned
|
250 kunica dati za napajanje koje nema garanciju i za koje neznas sto je vozilo, koliko je staro i pod kojim je loadom guralo neke komponente je ludost prijatelju. Za 80 kuna vise imas nove GP3 460/CX 430 80+ koji su bolji od toga napajanja, stovise novi novcati. Ako kupujes polovno ili kupi to isto za max 150 ili nadi kakav VX450/CX400. Za 200HRK se nade GP3 460 pod garancijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3698 |
MiningMod
|
da kupujes i trebas svaki dan po 1,2 napajanja kao ja, nemos si priuštiti kupovati nova novcata niti čekati da osvane neki gp3 ili vx,cx po oglasu i jos uz to imati srece da prvi naletis i kupiš... Kada netko treba hitno i kada meni treba hitno za neku konfu, kupujem što mi prvo pri ruci a da znam da je pouzdano i dobro iako je staro Dam svoju garanciju stranci i amen! Svatko ima različito gledanje na to i na cijenu.... Naravno da sebi za svoj komp necu kupovati neš staro i skupo, kupim novo u trgovini ili na trznici sa garom i bok! Al nemreju svi tako, bar moje stranke niti ne znaju sto je pce niti znaju sto valja na njuskali, a niti je sigurno kupovati od nekog koga ne znas...a i čekati par dana da to dodje...jednostavno nemreju i zato postoje ovakvi kao ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3699 |
Banned
|
A za 300HRK kupis u HG spotu GP3 460W i miran si, 50HRK vise a novo i bolje. Tu nam se misljenja razilaze ali sve 5 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3700 |
MiningMod
|
al pobogu reci ti mojoj babi koja surfa na netu kada joj rikne napajanje da ode u hgshop ili da ode na njušku i kupi si napajanje! pa hebemu kako nesvacata neke stvari...Koji znaju di i sta,neka kupe, oni koji ne znaju a trebaju kupiti ce u mesnici napajanje samo da imaju! Ne razizlaze nam se misljenja, vec drugacije ti to gledas...moras shvatiti da nisu svi kao mi i da znaju i da jos uz znanje znaju gdje! u čemu nisam u pravu? Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 25.11.2012. u 22:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3701 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 26.11.2012. u 10:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3702 |
Banned
|
Tako je, baba igra BF3 i ima masno clockanog Phenoma II X6 u kombinaciji sa SOC 470 pa ce GP3 460 riknuti. Sigurno mu nista nece biti u takvim konfama za net, tu ne umire ni LC 500W Office ali dobro. Nemam volje voditi takve rasprave, znam sam kako rade ta napajanja jer sam ih ugradio barem 10tak i nema problema nikakvih ni sa office/GP2/GP3 modelima. Jednostavno ne zelis prihvatiti cinjenicu da su bang for buck za te novce. Tko ima vise novaca i treba jace zna sto ce kupiti. ZZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3703 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Vesela rasprava ![]() Argumenti (za i protiv) su u ovoj klasi izrazito relativni i razumljivi s obzirom da danas ljudi pokušavaju smanjiti troškove života gdje god stignu. Da se odmah razumijemo, ovakve dileme su i mene mučile prije nekakvih 5-6 godina. Prvo napajanje koje sam dobio sa kućištem od 200-300kn je svašta tjeralo i gledajući iz današnje perspektive, velika je sreća da nije bilo posljedica po razne komponente spojene na njega. Radi se o napajanju iz prve recenzije u AC/DC mini PSU review temi. Nakon brojnih istraživanja, vaganja, svađa i diskusija, konačno sam se odlučio za Corsairov VX 550 model. Prvo pošteno napajanje (uz dugu garanciju) koje je itekako ostavilo neizbrisiv trag u osobnoj percepciji hardvera. Od toga dana sam si dao obećanje da nikada više neće biti kompromisnih rješenja i napajanja upitne kvalitete, barem ne u osobnim konfiguracijama. Radije ću neko vrijeme koristiti komp sa integriranom grafom, pa kasnije nešto bolje ubaciti, nego uzeti napajanje koje ovisi o horoskopskoj prognozi iz 24 Sata. Kvalitetno napajanje znači mnogo u gotovo svakoj modernoj konfi i apsolutno nije mjesto gdje želite štedjeti. Npr. nedavno sam jedno no-name napajanje, koje je se nalazilo u obiteljskom računalu, odlučio spojiti na osciloskop i vidjeti kakva se (ne)sreća krije iza njega. Kvaliteta unutrašnjosti je bila prosječna