Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.06.2012., 19:26   #3511
Tox78
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Huawei U8850 Vision

Kupio sam mobitel Huawei U8850 Vision i mobitel radi odlično i zadovoiljan sam jako s njime. Pošto mi je to prvi smartphone nemam baš iskustva s njima, dal netko tko ima taj model ili nema nebitno zna dal se može i kako napravit rootanje i instalacije nekih boljih custom ROM-ova, da mi da linkove gdje ima objašnjenja kako i koji custom ROM stavit na njega i kako ga rootat ili da mi objasni neke osnove za taj model može i na PM ?
I imam još jedno pitanje ako netko zna zašto kad gledam pod programima korištenje RAM-a piše npr. koristi 180 MB , a slobodno 140 MB , po tome mobitel ima 320 MB RAM-a , a u specifikacijama je navedeno da taj model ima 512 MB RAM-a ?
Možda sam trebo za početak kupit ovaj jeftiniji model 8650 Sonic i sa njim dobit praksu sa smartphonima, a koliko vidim na forumu mobitel je super, ali bio je problem da ih se nije moglo više nač u dučanima jedino preko njuškala rabljene, a nisam htio rabljeni kupit ...
Tox78 je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2012., 21:46   #3512
tincha95
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
decki vi ste daleko
tincha95 je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2012., 03:13   #3513
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor martantoni Pregled postova
Mislim da sam jutros otvorio zasebnu temu na ovom forumu, ali mi je netko izbrisao ili sam ja nesto zbrljao.
Naime radi se o Huawei 858 U8160
Dobio sam taj telefon na poklon iz CH, zelio bih mu staviti android 2.3, mislim da nema oficijelnu podrsku za 2.3, tako da treba custom rom, koji je najbolji, dakle treba ga rootati i clock work mod recoveri...
ima li neko dobre linkove za to...

i za kraj, kako ga najlakse otkljucati....

thanks
Najbolje otić na xda-developers forum pa da si tamo izabereš neki ROM. Koristi search, U8160 i dobit ćeš hrpu ROM-ova. Probaj sa CM 7.2 za početak. U 2. postu imaš upute za rootanje i stavljanje CWM recoverya.

[DEV] [Huawei U8160/U8180] CyanogenMod 7.2.0-RC1 U8160 Port (25th June 2012)

Najlakše ti ga je otključat preko eBaya, 10-ak dolara.

Inače, teško da će ti netko ovdje moći odgovoriti više jer se taj mobitel ne prodaje u Hrvatskoj, više-manje ćeš morati sam istraživati.

Citiraj:
Autor Tox78 Pregled postova
...dal netko tko ima taj model ili nema nebitno zna dal se može i kako napravit rootanje i instalacije nekih boljih custom ROM-ova, da mi da linkove gdje ima objašnjenja kako i koji custom ROM stavit na njega i kako ga rootat ili da mi objasni neke osnove za taj model može i na PM ?
I imam još jedno pitanje ako netko zna zašto kad gledam pod programima korištenje RAM-a piše npr. koristi 180 MB , a slobodno 140 MB , po tome mobitel ima 320 MB RAM-a , a u specifikacijama je navedeno da taj model ima 512 MB RAM-a ?
Dio RAM-a odlazi na sistem, tj. nije sva ugrađena radna memorija dostupna korisniku. U8850 je hardverski puno bolji mobitel od U8650, u rangu Galaxy Nexusa po performansama. Koliko vidim na xda-dev nije izašao ni root, nit ikakav custom ROM za tvoj telefon tako da ćeš se morat strpiti jedno vrijeme...
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2012., 17:45   #3514
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Evo novog benrua v4-BETA VERZIJA,ZA TESTIRANJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

link: http://adf.ly/A9SdF

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 28.06.2012. u 18:44.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2012., 19:42   #3515
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Opa, zvuk, speakerphone?
Staro 28.06.2012., 19:54   #3516
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Opa, zvuk, speakerphone?
Nije loše za sad,čini mi se da je malo nerazumljivo kod pojačanog zvuka u slušalici u pozivu,dok je pojačana do kraja
Staro 28.06.2012., 21:04   #3517
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
mislim da sam već pitao ovo al još ću jednom jer nisam dobio potpun odgovor..

zanima me, zašto već duže vrijeme nitko nezna ispravit tu grešku sa slušalicom?? jel to takva znanstvena fantastika?? mislim, koristim fundowsky 4.0 ROM koji mi je zasad najbolji, dok mi CM nikako nije sjeo a on bi trebao kao bit najbolji jer ga puno ljudi razvija..

džaba onoliko postavki ako ROM jednostavno ne valja.. čudno kako nema nikog kod nas (osim onih dečkiju kaj su skuhali ROMove i stavili tu na forum, andrija, fundowsky...) da prilagodi ROM za naše područje i naše aplikacije što je više moguće...

da se barem kužim u to, ja bi to napravio ali meni je to sveto pismo..

ne kužim zašto se toliko forsira taj CM ROM... zar nebi trebao bit "najbolji" ROM uzet od originala, izbačeni neki programi, maknut carrierIQ, ubačeni driveri za grafiku, zvuk, kameru, nešto slično kao što je fundowsky radio samo još malo izglancati..

takvo je barem moje mišljenje..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2012., 21:16   #3518
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
MAC adresa promijenjena?

Ženica ima 8650, stock rom i danas se prestao spajati preko wifi na kućni router. Gledam ja i skužim da mu se MAC adresa promijenila iz stare 80:B6:86...(Huawei Technologies Co., Ltd) u 00:90:4c (EPIGRAM, INC.).

Otkud sad to, on to tako samoinicijativno?
c-shadow je online   Reply With Quote
Staro 28.06.2012., 22:25   #3519
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
mislim da sam već pitao ovo al još ću jednom jer nisam dobio potpun odgovor..

zanima me, zašto već duže vrijeme nitko nezna ispravit tu grešku sa slušalicom?? jel to takva znanstvena fantastika?? mislim, koristim fundowsky 4.0 ROM koji mi je zasad najbolji, dok mi CM nikako nije sjeo a on bi trebao kao bit najbolji jer ga puno ljudi razvija..

džaba onoliko postavki ako ROM jednostavno ne valja.. čudno kako nema nikog kod nas (osim onih dečkiju kaj su skuhali ROMove i stavili tu na forum, andrija, fundowsky...) da prilagodi ROM za naše područje i naše aplikacije što je više moguće...

da se barem kužim u to, ja bi to napravio ali meni je to sveto pismo..

ne kužim zašto se toliko forsira taj CM ROM... zar nebi trebao bit "najbolji" ROM uzet od originala, izbačeni neki programi, maknut carrierIQ, ubačeni driveri za grafiku, zvuk, kameru, nešto slično kao što je fundowsky radio samo još malo izglancati..

takvo je barem moje mišljenje..
Na cm-u je slušalica sređena prije 2mjeseca
Zato što je to najkompletniji rom,i naj fluidniji,i najbolji!
Staro 28.06.2012., 22:36   #3520
tincha95
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
kome ti lažes?? bez uvrede malo se salim..
a gle iskreno? meni je fundowsky 4.0 clean sto tisuca puta bolji od cm-a pa neka mi neko tvrdi sta god hoce!! fundowsky ima isti ukus ko ja i nemoze i cm benru ni thepoison ni niko drugi nametnutni nesta sta meni ne pase!(moje misljenje)
tincha95 je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2012., 22:41   #3521
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
zanima me, zašto već duže vrijeme nitko nezna ispravit tu grešku sa slušalicom?? jel to takva znanstvena fantastika??
Zato što je google ukenjao kod na gingerbreadu tako da su postavke za zvuk na 4 mjesta. U Phone.apk aplikaciji za telefoniranje, u samom kernelu, u Audio filter datotekama i samim bibliotekama odnosno driverima za zvuk.

Citiraj:
Autor dulesbj
Nije loše za sad,čini mi se da je malo nerazumljivo kod pojačanog zvuka u slušalici u pozivu,dok je pojačana do kraja
Fino, isprobam za vikend.
Staro 29.06.2012., 10:39   #3522
martantoni
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
Znam da nije tema tog mbitela, ali je ista firma i molim vas za pomoc, jel mislim de je to android opcenito pitanje... hvala unaprijed ako mi netko moze pomoci..

Dobio sam na poklon za dijete mobitel Huawei U8160. na sebi je imao froyo 2.2 bez hrvatskog jezika. I ja sam mu mislio staviti 2.3.. jer mi se cini da sve verzije od 2.3 pa nadalje imaju hrvatski jezik, i naravno bolja je verzija od 2.2.

Nasao sam na xda forumu topic o tom mobitelu, napravio root sa oneclick,
Instalirao clockworkmod recovery sa rom managerom i cinilo se da je sve u redu.

Tada prije instalacije nekog custom roma sam zelio napraviti backup stock roma sa clockworkmodom i ......

Mobitel se ugasio, restartao i zastekao.... i to jednostavno ne radi....

Pomoglo je jedino vadjenje baterije i mobitel se moze upaliti i radi.

No jednostavno ne ide u recoveri boot, boot ili kako se to vec zove. Nece se vratiti na pocetne postavke kad se stisne reset na tvornicke vrijednosti – zasteka.

Nece uci u boot sa programom quickboot – sa app storea

Nece uci u boot sa tipkom power + volum up ili volume -…

I to je to.
Mislim da mu je boot datoteka ili nesto drugo... neznam se zeznulo...
martantoni je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2012., 02:06   #3523
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Koji je ROM ostao na njemu (može link)? Izvadi bateriju na 10 sekundi, vrati i onda probaj power tipka i volume - tipka u isto vrijeme barem na 5 sekundi. Ili instaliraj ROM manager sa Play Storea i onda preko njega probaj ući u recovery, ili preflashaj ponovno recovery iz ROM managera.
Staro 30.06.2012., 12:09   #3524
xcvb
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Beneru v4
Nemože se napraviti google account
Nemože se instalirati Viber
Neradi Link2SD
Neradi A2SDGUI

FM radio prilikom pokretanja pokreće i Bluetooth koji se kasnije nemože ugasiti, zapravo može se ugasiti ali onda više FMradio ne radi

Vidio sam da će Beneru izbaciti još nekoliko testni verzija, a finalna verzije bi trebala biti u Nedjelju, vjerovatno 08.07.2012
xcvb je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2012., 13:16   #3525
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ja sam instalirao ovaj benru v4 rc3, instalirao sam gapps bez problema. radio nisam jos probao, niti 2SD stvari

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2

Zadnje izmijenjeno od: Renesis. 30.06.2012. u 13:24.
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2012., 14:45   #3526
srkee
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor xcvb Pregled postova
Beneru v4

ovo dvoje meni radi
srkee je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2012., 15:37   #3527
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Radio uvijek koristi bluetooth na CM-u. Drukcije nejde...
Staro 30.06.2012., 15:54   #3528
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Beneru v4
Neradi Link2SD
Neradi A2SDGUI

FM radio prilikom pokretanja pokreće i Bluetooth koji se kasnije nemože ugasiti, zapravo može se ugasiti ali onda više FMradio ne radi

Vidio sam da će Beneru izbaciti još nekoliko testni verzija, a finalna verzije bi trebala biti u Nedjelju, vjerovatno 08.07.2012
Sve to radi što si nabrojao da ne radi,jedino ne znam za viber,link2sd radi,a za A2sdgui trebaš instalirati skriptu iz cwm-a,pa če ti raditi.
Rom je odličan,makar je testni.
stavi si spirit fm,pa ti neće trebati bluca za radio,a ni slušalice.
Staro 30.06.2012., 18:40   #3529
srkee
Premium
Moj komp

spirit fm radi fino to je točno, ovo ostalo pomoću skripti.

stavrno dobar benru, čekam finalni.

hint, nije enablan hardware akceleracija pa malo štekuckaju animacije, samo u buld.propu prebaci s 0 na 1 debug.sf.nešta
Staro 30.06.2012., 21:14   #3530
xcvb
Registered User

Citiraj:
Autor srkee Pregled postova
spirit fm radi fino to je točno, ovo ostalo pomoću skripti.

stavrno dobar benru, čekam finalni.

hint, nije enablan hardware akceleracija pa malo štekuckaju animacije, samo u buld.propu prebaci s 0 na 1 debug.sf.nešta
Kojih sad skripti. Nešto sam ja debelo propustio, zapravo ovo mi je takoreći prvi put da se susrećem sa cyanogen-om, ono prvo i ne računam jer sam odmah napravio uninstall nakon što sam vidio da zvuk ne radi kako treba.

Evo sad vidim da moram koristiti gapps. Eto supercharger skriptu sam instalira i nisam primjetio ništa nabolje, kao u Fund.4

Ha, opet učit i istraživat
Staro 30.06.2012., 21:31   #3531
droidzg
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Kako rjesit na CD 7.2 zvuk?Tj da nije onako tiho.Dali preko onog AUDIO fix?I kako instlairat taj update tj fix?
droidzg je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2012., 21:33   #3532
srkee
Premium
Moj komp

ma za app2sd skripte, ne bih ti znao reci, nikad mi s2sd ni link2sd nije bio potreban uz ovaj normalni gingerbreadov

rekao je benru da ce sve to vjerojatno bbit uključeno u finalnu verziju

danas je izašla testna verzija 2

a sutra je najavio završen v4, iako su ga neki zamololi da odloži do srtijede izdavanje, da se dobro istestira ova probna verzija, jer dosta"bugova" je prijavljeno zbog gluposti jer ljudi neznaju podesit stavri..

evo i link na benru v4 test broj 2 http://depositfiles.com/files/y086f7tpl

u ovoj verziji ne radi wifi a gapps su ukčljučene.
Staro 30.06.2012., 22:02   #3533
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Kojih sad skripti. Nešto sam ja debelo propustio, zapravo ovo mi je takoreći prvi put da se susrećem sa cyanogen-om, ono prvo i ne računam jer sam odmah napravio uninstall nakon što sam vidio da zvuk ne radi kako treba.

Evo sad vidim da moram koristiti gapps. Eto supercharger skriptu sam instalira i nisam primjetio ništa nabolje, kao u Fund.4

Ha, opet učit i istraživat
kod skripte se itekako vidi,prva stvar,ne ubijanje launchera,kada izlaziš iz preglednika
v6super charger je ODLIČNA stvar za naše velike rame
Staro 30.06.2012., 22:06   #3534
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor srkee Pregled postova
ma za app2sd skripte, ne bih ti znao reci, nikad mi s2sd ni link2sd nije bio potreban uz ovaj normalni gingerbreadov

rekao je benru da ce sve to vjerojatno bbit uključeno u finalnu verziju

danas je izašla testna verzija 2

a sutra je najavio završen v4, iako su ga neki zamololi da odloži do srtijede izdavanje, da se dobro istestira ova probna verzija, jer dosta"bugova" je prijavljeno zbog gluposti jer ljudi neznaju podesit stavri..

evo i link na benru v4 test broj 2 http://depositfiles.com/files/y086f7tpl

u ovoj verziji ne radi wifi a gapps su ukčljučene.
srke pogledaj rame,ai rom je turbo brz,ovaj test2,samo wifi ne radi,ali je zato test,sutra bi izbacio final cm
evo još jedan link: cyanogen_u8650-benru89v4.zip

Za error wifia,ja sam iz 1testne verzije kopirao mapu wifi iz system/etc u test2 verziju i promjenio permision i wifi radi bez greške
Te mape ni nema u test2,unutra je conf file kojem treba promjeniti permision u r-w-r-r

Final benru v4 cm7.2
link http://adf.ly/ADX90

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 02.07.2012. u 02:23.
Staro 30.06.2012., 23:21   #3535
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Koji kernel onda da stavim za benruovog, al da radi supercharger? Onaj novi kernel od josepha je čisto govno i sranje, to izbjegavam. Od supertost-a ili genokolarov stari? ili neki treči?
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2012., 23:25   #3536
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Koji kernel onda da stavim za benruovog, al da radi supercharger? Onaj novi kernel od josepha je čisto govno i sranje, to izbjegavam. Od supertost-a ili genokolarov stari? ili neki treči?
Ja koristim onaj sa 201 particijom i v6rc9,friško ti je apdejtana i meni radi kao zmaj mob
Staro 01.07.2012., 00:18   #3537
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Ja koristim onaj sa 201 particijom i v6rc9,friško ti je apdejtana i meni radi kao zmaj mob
U redu, moze link?
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2012., 00:54   #3538
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
U redu, moze link?
Link za skriptu: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=5021

ja imam ovu rc9,od 26.6
Staro 01.07.2012., 09:16   #3539
xcvb
Registered User

Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Link za skriptu: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=5021

ja imam ovu rc9,od 26.6
Imaš li link za kernel?
Daj mi reci kako pripremiti sd karticu. Treba li uopće ext particija, ako treba kako je nazvati 2, 3 ili 4. Treba li swap particija.

Eto to su mi još nepoznanice.

Hvala
Staro 01.07.2012., 09:46   #3540
xcvb
Registered User

Citiraj:
Imaš li link za kernel?
Daj mi reci kako pripremiti sd karticu. Treba li uopće ext particija, ako treba kako je nazvati 2, 3 ili 4. Treba li swap particija.

Eto to su mi još nepoznanice.

Hvala
Još jedno pitanje, koji clocwork koristiš?

Hvala
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno