|
![]() |
#5221 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
zato sam ti i naveo utp pošto ti za 2 x 2m gotovog kabela treba komad od 12m utp-a što je maltene besplatno po inf. dućanima ili možda ti netko može ustupiti besplatno. naravno najbolji način je pustiti nekih par tjedana da se navikneš na zvuk sistema (vjerujem da je sve usvirano) i tek nakon toga unositi te male "kozmetičke" promjene, makar po mom nekom skromnom iskustvu rca kabel donosi puno veću razliku u sistem nego zvučnički. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5222 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Samo mali hint. http://www.robertoshop.hr/upit.asp?ponudaID=4130 Čovjek hoće 1500kn. Nije mi još napisao, al ako je starija verzija, znači, made in UK, ovo pojačalo vrijedi svake lipe, čak i puno više od toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5223 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Savjetuješ nekom ili tražiš 'odobrenje' ? btw, kako ide novi projekt ...baci koju slikicu i ne obaziri se na ....ljubomorne ? 2 btw, može li itko ovdje gledat par puta isti film/seriju ? Danas cijeli dan slušam jedan album i mislim kako je naprosto nemoguče da mi ponestane materijala i volje za slušanje. ....jer CD se vrti po tko zna koji put.... A jučer.....jučer sam dovršio dvotjedni maraton serije 'Lost' i mislim da nebi imao živaca pogledat opet ijednu epizodu....kao i 70 posto filmova i serija što sam pogledao...a novih stvari za gledat nigdje ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 31.07.2011. u 23:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5224 | |
aka Mithrandir
|
Citiraj:
![]() Neke albume mogu poslušat i 100 puta. Filmove rijetko kad gledam više puta, osim ako su stvarno posebno dobri. Jednostavno nemam vremena. Serije isto nikad...s jednim izuzetkom: Mućke bi mogao uvijek gledat, ta serija je neponovljiva ![]() P.S. Lost mi je jedna od boljih serija, ali je ne bi mogao 2put gledat...preveliki je to gubitak vremena ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5225 |
Guest
|
Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 01.08.2011. u 07:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5227 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5228 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() DAC je modificiran uz pomoć gospodina Damira (Apparatusa) koji je više nego susretljiv i želi pomoći. Objasnio mi neke stvari oko DACa koje su mi pomogle sve to čim bolje napraviti. Fale mi još dvije, tri stvarčice i sve završeno. Već sad DAC radi ozbiljnije, detaljnije s puno više zraka i stagea. @ Imagine Eto, kad vidiš postove gbijelica i syssa, tzv. hifi "elite" koji sve znaju i ismijavaju, za koga da stavim slike i čemu pomoći nekome? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5229 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5230 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5231 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Fliko, nemoj biti tako krut i sjeti se svojih prvih postova u ovoj temi. U biti, ako se ne mozes sjetiti, odvrti na poćetne stranice ove teme ![]() Nego posto imam DAC kao i ti, zivo me zanima di si ti to nasao prostora za unapređenje? Kazes da je sve u konzultaciji sa Damirom, samo se nadam da ta tvoja suradnja sa dotičnim gospodinom nije slična onoj "suradnji" sa Ishmaelom. Sjećam se kad sam preuzimao svoj DAc da sam postavio Damiru pitanje nadogradnje DAC-a, na sto je on rekao, koliko se dobro sjećam, da bas i nema mjesta za napredak, bar u toj formi. Ovo ti je sad prilika da nam prezentiras upgrade DAC-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5232 |
Guest
|
Nisam krut nego samo realan. Jako malo toga znam, tek sam osnove pohvatao i trudim se, al neki koji su primili lemilicu u ruke tek da spoje dvije žice skupa, konstantno omalovažavaju sve po redu. No nebitno, to je daleko od onog što mi je cilj u ovoj temi. Ima prostora za unaprijeđenje i to puno. Kak sam rekao, izlazni dio te napajački se mogu dosta srediti i unaprijediti te je oko toga dosta napravljeno. Gospodin Damir iliti Apparatus je puno susretljiviji i prijateljski nastrojen naspram Ishmaela, te je lijepo objasnio što se može dirati i što nebi bilo preporučeno dirati. Objasnio i neke sitnice oko izlaznog dijela, potvrdio vrijednosti komponenti. Shemu je rekao da nema, al pločicu neda nikome ![]() Još ćeš se par dana načekati, DAC je 80% gotov, no u funkciji cijelo vrijeme. Trebaju mi doći još 3 komponente. Bilo bi mi drago usporediti original s upgradeanom verzijom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5233 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ok, kuzim da mod jos nije gotov, ali mozes fino započet sa uvodom, da vidimo sta se tu mjenjalo, pa kad bude gotovo onda nam sve to lijepo prezentiras. Kuzim da ovo mozda nece zanimat vecinu koja posjećuje ovu temu, ali ja imam isti dac i živo me zanima sta je Fliko napravio s njim, tko zna, mozda i ja raskopam svoj ![]() LP |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5234 | |