za ovu klasu napajanja, ali rezultati mjerenja osciloskopom su bili izrazito neugodni. Mjerenje je otkrilo gotovo eksplozivne vrijednosti - ripple se zaustavio na nekakvih 400 mV (+12V rail), dok je regulacija napona bila tek prosječna, kakva i inače prati napajanja u ovoj klasi. Ovakvo napajanje će vam apsolutno smanjiti životni vijek komponenti i također osakatiti cjelokupnu stabilnost računala. Rezime - ako želite štedjeti, štedite na bilo kojoj drugoj kompomenti (osim eventualno monitora), ali napajanje je ono na kojem se ne bi smjelo glumiti štedišu, jer prije ili kasnije će vam se to naplatiti, čak i da toga niste svjesni. Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 25.11.2012. u 22:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3704 |
Banned
|
Problem je u tome sto ljudi LC poistovjecuju sa MS-om, sto uopce nije tako. Nije to ipak noname PSU, zna se gdje ide takvo napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3705 | |
MiningMod
|
Citiraj:
![]() a lc neki su isti kao MS mozda i gori... zadnja rečenica od dh-a koju ja govorim svojim strankama i zbog kojeg i kupujem polovna dobra napajanja radje nego da im prodam novo za istu cijenu ms,evc,lc itd...najviše polovno ide jer su to sve ljudi koji hoce napajanje za 100 +- 1kn...s razlogom nemrem nešto bolje tipa gp3/redwing etc nuditi ni prodati im...Zato brain moras shvati to i da nikakav gp i ostali ne mogu doci u obzir...Ak netko hoce napajanje za 100kn nema ni lipe vise,ili za 150 ili za 250...nema se za kruh a kamo li jos 50kn da bi dobio novo itd itd... moras ti jos puno napajanja papati i ugraditi i puno kontakta imati sa ljudima da bi shvatio šta ja pričam i o čemu pričam...ono 10 napajanja....joj joj.... Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 25.11.2012. u 22:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3706 |
Banned
|
Da ga hebes nemoze office biti kao MS ![]() MS je dno dna kao i jos neki ali bi uredno radio u konfi sa G530 koji ima integrusu recimo i taman su takva racunala za surf. Pretjerujes :P Zar je bitno koliko sam ih ugradio, ja pricam o kvaliteti i cijeni jer je o tome rasprava bila, ne o tome koliko tko ima. Ako vec tako pricas FSP 500 neces naci za 150HRK. Za te novce ces naci FPS 350/400 i slicne derivate sa tom konstrukcijom tipa Aopen. Znam ja sto mi treba ![]() Zadnje izmijenjeno od: BrainDamage. 25.11.2012. u 22:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3707 |
MiningMod
|
kazem moras ti jos puno napajanja ugraditi i onda ce ti biti jasnije ![]() uredno ce raditi, i ok je za takve konfice...kao sto sam prije rekao Evc mi se jos najbolje pokazao od tih svih šrotova i naravno codegen. Šteta sto je sada evc tj naviatech pokvario i napajanja ![]() ![]() ma super je sam radi garancije...ostalo isto kao i lc office,i ms uber platinum i ostali |
![]() |
![]() |
![]() |
#3708 |
Banned
|
Chicony je super, ovi modeli 480 sa 36 mjeseci gare za 200 kunica. Slazem se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3709 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A dobro ako ti tako misliš. Citiraj:
![]() A RedWing je baš jedan od onih sivih zona jer ima dobrih ali i brutalno loših izvedbi. Citiraj:
Recimo ja znam jaaaako malo o tom polju i ne bi se usudio tak nekaj izjavit ![]()
![]() |
![]() |
#3710 |
Osobni opis - pitaj me
|
diplomatski si uletio u temu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3711 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
Preporučite
Evo ovako imam pitanje koje napajanje od ova dva i dali ste imali kakvih iskustava s njima? Vrijedi li dati cca 350 kn za jedno od njih... radi se o ovim napajanjima: http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.740.034 http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.740.021
![]() |
