Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.07.2012., 15:49   #3541
lord_nihilus
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Dečki, imam pitanje... Isprike ako je već negdje rečeno, nisam uspio pronać.

Jel moguće otključat navedeni mobitel besplatno, ili baš moram kupit ključ/nosit ga u servis?

Hvala vam!
Staro 01.07.2012., 15:52   #3542
tadeii
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Link za skriptu: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=5021

ja imam ovu rc9,od 26.6
imam fundowsky 4.0 i kada hoću podesiti ovu skriptu odradim sve po onom tutorialu iz 113 posta ali mi na kraju soji da je na level 75% i lose 25%supercharged launcher not in effect, pa ako mi netko može malo pojasniti što ovi znači, i kako da ju podesim da radi...
tadeii je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2012., 16:54   #3543
hooch
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor lord_nihilus Pregled postova
Dečki, imam pitanje... Isprike ako je već negdje rečeno, nisam uspio pronać.

Jel moguće otključat navedeni mobitel besplatno, ili baš moram kupit ključ/nosit ga u servis?

Hvala vam!
mislim da nije moguce, ja sam kupio kod sa ebaya za nekih 60ak kuna... a imas i na prvim stranicama kontakt do nekoga tko to radi u hrvatskoj, kontakiraj ga jel jos uvijek radi.

hooch je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2012., 17:14   #3544
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor tadeii Pregled postova
imam fundowsky 4.0 i kada hoću podesiti ovu skriptu odradim sve po onom tutorialu iz 113 posta ali mi na kraju soji da je na level 75% i lose 25%supercharged launcher not in effect, pa ako mi netko može malo pojasniti što ovi znači, i kako da ju podesim da radi...
stavi da je build.prop,a ne local.prop i bit če ti 100%

Citiraj:
Autor xcvb Pregled postova
Imaš li link za kernel?
Daj mi reci kako pripremiti sd karticu. Treba li uopće ext particija, ako treba kako je nazvati 2, 3 ili 4. Treba li swap particija.

Eto to su mi još nepoznanice.

Hvala
ja stavim ext 4,swap ne koristim,pogotovo na cm-u,dovoljna ti je skriptav6

Citiraj:
Autor xcvb Pregled postova
Još jedno pitanje, koji clocwork koristiš?

Hvala
kako kad,najbolji mi je 5.0.2.6,jel je na touch,tak svejedno koji imaš,5.0.2.8 ti je na volume tipke,samo potvrđuješ sa onom lijevom touch tipkom,i vračaš se sa paljenjem ili go back

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 01.07.2012. u 20:32.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2012., 18:30   #3545
Caks
Registered User
Moj komp

Bok decki,ak moze pomoc..imam sd od 8GB..koristim cyan od poysona..vec 2tjedna ali odjednom kada mobitel prikljucim usbom na komp on otvori karticu ali za svaki fajl pokaze da ima 2kb i nece ga otvorit..npr fajl music..
danas sam skuzio da nece premjestat aplikacije iz interne na sd iako sam to na pocetku dok sam stavio taj rom mogao..
..inace sve radi bilo da je na sd ili na internoj od muzike,videa aplikacija, prezentacija..moje pitanje zbog cega se to dogada..jel to do roma ili..i kako da to rijesim
inace na internoj mi je free 50mb a na sd 800mb tako da nije nedostatak memorije u pitanju
Staro 01.07.2012., 20:22   #3546
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
mene muci supercharger. stavio na ovaj rc2 benru, ali kaze da imam smece launcher (koji je onda njemu drag), i sam mislim maknut taj adw i stavit onaj go.

kada zelim postaviti opciju 2, kaze da je neka aplikacija memorijski nesigurna, i ne napravi nista...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2012., 02:24   #3547
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Final benru v4 cm_7.2
link http://adf.ly/ADX90
Staro 02.07.2012., 12:32   #3548
xcvb
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor Huawei Pregled postova
Bok decki,ak moze pomoc..imam sd od 8GB..koristim cyan od poysona..vec 2tjedna ali odjednom kada mobitel prikljucim usbom na komp on otvori karticu ali za svaki fajl pokaze da ima 2kb i nece ga otvorit..npr fajl music..
danas sam skuzio da nece premjestat aplikacije iz interne na sd iako sam to na pocetku dok sam stavio taj rom mogao..
..inace sve radi bilo da je na sd ili na internoj od muzike,videa aplikacija, prezentacija..moje pitanje zbog cega se to dogada..jel to do roma ili..i kako da to rijesim
inace na internoj mi je free 50mb a na sd 800mb tako da nije nedostatak memorije u pitanju
Otišla ti memorijska, i meni je jučer, odjednom iz čista mira više ne vidi karticu.
Komp je vidi i sve pet, iskopira podatke i seli na novu.
Ovoj staroj nije pomoglo formatiranje iz telefona niti iz kompa
xcvb je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2012., 14:04   #3549
Caks
Registered User
Moj komp

al nemogu iskopirat podatke jer mi komp svaki fajl vidi ko 2kb..
imam pitanje..kaj ak stavim praznu memorijsku..nemam vise clokwork ni taj rom koji imam jel?
Staro 02.07.2012., 15:14   #3550
xcvb
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Spirit FM

