Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2011., 14:34   #5281
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Meni nije jasno kako covjek moze napraviti zaokret od 180° ukusu u manje od godinu dana, a da ne dobije posten udarac u glavu.
Sve ostalo jos mogu razumjeti, ma da u ovom slucaju daleko od toga da vjerujem.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 14:56   #5282
d4rk_ch1ld
Premium
Moj komp

d4rk_ch1ld's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nisam audiofil, ali fala Bogu čujem savršeno i volim pratiti ovu temu. Malo da, nazovimo to tako stanem na stranu Flike pošto se divim njegovoj volji i trudu. Ako čovjek ima istančan sluh, ako je počeo slušati glazbu koja ima više od 3 tona, ako je sastavio sustav od kvalitetnih komponenti i godinu dana proveo slušajući glazbu, eksperimentirao s raznim tweakovima sustava i učio... Nije li moguće da je sve što govori realno stanje stvari? Možda bi trebali ostaviti po strani stvari koje su se odvijale prije godinu ili koliko već dana. Kaj ćete mu to stavljati na nos i za 10 godina?
P.S. Fliko i ja se ne poznajemo.
Staro 07.08.2011., 15:14   #5283
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova

Modanje komponenata je smiješno , DIY zvučnici su smiješni , kabeli su smiješni.
Ok, što bi ti onda htio ovdje vidjet da tema dobije na ozbiljnosti?
Nikoga nisam vidio od tolikih audiofila na ovom forumu da si je sredio prostoriju za slusanje glazbe...Sto je po meni 30% kvalitete zvuka.

Citiraj:
Što , i ti nemoš shvatiti da kvaliteta el. elemenata ima utjecaja na zvuk i da za to primjetit ne treba imat završenu teh. školu več samo dosta slušanja vlastitog sustava?
btw, zar ovo nije topik za 'audiofile' ?
Mogu shvatit, ne brini se, zavrsio sam el. teh. skolu i sad sam na el. teh. faxu, nego ne vjerujem da promjenom komponenata ce se dogoditi napredak veci od 5%. U ovo ne racunam zvucnike.

Citiraj:
...i tvornica je to prigodno naplatila kao i trošak za brending i što sve ne.

I onda dodeš ti cijeli ponosan jer su tvoji Infinity reference 31i bolji od nečijeg DIY škarta za iste novce
Jel sam ja negdje rekao da su moji Infinity-i bolji od DIY Flikovih zvucnika? Jel sam rekao da bolje sviraju? Kazem samo da vise vjerujem tvornici po tom pitanju.

Negdje sam spomenuo da sam imao priliku isprobati Rotelove izlaze, ne sjecam se oznake, ali postoji u ovoj temi. Ti Roteli su za mene smece svjetsko, kad mi Toshiba SC-330 u podrumu na groblju od zvucnika 2x bolje zvuci... Nije uvijek naplata branda...
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 15:34   #5284
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Nikoga nisam vidio od tolikih audiofila na ovom forumu da si je sredio prostoriju za slusanje glazbe...
Točno tak
Ja sam prije znao napomenut nekaj na tu temu ali sam davno skužil da se sa boles...ups... haj-faj mangupima ne vrijedi raspravljat.

Sad samo gledam kak uglavljuju na silu skupe komponente u sobe sa golim zidovima i parketom i laprdaju o dobrom zvuku

Nek se vesele, većina "ljubitelja dobrog zvuka" rade iste greške jer misle kako su njihove uši i subjektivni doživljaj zvuka nekaj unikatno-svi oni nakog nekog vremena postanu normalniji (više-manje)

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 16:21   #5285
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Niti nećeš kuriti vatru, niti ne možeš što se mene tiče.

To mi nije baza. Sve to govori koliko pozorno čitaš moje postove i koliko sam sebe i ostale uvjeravaš kako govorim gluposti. Imaš to pravo i koristi ga koliko te volja.
Isss. Već san jednom reka, pa je post maknut. Ti si preko noći (Wolv je manje više sistematizirao) posta od House Z5500 korisnika moder kartica, zvučnika i pojačala uz prethodno znanje = 0. Prvo usviravaš kabele, steka si znanja za razlikovat kondenzatore (na pappiru, karakteristike sumnjam da is detaljno ispita i istražio), modificirat DACove (jer su modifikacije kartice past tense), i sve to toliko izdramatizirat da je za ne povirovat.

Pozdravljam DIY, ali brate ako je to napavljeno s puno truda i istraživanja, a ne po principu ugradi i subjektivno se zadovolji.

Citiraj:
Nikoga nisam vidio od tolikih audiofila na ovom forumu da si je sredio prostoriju za slusanje glazbe...Sto je po meni 30% kvalitete zvuka.
Usviran kabel ja majka, jeba zvučnu izolaciju i optimizaciju prostora.
Citiraj:
Zbog čega ti imaš PC a ne Mac?
Ko je reka da neman
Citiraj:
Brend rješenje košta više a razliku u cijeni obično ne prati porast u dobitku.
Inače u hifi nema duplo bolje za duplo potrošenog ali nije stvar u tome.
Stvar je u tome da s brendom plačaš i neke druge stvari a ne samo cijenu materijala i vlastiti rad.
Tako je u svemu, i7 920 i 950 nisu puno različiti, ali cijena je (kužiš poantu).
Citiraj:
...i tvornica je to prigodno naplatila kao i trošak za brending i što sve ne.

I onda dodeš ti cijeli ponosan jer su tvoji Infinity reference 31i bolji od nečijeg DIY škarta za iste novce
Naravno. Znanje i brand se plaća, nema se tu šta pravit pametan.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 16:36   #5286
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dobro ste vi to primjetili, ali opet, sve je to subjektivno Konkretno ja zivim jos uvijek kao podstanar i onda bas ne mogu, a niti mi se da ulagat pare, akustički tretirat sobu. Neke tvikove sam napravio, ali za nesto ozbiljnije treba malo vise novaca i imat vlastiti zivotni prostor.

Par mojih tvikova:

Naslonjači (spužva)od nekog kauča koji su mi bili visak sam stavio u kut. Ne izgleda lose, a sluzi svrsi.

Prozor iznad vrata popunjen piramida spuzvom

Jedna multifunkcionalna polica, koja btw smanjuje refleksije.

Bambus zavjesa za prozor koja smanjuje refleksije prozora.

Znam da nije nesto posebno, ali opet sve to doprinosi kvaliteti zvuka, a u neki vec projekt nisam kretao iz gore nevedenih razloga.

Slozio sam si odličan hifi sistem i kao takav isti je vec 2 godine, odnosno nisam ga nista upgradeo, iz razloga sto sam upoznat sa limitima sobe, a svi znamo da je dobra slusaona 50% hifi zvuka

S tim da kad se jednom preselim u svoj stan i u adekvatniju slusaonu, onda ce i moj sistem prodisat punim plućima, tj dobit cu veci napredak nego da potrosim xy novaca u upgrade bilo koje komponente.

LP

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 17:08   #5287
Flikoman
Guest
Moj komp

Stvorili ste stereotip, te što god da ja kažem ili napravim, vaši odgovori budu opet isti.

Neću iznosit nikakve detalje i činjenice, no samo ću reći da ste vrlo konzervativnog razmišljanja i to je ono što mene razlikuje od vas.

Imam muda nešto napraviti i prezentirati, dok vi imate muda samo pljuvati i praviti se pametnima.

