Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.11.2012., 20:50   #3691
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Burko a di sam ja to rekao da je snaga mjerilo kvalitete?

A ako ćemo o variranu napona i šumovima, da imaš pravo, prastari fortorni su puno bolji
A vezano za zaštite, ako je imala stara serija ima ih i ova. Kod mene se barem OCP redovito palio i gasio komp.

Da se radzumijemo nigdjenisam rekao da je to uber kvalitetno napajanje, samo kažem da ga se baš ne može svrstat u najgore smeće koje postoji.
A vezano za ventove, pa prozuje oni i na puno puno skupljim i razvikanijim napajanjima.
razlilazimo se, a zapravo ne . samo kazem, ja osobno vjerujem vise provjerenim radnim konjima nego novijim. sljakat ce i taj LC najvjerovatnije bez frke godinama, isto ko' i npr fortron 400W. isto sam rekao da razumijem sto FRipper govori, iako nije smece, jer smece je jedna skroz druga sfera mahom "kineza".......

Citiraj:
Autor legija Pregled postova
A fripper ti si mi nudio aopen 500w PNF 250kn
+ poštarina cc 25kn koje mislim da nije nesto bolje od ovog mog
osobno bi prije vjerovao tom aopenu, ali to sam ja. radit ce i jedno i drugo s tvojom konfom na niti 50% u punom opterecenju, nemas brige .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2012., 21:15   #3692
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
@legija
Baš sam malo pogledao tvoje postove u zadnjih tjedan dana. To je sapunica. Neki postovi su ti i kontradiktorni...

Aopen ne vrijedi 250 kn. Pusti Frippera...kupuje po realnim cijenama, a prodaje po nekad i skupljim od njuške

@Burko
Znam da nisi cijenu, nego ikvalitetu. Znam i ja čitati s razumijevanjem.

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 25.11.2012. u 22:03. Razlog: typo
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2012., 21:20   #3693
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@legija

Zar cemo se stvarno tako javno? Ako hoces imam i ja par za tebe...al nisam takav zato ti je bolje ta šutiš ;=) i ne pišeš glupe postove,opet,oko mene...

Aopen sam ti ljepo rekao i sada ti jos ljepše kazem, dao sam ti link od gunthera koji prodaje to napajanje! Zato nemas pravo mene blatiti jer ti ja nisam ništa nudio vec preporučio kolegu koji ima dobro napajanje za lovu koju ti trazis!

@shantech - ja ne prodajem dijelove,vec samo gotove konfe, tako da sve na isto dodje ;=) Al necemo sada o tome, jer svatko ima svoje...I mogu se tu milijun puta pravdati zašto i kako je to tako, al nema potrebe, moje je za koliko kupim i na meni je za koliko prodajem
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2012., 21:32   #3694
BrainDamage
Banned

Datum registracije: Nov 2011
Otkad to taj Aopen 500 vrijedi 80 kunica manje od novoga LC GP3 460 i Corsaira CX430 80+ a nema garanciju?Zanimljivo
BrainDamage je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2012., 21:32   #3695
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Aopen ne vrijedi 250 kn.
nisam niti rekao da vrijedi, rekao sam da bi vise povjerenja dao tom aopenu nego ovog lc-u . znam i ja da ne vrijedi, tj ja nebi dao toliko......

Staro 25.11.2012., 21:37   #3696
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

svatko ima svoje za koliko prodaje

vrijedi sigurno 200kn kao sto i vrijedi chieftec 500w

pojam je da bi prije dao za njega 250kn nego kupio lc power 550 sa garom za 200kn

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 25.11.2012. u 22:07.
Staro 25.11.2012., 21:42   #3697
BrainDamage
Banned

250 kunica dati za napajanje koje nema garanciju i za koje neznas sto je vozilo, koliko je staro i pod kojim je loadom guralo neke komponente je ludost prijatelju.
Za 80 kuna vise imas nove GP3 460/CX 430 80+ koji su bolji od toga napajanja, stovise novi novcati.
Ako kupujes polovno ili kupi to isto za max 150 ili nadi kakav VX450/CX400.
Za 200HRK se nade GP3 460 pod garancijom.
Staro 25.11.2012., 21:49   #3698
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

da kupujes i trebas svaki dan po 1,2 napajanja kao ja, nemos si priuštiti kupovati nova novcata niti čekati da osvane neki gp3 ili vx,cx po oglasu i jos uz to imati srece da prvi naletis i kupiš...