#3712 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Analogije na stranu, da se osobno bavim servisom računala, ne bih ugradio niti svoju rabljenu X-Sisu (bez garancije) u računalo mušterije, jer mi apsolutno nije potrebno uvažavati naknadne reklamacije na svoj račun u slučaju da to rabljeno napajanje otegne papke, a na temelju kojeg sam prvotno naplatio svoju uslugu skupa sa tim napajanjem. Jednostavno mi nije potrebno da me mušterija, nakon mjesec dana, nazove u subotu u 10h navečer i traži zamjenu napajanja o mom vlastitom trošku, jer je prethodno ugrađeno (polovno i bez garancije) otkazalo suradnju. Kao što je odavno poznato, svaka elektronička komponenta ima određeni životni vijek i samo je pitanje vremena kada će izdahnuti, bilo da je u pitanju najbolji/najskuplji Seasonic ili no-name kinez za 50kn. Iz trenutne osobne perspektive, da sebi moram složiti jeftino računalo, od ta dva napajanja ne bih ugradio niti jedno, već bi se strpio i skupio lovu barem za GP3 seriju (direktno iz shopa), a isto bih preporučio i potencijalnoj mušteriji, bez obzira na to što imam pozitivna iskustva sa jeftinijim (budget) LC Power modelima. Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 26.11.2012. u 04:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3713 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3714 | ||||
MiningMod
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Imao sam jakooo puno sličnih,istih i čudnih situacija. I sve u svemu su me izdala novi drekovi od napajanja. Ne kazem da mi ni krepalo niti jedno polovno, je,ali niti jedno polovno koje znam da valja nije nikada mi povuklo nešto sa sobom...I zato i samo zato dajem prednost njima naspram tih novih drekova...Jer u vecini krapavanja se isplati, ti nisi kriv za niš drugo osim napajanja,zamjenis,i vozi dalje! Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3715 | ||||
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
![]() ma govorim za sebe, za tebe, za wolva, FRippera....... masu ljudi koji znaju otvoriti napajanje, ima multimetar ili neki oblik uredaja i istestira barem nazivne napone, pregleda vizualno kakvo je stanje, napone na nekoj konfi kakvi su....... i to je to ![]() uostalom, mi ovdje govorimo o polovnom i jednom i drugom napajanju. samo sto LC dolazi sa nesto garancije, ali to ne igra ulogu jer i dok je radilo kod prvog vlasnika je moglo biti gazeno, radit pod nekim krovom u vlazi, radit u prasini godinu dana, pod povecim temperaturama...... razumijes sto zelim reci ![]() Citiraj:
u takvim situacijama ja ganjam polovno. dogovorim se sa prodavacem dan-dva testiranja, ide sve klasicno osim rippla/sumova uz malo opipavanja (cisto da vidim koliko se grije), i ode. ali ode za 50% cijene. i znas koja je istina? iole veci brand se nije niti jedan vratio, a polovno ![]() Citiraj:
iako kuzim ja sto zelis reci, kada bi i uzimao novo, to bi imalo neku zastitu na sebi. no isto tako, ta napajanja nisu ispod min 200 kuna, da ima neke snage u sebi. a za te pare nadem dva fortrona 400W, pregledam ih kada dodu i siguran sam da ce tjerati nekih 200W ko' iz one stvari. Citiraj:
na kraju balade te samo pita - koliko bi to kostalo? pa ti kazes jebiga, cca 300-350 kuna najjeftinije....... i vec znas da je sljedece pitanje - jel ima sta jeftinije, jer je to previse? reci ces mu da ima, i onda ulazimo u sferu do 200 kuna, i to je problematicno. zasto se onda patiti, uzmes polovno provjereno, istestiras ga, zaradis neke pare sa strane i mirna bosna. samo moje razmisljanje, iako mi se generalno jako puno vise svida ovo tvoje, no znam da (barem u mojih 50km promjera) nema sanse da bi prosla takva spika. ljudi nemaju, ljudi ne daju......
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: Burko. 26.11.2012. u 10:36. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3717 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Isuse, oko čega se vi raspravljate. Zadnje 2 stranice samo trolanje. Smirite duhove! Ovdje smo da si pomažemo, a ne svađamo se!
![]() |
#3718 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3719 | ||
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() ma i meni je covjek poslao PM, isto sam mu preporucio ovaj GP3 460W. iako ima stvarno ok izbora, Links kao takav nema u rangu ispod 400 kuna, ali ostale trgovine imaju.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3720 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Po meni razmišlja pretjerano monokromatski.
![]() |
![]() |
|
|