|
![]() |
#34 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Kao veliki fan GR-a još od početka serijala očekivao sam puno od igre. Stvarno je puna goodiesa i sve to super izgleda i dobro je napravljeno, ali je igra užas. Ovakav konzolitis nikad, ali nikad nisam vidio. Horor za igrati na PC-u.
![]() |
#38 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Igra je mnogo dobra. Raspakovao sam ju na 4xDVD5. Međutim, imam mali problemčić u igri. S vremena na vrijeme glasovi podrhtavaju u igri. Instalirao sam patch 1.1 i 1.2, ali problem je ostao. U čemu je greška? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Kopirat ću svoj review koji sam na jednome forumu postao: Prvo što ću napomenut je da sam uvijek bio fan igara od Tom Clancya, ali uvjereno samo onih straijih, pošto ove nove nemaju veze sa zdravim mozgom. Pa krenimo... Dakle, Ubisoft nam je dostavio još jedan nastavak Ghost Recon franšize, podnaslovljenim Future Soldier. Prvi dio igre izašao je davne 2001. godine i od tada si je svakim nastavkom polagano gradila svoju vjernu bazu fanova. GR se uvijek dičio svojim taktičkim načinom igranja, težinom te pristupom misijama. Igra u kojoj nije bilo mjesta za pogreške, jer nas je u 99% slučajeva koštalo glave te je time uvijek zahtijevala strpljenje, živce te pomno planiranje svakog koraka. Ali Ubisoft ne bi bio Ubisoft da nije i tu igru uništio. Ove godine izdali su nastavak kojim jednostavno pokušavaju zadovoljiti previše tipova igrača i koja se previše odmaknula od Ghost recepta kojeg svi poznajemo. ![]() Priča nas stavlja u cipele jednog od četvorice "super-vojnika", poznatijih kao "Ghost Team". Glavna misija nam je spasiti ljude, svijet, zaustaviti trgovanje oružjem, pronaći glavne krivce i u moralnome dijelu naš vojnika, osvetiti smrt tima koji je prije nas imao taj zadatak. Na putu do tog ostvarenja igra će nas voditi po zemljama širom zemaljske kugle te ćemo pri tome ubiti mnogo Rusa, Afrikanaca i ostalih ljudi (namjerno korištena riječ "ljudi") na kojima se pojavi crveni nišan. Uglavnom kao što je i očekivano, priča nije ništa posebnog i prezentirana je još jednom na iriturajući američki način. ![]() Future Soldier je igra koja zahtijeva što je manje moguće vašeg utjecaja na sam gameplay i tijek radnje. Doslovno Vas vodi za ruku pri svakome koraku, svakom ulasku u zgradu, otvaranju vrata, pucanju, bacanju granata i gadgeta, apsolutno u svemu od čega se igra sastoji. Na raspolaganju nam je Invisible Camo koji nas u nepokretnom stojećem položaju, čučnju i ležanju čini nevidljivima, ali samo neprijatlejima, jer nas svaki civil može vidjeti te se nas uplaši (dat_logic). Od gadgeta imamo Drone kojim vidmo i markiramo sve neprijatleje prije nego uopće do njih dođemo; Sensor koji radi istu stvar, osim što je u obliku granate; X-ray pogled kojim naravno vidimo kroz zidove i na kraju toplinki pogled kojime vidimo svaki izvor topline, također i kroz zid. Kao da to sve nije dovoljno tu je i HUD koji nas upozori kada se u blizini nalazi neprijatelj, a isto tako i kada očistimo neko područje od neprijatelja. I ako uz sve to još uspijete primiti dovoljno metaka da vas sruše na pod, tu su vaši suborci koji će vas izliječit u svega 2 sekunde. Naravno, pristuno je i obnavljanje heatlha ukoliko ste par sekudni izognuti olovu. Po ovome je jasno vidljivo da je u ovoj igri umrijeti prava umjetnost te ćete se više namučiti postići upravo to, nego ubiti neprijatelje. ![]() Gdje je onda ovdje težina? Izazov? Potreba za razmišljanjem? Ma bilo što, što bi barem ono malo truda zahtijevalo? Nema, ova igra nema ovih elemenata. Sve ono, ali apsolutno sve po čemu su prošli nastavci bili dobri i zbog čega su se igrali, ovdje su to izbacili. Ne morate se ni truditi pucati po nekome jer postoji i "Mark & Execute" opcija, a time je odmah jasno na kakav su tip igrača ciljali. Da li AI možda predstavlja neki izazov? Odgovor i na to pitanje glasi, Ne. Protivnici su toliko glupi da im doslovno možete prići, stajati kraj njih i smijati u facu koliko su retardirani te da sebi skratite muke, upucati da nestanu sa mape (da, 2012. je, a tijela ne ostaju nakon što nekog upucate). Ništa bolji nisu ni suborci, osim što oni imaju još više privilegija nego osoba koja igra, jer vjerovali ili ne, za njih ne vrijede ista pravila kao i za igrača. Mogu biti nevidljivi cijelo vrijeme, bili na mjestu, čučnju ili trčali te nikako ne mogu biti otkriveni ni viđeni od strane neprijatelja. Jedino što predstavlja težinu u toj igri su užasno loše preformanse zbog kojih broj FPSa znade pasti toliko nisko da se ne može normalno nišaniti. Kad sam već skreuo na tehnički dio, ova igra je jedna od najneoptimiziranijih igara što postoje. Neovisno o postavkama broj FPSa iz oku nevidljivih razloga, često padne na jedva igrivu vrijednost. Grafika je loša, teksture jadne, zamućene te svega skupa ima par dobrih prizora u igri. Zvučna strana igre je ništa posebnog, a izbor glasova likova je užasan. ![]() Pitate se, ima li što onda dobrog u igri. Ima, tj. na neki način. Lokacije na kojima se borimo su koliko toliko raznolike te Gunsmith koji je dvosjekli mač iz razloga jer nema nikakav učinak u igri, osim što daje dojam da je izbor oružja od neke važnosti, a nije. Moja ocjena igri, 2/10. Sramota što su učinili od tako respektivnog imena igre. RIP GR Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 18.08.2012. u 22:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Da sumiramo: isprdak božji! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pozz. Imam problem sa igrom nakon instaliranja updatea 1.4-u igri ne mogu mijenjati oružje, tj mogu ga promijeniti samo jednom po levelu. Pokušao sam promijeniti tipke za promjenu oružja ali ne funkcionira, čak sam probao igrati i sa gamepadom, ali ista stvar. Počnem sa primarnim oružjem, prebacim na sekundarno, i ne mogu ponovno vratit na primarno. U principu ne smeta što se tiće igranja, ali je problem kod izvršavanja onih specijalnih zadataka, pa dođem npr u situaciju da cijelu misiju moram odigrati samo sa snajperom i ne smijem mijenjat oružje... Ima li tko ideju što bi moglo biti? Na google ne nalazim ništa korisno po tom pitanju, očito nije neki bug u igri, ali ne znam šta bi moglo kod mene biti. Do sada je sve radilo OK. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|