Guest
|
Da, eto, citiram iz maila: Citiraj:
Eto, napisat ću po nekim crticama: - originalni mali jadni trafić zamijenjen toroidom - napajački kondenzatori zamijenjeni puno boljima te ujedno povećan kapacitet - diode zamijenjenje super brzima MUR460 diodama - zamijenjene Wime oko clocka te povećan kapacitet - promijenjen regulator voltaže puno boljim regulatorom - promijenji MKT kondići na izlazu puno kvalitetnijim polypropilen kondićima visoke klase - promijenjeni kondići u paralelki s izlaznima koji direktno utječu na strminu filtera i njima se najviše utječe na ekstenziju visokih tonova. tamo su bile 3 wime paralelno spojene, no u takvim filterima najbolje rade Silver Mica ili Polystyren kondići, ovisno kako kome odgovara, koje sam tamo stavio. Kapacitet u tom filteru je smanjen na 220pF što je povećalo ekstenziju visokih tonova. - decoupling kondenzator kod opampa je zamijenjen boljim MKP kondenzatorima spojenima paralelno - i još kod izlaza su 2 kondenzotora od 1.5nF, mks wime, koje su zamijenjene kvalitetnijim MKP kondićima - zadnja stvar je zamijenjeno unutarnje ožićenje istim kakvog imam i za analogni interkonekt iz DACa prema pojačalu Mislim da mi nije ništa promaklo, da bi to bilo sve. Znači, najviše se radilo na tome da se RF smetnje na linijama napajanja čim više smanje te da se poboljša izlazni dio, koji je, po meni, najbitnija karika takvih uređaja. A sad zadnje stvar. Što me potaklo na tako nešto? DAC je originalno odlično zamišljen i napravljen vrhunski te tako i zvuči. Pošto ga nemam namjere prodati, ovo mi je bila prava prilika da napravim nešto bolje i pritom naučim nešto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5235 |
Premium
|
Ok, ako ti je Damir rekao da nema shemu, ok, ali moras priznat da je to malo cudno da ju nema. Ili ju je napravio, a zatim napravio montaznu shemu i orginal shemu zagubio, odnosno nije ju sačuvao. Prvo pitanje kad sam preuzeo svoj DAC je bilo usmjereno prema trafu, odnosno jel tu nebi bilo bolje da je posteni toroidni trafo. On mi je na to odgovorio da kroz traj trafo prolaze jako male struje i da toroidini nece napravit nikakvu čujnu razliku. Ti si napravio malo veci zahvat, pa bi tu nekih pomaka trebalo bit, uglavnom zainteresiran sam da kad tvoj bude gotov napravimo test i vidimo jel si napravio nesto ![]() LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#5236 |
Guest
|
Trafo sam kupio u Trafoxu, 120kn. Usporedni test? Ja sam za. ![]() Nisam računao koliko me to sve koštalo, al mislim da oko sto eura, možda i više. Stvar je u tome kaj sam kupovao puno kvalitetnije stvari, pogotovo izlazne kondiće. Nakraju, sve dosta košta. I regulator voltaže i napajački kondići, 2 su po kanalu u paralelki (namjerno), itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5238 | |
Moderator
|
Citiraj:
ispostavilo se na kraju da je moj komentar i bio na mjestu jer nisi TI modificirao dac, nego ti je check-listu komponenata i lokacija dao sam kreator uređaja, a surfanje online shopovima el. opreme i rukovanje lemilicom nije baš naučna fantastika. isto tako ti nikako ne ide na čast da ishmaela prozivaš kao neprijateljski nastrojenom osobom, pošto se radi o odličnom sugovorniku i osobi koja želi pomoći, a to što si ga ti klistrirao danima sa raznim porukama i natjerao ga na onakav javni istup više govori o tebi ![]() no mimo svega ovo je tema za hifanje i hifačko prehifavanje, tako da slobodno stavi worklog, ako ništa drugo pomoći ćeš sraletu koji ima isti takav dac, a možda i još pokojem slučajnom prolazniku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5239 | |||
Guest
|
Citiraj:
Istina da to nije modifikacija, nego čisti upgrade pošto se tu nema što previše filozofirati jer je uređaj izvrsno optimiziran i u originalu. Al da ne treba vještine, prakse, velike volje i puno živaca, to nitko ne može poreći jer nije dirao po ovom malcu. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5240 |
Guest
|
Još samo regulator voltaže nije došao, sve ostalo je dobilo svoje finalno mjesto unutar uređaja. Syss je nešto bio spomenuo da mi je Apparatus rekao kako gdi i zašto, no nije baš bilo tako, samo je objasnio neke stvari i potvrdio vrijednosti komponenti za koje sam ga upitao. Zašto to govorim? Bez nečije pomoći, vrlo je lako "ubiti" uređaj kako sam ga i ja sam uspio par puta. Nije htio raditi, nije htio paliti, pa je sve radilo osim što nije bilo zvuka iz njega itd ![]() Sve stvari koje sam izmijenio nisu skroz potrebne i neizbježne. Dosta sam eksperimentirao s uređajem i vrijednostima kondenzatora, dioda itd, pošto sam većinu stvari imao dostupne besplatno. Slika originala: ![]() negdje na pola puta (eksperimentiranje): ![]() ![]() neke stvari su već dobile svoje finalno mjesto: ![]() ![]() ovako uređaj ne radi, nema zvuka iz njega, neuspjeli pokušaj: ![]() zamijenjeno mjesto silver mica kondezatora: ![]() završetak: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Napomena: Silver Mica kondezatori su užasno hladni, agresivni, otvoreni, te meni osobno, nikako ne pašu u sistemu. Silver Micu preporučam tamnijim sistemima, zatvorenijim. Polystyren je puno neutralniji, mekši, topliji, muzikalniji. To bi zasad bilo to. Još regulator voltaže zamijenim i sve završeno. Koga god zanima bilo kakva informacija u vezi upgradea, rado ću pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5242 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
nikakva ljubomora nije u pitanju i prestani izmisljat stvari...kakva elita??? samo sam htjeo skrenit pažnju na to da nikakvog pomaka neces dobit bilo kakvim upgradeom...iskeširat ces se a bolje da to ulozis u zvucnike tj kupis bolje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5243 | |
Guest
|
Teško, puno premalo mjesta je, a komponente su ogromne naspram originalnih. Ja bih isto rađe da sve paše kao u original. Citiraj:
Što se tiče zvučnika, i oni su pri kraju. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5244 |
Premium
|
Nije lose, ali ovako vizualno izgleda katastrofa.Jano mi je da su novi elementi poprilično veci od orginala, ali da si mogao to bolje izvest, mogao si. Neznam jel si to pokazao Damiru, ali koliko znam, on je uzasno pedantan tak da mu se ovo neće nikako svidjet. Ali opet, iznutrice se ne vide bitno je kako uređaj svira. Kad ce zvučnici biti gotovi? EDIT: Pločicu i ostatak potreban za montazu pretpostavljam dobijes sa trafom? I kako se to učvršćuje za kućiste? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5245 |
Guest
|
Vidio je sve Damir. Rekao je da je to najkićeniji Supersonic u povijesti. Da, iznutrice se ne vide, bitan je zvuk. Stvar je u tome što sam birao ponajbolje komponente, omjer uloženo/dobiveno i naspram originalnih, ove su ogromne. Potrudio sam se čim bolje to napraviti i s ovim komponentama, bolje ne ide, zaista. Sve je vrhunski spojeno, ako se i nešto štukalo, spojeno je čvorićima za čim bolji kontakt. S trafom se dobije sve potrebno. Ja sam bušio dno kućišta te ga tako pričvrstio. Po meni najbolja solucija. Zvučnici već sviraju, no u starim kutijama. Za par dana idem do Furnira po MDF i furnir, pa ću otići do stolara da to sve napravi kako spada. A kad to točno bude gotovo, ne znam, mislim da za 2 mjesec, pošto imam neke nenadane izdatke, pa ne mogu odmah financirati cijelu izradu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5248 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Utrošeno vrijeme nastranu... Mogu buljit pola sata u zanimljivu sliku. Isto toliko mogu "vozit" po jednoj te istoj stazi u iRacingu ...te slušat jednu te istu pjesmu.....i uvjek se mogu vratit to ponovit. Ali pročitat opet neku knjigu...odigrat opet npr. Dead Space ili pogledat opet neki film ili seriju...u principu ne mogu. Iznimke naravno uvijek postoje ali , knjigu , tipičnu igru te film/seriju... to doživljavam kao priču gdje moje zadovoljstvo ovisi o konstantnom toku radnje koja vodi k nečem ..........tako da mi eventualno ponavljanje u principu donosi "nezanimljivost". To nosi sa sobom sve veči problem što bi gledao. Jer nemože filmska industrija snimit toliko materijala koliko ja mogu sažvakat. ![]() Citiraj:
Slike stavljaš za sebe , da na prvom mjestu pomogneš sebi pa tek onda nekom drugom. ...jer nikad se nezna , uvjek postoji mogučnost da dobiješ neki savjet koji ti pomogne / na osnovu kojeg ti nesto dode do glave...a to se isto može desiti i na račun negativnih komentara i podbadanja. U biti na račun toga to i večinom i ide ![]() Napravio si neku glupost - pa što? Nebi da če ti bit jedina dok shvatiš neke stvari... Imaj na umu da ti nisi jedini a onaj tko kaže da je je nešto shvatio iz prve , riješio neki projekt bez ijednog problema ili da nije imao nijednu promašenu investiciju - takvi lažu samo sebe ![]() btw, zna li se čiji je ono DAC osvanuo u oglasniku ? Citiraj:
![]() LINK ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|