Kada netko treba hitno i kada meni treba hitno za neku konfu, kupujem što mi prvo pri ruci a da znam da je pouzdano i dobro iako je staro

Dam svoju garanciju stranci i amen!

Svatko ima različito gledanje na to i na cijenu....

Naravno da sebi za svoj komp necu kupovati neš staro i skupo, kupim novo u trgovini ili na trznici sa garom i bok! Al nemreju svi tako, bar moje stranke niti ne znaju sto je pce niti znaju sto valja na njuskali, a niti je sigurno kupovati od nekog koga ne znas...a i čekati par dana da to dodje...jednostavno nemreju i zato postoje ovakvi kao ja Pomognemo drugima a i usput i zaradis koju kunu, mene ni sramota zaraditi na necemu
Staro 25.11.2012., 21:52   #3699
BrainDamage
Banned

A za 300HRK kupis u HG spotu GP3 460W i miran si, 50HRK vise a novo i bolje.
Tu nam se misljenja razilaze ali sve 5
Staro 25.11.2012., 21:56   #3700
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

al pobogu reci ti mojoj babi koja surfa na netu kada joj rikne napajanje da ode u hgshop ili da ode na njušku i kupi si napajanje! pa hebemu kako nesvacata neke stvari...Koji znaju di i sta,neka kupe, oni koji ne znaju a trebaju kupiti ce u mesnici napajanje samo da imaju!

Ne razizlaze nam se misljenja, vec drugacije ti to gledas...moras shvatiti da nisu svi kao mi i da znaju i da jos uz znanje znaju gdje!

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
A brate mili, tvoja uvijek mora biti zadnja, čak i kad nisi u pravu!
u čemu nisam u pravu?

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 25.11.2012. u 22:04.
Staro 25.11.2012., 22:01   #3701
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
A brate mili, tvoja uvijek mora biti zadnja, čak i kad nisi u pravu!
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
u čemu nisam u pravu?
U cijeni.

Isto tako, ti LC Poweri ne spadaju u kategorija s MSima i EVCima, oni su iznad, ali ja sam podigao ljestvicu više zato jer sam naišao sam na dosta problema s dotičnima.

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 26.11.2012. u 10:10.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2012., 22:09   #3702
BrainDamage
Banned

Tako je, baba igra BF3 i ima masno clockanog Phenoma II X6 u kombinaciji sa SOC 470 pa ce GP3 460 riknuti.
Sigurno mu nista nece biti u takvim konfama za net, tu ne umire ni LC 500W Office ali dobro.
Nemam volje voditi takve rasprave, znam sam kako rade ta napajanja jer sam ih ugradio barem 10tak i nema problema nikakvih ni sa office/GP2/GP3 modelima.
Jednostavno ne zelis prihvatiti cinjenicu da su bang for buck za te novce.
Tko ima vise novaca i treba jace zna sto ce kupiti.
ZZ
Staro 25.11.2012., 22:11   #3703
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Vesela rasprava

Argumenti (za i protiv) su u ovoj klasi izrazito relativni i razumljivi s obzirom da danas ljudi pokušavaju smanjiti troškove života gdje god stignu.

Da se odmah razumijemo, ovakve dileme su i mene mučile prije nekakvih 5-6 godina. Prvo napajanje koje sam dobio sa kućištem od 200-300kn je svašta tjeralo i gledajući iz današnje perspektive, velika je sreća da nije bilo posljedica po razne komponente spojene na njega. Radi se o napajanju iz prve recenzije u AC/DC mini PSU review temi.

Nakon brojnih istraživanja, vaganja, svađa i diskusija, konačno sam se odlučio za Corsairov VX 550 model. Prvo pošteno napajanje (uz dugu garanciju) koje je itekako ostavilo neizbrisiv trag u osobnoj percepciji hardvera.

Od toga dana sam si dao obećanje da nikada više neće biti kompromisnih rješenja i napajanja upitne kvalitete, barem ne u osobnim konfiguracijama. Radije ću neko vrijeme koristiti komp sa integriranom grafom, pa kasnije nešto bolje ubaciti, nego uzeti napajanje koje ovisi o horoskopskoj prognozi iz 24 Sata.

Kvalitetno napajanje znači mnogo u gotovo svakoj modernoj konfi i apsolutno nije mjesto gdje želite štedjeti. Npr. nedavno sam jedno no-name napajanje, koje je se nalazilo u obiteljskom računalu, odlučio spojiti na osciloskop i vidjeti kakva se (ne)sreća krije iza njega. Kvaliteta unutrašnjosti je bila prosječna za ovu klasu napajanja, ali rezultati mjerenja osciloskopom su bili izrazito neugodni.

Mjerenje je otkrilo gotovo eksplozivne vrijednosti - ripple se zaustavio na nekakvih 400 mV (+12V rail), dok je regulacija napona bila tek prosječna, kakva i inače prati napajanja u ovoj klasi. Ovakvo napajanje će vam apsolutno smanjiti životni vijek komponenti i također osakatiti cjelokupnu stabilnost računala.

Rezime - ako želite štedjeti, štedite na bilo kojoj drugoj kompomenti (osim eventualno monitora), ali napajanje je ono na kojem se ne bi smjelo glumiti štedišu, jer prije ili kasnije će vam se to naplatiti, čak i da toga niste svjesni.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 25.11.2012. u 22:21.
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2012., 22:13   #3704
BrainDamage
Banned

Problem je u tome sto ljudi LC poistovjecuju sa MS-om, sto uopce nije tako.
Nije to ipak noname PSU, zna se gdje ide takvo napajanje.
Staro 25.11.2012., 22:17   #3705
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Citiraj:
Autor BrainDamage Pregled postova
Tako je, baba igra BF3 i ima masno clockanog Phenoma II X6 u kombinaciji sa SOC 470 pa ce GP3 460 riknuti.
Sigurno mu nista nece biti u takvim konfama za net, tu ne umire ni LC 500W Office ali dobro.
Nemam volje voditi takve rasprave, znam sam kako rade ta napajanja jer sam ih ugradio barem 10tak i nema problema nikakvih ni sa office/GP2/GP3 modelima.
Jednostavno ne zelis prihvatiti cinjenicu da su bang for buck za te novce.
Tko ima vise novaca i treba jace zna sto ce kupiti.
ZZ
pa hebemu ne shvačaš i dalje neke stvari, de pročitaj još koji put moje postove...

a lc neki su isti kao MS mozda i gori...

zadnja rečenica od dh-a koju ja govorim svojim strankama i zbog kojeg i kupujem polovna dobra napajanja radje nego da im prodam novo za istu cijenu ms,evc,lc itd...najviše polovno ide jer su to sve ljudi koji hoce napajanje za 100 +- 1kn...s razlogom nemrem nešto bolje tipa gp3/redwing etc nuditi ni prodati im...Zato brain moras shvati to i da nikakav gp i ostali ne mogu doci u obzir...Ak netko hoce napajanje za 100kn nema ni lipe vise,ili za 150 ili za 250...nema se za kruh a kamo li jos 50kn da bi dobio novo itd itd...

moras ti jos puno napajanja papati i ugraditi i puno kontakta imati sa ljudima da bi shvatio šta ja pričam i o čemu pričam...ono 10 napajanja....joj joj....

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 25.11.2012. u 22:24.
Staro 25.11.2012., 22:19   #3706
BrainDamage
Banned

Da ga hebes nemoze office biti kao MS
MS je dno dna kao i jos neki ali bi uredno radio u konfi sa G530 koji ima integrusu recimo i taman su takva racunala za surf.
Pretjerujes :P
Zar je bitno koliko sam ih ugradio, ja pricam o kvaliteti i cijeni jer je o tome rasprava bila, ne o tome koliko tko ima.
Ako vec tako pricas FSP 500 neces naci za 150HRK.
Za te novce ces naci FPS 350/400 i slicne derivate sa tom konstrukcijom tipa Aopen.
Znam ja sto mi treba

Zadnje izmijenjeno od: BrainDamage. 25.11.2012. u 22:26.
Staro 25.11.2012., 22:28   #3707
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

kazem moras ti jos puno napajanja ugraditi i onda ce ti biti jasnije

uredno ce raditi, i ok je za takve konfice...kao sto sam prije rekao Evc mi se jos najbolje pokazao od tih svih šrotova i naravno codegen. Šteta sto je sada evc tj naviatech pokvario i napajanja al zato je tu sada Chicony za nesto malo vise para sa 36mj gare

Citiraj:
Autor BrainDamage Pregled postova
Chicony je super, ovi modeli 480 sa 36 mjeseci gare za 200 kunica.
Slazem se
ma super je sam radi garancije...ostalo isto kao i lc office,i ms uber platinum i ostali
Staro 25.11.2012., 22:30   #3708
BrainDamage
Banned

Chicony je super, ovi modeli 480 sa 36 mjeseci gare za 200 kunica.
Slazem se
Staro 25.11.2012., 23:08   #3709
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
a lc neki su isti kao MS mozda i gori...
A dobro ako ti tako misliš.

Citiraj:
zadnja rečenica od dh-a koju ja govorim svojim strankama i zbog kojeg i kupujem polovna dobra napajanja
Daj mi reci a kako znaš u kakovm su stanju ta napajanja koja im prodaješ? Mjeriš odstupanja, ripple ili? Mislim jedno je na svoju ruku nekome preporučiti novo napajanje a nešto posve drugo prodati rabljeno uz tvrdnju da je odlično jer eto bilo je takvo dok je bilo novo.

Citiraj:
s razlogom nemrem nešto bolje tipa gp3/redwing

A RedWing je baš jedan od onih sivih zona jer ima dobrih ali i brutalno loših izvedbi.

Citiraj:
moras ti jos puno napajanja papati i ugraditi i puno kontakta imati sa ljudima da bi shvatio šta ja pričam i o čemu pričam...ono 10 napajanja....joj joj....
NHF ali ovo je toliko arogantna i pompozna izjava, posebice za nekog tko je neki dan pokušavao uvjeriti ljude da je jedno seasonic based napajanje jedako dobro kao neko drugo seasonic based napajanje jer eto i jednog i drugog pravi Seasonic.

Recimo ja znam jaaaako malo o tom polju i ne bi se usudio tak nekaj izjavit

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 00:31   #3710
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Vesela rasprava
itd bend
diplomatski si uletio u temu . svida mi se izvedba i slazem se i djelim doslovce sve napisano (osim ovo za osciloskop, nemam ga ), ali si izbjegao tematiku same rasprave: da li je LC power 550W bolji izbor od nekog FSP-a za istu cijenu? ajmo zaobic garanciju kao ikakav faktor, jer jedan 400W Fortron se moze naci za 100 kuna, bez frke. tako da se dode na isto kao da je autor dao 100 kuna za ovaj LC.

Staro 26.11.2012., 01:44   #3711
MojKomp
Registered User
Moj komp

MojKomp's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Preporučite

Evo ovako imam pitanje koje napajanje od ova dva i dali ste imali kakvih iskustava s njima? Vrijedi li dati cca 350 kn za jedno od njih... radi se o ovim napajanjima:

http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.740.034

http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.740.021
Staro 26.11.2012., 03:25   #3712
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
itd bend Vol. 2
ali si izbjegao tematiku same rasprave: da li je LC power 550W bolji izbor od nekog FSP-a za istu cijenu? ajmo zaobic garanciju kao ikakav faktor, jer jedan 400W Fortron se moze naci za 100 kuna, bez frke. tako da se dode na isto kao da je autor dao 100 kuna za ovaj LC.
Takva nedoumica me poprilično podsjeća na dileme pri kupovini automobila - da li je bolja nova Dacia Logan ili polovni VW Golf. Ukoliko je Golf garažiran, redovno održavan i uz malo kilometara, budući vlasnik je na dobitku. Ali ukoliko je Golf bio službeno dostavno vozilo jedne manje firme, te je pritom s njime prijeđeno 200k km uz neredovnu servisnu knjižicu - u tom slučaju bi novi vlasnik ubrzo mogao postati stalna mušterija Zubakovog servisnog centra S obzirom da ne znam u kakvom su stanju navedena napajanja, zaista bi bilo neodgovorno davati nekakve odgovore o tome koji je bolji.

Analogije na stranu, da se osobno bavim servisom računala, ne bih ugradio niti svoju rabljenu X-Sisu (bez garancije) u računalo mušterije, jer mi apsolutno nije potrebno uvažavati naknadne reklamacije na svoj račun u slučaju da to rabljeno napajanje otegne papke, a na temelju kojeg sam prvotno naplatio svoju uslugu skupa sa tim napajanjem.

Jednostavno mi nije potrebno da me mušterija, nakon mjesec dana, nazove u subotu u 10h navečer i traži zamjenu napajanja o mom vlastitom trošku, jer je prethodno ugrađeno (polovno i bez garancije) otkazalo suradnju. Kao što je odavno poznato, svaka elektronička komponenta ima određeni životni vijek i samo je pitanje vremena kada će izdahnuti, bilo da je u pitanju najbolji/najskuplji Seasonic ili no-name kinez za 50kn.

Iz trenutne osobne perspektive, da sebi moram složiti jeftino računalo, od ta dva napajanja ne bih ugradio niti jedno, već bi se strpio i skupio lovu barem za GP3 seriju (direktno iz shopa), a isto bih preporučio i potencijalnoj mušteriji, bez obzira na to što imam pozitivna iskustva sa jeftinijim (budget) LC Power modelima.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 26.11.2012. u 04:07.
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 06:36   #3713
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor MojKomp Pregled postova
Evo ovako imam pitanje koje napajanje od ova dva i dali ste imali kakvih iskustava s njima? Vrijedi li dati cca 350 kn za jedno od njih... radi se o ovim napajanjima:

Radije gledaj njihovu GP3 seriju. Skuplja jesu, ali i vrijede te razlike u cijeni. Koju konfu bi pogonila?
Staro 26.11.2012., 07:41   #3714
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Citiraj:
Daj mi reci a kako znaš u kakovm su stanju ta napajanja koja im prodaješ? Mjeriš odstupanja, ripple ili?
niš posebno, sve što kupim, puknem na jedan komp sa nekom grafom tipa 4850, upalim furmark i mjerim multimetrom. ukoliko bude previše variranja napona prodam ga za neke slabije konfe.

Citiraj:
NHF ali ovo je toliko arogantna i pompozna izjava, posebice za nekog tko je neki dan pokušavao uvjeriti ljude da je jedno seasonic based napajanje jedako dobro kao neko drugo seasonic based napajanje jer eto i jednog i drugog pravi Seasonic.

Recimo ja znam jaaaako malo o tom polju i ne bi se usudio tak nekaj izjavit
nije niš arogantno, čista opaska da mi nemre netko neš govoriti koja napajanja valjaju a koja ne,a samo je ugradio 10 gp3 novih u svojem cijelom zivotu...

Citiraj:
Analogije na stranu, da se osobno bavim servisom računala, ne bih ugradio niti svoju rabljenu X-Sisu (bez garancije) u računalo mušterije, jer mi apsolutno nije potrebno uvažavati naknadne reklamacije na svoj račun u slučaju da to rabljeno napajanje otegne papke, a na temelju kojeg sam prvotno naplatio svoju uslugu skupa sa tim napajanjem.

Jednostavno mi nije potrebno da me mušterija, nakon mjesec dana, nazove u subotu u 10h navečer i traži zamjenu napajanja o mom vlastitom trošku, jer je prethodno ugrađeno (polovno i bez garancije) otkazalo suradnju. Kao što je odavno poznato, svaka elektronička komponenta ima određeni životni vijek i samo je pitanje vremena kada će izdahnuti, bilo da je u pitanju najbolji/najskuplji Seasonic ili no-name kinez za 50kn.
a što ako ti njemu ugradiš novi lc,ms itd za 100-200kn i za 3mj on ti se vrati nazad i kaze grafička otišla,nešto krepalo i onda ti hebe sve po spisku zašto je to tako itd itd?! Mozda usput i dobiš koji šamar od stranke ili dodje neka ekipica ili tata od sineka pa uz psovanje i režanje vadi čakiju na tebe? Mislim tko je kriv zašto je krepao komp a ugradjeno novo napajanje prije 3mj?! Pa ti naravno, nitko drugi u tom slucaju nemre biti kriv...

Imao sam jakooo puno sličnih,istih i čudnih situacija. I sve u svemu su me izdala novi drekovi od napajanja. Ne kazem da mi ni krepalo niti jedno polovno, je,ali niti jedno polovno koje znam da valja nije nikada mi povuklo nešto sa sobom...I zato i samo zato dajem prednost njima naspram tih novih drekova...Jer u vecini krapavanja se isplati, ti nisi kriv za niš drugo osim napajanja,zamjenis,i vozi dalje!

Citiraj:

Uzmi LCPower GP3 460W
Staro 26.11.2012., 08:17   #3715
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Takva nedoumica me poprilično podsjeća na dileme pri kupovini automobila - da li je bolja nova Dacia Logan ili polovni VW Golf. Ukoliko je Golf garažiran, redovno održavan i uz malo kilometara, budući vlasnik je na dobitku. Ali ukoliko je Golf bio službeno dostavno vozilo jedne manje firme, te je pritom s njime prijeđeno 200k km uz neredovnu servisnu knjižicu - u tom slučaju bi novi vlasnik ubrzo mogao postati stalna mušterija Zubakovog servisnog centra S obzirom da ne znam u kakvom su stanju navedena napajanja, zaista bi bilo neodgovorno davati nekakve odgovore o tome koji je bolji.
opet diplomatski .
ma govorim za sebe, za tebe, za wolva, FRippera....... masu ljudi koji znaju otvoriti napajanje, ima multimetar ili neki oblik uredaja i istestira barem nazivne napone, pregleda vizualno kakvo je stanje, napone na nekoj konfi kakvi su....... i to je to .
uostalom, mi ovdje govorimo o polovnom i jednom i drugom napajanju. samo sto LC dolazi sa nesto garancije, ali to ne igra ulogu jer i dok je radilo kod prvog vlasnika je moglo biti gazeno, radit pod nekim krovom u vlazi, radit u prasini godinu dana, pod povecim temperaturama...... razumijes sto zelim reci .

Citiraj:
nije o ovome bilo rijec. iako je pomalo nezahvalno ovako pricati, jer i polovna sisa - kosta. no, da se i bavis servisiranjem polovnog, mislis da bi bilo pametno da ti covjek dode sa npr GTX260 i nekim dualcom ili vise, generalno komp jede izmedu 150 i 200 W, te krepalo napajanje. a on ima recimo 150, ili 200 kuna, jer nema vise....... (jer pazi, do tog trenutka mu je neki kinez od isto takve sice radio, pitanje koliko kvalitetno, no radio je). kako takvom covjeku objasniti "ali gospodine, visestruko se isplati uzeti kvalitetno brand napajanje, vase racunalo ce sigurnije raditi, duze jer ce se manje grijati, u slucaju problema bilo kakvog ce zastita odradivati, cak ce i trositi manje i stedjeti) kad musteriju strefi herc ako mu kazem 300 kuna!

u takvim situacijama ja ganjam polovno. dogovorim se sa prodavacem dan-dva testiranja, ide sve klasicno osim rippla/sumova uz malo opipavanja (cisto da vidim koliko se grije), i ode. ali ode za 50% cijene. i znas koja je istina? iole veci brand se nije niti jedan vratio, a polovno .

Citiraj:
procitaj gore, ima dobar dio napisan. a sta recimo (sto je FRipper vec rekao), ugradis ti novo napajanje. i to novo dobije zivcani slom i ubije sebe i recimo graficku, ili maticnu plocu. kako to opravdati musteriji? na ciji to trosak ide? ali, imas garanciju na napajanje..........
iako kuzim ja sto zelis reci, kada bi i uzimao novo, to bi imalo neku zastitu na sebi. no isto tako, ta napajanja nisu ispod min 200 kuna, da ima neke snage u sebi. a za te pare nadem dva fortrona 400W, pregledam ih kada dodu i siguran sam da ce tjerati nekih 200W ko' iz one stvari.

Citiraj:
Iz trenutne osobne perspektive, da sebi moram složiti jeftino računalo, od ta dva napajanja ne bih ugradio niti jedno, već bi se strpio i skupio lovu barem za GP3 seriju (direktno iz shopa), a isto bih preporučio i potencijalnoj mušteriji, bez obzira na to što imam pozitivna iskustva sa jeftinijim (budget) LC Power modelima.
ali ponavljam, ljudi nisu takvi. prvo te gledaju ko' krava u sarena vrata jer nemaju pojma sta ti pricas. kada ti i pokusas objasniti koja je razlika izmedu kineza i iole kvalitetnijeg napajanja (a pazi, to je ovaj entry LC power recimo, IMO), oni jos uvijek imaju facu ko' kad sam ja znao slusati prekaljenog programera koji zadnjih 20 godina se samo prebacuje s posla na posao.

na kraju balade te samo pita - koliko bi to kostalo? pa ti kazes jebiga, cca 300-350 kuna najjeftinije....... i vec znas da je sljedece pitanje - jel ima sta jeftinije, jer je to previse? reci ces mu da ima, i onda ulazimo u sferu do 200 kuna, i to je problematicno.

zasto se onda patiti, uzmes polovno provjereno, istestiras ga, zaradis neke pare sa strane i mirna bosna. samo moje razmisljanje, iako mi se generalno jako puno vise svida ovo tvoje, no znam da (barem u mojih 50km promjera) nema sanse da bi prosla takva spika. ljudi nemaju, ljudi ne daju......

Zadnje izmijenjeno od: Burko. 26.11.2012. u 10:36.
Staro 26.11.2012., 08:52   #3716
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

eto bar jedan me razumije! vidi se da se bavi stvarima kao i ja i razumije kako to funkcionira

Staro 26.11.2012., 09:15   #3717
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Isuse, oko čega se vi raspravljate. Zadnje 2 stranice samo trolanje. Smirite duhove! Ovdje smo da si pomažemo, a ne svađamo se!
Staro 26.11.2012., 10:09   #3718
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:

Ruku na srce za te pare bolje uzet ovo, ili ovo ako ne mora bit links.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 10:42   #3719
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
eto bar jedan me razumije! vidi se da se bavi stvarima kao i ja i razumije kako to funkcionira

ma zato sam i napisao da razumijem sto zelis reci i da se slazem sa napisanim. nije sve crno - bijelo, sve su nijanse........

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Isuse, oko čega se vi raspravljate. Zadnje 2 stranice samo trolanje. Smirite duhove! Ovdje smo da si pomažemo, a ne svađamo se!
trolanje? koja je onda tocna definicija trolanja, zdravorazumno raspravljanje? ja doslovce nisam vidio nigdje svadanja (osobno), cisto djeljenje svog razmisljanja, kao i ostatak sto radi. prakticki si i pomazemo, jer ja barem volim uvijek cuti drugacije razmisljanje (sto ne znaci da cu ga i prihvatiti bez razmisljanja, neovisno o situaciji) . duhovi su mirni, barem moji .

Citiraj:
Ruku na srce za te pare bolje uzet ovo, ili ovo ako ne mora bit links.
ma i meni je covjek poslao PM, isto sam mu preporucio ovaj GP3 460W. iako ima stvarno ok izbora, Links kao takav nema u rangu ispod 400 kuna, ali ostale trgovine imaju.

Staro 26.11.2012., 10:50   #3720
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ma zato sam i napisao da razumijem sto zelis reci i da se slazem sa napisanim. nije sve crno - bijelo, sve su nijanse........
hmmm on je to sročio malo drugačije

Citiraj:
...imamo napajanja krš i nekrš nema sredine
Citiraj:
Postoji sredina,ali ne za mene
Po meni razmišlja pretjerano monokromatski.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti