Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2012., 00:29   #2851
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Thumbs up

Citiraj:
Autor giz87 Pregled postova
jel se mogu novi adreno driveri ubacit na stock tele2 rom rutani i koji je postupak? fala!
instaliraš cwm 5026 ili 5027 skineš zip file andreno 200, staviš na karticu onda ugasiš mob, izvadiš bateriju 5 sekundi staviš batweriju, držiš vol+ i power sve dok se ne pojavi cwm i ideš instal zip from sd card i izabereš andreno 200,.. rade na svim originalnim romovima, tele 2, 2.3.3 ona nebrendirani, 2.3.5 2.3.6 , radi normalno...

ja sam trenutno na stock 2.3.6 andreno 200 driveri i bench je 1450 ( cpu mi je 205 bodova) i koristim ram manager pro, mobitel je jako brz, baterija je izdržala 17h uz to je ekran bio upaljen 7 sati a od tih 7 sati što je bio upaljen, 4 sata je bilo interneta 2g mreže i 3 sata preko wifija interneta, i 1h muzike.. do sad mi je s ovim romom najduže trajala baterija ( nekoristim aplikacije kao battery saver .. one ionako nepomazu, i da osvjetljenje sam držo na 25%, i uključena je bila sinkronizacija maila... da sam ga manje koristio izdržao bi 3 dana sigurno, imao sam jedno 40 poruka i 2 poziva po 12min

Staro 12.04.2012., 00:50   #2852
giz87
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor goranszd Pregled postova
instaliraš cwm 5026 ili 5027 skineš zip file andreno 200, staviš na karticu onda ugasiš mob, izvadiš bateriju 5 sekundi staviš batweriju, držiš vol+ i power sve dok se ne pojavi cwm i ideš instal zip from sd card i izabereš andreno 200,.. rade na svim originalnim romovima, tele 2, 2.3.3 ona nebrendirani, 2.3.5 2.3.6 , radi normalno...

ja sam trenutno na stock 2.3.6 andreno 200 driveri i bench je 1450 ( cpu mi je 205 bodova) i koristim ram manager pro, mobitel je jako brz, baterija je izdržala 17h uz to je ekran bio upaljen 7 sati a od tih 7 sati što je bio upaljen, 4 sata je bilo interneta 2g mreže i 3 sata preko wifija interneta, i 1h muzike.. do sad mi je s ovim romom najduže trajala baterija ( nekoristim aplikacije kao battery saver .. one ionako nepomazu, i da osvjetljenje sam držo na 25%, i uključena je bila sinkronizacija maila... da sam ga manje koristio izdržao bi 3 dana sigurno, imao sam jedno 40 poruka i 2 poziva po 12min

hvala, to mi je trebalo... mislio sam da ima neki način da se samo ubaci u system ili tak nekaj, bez recoveryja...

edit: instalirao sam uspješno i bench mi je od 1300-1540 sa sd... bolje nego prijašnjih 1200-1300, al sam primijetio da database IO mi je manji nego prije... neznam jel zbog drivera ili nečeg drugog, al nije ni bitno...

Zadnje izmijenjeno od: giz87. 12.04.2012. u 02:25.
giz87 je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 08:29   #2853
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Autor giz87 Pregled postova
hvala, to mi je trebalo... mislio sam da ima neki način da se samo ubaci u system ili tak nekaj, bez recoveryja...

edit: instalirao sam uspješno i bench mi je od 1300-1540 sa sd... bolje nego prijašnjih 1200-1300, al sam primijetio da database IO mi je manji nego prije... neznam jel zbog drivera ili nečeg drugog, al nije ni bitno...
a meni je taj database na svim stock romovima znao varirat od 120 do 140, neznam zasto
Staro 12.04.2012., 11:21   #2854
darioklc
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Šta preporučujete?
CyanogenMod-7.2.0 benru89 v3.0 ili U8650 v4.0 by Fundowsky mod??
darioklc je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 11:41   #2855
Uzemljivac
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
jel moguce onaj fix da kamera bude 5 MP instalirat preko CWM-a na bilo koji rom, kao i svaki drugi fix? i jel moze netko ponovno dat link do toga fixa?
Uzemljivac je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 12:06   #2856
ozziris
Registered User

Citiraj:
Autor Risto Pregled postova
Skrenuli smo sa teme malo.

Evo neke liste sa nekog foruma
Here is a list of HD and high quality games that I have tested and are working on HUAWEI U8650 SONIC:

- NOVA (hvga version).
- Modern combat Sandstorm (hvga version).
- Gangstar West Coast Hustle (hvga version) (use chainfire 3d to play without lag).
- Dungeon Hunter (hvga version) (world map not working).
- Galaxy on fire 2 (hvga version).
- Great little war game.
- Grand theft auto 3 (rip data version) (force closes after about 1 minute of gameplay).
- Crusade of destiny.
- GT Racing Motor Academy (hvga version).
- Free Heroes 2 (heroes of might and magic 2).
- Dead space (hvga) (only with chainfire 3d).
- Earth and legend (only with chainfire 3d).
- Need for Speed Shift (chainfire 3d).
- Birth: Dalarian Invasion.
- Assassin's Creed HD (hvga version).
- Backbreaker 2: Vengeance.
- Quake 3.
- Contract Killer.
- Brothers in arms 2 (hvga version).
- Eternal Legacy (hvga version).
- Counter Strike portable (v7.o)
- Ninja Hoodie 3D (no lags, no chainfire 3D)
- Six Guns (armv6 version) (a bit laggy, but totally playable, chainfire 3D not neccessary)
- Resident Evil 4.
- Transformers G1.

neznam da li smem da kacim sajtove ovde.
ali potrazis u google hvga verziju apk i naci ces...
malo truda...

A ima jedan dobar ruski sajt za nas telefon potrazi ga..
Samo da negiram da dungeon hunter radi na u8650...kad igra treba da udje u glavni meni, crashuje..izgleda da je 256mb rama malo za nju. Steta..verovatno najbolji rpg na androidu
ozziris je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 12:55   #2857
Risto
Registered User

Citiraj:
Autor darioklc Pregled postova
Šta preporučujete?
CyanogenMod-7.2.0 benru89 v3.0 ili U8650 v4.0 by Fundowsky mod??
Probaj oba, ali po mom misljenju je fundowsky bolji

@Uzemljivac
Probaj ovo http://www.mediafire.com/?sozskabfmv4nspe

@ ozziris
pa probaj sa swap particijom...
Risto je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 13:19   #2858
mark11
Banned

mark11's Avatar

Pozdrav ekipa,
Novi sam u ovim android vodama,pa bih trebao par savjeta i odgovora.
Nedavno sam kupio android mob huawei u8650,ali iskreno još se ne snalazim dobro na njemu.
Kupio sam sd karticu 16gb i u opcijama odabrao da nove aplikacije sprema na sd karticu,a onda mi se pojavi prozor da nema vise mjesta u memoriji iako sam odabrao sd karticu,a vidim i da mi je unutarnja memorija popunjena.ako netko zna u cemu je stvar ili je imao isti problem.inace mobitel nije rootan niti flesan sa novim romovima.
probao sam i sa drugom sd karticom,ali isti problem.
jos me zanima,ako ubacim drugi rom,da li to utjece na aplikacije na sd kartici?
mora li sd kartica biti prazna samo sa romom koji moram instalirati,ili moze biti i drugih fajlova na njoj?kako najednostavnije rootati ovaj mob.
havla

Zadnje izmijenjeno od: mark11. 12.04.2012. u 13:32.
mark11 je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 14:57   #2859
Uzemljivac
Registered User

@Risto

instalirao sam to u cwm, znaci install zip from sd card, ali nista mi se nije promijenilo. jel treba jos nesto u cwm-u napravit?
Staro 12.04.2012., 15:55   #2860
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor mark11 Pregled postova
Pozdrav ekipa,
Novi sam u ovim android vodama,pa bih trebao par savjeta i odgovora.
Nedavno sam kupio android mob huawei u8650,ali iskreno još se ne snalazim dobro na njemu.
Kupio sam sd karticu 16gb i u opcijama odabrao da nove aplikacije sprema na sd karticu,a onda mi se pojavi prozor da nema vise mjesta u memoriji iako sam odabrao sd karticu,a vidim i da mi je unutarnja memorija popunjena.ako netko zna u cemu je stvar ili je imao isti problem.inace mobitel nije rootan niti flesan sa novim romovima.
probao sam i sa drugom sd karticom,ali isti problem.
jos me zanima,ako ubacim drugi rom,da li to utjece na aplikacije na sd kartici?
mora li sd kartica biti prazna samo sa romom koji moram instalirati,ili moze biti i drugih fajlova na njoj?kako najednostavnije rootati ovaj mob.
havla
Najveći problem ti je u tome što ti sve aplikacije nativno ne podržavaju prebacivanje na SD karticu. Prebacit aplikacije na SD uglavnom moraš odradit sam (meni to ugrađeno prebacivanje nikad nije dobro radilo), Settings - Applications - Manage Applications - tab on SD card će ti pokazat koje sve aplikacije možeš prebaciti na SD karticu. Klikneš na aplikaciju i otvori se meni Move to SD card. Kad imaš kvačicu pored aplikacije ona je prebačena na SD.

Sa nekim aftermarket riješenjima tipa Link2SD možeš napravit ext particiju na kartici i koristiti na način da možeš ama baš sve aplikacije i njezine datoteke u potpunosti prebaciti na vanjsku memoriju. Za to trebaš i root ovlasti i ROM koji podržava izvršavanje skripti na startupu (većina custom ROM-ova podržava).

ROM najlakše rutaš sa SuperOneClick aplikacijom.

Kad instaliraš novi ROM, morati ćeš ponovno instalirat aplikacije. Koristi aplikaciju Huawei Backup koja je odlična za backup svega pa i aplikacija i s njom lako vratiš sve nazad.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 16:18   #2861
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Autor Uzemljivac Pregled postova
jel moguce onaj fix da kamera bude 5 MP instalirat preko CWM-a na bilo koji rom, kao i svaki drugi fix? i jel moze netko ponovno dat link do toga fixa?

može normalno za svaki rom, samo če ti ako ti je ona pozadina u postavkama bila bijela, bit ce ti crna tako bude sa svakim romom koji ima meni bijeli, i bit če ti ja mislim na ruskom mobitel pa češ morat u postavkama stavit hrvatski, al radi sa 2.3.3 stock romom do 2.3.6 pa sa svim custom romovvima

evo http://www.mediafire.com/?sozskabfmv4nspe
Staro 12.04.2012., 16:24   #2862
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
može normalno za svaki rom, samo če ti ako ti je ona pozadina u postavkama bila bijela, bit ce ti crna tako bude sa svakim romom koji ima meni bijeli, i bit če ti ja mislim na ruskom mobitel pa češ morat u postavkama stavit hrvatski, al radi sa 2.3.3 stock romom do 2.3.6 pa sa svim custom romovvima

evo http://www.mediafire.com/?sozskabfmv4nspe
ok, što vi to instalirate???? da kamera bude 5mp ne nalazi se u build.prop nego u camera.apk! i ne može normalno na svaki rom. svaki rom ima svoj build.prop. to bi bilo kao da sa opela stavite registarske tablice na forda i vozite ko da se ništa nije dogodilo.

Zadnje izmijenjeno od: Fundowsky. 12.04.2012. u 16:34.
Fundowsky je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 17:10   #2863
enigmaludina
Registered User

Baterija

Pozdrav ekipi!
Eto ja na svoj mob stavio 4.0, gsp. Fundowsky svaka čast, po vašim uputama step by step. al imam problem, baterija mi dura svega 1 dan, kad ne radim na tel. ništa sem poziva. U iskorištenosti baterije mi piše da sustav android mi troši 56%, što vidim da je kod drugih daleko manje. Čekanje je 17, mirovanje 15, pozivi 9 i prikaz 3%. U čemu je kvaka??? Sve se bojim da sam nešto zbrljo kod instalacij? Kod ostalih (xcvb - nekoliko postova ranije) sustav je potrošio samo 8%!!! Pomagajte!
Pošto sam novi u ovom svijetu, možete mi reć koje su Vaše aplikacije bez kojih ne možete, tj. koje svakako treba imat na androidu, neki Vaš Must have?

Zadnje izmijenjeno od: enigmaludina. 12.04.2012. u 17:36.
enigmaludina je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 17:34   #2864
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor enigmaludina Pregled postova
Pozdrav ekipi!
Eto ja na svoj mob stavio 4.0, gsp. Fundowsky svaka čast, al imam problem, baterija mi dura svega 1 dan, kad ne radim na tel. ništa sem poziva. U iskorištenosti baterije mi piše da sustav android mi troši 56%, što vidim da je kod drugih daleko manje. Čekanje je 17, mirovanje 15, pozivi 9 i prikaz 3%. U čemu je kvaka??? Kod ostalih (xcvb - nekoliko postova ranije) sustav je potrošio samo 8%!!! Pomagajte!
Kalibriraj bateriju.
Staro 12.04.2012., 17:38   #2865
enigmaludina
Registered User

Citiraj:
Autor Fundowsky Pregled postova
Kalibriraj bateriju.
Kako da to najbolje učinim?
enigmaludina je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 18:39   #2866
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Da li ima skripta koja se instalira iz recoverya,mislim na super charger,ako ima može neki link.

Hvala,da ne tražim sad

rom
link: http://translate.googleusercontent.c...i1uTnBx1cceNOg

Patch za sve
link: http://translate.googleusercontent.c...AUTSfKygsQIoTw

ovaj patch ti je bravia,supersonic 2.2,beats audio,adreno driveri,fix za slušalicu
u patchu je i partiton table ili?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 18:39   #2867
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor enigmaludina Pregled postova
Kako da to najbolje učinim?
Koristi battery calibration program koji imaš u mom full romu ili po uputama s prvog posta.
Staro 12.04.2012., 19:13   #2868
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Autor Fundowsky Pregled postova
ok, što vi to instalirate???? da kamera bude 5mp ne nalazi se u build.prop nego u camera.apk! i ne može normalno na svaki rom. svaki rom ima svoj build.prop. to bi bilo kao da sa opela stavite registarske tablice na forda i vozite ko da se ništa nije dogodilo.
u, nisam znao dobro da si reko, jer meni je sa 2.3.3 i 2.3.5 standardnima radio normalno fix za 5mp kameru i na 2.3.6 romu mixed8 od španjolca onoga...
znači moze zafrkavat rad moba taj fix, a i nemoze na svakom romu promjenit u 5mp...
Staro 12.04.2012., 19:18   #2869
Uzemljivac
Registered User

@Fundowsky

znaci nema nekog lakog nacina da se to napravi kao neki fix?
Staro 12.04.2012., 20:04   #2870
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor Uzemljivac Pregled postova
@Fundowsky

znaci nema nekog lakog nacina da se to napravi kao neki fix?
Uzmi camera.apk iz npr mog roma, stavi na sd karticu, root explorerom kopiraj u system/app i restartaj mob.
Staro 12.04.2012., 21:44   #2871
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

izašao originalni huawei rom 2.3.6 international http://www.huaweidevice.co.in/Downloads/U8650.zip

na htc maniji kažu da je 2.3.6 internacionalni, sad sam ga skinuo i isti poše india trench onaj gdje je verzija sadnje sp02, to je ista verzija ko 2.3.5 isto zauzimaju, ???

Zadnje izmijenjeno od: goranszd. 12.04.2012. u 21:55.
goranszd je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 22:38   #2872
giz87
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
izašao originalni huawei rom 2.3.6 international http://www.huaweidevice.co.in/Downloads/U8650.zip

na htc maniji kažu da je 2.3.6 internacionalni, sad sam ga skinuo i isti poše india trench onaj gdje je verzija sadnje sp02, to je ista verzija ko 2.3.5 isto zauzimaju, ???
ima i neki ''njemački''

http://www.huaweidevices.de/telefone/sonic.html

isto ima onaj vendor unutra, to su sve lokalne verzije, ne vjerujem da bi dali međunarodni update samo na indijskoj stranici...
giz87 je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 23:58   #2873
Caks
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
a kaj jedino cyan ima 2.3.7 od konga verziju il on to bzvz stavio?
Staro 13.04.2012., 00:32   #2874
mark11
Banned

mark11's Avatar

pokusao sam rutati sa superone clic-om,ali nista.telefon nije rutan,i da instalirao sam prije drivere.ajde eksperti,jedan dobar savjet kako da sredim ovaj,toliko hvaljeni mobac.
koliko sam shvatia,mogu uvijek da vratim official rom,a to je ovaj koji je sad u mobitelu.
u gsm areni pise u specifikacijama za ovaj mob. da ima512rom,256ram,a kod mene pokazuje mnogo manje,160 rom i 130 ram.jel to u redu?jel tako mora biti.
ponekad se mobitel toliko uspori.postoji neka aplikacija koja moze ubrzati rad mobitela.
hvala svima na pomoci.

Zadnje izmijenjeno od: mark11. 13.04.2012. u 00:39.
mark11 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2012., 00:49   #2875
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

Citiraj:
Autor Huawei Pregled postova
a kaj jedino cyan ima 2.3.7 od konga verziju il on to bzvz stavio?
nije kong nego kang, i to nije čovjek nego naziv za "preoblikovanje" roma...
tip se zove ThePoison, tj to mu je nick na talijanskom forumu od kojeg je rom potekao... 2.3.7 je normalno za cyan...

Citiraj:
Autor mark11 Pregled postova
pokusao sam rutati sa superone clic-om,ali nista.telefon nije rutan,i da instalirao sam prije drivere.ajde eksperti,jedan dobar savjet kako da sredim ovaj,toliko hvaljeni mobac.
koliko sam shvatia,mogu uvijek da vratim official rom,a to je ovaj koji je sad u mobitelu.
u gsm areni pise u specifikacijama za ovaj mob. da ima512rom,256ram,a kod mene pokazuje mnogo manje,160 rom i 130 ram.jel to u redu?jel tako mora biti.
ponekad se mobitel toliko uspori.postoji neka aplikacija koja moze ubrzati rad mobitela.
hvala svima na pomoci.
ako oćeš rootat samo da bi stavio neki custom rom, preskoči taj korak, idi na custom recovery i stavi rom...
ni meni nije uspjelo rootanje, ja sam bila na indijskom 2.3.5 romu (takozvanom službenom haha)
Rosie-Posie je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2012., 14:16   #2876
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

evo baterija na 2.3.6 original , andreno driveri

32h

12h ekran upaljen
7 sati 2g surfanja
4 sata wifi surfanja
par razgovora
50+ poruka
navigacija 20min
muzika 1h

osvjetljenje je bilo na 25%
nisam gledao videa

bio je uključen mail sinkronizacija
Staro 13.04.2012., 14:41   #2877
mrleri
Registered User

Citiraj:
Fundowsky 4.0 710MHz...bench ..2222......PES 2012,NFS Most wanted,Shift,Asphalt 5 online....vrti sve za 5......
Mulac sretan kao nova godina,normalno onda i ja zadovoljan(iako mu nedam da bleji stalno u to) i dalje imas ponudu za piće kad budes u Rijeci
mrleri je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2012., 18:30   #2878
Risto
Registered User

Kako da flashujem stock rom?
Pocelo je da mi crkava dugme za paljenje pa ocu da ga nosim na servis, ali bolje da vratim stock rom za svaki slucaj.
Ja sam na mts telekom srbija uzeo telefon i neznam koji je stock rom kod njih...
Ako ne mts-ov originalan moze i neki slican da ne provale.
Staro 13.04.2012., 18:54   #2879
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor Risto Pregled postova
Kako da flashujem stock rom?
Pocelo je da mi crkava dugme za paljenje pa ocu da ga nosim na servis, ali bolje da vratim stock rom za svaki slucaj.
Ja sam na mts telekom srbija uzeo telefon i neznam koji je stock rom kod njih...
Ako ne mts-ov originalan moze i neki slican da ne provale.
stavi sluzbeni huawei 2.3.3 ili 2.3.5, imas linkove za oba na prvoj stranici mislim, nemoze ti nitko prigovorit jer si stavio rom koji je proizvodjac objavio na sluzbenim stranicama...
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2012., 19:03   #2880
Risto
Registered User

kako se flashuje on ne bih da eksperimentisem sad pred servis
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge