|
![]() |
#24061 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
![]() Jučer za večeru opet sir sa češnjakom i fefačima. ( stari slavil rođendan pa se brojčano stanje želudaca za stolom povečalo ). Danas za gablec - burek.
![]() |
#24062 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24063 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Da li stavljate mlijeko kad topite čvarke?
![]() |
![]() |
#24064 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
U subotu smo bili kumovi na svadbi, klopa je bila pristojna iako ništa posebno ![]() Pršut, sir, masline i sl. Goveđa juha Meso (pohano, pečeno u komadu i "na lovački", krumpir police, kroketi i povrće na maslacu Janjetina i odojak (janjetina je bila odlična, vruća, odlična ![]() i naravno na kraju gulaš (nisam jela ali svi kažu da je bio jako dobar). S druge strane, kolači i torta su bili nejestivi. Barem meni. Jedino što sam osjetila je margarin i šlag...ne volim ni jedno ni drugo ![]()
![]() |
#24065 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
EDIT: Bude svakakvih slučajeva ali opet nevolim generaliziranje jer sam bio od svatova od skoro 1000 ljudi do onih koji su se održavali u birtiji a sve je zabavljao Let3 uživo. Svatko ima izbor, a ak se to već radi, može makar hrana biti dobra. ![]() No dobro, to nije rasprava za ovu temu
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 12.12.2011. u 15:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24069 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kaj Vi gradska deca znate jel se mleko stavlja vu ocvirke ili ne. Naravno da se stavlja. Kad se topi mast, a ocvirki ili čvarci su skoro gotovi stavlja se crveni luk da mast i čvarci dobe miris i okus, a malo mlijeka se stavlja da čvarci dobiju zlatno žutu boju. U nekim dijelovima RH špek sitno režu i kasnije ih ne stiskaju i dobiju ovo: http://i54.tinypic.com/rkctpy.jpg A negdje se špek reže malo krupnije i kasnije se stiska u preši i dobijete ovo: http://www.coolinarika.com/repositor...6e6_view_l.jpg
![]() |
#24070 |
Super Moderators
|
Ocvirki su ono kaj dio prigoraca i zigoraca+zlovenci sitno narežu, svinjski stisnu pa ko pogačice slažu u staklenke ili zaliju maščobom...to nisu čvarci ![]() Istinabog i zigorci vele (o)cvi-rek ali to ne znači da buš dobil piljevinu od čvaraka sprešanu na veličinu omanje pljeskavice.
![]() |
#24071 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24072 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Zašto je problem reći "Mi u našem kraju nestavljamo mlijeko" već se odmah ide na prepirku. Eto, ako ćeš tako, ja kažem, mi u našem kraju u čvarke stavljamo mlijeko! Al zato neću reć da isti nevaljaju bez mlijeka il nešto treće. Uostalom, to mlijeko nema nikakvog utjecaja na okus i miris čvaraka već samo na vizualni dojam jer čvarci tako imaju ljepšu boju. @AMD Jel mi možeš izbacit neke cifre što se tiče stavljanja luka, to kod nas nije praksa al budem probao bar s jedom turom, ako ne prije nagodinu.
![]() |
#24073 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
@Pupo Na 30 litara cca glavica i pol crvenog luka veličine teniske loptice. Narezati ga na veće komade i to pred sam kraj da ne zagori. Čvarci i mast će imati lagani miris na prepečeni luk. Imam dosta prijatelja Slavonaca i kod njih je isto šareno. Neki stavljaju luk neki ne. Neki stavljaju mlijeko neki ne. Neki stišću čvarke, a neki rade sitne bez stiskanja. Ista stvar je i sa pacanjem mesa. Nki rade suhi pac, neki mokri. Neki pacaju samo u soli, a neki stavljaju papar, papriku i druge mirodije uz sol. Netko radi krvavice bez krvi, netko umjesto riže stavlja heljdinu ili ječmenu kašu. Sve su to varijacije na temu i sve je to dobro na svoj način.
![]() |
#24075 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Tortilje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24076 |
Guest
|
Koji recept za tortille? Na mome piše da pečem na nenauljenoj (ali onda su krhke i OK samo za jednom presavinut). Pošto sam za enchilade trebao kak spada zarolati onda sam stravio malo ulja prije svake tako da budu mekše. (što sam skužio nakon dvije tek hehe) |
![]() |
![]() |
#24077 |
Registered User
|
Netko je davno tu stavio recept za tortilje, mi smo ga malo popravili i dobili odlično tijesto. Možeš ga frkat ko palačinke, ne puca, skroz je savitljivo. I pečemo ih na suho, na jako vručoj tavici. Evo link http://www.coolinarika.com/preview/recept/758021/ Inače sam ja Talo na coolki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24078 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Šta se to događa, nitko ne ždere? Skoro nam je topic otišo na drugu stranu ![]() Ja sam od nedjelje do jučer bio na sarmi, skuhali smo ogromni lonac i sad sam se nauživao sarme kak spada ![]() Jučer stiglo još sjemenja ljutih paprika s interneta i uz to mi tip kao bonus poslao sušenih komada čokoladne bhut jolokie, red savine i habanero chocolate. Drznuo sam se probat mali komadić jolokie, gorjeli mi jezik i grlo pol sata ali preživio sam ![]()
![]() |
#24080 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Trenutno su u igri sir, vrhnje, luk i čvarci ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24081 | |
Premium
|
Citiraj:
Ubacio u lonac sa sarmama i pečenice iz lidla, domaćih kobasa, špeka, par komadića šunke i da vidiš veselja ![]() Danas se još premišljam kaj bi, burek, pizza, hamburger... nešto brzo ![]()
![]() |
![]() |
#24083 |
Guest
|
Meni je bzvz te pljeske sa kajmakom punit. Rađe sa zapečenim špekom i sirom napunim i onda pokraj tog kada je gotovo na vrh kajmak! :P |
![]() |
![]() |
#24084 |
Super Moderators
|
Uf, da mi je sad jedna pljeska tam od dede...legla bi ko budali šamar ![]()
![]() |
#24085 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Za doručak breskveeee ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24086 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24087 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Pojela sam za doručak buhtlicu sa sirom, kupovnu i nije mi baš nekaj. Inače je ta pekarnica imala super peciva, ali su se pokvarili. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24089 | |
Premium
|
Citiraj:
Pljeske i čevapi presuhi, meso nezačinjeno... Carsko kak tak, vratina je bila loša, skroz neukusna. Sve u svemu, jeo sam i puno boljih roštilja...
![]() |
![]() |
#24090 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Sinoc mi frend donese vrecicu domacih cvaraka iz Ivanca kod Lepoglave. Fino je bilo, nesmijem rec koliko sam pojeo, ali 2 glavice kapule su pale. ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|