Lijep pozdrav

@ Imagine

Pošaljem ti slike zvučnika na PM. Neću više raspravljati s ovim "vijećem".
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 17:22   #5288
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Al ne ti upravk u tom "losem" audio ambijentu radis modove ...
Ne znam zašto tebi i svima ostalima koji pljuju po Fliki smetaju njegovi modovi? Nit morate slušat njegov DAC nit njegove zvučnike. Čovjek je samo želio podijelit svoje radove sa forumskom zajednicom. I ovo nije case mod kompa di je vizuelno moguće ocjeniti uradak, nego je potrebna i slušna komponenta. A mislim da nitko od nas nije nije bio kod njega i poslušao kako to sve zvuči.
Citiraj:
...i drugima (koji ti zele ukazati) solis pamet!
Ja nigdje nisam pročitao da je netko od silnih elektroničara na ovom podforumu ukazao, pokušao dati savjet, reći “ovo ti ne valja, trebaš stavit to umjesto onog, da si stavio taj kond, bolje bi zvučalo “ nego se u startu pljuje njegov mod. Kome on to soli pamet? Čovjek stavio fotke moda i opisao što je radio. Ponvaljam, nitko od nas nije čuo kako to zvuči. A ako Fliki to dobro zvuči, zašto to ikome smeta?
Citiraj:
Laicko razmisljanje…ako je covjek u diy varijanti slozio uredjaj koji je uspjesan i popularan cemu tolika degradacije njegovog rada koja se u neku ruku i njega dotice. Jer njegovu "apoteku" i njegov odabir komponeli kolega zamjenjuje "unaprijedjenjim čušpajzom".
Degradacija??? Mislim da ti je promakao dio gdje je opisano da je to rađeno uz konzultacije s Aparatusom. A i da nije, who cares? Čušpajz ili apoteka, tak svejedno kad se poklopac stavi i ako uređaj dobro radi. I čak da ne radi dobro, who cares, samo Fliko to mora slušat. Očito je da bi se morala radit komplet nova ploča da bi nove komponente bile složene kao u apoteci. Da li bi to uzrokovalo još hrpu posla i novaca pored postojećih troškova? Naravno.
Aparatus je odabrao komponente i one dobro rade. Da li bi taj uređaj radio isto tako dobro da su unutra stavljene najjeftinije moguće komponente na tržištu? Mislim da ne. Da li bi taj uređaj trebao radit bolje s skupljim komponentama? Mislim da ne trebam odgovarat na to.
Citiraj:
Jer kad danas sutra fliko proda dac pa taj treci rastavi uredjaj, nitko nece reci to je fliko lemio, nego ce reci da je to rucni rad nekog xy majstora kojem, razvidno kroz temu, nije bilo drago da se petlja u njegovih ruku djelo.
Petljanje u njegovih ruku djelo se na ovom forumu svelo na komentare stila “laprdaš, do prije godinu dana si slušao house, imao si z5500“ itd. Nigdje nisam vidio konstruktivan prijedlog ili bilo kakav savjet ili pomoć. Nisam ga ni ja dao. Pošto nemam znanja elektronike. Ali mi je drago vidjet kad netko pokušava sam poboljšat postojeće.
Citiraj:
@fanatik
Ipak yamaha (ne znam uopce da li je kompetentna kao proizvodjac) kao i svi drugi proizvodjaci komercijale, rade proizvode po cjenovnim rangovima, tako i ugradjuju komponente u iste!
Naravno. Da Aparatus proizvodi cijelu liniju proizvoda, od entry level pa do high enda, ne misliš li da bi se razlikovale po kvaliteti komponenata ugrađenih unutra?
Citiraj:
Ovdje je ipak rijec o diy proizvodu, rucno kreirane liste uz konzultacije cijele audio zajednice!!!
Da, i? Želiš reći da samo osoblje zaposleno u tvornici zna kako složit shemu i posložit el. komponente, a ostatak svijeta živi u srednjem vijeku? Želiš reći da ne postoje samogradnje koje u konačnici gledano ne pojedu višestruko skuplje npr. zvučnike? I za koje možeš nać nacrte i savjete diljem interneta?
Citiraj:
Što , i ti nemoš shvatiti da kvaliteta el. elemenata ima utjecaja na zvuk i da za to primjetit ne treba imat završenu teh. školu več samo dosta slušanja vlastitog sustava?
Baš tako, nije mi jasno kak ljudi ne kuže.
Citiraj:
Ali čovjek je prodao uređaj a ne licencu za korištenje i... naposljetku pokazao je susretljivost da netko iz tog istog uređaja izvuče malo više pa mi nije jasno zašto je to problem? Ne misliš valjda da je 'ugled' kreatora toliko labav da ga može poljuljat jedna frankeštajn izvedba nekakvog moda?
I dalje mi nije jasno što tu ljudima točno smeta u Flikovu modu.
Citiraj:
Nego, znaš gdi ima malo veći izbor furnira? Osim u Heinzelovoj u Furniru. Možda Elgrad?
Furnir, Elgrad i Iverpan.
Citiraj:
Jel sam ja negdje rekao da su moji Infinity-i bolji od DIY Flikovih zvucnika? Jel sam rekao da bolje sviraju? Kazem samo da vise vjerujem tvornici po tom pitanju.
Ne znam zbog čega više vjeruješ tvornici. Ako netko ima znanja i dovoljno volje i truda, za iste novce može dobit puno bolju stvar. Druga je stvar što 99,99 % ljudi nema volje, znanja i truda, te je lakše gotovanski otić u dućan i kupit nešto.
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Dakle uznapredovao si od.......
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Fliko, ajde molim pročitaj cijelo Wolwov post. Reci iskreno jel to nije smjesno?? Lijepo je izvukao tvoje najvece bisere na ovoj temi, tak da se poklopi po usima i suti.
Do prije godinu i nesto si laprdao u tome kak se moraju trest prozori i drveni okviri, a danas cujes razliku izmedju dva kondenzatora
I ne znam čim si ti to zasluzio da se tvoji postovi čitaju sa pažnjom?
Laprdas cijelo vrijeme, tak da te normalan pratitetlj ove teme ni ne moze shvatit ozbiljno.
Da, vaši postovi se trebaju čitat ozbiljno i s pažnjom. Puni ste savjeta i preporuka.
Čemu pljuvanje po čovjeku koji pokušava svojim rukama nešto unaprijediti? Očito je da je nov u tome. Ali se trudi. Pretpostavljam da ste vi svi pljuvači već u dobi od 7 godina imali ultimativne audio sustave vrijedne zlata te slušali jazz, razne instrumentale te ambijentalnu muziku te uočavali kako se čuje violina u trećem redu.
Kakve jebene veze ima što je netko prije godinu dana imao z5500 i slušao House? Nitko od nas nije rođen kao gotova, formirana osoba nego to dolazi s vremenom.
Jednostavno mi nije jasno što vama u Flikovom modu toliko smeta? Činjenica da je mijenjao dobre komponente još boljima? Wolw i dosta vas misli da to nema nikakvog utjecaja. Pa što onda može činiti razliku? Nešto mistično, neka magična komponenta?
Još ću samo dodat da ni u jednom drugom podforumu nisam vidio manje volje za pomoć i savjet, nego se sve svede na pljuvanje. OK je dat savjet prilikom case moda, prilikom OC-a, al kad se nešto počne samostalno čačkat unutar HI-Fija, kao da se dirnulo u svetu kravu. Može se pričat da je neko pojačalo bolje od nekog drugog, da je neki zvučnik bolji od nekog drugog, al kad se krene modificirat nešto od toga da bi se poboljšalo, onda si kreten jerbo proizvođač valjda najbolje zna.
Ko me želi pobit, nek mi samo da citate gdje je neko Fliku pomogao nekim savjetom a da to nije Imagine ili Juan.

Citiraj:
btw, zar ovo nije topik za 'audiofile' ?
Ovime je sve rečeno.

PS. Ni ja ne poznam Flika, niti sam audiofil samo mi je postalo zlo čitajući silno pljuvanje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 18:15   #5289
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Wolw i dosta vas misli da to nema nikakvog utjecaja
Ovo što si napisao posve je suprotno od onoga što sam ja napisao.

Citiraj:
Dakle ovdje nije upitno ima li razlike jer naravno da je ima, mora je biti. Upitno je koliko je ta razlika zaista zastupljena i osjetna, te opravdava li uopće uložen trud, vrijeme i novac.

Po meni je ključ ove sage o Flikomanu sažet ovdje. Tu se zorno dočarava da se radi i vrlo povodljivoj osobi. Pohvalno je što ima volje i želje ali problem je što je pretjerano povodljiv i što pretjerano guta mnoge audiofilske spike.
Ovdje je recimo zorno prikazan placebo efekt i njegova nedosljednost jerbo samo je jedan komentar osobe koja se malo više kuži u tematiku bio dovoljan da poljulja i posve izokrene njegovo probitno stajalište.

Citiraj:
Evo, spojio sam zvucnike na bi-wire. Koristio sam neke vulgaris kabele, tek za pocetak da vidim dal se bude skuzila neka razlika. Moras jos to malo poslusat, al nekako mi se cini da su visoki tonovi malo izrazeniji, zivlji.

Ako mi se bude svidjelo, kupit cu bas original bi-wire kabel.

Jel tko od vas ima iskustva s bi-wire? Vidim da po netu ima puno vise pristasa bi-ampinga (na sto ne bih isao), nego bi-wiringa.
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Bi-wire je više mit nego korist. Isplatilo bi se staviti tanku žicu na visokotonce ukoliko se koristi jako debela žica za bas kako pojačalo ne bi zaosciliralo kod vrlo visokih glasnoća. Ali to je ekstremna situacija za koju se ne isplati trošiti lovu. Jedan kabel od 2.5 kvadrata po zvučniku je više nego dosta u 99% kućnih instalacija.
Citiraj:
Vratio sam kako je i bilo originalno, nemam vise bi-wire. Slusao sam cijelo popodne i zakljucio da je razlika prakticki nikakva, barem je ja nisam primijetio.

Evo samo još na ovo da ti odgovorim

Citiraj:
Degradacija??? Mislim da ti je promakao dio gdje je opisano da je to rađeno uz konzultacije s Aparatusom.
Pričalo se i za one samogradnje i skretnice mnogo toga pa je ispalo sasvim drugačije, mislim da je i iz tog razloga ekipa lagano skeptična.

Citiraj:
Ja nigdje nisam pročitao da je netko od silnih elektroničara na ovom podforumu ukazao, pokušao dati savjet, reći “ovo ti ne valja, trebaš stavit to umjesto onog, da si stavio taj kond, bolje bi zvučalo “

Ko me želi pobit, nek mi samo da citate gdje je neko Fliku pomogao nekim savjetom a da to nije Imagine ili Juan.

Sažetak po tom pitanju najbolje je opisan ovdje, nema potrebe da dretvimo kada ovdje stoji konkretan primer ''suradnje'' tipa ja pitam - ti daš savjet - ja ipak napravim po svom

Citiraj:
Autor Ishmael_ Pregled postova
Oni ostali, poput Flikoman-a, ispituju kojekakve sitnice unedogled, i onda opet rade po svom. Da bar se onda potrude postaviti pitanje kako spada, nego se od mene traži i da glumim wiki! Pa čovječe ukucaj taj "RC-filter" u google!

Istu torturu sam djelomično prošao s Flikomanom, i odlučio sam prekinuti dopisivanje zbog previše živciranja. Nitko ne može napamet reći koje bi to točno vrijednosti bile optimum u datom slučaju, ukoliko nije tu kombinaciju drajvera već koristio. Nema tu niakakvog skrivanja ni mistificiranja. Jednostavno NE ZNAM niti itko može znati bez mjerenja, simulacija ili bar isprobavanja. A ja taj posao ne mogu niti neću obavljati za nekog gotovana.

Isto tako sam utrošio sigurno dvadesetak mailova na objašnjavanje kako modificirati Rotel 971, na što je uslijedila prodaja istog i kupovina Audiolaba, usprkos opetovanoj sugestiji da će modani 971 sigurno zvučati bolje i gomili truda uloženoj u pisanje tih dvadesetak mailova. Tko je tu lud? Me myself, and me again!

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 07.08.2011. u 18:29.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 18:44   #5290
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

@Fanatik

Prvo je sto osobno nemam znanja za napravit zvucnicke kutije, a drugo je vrijeme kojega takodjer jos manje imam da bih se upustio u takvo sto. Imam drugi hobi koji mi je vazniji i ugodniji 10x od HiFi-a. Poslusam si tu i tamo svakakve gluposti, Floyde i to je to. Meni sasvim dovoljno.

Fliko ima volje puno, i zeli poboljsati vec postojece stvari. Iskreno cudi me zasto nije krenuo slagati nesto od nule? Jer mislim da je puno tog naucio od citanja i proucavanja po raznim forumima i internetu...
Po meni, tebi Flikomanu je preuredivanje komponenata kojih imas, postalo hobi. Preporucio bih ti da krenes sa necime od nule, jer ovako prepravljajuci ''tudje'' HiFi komponente mozes ici u nedogled. Znam i sam da uvijek ima mjesta za bolje i skuplje, u svakom hobiju dosada mi je tako bilo, ali probaj krenuti od nule, kada te vec toliko zanima moddanje, lemljenje itd...

Sto se tice ukusa koji je Fliko imao prije godinu ili koliko vec, o tome je stvarno glupo i blesavo raspravljat. Covjek slusa sto mu pase, danas ovo, sutra ono. O ukusima se ne raspravlja. Siguran sam i svjestan toga da filharmonija moze najbolje docarati kvalitetu HiFi zvuka, ali tko ce to slusat 2-3h? (svaka cast izuzecima)

Fliko mozes mi nabrojiti, molim te, izvodace koje slusas?
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 19:09   #5291
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
dečki istisnuli ste mi pitanje

Imam Rega Brio 3 i napravio sam veliku grešku što nisam uzeo Mira s daljinskim. Sad me zanima koliko bi se cijenio uređaj star godinu i pol dana?
NITROS je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 19:12   #5292
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Da, nitko nije rođen kao gotova osoba i ljudi se mijenjaju s vremenom. Samo kaj je on unutar godinu i pol dana kompletno odbacil svu muziku koju je slušal i prešel na nekaj sasvim dijametralno suprotno i to samo zato jer je ušel u Hi-Fi vode. Kakvog smisla ima da netko kompletno odustane od njemu dobre muzike, samo zato jer prelazi na Hi-Fi? Nije valjda da postoji "posebna Hi-Fi muzika", jer čovjek nemre na Hi-Fi sustavu slušati ono kaj mu paše, već ono kaj najbolje dočarava sve kvalitete određenog sustava. U Logitech fazi je pričal isto kaj i priča sad u Hi-Fi fazi (razbacuje se pretencioznim audiofilskim žargonom), ali je usput moral promijeniti glazbeni ukus, tak da cijela stvar zvuči vjerodostojnije. Možda ga zato nitko ne doživljava 5%, jer je povodljiv i sluša ono kaj mu trenutačan sustav diktira i to ne radi uživanja u muzici, već da se čuje razlika između usviranog i neusviranog kabla i tome slična veselja koja je u nebrojeno navrata spomenul kroz temu. Za koju godinu bude imal novi/bolji sustav i onda bude slušal klasičnu glazbu u izvedbi filharmonije, a sadašnji 80's rock bude mu sranje isto kak su mu R&B i house postali sranje. Okreće priču i ukus ovisno o tome koji Hi-Fi vjetar zapuše, a onda se čudi i nalazi uvrijeđen.
Zašto je ikoga briga što čovjek sluša na svom sustavu? I što je prije slušao i što sada sluša? Ako se čovjek našao u audiofiliji, ko smo mi da mu kažemo da ne valja mjuza koju sluša. Pa nijedan hifist vjerojatno neće slušat trash metal na svom sustavu. Kad uđeš u taj svijet, vjerojatno ćeš željet slušat izvedbe na kojima ćeš moć čut kako ti sistem radi.
Da, ni ja nisam audiofil te ja slušam muziku a ne zvukove te mi je sama zadrta audiofilija dosta strana. Ali npr. ja sam se prije nekog vremena našao u paintballu. Mislim dosta vremena i prije sam ga upražnjavao, ali prije nekog vremena to je postalo ozbiljnije, klubski organizirano, turniri, eventi itd. I počeo sam posvećivat više svog vremena tome. Zna tu trpit i family life, prorijedila se bela s frendovima itd. Ali ušao sam u taj svijet te su sad postale bitne i neke druge stvari. Oprema, treninzi, taktike itd. Da ne duljim, našao sam se u tome a do prije malo više od godinu dana sam išao po rentama. I sad drugačije pričam o paintu nego prije. Vjerujem da je ista stvar i s Flikom. Čovjeku se svidjelo bit u tom svijetu, te ulaže volju i trud u to. Što se audiofilskog žargona tiče, zar misliš da se netko rađa s njim? Ili ga pokupiš po forumima te tematike? Naravno da ga ja i ti nećemo koristit, baš zato jer slušamo mjuzu a ne zvukove, ali čemu se sprdati s nekim ko se našao u tome? I tema podforuma je High Fidelity, dakle audiofilija. I meni i tebi je suluda, al pustimo je onima koji to vole.

Citiraj:
Kaj se tiče savjeta o tome kaj radi, pa ljudi su mu u više navrata savjetovali da nema potrebe mijenjati ovo ili ono, već da si sredi sobu i nek sluša muziku i jednostavno uživa u tome. Da li je prihvatil savjete? Nije. Zamijenil je sasvim solidne zvučnike sa DIY projektom koji je kraju ispal kao kupnja mačka u vreći i opet kad su mu ljudi savjetovali kak da poboljša te sfušane zvučnike, skretnice i ko zna kaj sve, on je opet na sve fino odmahnul rukom, jer on zna kaj treba promijeniti i kaj njemu neko ima pričati da je napravil lošu zamjenu/kupnju. Ista stvar s pojačalom i sad ovim DAC-om. OK, pa nek kupuje, mijenja, modificira, poboljšava i unaprijeđuje, ali cijelo vrijeme ostavlja dojma da je u tome već nekolko desetljeća, a kad mu ljudi ukažu greške, e onda je furenje, odlazak s teme i općenito primadona stav. Tak da ništ čudno da mu više nitko ne želi pomoći s konkretnim savjetima, kad je svima (ili bar većini) jasno da od danih savjeta ne bude ništ ispalo.
Ljudi su mu savjetovali da ne mijenja ovo ili ono? Pa IMO, jedan zadrti audiofil stalno teži mjenjanju i poboljšanju sustava. Što se tiče toga da su mu ljudi savjetovali poboljšanje DIY zvučnika, moram priznat da se ne sjećam toga. Koliko se sjećam, sve se svelo na pljuvanje po finishu te katastrofalnom ožičenju. Naravno, svi su na daljinu znali da to ne svira dobro. Zbog lošeg laka. I ružnog ožičenja. Ko da mi veliš da će mi proc radit 200 mhz sporije jerbo mi je loš kejbljeving đob u kućištu. Neko mu je u DAC projektu ukazao na greške? Ma tko to?
Bilo bi super da se od svih silnih stručnjaka našao netko da je rekao mijenjaj onaj kond s ovim, taj trafo ti ne valja i slično. Ali ja to nisam pročitao. Ajd ako ti jesi. Sad na kraju veliš da mu nitko ne želi pomoći s konkretnim savjetima zbog furenja. Pa jel mu onda netko dao neki savjet ili nije? Pa i ja bi se nafurio da dođem, stavim svoj projekt na forum u kojem se nešto trudim poboljšat, pa me popljuju jerbo sam zamjenio dobar dio elektronike boljom. A nikom od nas ni iz džepa ni u džep, a čak to ne mora ni slušat.

Citiraj:
Ovo što si napisao posve je suprotno od onoga što sam ja napisao.
Ma na prošloj strani si napisao
Citiraj:
Razliku u zvuku zbog dva različita konda ili interkonekta baš i ne
Čuj, po meni razlika u kvaliteti ugrađenih komponenti čini razliku. Ako nije to, onda je nešto drugo meni nepoznato. Ponavljam, nisam audiofil te meni ožičenje zvučnika čine 200 kn vrijedno kabolovinje iz chipoteke. I radi, mjuza svira, meni dobro zvuči, meni dosta. Al ako netko čuje razliku, meni opet dobro.

Citiraj:
Po meni je ključ ove sage o Flikomanu sažet ovdje. Tu se zorno dočarava da se radi i vrlo povodljivoj osobi. Pohvalno je što ima volje i želje ali problem je što je pretjerano povodljiv i što pretjerano guta mnoge audiofilske spike.
Pa ovo je podforum o audiofiliji, što te smeta spika. Povodljiv ili ne, opet ti nemaš ništa od toga. Na greškama se uči, s vremenom će steći svoj stav. Opet velim, nitko se nije rodio kao audiofil, to se postaje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 07.08.2011., 19:15   #5293
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Ma na prošloj strani si napisao
Opet. Na toj strani nisam napisao da nema razlike već da postoji ali je neće skužit svaka šuša. Dakle posve drugi kontekst.
Pročitaj post par puta ako treba

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 19:21   #5294
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ova teme se pretvorila u "Fliko DIY", a to nikako nije dobro jer on to sto radi ruku na srce i nije bas nesto. Ok, dečko zeli i trudi se, ali daleko je to od nekog postenog rada.

@Fanatic

Nitko njega ne pljuje ni omalaovazava njegov rad, ali jednostavno nemogu se slusati i razmisljanja i savjeti od dečka koji je do nedavno imao Z5500+Z2300 u 6 kvadrata, a danas cuje razliku izmedju dva kondanzatora u poprilično slozenom sklopu.

Konkretno ova rasprava je opet počela nakon sto je on predstavio svoj mod DAC-a. I sve je bilo ok dok nije počeo srat o kondenzatorima.

Citiraj:

Napomena: Silver Mica kondezatori su užasno hladni, agresivni, otvoreni, te meni osobno, nikako ne pašu u sistemu. Silver Micu preporučam tamnijim sistemima, zatvorenijim. Polystyren je puno neutralniji, mekši, topliji, muzikalniji.
S tim da nije nista napisao o novom zvuku, a i da je, to opet nema nikakvu tezinu, jer Wolw je citirao di napise da je biwire-ingom dobio bolji zvuk i onda dva posta dalje napise da ipak nema nikakve razlike.
A da ne spominjemo dok je zamjenio 2 kondica na zvučnoj i dobio siri stage, bolju rezoluciju, bolje vokale, precizniji bas, kristalne visoke, bolji fokus i sta jos ne.
Lako je zakljucit da te promjene na bolje sto on čuje vjerovatno ne postoje, ali ako ih on čuje, odlično.

I taj njegov stav, prije godinu dana lupa gluposti, a danas je DIY HIFI guru. Jea vrajt

Staro 07.08.2011., 19:27   #5295
prt scr
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
ja sam stekao dojam da je flik hifi stručnjak
prt scr je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 19:34   #5296
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@ fanatik
Nemam volje quotati, preslagivati post i raspravljati se jer sinoc sam bio u svatovima pa mi glavuca jos uvijek zvoni samo cu se osvrnuti na ovo...
Citiraj:
Da, i? Želiš reći da samo osoblje zaposleno u tvornici zna kako složit shemu i posložit el. komponente, a ostatak svijeta živi u srednjem vijeku? Želiš reći da ne postoje samogradnje koje u konačnici gledano ne pojedu višestruko skuplje npr. zvučnike? I za koje možeš nać nacrte i savjete diljem interneta?
Mislim da me nisi dobro razumio kada sam rekao da je uradak DIY sastavljen od pomno odabranih komponenti.
Kao takvog ga svrstavam daleko iznad komercijalnih uradaka i to smatram prednoscu!
Samo sam glasno razmisljao, ako je tvorac slozio ovakav uredjaj, smatram ga vrlo strucnom osobom i pretpostavljam da zna i da postoji razlog zasto je ugradio bas odredjenu skupinu elekt. komponenti.
Siguran sam da se nije vodio potrosackom politikom.

I na kraju je Fliko sve istestirao u sobi punoj refleksije na uber asimetricnim kutijama gdje svaka rupa gleda na svoju stranu, a dihtung je iznutra popunio sanitarnim silikonom

Aj mi sad reci, zar nebi dobio puno veci pomak u zvuku kojem on toliko tezi, da je sredio sobu i zvucnicke kutije?
Zamjenom komponenti je dobio 2% ako i toliko, vrlo vjerovatno ce biti neprimjetno, a tretiranjem sobe i sredjivanjem zvucnicke stolarije bi dobio 55%
I to mu je savjetovano minimalno 20 puta kroz cijeli topic!

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 19:46   #5297
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
@Fanatik

Prvo je sto osobno nemam znanja za napravit zvucnicke kutije, a drugo je vrijeme kojega takodjer jos manje imam da bih se upustio u takvo sto. Imam drugi hobi koji mi je vazniji i ugodniji 10x od HiFi-a. Poslusam si tu i tamo svakakve gluposti, Floyde i to je to. Meni sasvim dovoljno.
Baš tako. Ja npr. imam i znanja a našao bi i vremena napravit zv. kutije. Ali nemam volje, nisam se našao u tome. Imam drugi hobi, i dajem sebe u njega. I naravno da ću si kao takav otić u dućan i kupit zvučnike i tu priča za mene završava.

Citiraj:
Fliko ima volje puno, i zeli poboljsati vec postojece stvari. Iskreno cudi me zasto nije krenuo slagati nesto od nule? Jer mislim da je puno tog naucio od citanja i proucavanja po raznim forumima i internetu...
Po meni, tebi Flikomanu je preuredivanje komponenata kojih imas, postalo hobi. Preporucio bih ti da krenes sa necime od nule, jer ovako prepravljajuci ''tudje'' HiFi komponente mozes ici u nedogled. Znam i sam da uvijek ima mjesta za bolje i skuplje, u svakom hobiju dosada mi je tako bilo, ali probaj krenuti od nule, kada te vec toliko zanima moddanje, lemljenje itd...
Pa vjerujem da će i to doći s vremenom. To i je najveći gušt u svemu, napravit od nule nešto vlastitim rukama. Mada, da je i išao radit npr. DAC od nule, šta misliš kakve bi komentare dobio na ovom forumu? Kakav ti je to džumbus od kablova, ružna ti je kutija, ta ti je shema bezveze i slično. Nikog nije briga kako to zvuči, iako je ovo kakti HI-FI podforum.

Citiraj:
Sto se tice ukusa koji je Fliko imao prije godinu ili koliko vec, o tome je stvarno glupo i blesavo raspravljat. Covjek slusa sto mu pase, danas ovo, sutra ono. O ukusima se ne raspravlja. Siguran sam i svjestan toga da filharmonija moze najbolje docarati kvalitetu HiFi zvuka, ali tko ce to slusat 2-3h? (svaka cast izuzecima)
Baš tako.
Citiraj:
Autor NITROS Pregled postova

Imam Rega Brio 3 i napravio sam veliku grešku što nisam uzeo Mira s daljinskim. Sad me zanima koliko bi se cijenio uređaj star godinu i pol dana?
Zar ne misliš da si malo fulao podforum? Iako je ovo kakti hifi... Mislim da bi bolje prošao s odgovorom na tržnici. A i da ne govorim kako postoje puno kompetentniji forumi za to pitanje.

Citiraj:
Opet. Na toj strani nisam napisao da nema razlike već da postoji ali je neće skužit svaka šuša. Dakle posve drugi kontekst.
Pročitaj post par puta ako treba
Pa znam da je neće skužit svaka šuša, u tom se slažemo apsolutno. Ali vidiš da postoje ljudi koji su u tome, i koji će skužit razliku. Placebo ili ne, zabole me. Ja sam riknuo od smjeha kad sam pročitao nedavno ovdje (bio neki link da ga ne tražim) kak su na nekom hifi showu na neke zvučnike metnuli produžni kabel za kosilicu. I još se neki lik našao hvalit zvuk te je govorio da su mu zvučnički kabeli jako poznati.
Citiraj:
Ova teme se pretvorila u "Fliko DIY", a to nikako nije dobro jer on to sto radi ruku na srce i nije bas nesto. Ok, dečko zeli i trudi se, ali daleko je to od nekog postenog rada.
Ne, ovo se pretvorilo u "Pljuvanje po Flikovom DIY". Ali ti naravno znaš da taj njegov DAC ima gori zvuk nego što je imao prije i naravno znaš da njegovi zvučnici zvuče loše s obzirom na lak. Iako ih nisi imao prilike poslušati.

Citiraj:
Nitko njega ne pljuje ni omalaovazava njegov rad...
Oprosti, ali ti si prvi u tome.
Citiraj:
...ali jednostavno nemogu se slusati i razmisljanja i savjeti od dečka koji je do nedavno imao Z5500+Z2300 u 6 kvadrata, a danas cuje razliku izmedju dva kondanzatora u poprilično slozenom sklopu.
Pa ko te tjera, imaš ignore gumbić. Bitno je da si ti (kao i svi mi osim Flike) rođen kao hifi guru i oduvjek si imao ultimativni hifi sustav te si oduvjek slušao samo kvalitetnu mjuzu na kojoj si mogao čut kako tvoj sustav perfektno zvuči.

Citiraj:
Konkretno ova rasprava je opet počela nakon sto je on predstavio svoj mod DAC-a. I sve je bilo ok dok nije počeo srat o kondenzatorima.
Naravno, upleteni UTP kabel će uzrokovati drastične promjene u zvučnoj slici zvučnika, neki drugi kabel će dat topliji zvuk, tamniji, whatever, ali izmjena elektronskih komponenti, nema šanse.

Citiraj:
I taj njegov stav, prije godinu dana lupa gluposti, a danas je DIY HIFI guru. Jea vrajt
Jel se on negdje busao, hvalio, predstavljao se nekim guruom ili je samo stavio pokazao svoj projekt. Šta čovjek na ovom forumu mora pitat za dozvolu da predstavi svoj DIY? I umjesto da bude pozdravljen, biva popljuvan.
Ajmo sad isprdat sve na case moddingu koji su se pokušali dirnut u sveti gral nedodirljivog tvorničkog pc kućišta.

Citiraj:
Samo sam glasno razmisljao, ako je tvorac slozio ovakav uredjaj, smatram ga vrlo strucnom osobom i pretpostavljam da zna i da postoji razlog zasto je ugradio bas odredjenu skupinu elekt. komponenti.
Siguran sam da se nije vodio potrosackom politikom.
Tu se varaš, svi se proizvođači vode potrošačkom politikom. I tebi je u poslu kojim se baviš cilj da zaradiš. I opet ponavljam da skuplje ugrađene komponente čine konačni proizvod boljim, ali i skupljim. Pitanje je da li postoji tržište za to? Kao da Clio nakrcaš hrpom opreme, uber motorom itd. Koliko ćeš ih prodat? Malo. Dok prodaja običnog ide solidno. Tako i ovdje, taj DAC je vjerojatno mogao i tvornički bit nakrcan uber komponentama ali pitanje je koliko bi ih prodao. Zalud ti vrhunski DAC kad su ti police pune neprodanih primjeraka jerbo koštaju masu para.

Citiraj:
Aj mi sad reci, zar nebi dobio puno veci pomak u zvuku kojem on toliko tezi, da je sredio sobu i zvucnicke kutije?
Zamjenom komponenti je dobio 2% ako i toliko, vrlo vjerovatno ce biti neprimjetno, a tretiranjem sobe i sredjivanjem stolarije bi dobio 55%
I to mu je savjetovano minimalno 20 puta kroz cijeli topic!
Pa ko zna, možda čovjek i je sredio sobu, ali mislim da ni ja nebi imao volju na ovom forumu nakon svega ovoga stavit sliku tepiha. Koje bi to onda tek pljuvanje bilo... Te ne valja ti uzorak, te tkanje je loše, šta nije bilo plavog...

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 07.08.2011. u 19:58.
Staro 07.08.2011., 20:30   #5298
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ova tema se pretvara u sagu, i uvijek se nadje netko tko je pametniji od ostalih. Ali UVIJEK.

Fanatik, tebi nebi skodilo mali tečaj čitanja sa razumjevanjem, ili bar za prvu ruku pročtaj sve dva puta, biti će ti jasnije, jer očito ti nije. Stalno izmisljas neke stvari, ne znam, čemu to?

Ok, iz tebi poznatog razloga Fiko ti je drag i cjenis njegov rad, super, mozda jednoga dana budete zajedno modificirali razno razne audiofilske komponente i onda se divili kak ste napravili ogroman pomak, i onda svoje dozivaljaje budete podjelili tu s nama, a do tad, ti smo čitaj sto piše, po mogućnosti sa razumjevanjem.

Citiraj:
Ne, ovo se pretvorilo u "Pljuvanje po Flikovom DIY". Ali ti naravno znaš da taj njegov DAC ima gori zvuk nego što je imao prije i naravno znaš da njegovi zvučnici zvuče loše s obzirom na lak. Iako ih nisi imao prilike poslušati.
Ruku na srce, svaki svoj diy napravio je šlampavo i svaki izgleda zbrda z dola. Inače hifi krasi pedantnost, a to kod njega nije slučaj. I onda svoje neke modove opravdava tak sto su donjeli neznam kakve pomake u zvuku. To je jasno kao dan da to ne drzi vodu.

I gdje sam ja napisao da njegov (modani)DAC lose zvuči? Da njegovi zvučnici zvuče lose zbog laka? Izmišljas nepotrebno.

Da je napisao da DAC zvuči otorenije, i da je zadovoljan pomakom, ne bi mu nitko nista rekao. Nego priča kak koji kondezator zvuči

Citiraj:
Oprosti, ali ti si prvi u tome.
Ne pljujem i omalovazavam, samo skrećem paznju da te pomake sto on čuje, da to ne postoji, osim u njegovoj glavi, ali nisam jedini koji ima takvo misljenje.

Citiraj:
Pa ko te tjera, imaš ignore gumbić. Bitno je da si ti (kao i svi mi osim Flike) rođen kao hifi guru i oduvjek si imao ultimativni hifi sustav te si oduvjek slušao samo kvalitetnu mjuzu na kojoj si mogao čut kako tvoj sustav perfektno zvuči.
Naravno da nisam rođen kao HIFI guru, niti sam imao ultimativni hifi, ali molim te nadji moje postove od prije 1,5 godinu u kojoj ima 50% baljezganja koliko ima u Flikovima iz tog vremena i dobijes moj hifi sistem. Naravno, ja ti ga dovezem do Maksimira.

Citiraj:
Jel se on negdje busao, hvalio, predstavljao se nekim guruom ili je samo stavio pokazao svoj projekt. Šta čovjek na ovom forumu mora pitat za dozvolu da predstavi svoj DIY? I umjesto da bude pozdravljen, biva popljuvan.
Ajmo sad isprdat sve na case moddingu koji su se pokušali dirnut u sveti gral nedodirljivog tvorničkog pc kućišta.
I da, vidim da ti quote ide, pa daj nadi moje postove di pričam o kvalitetama UTP kablova i sličnim stvarima.

Jedna stvar je predstavit svoj projekt, a druga stvar je taj projek predstavljat kao ogormno povecanje kvalitete, a sve bazirano sa subjektivnom dojmu.

Kuzis, popljujemo to sto on počne srat o napretku koji je on opazio nakon tog svog moda, a ne njegov mod. I tog nam je puna kapa, a svi znao di je on bio prije 1,5 godinu i kakve je gluposti valjao, a on nama danas prosipa pamet o tome kak je svoj sistem sa 2 kondica iz low enda pretvorio u pure hi end

Bas me zanima kakav bi feedback dobio od ekipe ne Overklokingu, da upadnem tamo i kazem da da sam kupio novi UPS za 600 kni da mi komp sada radi min 30% brze i da sve leti?

Rekli bi, no-no, to ti bas nema veze sa brzino, rada računala, trebas otic u bios i tamo postelat neke stvari i tako dobit vece taktove i onda ce ti komp biti stvarno brzi, doduse samo u sintetici, ali bit ce brzi.
-Ma kakav bios, meni je ups napravio ogromne pomake u brzini, kupit cu sad jos jedan i onda cu dobit jos dodatnih 30%, komp ce biti zver, jbga volim pretjerivat, ne pitajte zasto

Sta bi mi ekipa tamo rekla? Kako bi komentirala moje OC modove?

Staro 07.08.2011., 21:10   #5299
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor NITROS Pregled postova

Malo je OT, no ja bi rekao cca. 2700-2800 kn. Najbolje je probati na audiofil.net oglasniku jer tamo je puno veći promet ljudi koji bi to htjeli kupiti.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2011., 22:14   #5300
Flikoman
Guest
Moj komp

Presmiješni ste, zbilja. Kao da imate neki competition tko bude više činjenica izvukao da me popljuje.

Baš me zanima što se bude komentiralo kad složim nove kutije. Da da, jako lijepo izgledaju, stolarija vrhunski odrađena, sve lijepo spojeno, no, Flik je slagao to, to mora da ne valja.

I sređujem si tavanski stan, puno veća dnevna soba bude. Nakon toga bude opet, mah, to je Flikov sistem, ništa ne valja.

No naravno, uključio sam se u temu da pomognem ljudima modat DAC, ali ne, pljuje se po meni i sistemu i sobi koje nisam niti u jednoj riječi spomenuo.

Mod DACa izgleda šlampavo jer su komponente ogromne, namjerno je sve tako birano. Da to izgleda lijepo, trebao bih cijelu pločicu mijenjati. Dalje .. kako koji kondić zvuči, vidim da se najviše primate za to. Vrlo rado bih demonstrirao i potvrdio svoju tvrdnju, no ne želim jednostavno trošiti energije na ovakve ljude.

Hifi krasi pedantnost? Istina. Pedantan jesam, no najbitnija mi je funkcionalnost. Sve što je odrađeno je skroz sigurno i bez mogućnosti da se išta potrga kod transporta. DAC izvana izgleda isto kao i original, ne vidim sad u čemu je problem? Kutije budu također vrhunski odrađene, vizualno, kao i tehnički.

A to što se vi hvatate za stare postove, vaša stvar. Ispitivao sam puno, tako ću i nastaviti, mene nije sram pitati ako nešto ne znam. Ishmael tvrdi da je Rotel bolji od Audiolaba, svi mu vjeruju, no jedini sam ja imao muda napraviti suprotno i ne žalim.

Da sam povodljiv i da radim kako mi svi ostali sugeriraju, mislim da sad nebi vodili ovaj razgovor i što se tiče ove teme, bili bi svi malo više prijateljski raspoloženi. Uvijek sam i uvijek budem radio samo po svome, sve ostalo je prikupljanje važnih informacija.

I još samo jedna činjenica. Pljujete po svemu što nikada niste ni čuli, ni isprobali niti išta sličnog. Ciljam na moj sistem, sobu itd.

Citiraj:
Fliko mozes mi nabrojiti, molim te, izvodace koje slusas?
Allan Taylor, Johhny Cash, Diana Krall, Roci, Sara K., Jacintha, ennio morricone, Eros Ramazzotii, Aerosmith, Bruce Springsteen, Eric Bibb itd itd itd.

Klasika?! Hvala, ali NE.

Lijep pozdrav svima i velika pusa
Staro 07.08.2011., 22:31   #5301
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
I još samo jedna činjenica. Pljujete po svemu što nikada niste ni čuli, ni isprobali niti išta sličnog. Ciljam na moj sistem, sobu itd.
Potuno krivo

Nitko ne pljuje tvoj sistem/sobu, nego si nam malo naporan sa svojim opazanjima nakon sto promjenis 5 cm kabla

Staro 07.08.2011., 22:56   #5302
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Ova tema se pretvara u sagu, i uvijek se nadje netko tko je pametniji od ostalih. Ali UVIJEK.

Fanatik, tebi nebi skodilo mali tečaj čitanja sa razumjevanjem, ili bar za prvu ruku pročtaj sve dva puta, biti će ti jasnije, jer očito ti nije. Stalno izmisljas neke stvari, ne znam, čemu to?
Istina, uvijek se nađe netko pametniji od ostalih, koji zna da to NE zvuči bolje iako nije čuo dotični uradak. Prepoznaješ se?

Citiraj:
Ok, iz tebi poznatog razloga Fiko ti je drag i cjenis njegov rad, super, mozda jednoga dana budete zajedno modificirali razno razne audiofilske komponente i onda se divili kak ste napravili ogroman pomak, i onda svoje dozivaljaje budete podjelili tu s nama, a do tad, ti smo čitaj sto piše, po mogućnosti sa razumjevanjem.
Čovjeka ne poznam, ali cijenim volju i trud. Nemam znanja o elektronici kao vjerojatno ni ti te neću radit nikakve modifikacije. Al kao što rekoh, nemam znanja pa onda ne serem nekom da nešto valja ako nisam čuo zvuk prije i poslije. Kao što ti radiš.

Citiraj:
Ruku na srce, svaki svoj diy napravio je šlampavo i svaki izgleda zbrda z dola. Inače hifi krasi pedantnost, a to kod njega nije slučaj. I onda svoje neke modove opravdava tak sto su donjeli neznam kakve pomake u zvuku. To je jasno kao dan da to ne drzi vodu.
Dakle, da se kojim slučajem nađeš kod Flika i recimo skužiš da taj mod zaista donosi poboljšanje zvuka, ti bi i dalje pljuvao po tome čisto iz razloga što kablovinje unutar kutije nije lijepo složeno. Ovo je mod, i veličina pločice nije primjerena novim komponentama te su one posložene onako kako su posložene. Koliko pameti treba da se to shvati? I dalje ne kužim na osnovu čega tvrdiš da ta njegova modifikacija nije ili ne može donijeti pomak? A nisi čuo taj DAC. Ajd mi to lijepo meni glupome objasni.

Citiraj:
I gdje sam ja napisao da njegov (modani)DAC lose zvuči? Da njegovi zvučnici zvuče lose zbog laka? Izmišljas nepotrebno.
Vidi boldano u quoteu prije.

Citiraj:
Da je napisao da DAC zvuči otorenije, i da je zadovoljan pomakom, ne bi mu nitko nista rekao. Nego priča kak koji kondezator zvuči
Dake, kondenzatori i ostale komponente unutar tog DAC-a nemaju nikakav utjecaj na zvuk? Dakle, svejdeno je bilo najjeftinije ili najskuplje moguće komponente unutra, to bi isto zvučalo? Pretpostavljam da je onda u pitanju neka magična komponenta koja čini razliku.

Citiraj:
Ne pljujem i omalovazavam, samo skrećem paznju da te pomake sto on čuje, da to ne postoji, osim u njegovoj glavi, ali nisam jedini koji ima takvo misljenje.
I opet se vraćamo na to da ti nisi čuo taj DAC, ali si vjerojatno u srodstvu s vidovitim Milanom pa je tebi jedinom osim Flika jasno kako to zvuči.

Citiraj:
Naravno da nisam rođen kao HIFI guru, niti sam imao ultimativni hifi, ali molim te nadji moje postove od prije 1,5 godinu u kojoj ima 50% baljezganja koliko ima u Flikovima iz tog vremena i dobijes moj hifi sistem. Naravno, ja ti ga dovezem do Maksimira.
Kakve veze ima što je čovjek pričao prije 1,5 godinu? Odlučio je uć u hifi vode i sad vjerojatno drugačije gleda na sve stvari. Čovjek se uči dok je živ, s vremenom postaješ zreliji i mudriji, ne rađaš se takav. Ko tvrdi da to nije istina, taj je budala.

Citiraj:
I da, vidim da ti quote ide, pa daj nadi moje postove di pričam o kvalitetama UTP kablova i sličnim stvarima.
Nisam ciljao na tvoje postove, govorio sam općenito pošto su kabeli na ovoj temi bili podosta zastupljeni. I pročitao sam svašta o tome, meni kao neaudiofilu vrlo smiješne stvari. BTW, daj mi reci da li su tvoji zvučnički kabeli i interkonekti oni za 10 kn ili su neki skuplji? Ako su skuplji, zašto baš oni ako te stvari ne čine razliku?

Citiraj:
Jedna stvar je predstavit svoj projekt, a druga stvar je taj projek predstavljat kao ogormno povecanje kvalitete, a sve bazirano sa subjektivnom dojmu.
Audiofilija JE subjektivna vrlo. Netko voli ovakav a netko onakav zvuk. A koliko sam shvatio, čovjek to radi za sebe, ne za tebe ili nekog drugog. I ako je njemu dobro što to tebi smeta?

Citiraj:
Kuzis, popljujemo to sto on počne srat o napretku koji je on opazio nakon tog svog moda, a ne njegov mod. I tog nam je puna kapa, a svi znao di je on bio prije 1,5 godinu i kakve je gluposti valjao, a on nama danas prosipa pamet o tome kak je svoj sistem sa 2 kondica iz low enda pretvorio u pure hi end
I dalje mi nije jasno kako možeš tvrdit da nema napretka a nisi čuo taj DAC? Aha, srodstvo s vidovitim Milanom... I ja fakat nigdje nisam pročitao da se čovjek hvali i busa nekim hi endom.

Citiraj:
Bas me zanima kakav bi feedback dobio od ekipe ne Overklokingu, da upadnem tamo i kazem da da sam kupio novi UPS za 600 kni da mi komp sada radi min 30% brze i da sve leti?

Rekli bi, no-no, to ti bas nema veze sa brzino, rada računala, trebas otic u bios i tamo postelat neke stvari i tako dobit vece taktove i onda ce ti komp biti stvarno brzi, doduse samo u sintetici, ali bit ce brzi.
-Ma kakav bios, meni je ups napravio ogromne pomake u brzini, kupit cu sad jos jedan i onda cu dobit jos dodatnih 30%, komp ce biti zver, jbga volim pretjerivat, ne pitajte zasto

Sta bi mi ekipa tamo rekla? Kako bi komentirala moje OC modove?
Gle, da je došao na ovaj podforum i rekao da je modao DAC tako da je bočne stranice ofarbao u zeleno, donju u ljubičasto a na gornju stavio pašku čipku te time dobio bolji zvuk, ja bih ga prvi popljuvao. Ajd mi odgovori kako bi onda po tvome trebala izgledati modifikacija DAC-a da se poboljša? Ili tvrdiš da je to nemoguće?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 07.08.2011., 23:10   #5303
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Potuno krivo

Nitko ne pljuje tvoj sistem/sobu, nego si nam malo naporan sa svojim opazanjima nakon sto promjenis 5 cm kabla
srale, ajde ovako prijateljski.

Čitajući tvoje postove unazad dvije tri stranice, ima toliko suprotnosti koliko i krava i kozmetika.

Prvo te zanima moj mod, pa bi ti možda svojeg modao. Pa su se pojavili neki negativni komentari, pa već mijenjaš mišljenje. Nakon toga govoriš kako mora biti razlike nakon što je sve promijenjeno, pa već mijenjaš da tu razliku samo ja čujem i da ne nabrajam dalje.

Ajd, ako me već kudiš, ne samo ti, radi to kak spada.

cmok
Staro 07.08.2011., 23:28   #5304
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Istina, uvijek se nađe netko pametniji od ostalih, koji zna da to NE zvuči bolje iako nije čuo dotični uradak. Prepoznaješ se?
Neke stvari u hifi vodama su mi jasne, a nekak mi se cini da tebi nisu, pa te onda shvaćam da ne shvaćaš naseg Flika.

Uglavnom, ne mozes cut razliku ako zamjenis dva izlazna kondenzatora na zvučnoj kartici sa dva nova, tj bolja/kvalitetnija, pogotovo kad ti je sistem u prostoriji 2x3m i soba ima rexleksije kao prazna limenka od 0,5l.

Ali događa se opcepoznata stvar u hifi vodama. Zamjenis neki dio i odmah se pripremas kako to zvuči bolje i onda kad cujes počne ti se priviđat da to zvuči bolje. A normalno je da zvuči jednako kao i prije, ili da i ako ima razlike, ta razika se mozda moze cut na nekom boljem sisetmu u akustički tretiranoj slušaoni, tj u kontroliranim uvjetima. I s tim da to mozda mogu čuti Milan Rupić i ostali sismisi, a ne nikako jedan nadobudi dečko koji je do jučer ima 700W Logitecha u 6 kvadrata. Kuzis?
On vecinu svojih modova nemoze cut, jer mu sistem/slusaona to ne dozvoljavaju, ali ipak ih cuje

Citiraj:
Dakle, da se kojim slučajem nađeš kod Flika i recimo skužiš da taj mod zaista donosi poboljšanje zvuka, ti bi i dalje pljuvao po tome čisto iz razloga što kablovinje unutar kutije nije lijepo složeno. Ovo je mod, i veličina pločice nije primjerena novim komponentama te su one posložene onako kako su posložene. Koliko pameti treba da se to shvati? I dalje ne kužim na osnovu čega tvrdiš da ta njegova modifikacija nije ili ne može donijeti pomak? A nisi čuo taj DAC. Ajd mi to lijepo meni glupome objasni.
Sto se tiče konkretno moda na DAC-u, niti sam rekao da nije napravio pomak, nisi sam rekao da je sjebao dac, samo sam rekao da je to mogao bolje izvest, ako nista da bude oku ugodnije. Jbga, on je napravio kako je najbolja znao i mogao i sad je tak. Sto se tiče samog moda daca, ja vjerujem da bi zvuk trebao biti bolji, jer sve vaznije dijelove daca je zamjenio boljima, znači nije nista mjenjao po topologiji , vec je samo postojece dijelove zamjenio boljima. Samo je pitanje koliko je stvarni pomak u kvaliteti zvuka i dali taj pomak opravdava ulaganje od 100€. O tome naravno ne mogu suditi, a niti sam sudio jer taj njegov dac nisam cuo. Inace imam takav isti dac, tak da znam o čemu se tu radi.

Citiraj:
Dake, kondenzatori i ostale komponente unutar tog DAC-a nemaju nikakav utjecaj na zvuk? Dakle, svejdeno je bilo najjeftinije ili najskuplje moguće komponente unutra, to bi isto zvučalo? Pretpostavljam da je onda u pitanju neka magična komponenta koja čini razliku.
Naravno da nije magija, ali nekako mi se cini da ti namjerno ne zelis shvatiti o čemu mi tu pričamo. Ta opazanja koja je fliko napisao(vezano uz kondezatore) nisu realna, i sad ces ti rec kako ja to mogu znat kad nisam cuo?

Uzimajući u obzir njegove prijasnje radove i opazanja poslije tih radova, iskustvo mi nalaze da to ne shvatim kao ozbiljno.

Citiraj:
I opet se vraćamo na to da ti nisi čuo taj DAC, ali si vjerojatno u srodstvu s vidovitim Milanom pa je tebi jedinom osim Flika jasno kako to zvuči.
Opet kazem, imam identični dac, i mogu rec da zvuči odlično, pogotovo za te pare(cca 1000 kn), e sad ako je Fliko sa ovim ulaganjem od 100€ napravio pomak na bolje od 10%, napravio je odličan posao. Ali opet se tu postavlja pitanje isplativoti ulaganja od 100€ za napredak od 10%. I s tim da taj napredak nije potvrđen

Citiraj:
Gle, da je došao na ovaj podforum i rekao da je modao DAC tako da je bočne stranice ofarbao u zeleno, donju u ljubičasto a na gornju stavio pašku čipku te time dobio bolji zvuk, ja bih ga prvi popljuvao. Ajd mi odgovori kako bi onda po tvome trebala izgledati modifikacija DAC-a da se poboljša? Ili tvrdiš da je to nemoguće?
Opet ponavljam, za mod daca mu nisam nista prigovirio osim da je mozda mogao to bolje izvest.
U ovom modu jer izabrao pravi smjer i za razliku od prijasnjih modova, ovo je vrijedno spomena. Podigao je kvalitetu određenih sklopova i to bi u konačnici trebalo dati zvuk bolji od orginala.

Naravno da je moguće poboljsati zvuk ovog daca, ali u razgovoru sa konstruktorom, nekako se moglo zakljucit da je to dac koji za malo para daje puno dobrog zvuka i svi upgradei donose samo -$, dok je napredak u zvuku jako mali u odnosu na ulozena sredstva.

Staro 08.08.2011., 00:01   #5305
Flikoman
Guest
Moj komp

Tebi sve iskustvo nalaže, ništa ti nije realno, i znaš kako zvuči moja soba i znaš koliki sam pomak napravio i to točno u postocima Isto kao i većina ovdje.

Bome ste vidoviti za ljude koji nemaju pojma što pljuju.

A kaj se tiče kondića, dat ću ti 2 komada i zamijeni ih tamo gdi ću ti reći, pa reci svoje zapažanje.

Laka noć
Staro 08.08.2011., 00:15   #5306
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Tebi sve iskustvo nalaže, ništa ti nije realno, i znaš kako zvuči moja soba i znaš koliki sam pomak napravio i to točno u postocima Isto kao i većina ovdje.

Bome ste vidoviti za ljude koji nemaju pojma što pljuju.

A kaj se tiče kondića, dat ću ti 2 komada i zamijeni ih tamo gdi ću ti reći, pa reci svoje zapažanje.

Laka noć
I tebi Fliko treba tečaj citanja sa razumjevanjem

Ne znam kako zvuči tvoja soba, ali prema slikama koje sam vidio mogu si otprilike predočit kako zvuči.

Ne znam koliko si pomak napravio ovim modom na dacu, kazem, ako je 10% onda je mod uspjesan. A nisi se ni ti pretrgao da nam poblize objasnis kako je tvoj mod utjecao na konačan zvuk

Citiraj:
srale, ajde ovako prijateljski.

Čitajući tvoje postove unazad dvije tri stranice, ima toliko suprotnosti koliko i krava i kozmetika.

Prvo te zanima moj mod, pa bi ti možda svojeg modao. Pa su se pojavili neki negativni komentari, pa već mijenjaš mišljenje. Nakon toga govoriš kako mora biti razlike nakon što je sve promijenjeno, pa već mijenjaš da tu razliku samo ja čujem i da ne nabrajam dalje.

Ajd, ako me već kudiš, ne samo ti, radi to kak spada.

cmok
Opet gore spomenuti tečaj

Zanimao me tvoj mod, iz razloga sto imam isti dac, pa reko da vidimo sta si radio po njemu. Rekao sam i da bi ja svoj modao, ali nisam rekao sta bi modao. Uglavno pitao sam te za trafo, jer bi ja na svom za svoju osobnu sadisfakciju stavio unutra toroidni trafo.

Tvoj mod na dacu nisam kudio, a taj trafo me svrdbi od kad sam nabavio dac. Naravno svjestan sam da to nece donest nikakve pomake u zvuku, a nije neki trosak, pa tak vjerovatno da cu ga kupit i stavit.

Moja je greska sto nisam svaki put naveo na koji tvoj mod mislim, pa je onda nastala zbrka, neka moja msiljenja se spajaju sa tvojim modom daca, a odnose se na neke tvoje prijasnje modove, koji ruku na srce nisu ni blizu ovog sa dacom.

LP

Staro 08.08.2011., 00:46   #5307
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Malo je OT, no ja bi rekao cca. 2700-2800 kn. Najbolje je probati na audiofil.net oglasniku jer tamo je puno veći promet ljudi koji bi to htjeli kupiti.

Thx na odgovoru. Ma mislio sam da čujem ljude tu kaj misle, pošto na audiofilu nisam bio već neko vrijeme. Uživam u ovome kaj imam
NITROS je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2011., 00:57   #5308
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@ fanatik

Prijatelju koliko god citao svoje postove nije mi jasno sta u njima ima toliko dvosmislenog da u drugom navratu "fulaš cijeli fudbal" ?

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2011., 02:39   #5309
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Fanatik, neda mi se sad traziti zacetak Filkovog opusa sa zamjenom Warfa za fush slampogradnju, ali prelistaj, pomoci ce ti, kao sto je i meni. Naime, kako prilicno povrsno pratim temu, u vrijeme spomenute objave zamjene, u oci mi je upala strasna netrepeljivost clanova prema Filku. No, kako je kasnije ispalo, ja sam pogrijesio u procjeni. Naime, letimicnim pregledom netom objavljenih slika i dojmova o novo nabavljenim diy zvucnicima nasega forumskog kolege Filka, te hrpe zlorudih komentara koji uslijedise, ustanovih da je potrebno reagirati, i zastititi kolegu entuzijasta, kao i inace tipski solidno zvucecu izvedenicu povoljne tl samogradnje. I stadoh u obranu, zustro nas braneci od zlih jezika. Djelomicno, i trebao sam. Bilo je tu hrpe, i hrpe nevjerovatno glupih i prizemnih komentara, i ljudi koji su pljuvali bez temelja, drobili gluposti bez temelja. No onih par konstruktivnije nastrojenih dalo mi je misliti. I odoh natrag na pocetak, i ovaj put kliknem na thumbove, da vidim vece slike inace tipski izgledajucih tl-ova, samo lose lakiranih. Kad ono, SHOK. Driveri nesimetricni medu kutijama? Topologija skretnice? Elementarne stvari?! Cijelo vrijeme branim ovo?! Tada sam javno povukao manje vise sve sto sam rekao u obranu samih slampogradnji. No Filko, koji je prilicno audiofilski elokventno kompletno vrijeme informirao zajednicu o supersonicnim karakteristikama novonabavljenih samouradaka, nije posustao ni nakon ukazivanja na neke prilicno ozbiljne konstrukcijske mane. Naime, neke je branio potpuno neargumentirano, a one najocitije, je jednostavno ignorirao. Da ne stanemo samo na tome, sugestije da drivere iskoristi u novoj, barem geometrijski ispravnoj konstrukciji kutija, zamjenio je sebi logicnijim rjesenjem, upgreadom unutarnjeg ozicenja, vanjskog kablovinja i upgreadom skretnice. (?!)
Taj "Projekt", nikad koliko znam, nije dobio epilogue, no vidim, driveri su na njuskalu, radi se na novima.
Ovo spominjem, jer je na spomenutom slucaju, posve jasno vidljv stav autora, I placebo koji mu je moguce prodati. Prve savjete je zatrazio upravo na ovome forumu, i od tada tvrdoglavo odbija sugestije, cak i one tražene. A transformacija "od logija do audiofil lobija" se zapravo odvila mnogo brže nego sto se ovdje spominje, prolistaj malo. Protiv dečka nemam apsolutno nista, zapravo podrzavam ga, jer treba imat neku zanimaciju da se sačuva zdrava glava. Nisam siguran da je Audioflija najbolji izbor, no tko zapravo o tome moze suditi.
Rekao bih da nas kolega gori od zelje za konstantnim napredkom i njegom svog sustava, a u toj zelji, lako se uvjeriti da su pomaci nakon izmjena veci nego sto to zbilja jesu. I tu nema nista lose. No, razumijem i zasto je ljudima skratio fitilj. Sto se konkretnog moda tice, da nebudem kompletno OT - dokaz je zelje o kojoj pricam, jer tko bi išao ovako nesto raditi na uredjaju koji nije besplatan i navodno, sasvim dobro radi? Jedino netko sa plamenom. Da je mod nesto promjenio? Tesko je suditi bez mjerne opreme i dokaza o promjenama koje su nastupile. Filko je sigurno sretan izmjenama radi ploda svoga rada, i ako nista, sto dac i nakon operacije radi. Da je glupo komentirati izgled ovako neceg, također.
Staro 08.08.2011., 07:44   #5310
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
@ fanatik

Prijatelju koliko god citao svoje postove nije mi jasno sta u njima ima toliko dvosmislenog da u drugom navratu "fulaš cijeli fudbal" ?
Moraš mi dat malo detalja, ne čitam misli. Ako ciljaš na analogiju s Cliom, jebga, to je analogija. Ako ciljaš na tepih, pogledaj smajli na kraju.
Citiraj:
Ne dovodim ja u pitanje njegov ukus, niti me briga kaj on sluša. Ono kaj meni nema logike je to da se netko prilikom kupnje Hi-Fi sustava mora odreći muzike koju je do jučer slušal, te promptno mora krenuti u nabavku (žanrom) drukčije (ozbiljnije i Hi-Fi primjerenije) muzike ne bi li mu Hi-Fi došel do izražaja. Da li bi se vi odrekli sve dosadašnje prehrane i svega kaj vam je fino, samo zato jer je žena odlučila kupiti novi/kvalitetniji set tanjura i jedećeg pribora? Slušati sustav umjesto muzike? Meni je to žešća glupost. I ne vidim razlog zbog kojeg vlasnik Hi-Fi sustava ne bi slušal i R&B i house i thrash metal i sve ostalo kaj mu se dopada. Niti vidim po čemu je to Flikoman audiofil. Zato jer zna koji kondenzator omogućuje "ekstenziju visokih tonova"?
Pa ako ovo nisu konkretni savjeti, kaj su?
OK, Fliko nije audiofil, čovjek nema pojma o ničemu, nema pravo danas slušat jedno a sutra drugo jerbo to forumskoj zajednici smeta te nema pravo modificirat ili radit išta DIY. Zato ne smije stavljat svoje projekte na ovaj podforum jerbo time vrijeđa osjećaje ovdje uvaženih hifista i audiofila. Pretpostavljam da su sad svi sretni i zadovoljni. Umara me ovo više...

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Fanatik, neda mi se sad traziti zacetak Filkovog opusa sa zamjenom Warfa za fush slampogradnju, ali prelistaj, pomoci ce ti, kao sto je i meni. Naime, kako prilicno povrsno pratim temu, u vrijeme spomenute objave zamjene, u oci mi je upala strasna netrepeljivost clanova prema Filku. No, kako je kasnije ispalo, ja sam pogrijesio u procjeni. Naime, letimicnim pregledom netom objavljenih slika i dojmova o novo nabavljenim diy zvucnicima nasega forumskog kolege Filka, te hrpe zlorudih komentara koji uslijedise, ustanovih da je potrebno reagirati, i zastititi kolegu entuzijasta, kao i inace tipski solidno zvucecu izvedenicu povoljne tl samogradnje. I stadoh u obranu, zustro nas braneci od zlih jezika. Djelomicno, i trebao sam. Bilo je tu hrpe, i hrpe nevjerovatno glupih i prizemnih komentara, i ljudi koji su pljuvali bez temelja, drobili gluposti bez temelja. No onih par konstruktivnije nastrojenih dalo mi je misliti. I odoh natrag na pocetak, i ovaj put kliknem na thumbove, da vidim vece slike inace tipski izgledajucih tl-ova, samo lose lakiranih. Kad ono, SHOK. Driveri nesimetricni medu kutijama? Topologija skretnice? Elementarne stvari?! Cijelo vrijeme branim ovo?! Tada sam javno povukao manje vise sve sto sam rekao u obranu samih slampogradnji. No Filko, koji je prilicno audiofilski elokventno kompletno vrijeme informirao zajednicu o supersonicnim karakteristikama novonabavljenih samouradaka, nije posustao ni nakon ukazivanja na neke prilicno ozbiljne konstrukcijske mane. Naime, neke je branio potpuno neargumentirano, a one najocitije, je jednostavno ignorirao. Da ne stanemo samo na tome, sugestije da drivere iskoristi u novoj, barem geometrijski ispravnoj konstrukciji kutija, zamjenio je sebi logicnijim rjesenjem, upgreadom unutarnjeg ozicenja, vanjskog kablovinja i upgreadom skretnice. (?!)
Taj "Projekt", nikad koliko znam, nije dobio epilogue, no vidim, driveri su na njuskalu, radi se na novima.
Ovo spominjem, jer je na spomenutom slucaju, posve jasno vidljv stav autora, I placebo koji mu je moguce prodati. Prve savjete je zatrazio upravo na ovome forumu, i od tada tvrdoglavo odbija sugestije, cak i one tražene. A transformacija "od logija do audiofil lobija" se zapravo odvila mnogo brže nego sto se ovdje spominje, prolistaj malo. Protiv dečka nemam apsolutno nista, zapravo podrzavam ga, jer treba imat neku zanimaciju da se sačuva zdrava glava. Nisam siguran da je Audioflija najbolji izbor, no tko zapravo o tome moze suditi.
Rekao bih da nas kolega gori od zelje za konstantnim napredkom i njegom svog sustava, a u toj zelji, lako se uvjeriti da su pomaci nakon izmjena veci nego sto to zbilja jesu. I tu nema nista lose. No, razumijem i zasto je ljudima skratio fitilj. Sto se konkretnog moda tice, da nebudem kompletno OT - dokaz je zelje o kojoj pricam, jer tko bi išao ovako nesto raditi na uredjaju koji nije besplatan i navodno, sasvim dobro radi? Jedino netko sa plamenom. Da je mod nesto promjenio? Tesko je suditi bez mjerne opreme i dokaza o promjenama koje su nastupile. Filko je sigurno sretan izmjenama radi ploda svoga rada, i ako nista, sto dac i nakon operacije radi. Da je glupo komentirati izgled ovako neceg, također.
Možda je mogla bit situacija da čovjek ne zna radit s drvetom, možda nije imao love za to, pa je možda pokušao popravit stvar s onim što koliko toliko zna. Da ne duljim, znaš na što mislim.
Ali reci mi nije li u startu bio popljuvan? To je ono što me zasmetalo na ovom podforumu. Imamo dežurne gurue koji sve znaju i kojima smeta nečiji DIY. A ne bih rekao da je Flikov nastup bio s visine. Ljudima smeta i audiofilska spika. Smeta im što je slušao jučer i što sluša danas. Kad vidim takav "na nož" način komunikacije, smuči mi se. A ovo je kakti forum, mjesto gdje ćemo podijelit neke stvari među sobom, dat si savjet itd. Ovdje se očekuje da ako ideš nešto šljakat, da moraš u startu imat izvedbu klavirskog laka u 14 slojeva i da ti skretnica mora izgledat kao umjetničko djelo. Ne smije se dogodit da ti je to nešto novo, da ne znaš ali se trudiš, ne. Ovdje se očekuje da takve uradke ostaviš doma u garaži i da svoj log predstaviš na forumu tek ako si prije napravio live prezentaciju za bar 50 ljudi koji su nakon toga dali pozitivnu ocjenu. To me je zasmetalo. Velim, nisam audiofil, hifist, i ne znam puno o tome. Tebi svaka čast na pomoći, al među rijetkima si koji su imali želje napisat nešto konstruktivno.
Fakat nemam više volje vodit raspravu.
LP

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230