Pa kako ste ga uspili natjerat da radi, skinuo sam ga sa blackmarkta instalira ga
i neće da radi.
Stavim ga u sisstemske app, opet neće, isto tako neće ni huaweijev radio.
Ovaj od cyana mi se nikako ne sviđa.

Hvala
xcvb je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2012., 15:18   #3551
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Huawei Pregled postova
al nemogu iskopirat podatke jer mi komp svaki fajl vidi ko 2kb..
imam pitanje..kaj ak stavim praznu memorijsku..nemam vise clokwork ni taj rom koji imam jel?
Nabavi adapter za SD pa probaj direktno spojit memorijsku na laptop ako ga imaš. Možda si pobro neki virus ili nešto kad ti maskira sve fajlove kao da imaju 2kb...

Više...

Kad staviš praznu memorijsku ne gubiš ništa, jedino podatke koji su ti na kartici. Recovery i ROM su flashani u memoriju telefona.

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 02.07.2012. u 17:42.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2012., 17:26   #3552
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
novi cynogen mod v4 je odličannnnnnnnn, nikad nisam volio CM nikoj al benru je ovog složio samo tako... ima tema ics... identičan ics, brz fluidan, tr5anzicije ekrana između vertikalnog i vodoravnog je jakoooooo brzo cak i kad skida aplikaciju s interneta i instaliriva s muzikom u pozadini, slušalica i zvučnik u pozivima SAVRŠENI, zvučnik za muziku SAVRŠEN, stabilnost SAVRŠENA... svaka čast svima na njihovim romovima al benru je ovo doveo do SAVRŠENSTVA.... uređaj je prebrz, notifikacije u baru, lockscreen player, koristim go luncher ex koji je jako zahtjevan i memoriju trosi, fluidan je nebi da imam sgs2, imate raznih tema pa tako i ICS, JOŠ SA GO LUNCHEROM I JELLY BEAN TEMOM (slična onoj ICS) koda imam android ICS na mobu, poruke , dailer ma sve je kao na ICS
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=409788

benchmark 600mhz 1508 ( imam jadnu karticu write je 2.5 mb a read 11mb
benchmark 710mhz 1739
ram 113
cpu integre 233
float poin 179
2d 291
3d 615
database 175
sd card 26
sd card 107

Zadnje izmijenjeno od: goranszd. 02.07.2012. u 18:50.
goranszd je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2012., 19:21   #3553
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor goranszd Pregled postova
novi cynogen mod v4 je odličannnnnnnnn, nikad nisam volio CM nikoj al benru je ovog složio samo tako... ima tema ics... identičan ics, brz fluidan, tr5anzicije ekrana između vertikalnog i vodoravnog je jakoooooo brzo cak i kad skida aplikaciju s interneta i instaliriva s muzikom u pozadini, slušalica i zvučnik u pozivima SAVRŠENI, zvučnik za muziku SAVRŠEN, stabilnost SAVRŠENA... svaka čast svima na njihovim romovima al benru je ovo doveo do SAVRŠENSTVA.... uređaj je prebrz, notifikacije u baru, lockscreen player, koristim go luncher ex koji je jako zahtjevan i memoriju trosi, fluidan je nebi da imam sgs2, imate raznih tema pa tako i ICS, JOŠ SA GO LUNCHEROM I JELLY BEAN TEMOM (slična onoj ICS) koda imam android ICS na mobu, poruke , dailer ma sve je kao na ICS
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=409788

benchmark 600mhz 1508 ( imam jadnu karticu write je 2.5 mb a read 11mb
benchmark 710mhz 1739
ram 113
cpu integre 233
float poin 179
2d 291
3d 615
database 175
sd card 26
sd card 107
Evo i preuređena Mms.apk,pa ko voli nek izvoli,ima milion opcija,deset puta bolja od standardne
link: http://www.mediafire.com/download.php?yb91d3l1g37j7nr
Staro 02.07.2012., 20:43   #3554
srkee
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Benru ZGAZIO, rom je bombona! Sve radi, meni jos i prva test verzija radila odlično, sad sam stavio final. svaka čast čoeku, svaka čast!

dulesbj, baca eror na to linku sta si stavio?

koja su poboljsanja aplikacije za poruke(neka bitnija)
srkee je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2012., 21:50   #3555
recod
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Pošto imam onaj stari recovery v4 a tia bi stavit 5026. Kako sad to napravit?
recod je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2012., 22:28   #3556
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Rom je apsolutno savršen. Dolazi s genokolarevim kernelom (ugrađen u zip), instalirao, pobrisao apk koje mi netrebaju, stavio zeam launcher stvar leti LETI.

Stavio v6 i kak, mobitel je preporođen. Kad se stvar napravi kako spada, uređaj ostavlja potpuno drugačiji dojam. Danas ubijanje cijeli dan, punio sam ga 3x, bez zaleđivanja i restarta.

Preporučuje 129-729, smartassV2, sio. Lag free. I kad počne laggat engine flush ili reboot. Ali totalno drugačiji mobitel jako sam zadovoljan.
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2012., 23:20   #3557
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jel se može kako dodati da imam 3g off/on switch u notificationu.
(cyanogen zadnji mod)
thuNdeR je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2012., 23:22   #3558
srkee
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor recod Pregled postova
Pošto imam onaj stari recovery v4 a tia bi stavit 5026. Kako sad to napravit?
pokreni mobitel u fastbootu, stavi img recoverya u folder gdje ti je adb i izvrsi sljedece:

fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery.img (gdje je recovery.img ime tvog recoverya tocno kako pise sa extenzijom)

fastboot reboot
Staro 02.07.2012., 23:23   #3559
srkee
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor thuNdeR Pregled postova
Jel se može kako dodati da imam 3g off/on switch u notificationu.
(cyanogen zadnji mod)

postavke, cyanogen settings, interface, notificatiopn power widget, widget buttons, i tu biraš
Staro 02.07.2012., 23:29   #3560
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
zahvaljujem na brzom odgovoru
thuNdeR je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2012., 00:20   #3561
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor srkee Pregled postova
Benru ZGAZIO, rom je bombona! Sve radi, meni jos i prva test verzija radila odlično, sad sam stavio final. svaka čast čoeku, svaka čast!

dulesbj, baca eror na to linku sta si stavio?

koja su poboljsanja aplikacije za poruke(neka bitnija)
evo linka za mms.apk,stalno ga apdejta,pa valjda zato baca grešku

http://forum.xda-developers.com/show...ghlight=cm+mms
Staro 03.07.2012., 07:06   #3562
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Rom je apsolutno savršen. Dolazi s genokolarevim kernelom (ugrađen u zip), instalirao, pobrisao apk koje mi netrebaju, stavio zeam launcher stvar leti LETI.

Stavio v6 i kak, mobitel je preporođen. Kad se stvar napravi kako spada, uređaj ostavlja potpuno drugačiji dojam. Danas ubijanje cijeli dan, punio sam ga 3x, bez zaleđivanja i restarta.

Preporučuje 129-729, smartassV2, sio. Lag free. I kad počne laggat engine flush ili reboot. Ali totalno drugačiji mobitel jako sam zadovoljan.

ja se totalno pridruzujem cestitkama i pozdravima za benrua stvarno je rom odlican ali mene muci jedan problem na njemu i znam da se to nekako moze rijesiti sa scriptama ali one meni nikako ne idu pa ako bi mi netko dao neko detaljno uputstvo bio bih mu prezahvalan . naime na romu mi se malo malo rusi launcher tj kad se vracam na default screen a radio sam nesto na mobu sve mi se ikone polako pojavljuju nema ona trenutni back na home screen . to mi je jedini problem . ajte pomagajte narode

+ moram nadodat da na forumu sam vidio da je i benru skontao problem . mene sad zanima jel se to vama ne dogadja ili vam ne smeta pa niste ni komentirali ?

Zadnje izmijenjeno od: maxtormaster. 03.07.2012. u 08:40. Razlog: update
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2012., 08:33   #3563
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
netko probao slikati? jel i dalje zvuk okidača očajno krči?

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2012., 08:42   #3564
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
netko probao slikati? jel i dalje zvuk okidača očajno krči?
ne , normalno se cuje
Staro 03.07.2012., 09:00   #3565
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@maxtormaxter

Međuostalome, za to se i koristi supercharger skripta (die hard launcher dio).
Staro 03.07.2012., 09:01   #3566
srkee
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
ja se totalno pridruzujem cestitkama i pozdravima za benrua stvarno je rom odlican ali mene muci jedan problem na njemu i znam da se to nekako moze rijesiti sa scriptama ali one meni nikako ne idu pa ako bi mi netko dao neko detaljno uputstvo bio bih mu prezahvalan . naime na romu mi se malo malo rusi launcher tj kad se vracam na default screen a radio sam nesto na mobu sve mi se ikone polako pojavljuju nema ona trenutni back na home screen . to mi je jedini problem . ajte pomagajte narode

+ moram nadodat da na forumu sam vidio da je i benru skontao problem . mene sad zanima jel se to vama ne dogadja ili vam ne smeta pa niste ni komentirali ?
u postavkama cyanogen u performance stavi lock home in memory, ili bubni supercharger skriptu.

ja sam to resio tako sto vec dugo koristim xperia launcher, lagan i brz) (link:http://goo.gl/j7ZLO) i lock home in memory pa mi cak ni supercharger ne treba, iako ako ces imat puno appova, preporucujem ti da stavis
Staro 03.07.2012., 09:12   #3567
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
@maxtormaxter

Međuostalome, za to se i koristi supercharger skripta (die hard launcher dio).
znam Vuco vec si mi bio napisao to tj vec sam imao taj problem ali nikako nisam uspio to sve poinstalirati svaki put me nesto zezalo sa superuser i nece da otvori skriptu nemam pojma sta sam bio zeznio pa sam odustao . u medjeuvremenu sam stavio stock rom i odlicno mi radi ali opet me cyanogen vuce pa moram njega staviti

Citiraj:
Autor srkee Pregled postova
u postavkama cyanogen u performance stavi lock home in memory, ili bubni supercharger skriptu.

ja sam to resio tako sto vec dugo koristim xperia launcher, lagan i brz) (link:http://goo.gl/j7ZLO) i lock home in memory pa mi cak ni supercharger ne treba, iako ako ces imat puno appova, preporucujem ti da stavis
ok hvala probat cu . nemam puno aplikacija , go sms ,exdialer,3d flip weather.to je sve sto koristim i uvijek mi je negdje oko 60 mb memorije slobodno . od launchera koristim launcher pro . nekako sam navikao na njega i svi ostali mi ne odgovaraju

update . srkee jeste bio si u pravu ne ubija mi vise launcher . nisam ni znao za tu opciju . hvala puno

Zadnje izmijenjeno od: maxtormaster. 03.07.2012. u 09:18.
Staro 03.07.2012., 13:14   #3568
CoDMaN
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Je neko mjenjo sam digitizer, ako je kako? Jer ja sam ga rastavio sve do onog dijela gdje treba zamijenit digitizer samo neznam kako ga zamjenit tj. kako maknuti stari. PLS HITNO!!!

EDIT: NE treba sam sam uspio. Razbio sam ekran i mako ga je postoji mozda jos neki nacin bez razbijanja?

Zadnje izmijenjeno od: CoDMaN. 03.07.2012. u 15:27.
CoDMaN je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2012., 18:41   #3569
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor CoDMaN Pregled postova
Je neko mjenjo sam digitizer, ako je kako? Jer ja sam ga rastavio sve do onog dijela gdje treba zamijenit digitizer samo neznam kako ga zamjenit tj. kako maknuti stari. PLS HITNO!!!

EDIT: NE treba sam sam uspio. Razbio sam ekran i mako ga je postoji mozda jos neki nacin bez razbijanja?
Ako misliš samo ekran bez onog okvira na koji sjeda LCD onda lijepo uzmeš fen i zagriješ digitizer koji mjenjaš i lagano ga makneš to jest odljepljujes guranjem iznutra prema van, na njuškalu imaš za 170kn digitizer sa okvirom onim sa sjajnom onom platikom oko moba i svime

Što se tiče benrua v4, meni radi sve odlično nijedan zvučnik na ničemu ne krči i sve radi savršeno s Go luncher ex koji je tezak al mob ni ne osjeti nista nesteka sve je fluidno...

Mozete li mi samo reč kako je najbolje namjestit CPU valja li od 122mhz do 710 na interactivex, tako ja drzim
Staro 03.07.2012., 22:41   #3570
srkee
Premium
Moj komp

držao sam jedno vrijeme na 710 i na 744, al neki moj dojam je da je to sve neki placebo, da ne dobijam neznam ti ja što u samom radu, nego samo veci skor u sintetickim benchmarkima..tak da ga držim na defaultu vec mjesec ipo i nijsam primjetio vece probleme, ako je rom dobar.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na