Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.04.2011., 16:47   #5071
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Moje skromno mišljenje, vilice i bananice su OK ako često mijenjaš zvučnike ili pojačalo, pa da se kabel ne raskupusa, ali čvrsta sam mišljenja da još jedan dodatni spoj može samo imati negativan učinak.
Većina se bori protiv "bass&treble" funkcije koristeći isključivo "direct sound" a onda se to poništava sa spoj pojačalo-vilica, pa vilica-žica, pa žica-banana, pa banana-terminal. Zar nije jednostavije pojačalo-žica-terminal, pogotovo kod današnjih zvučnika koji imaju terminale koji imaju relativno veliku površinu prihvata i mogućnost popriličnog pritezanja vodiča.

Ali svi smo mi robovi i estetike, pa težimo i da to na nešto i liči.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2011., 21:13   #5072
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
kod mene je samo konektor-terminal viška, sve je nutra polemljeno tako da mislim kako tu nema nekih kritičnih točaka.

terminale koristim čisto ko mehaničku zaštitu golog dijela kabela od vanjskih utjecaja... znaš ono kad spavaš i čuješ u pozadini oksidaciju kako grize i onda se vrtiš i znojiš (ponegdje znano kao kompulzivno-opsesivni poremećaj)

da, estetika svakako ima utjecaj tu.

ono što je čudno je koliko je čovjek koncentriraniji nakon sat vremena lemljenja i koliko počinje uočavati sve te sitne detalje u slici... mislim da kužim diy scenu

nego da li je netko imao bliskih iskustava sa harman/kardon cd playerima, konkretno aktualni jači model hd990? mislim šta se generalno može očekivati od njihove digitalije?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2011., 21:27   #5073
w0lfram_
Rasvjetno tijelo
Moj komp

w0lfram_'s Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ipak sam na kraju kupija denona

meni se cini, iako je receiver, da je kvaliteta tu negdi, mozda malo bolja nego kod stare yamahe, jedino po cemu ga yamaha debelo dere je snaga, al meni i tako ne triba nista jace od ovoga

zasada, ova prva 2 sata, ja zadovoljan
Staro 13.04.2011., 21:59   #5074
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
mislim da kužim diy scenu
DIY je muka, al s druge strane užitak.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2011., 23:39   #5075
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ako imaš znanja i iskustva nije nikakva muka
Staro 14.04.2011., 15:59   #5076
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Zahtjeva puno vremena, predanosti itd. Znam koliko se već s tim transmisijama zezam, damping, skretnica, ožićenje. Al nakraju se to sve isplati ako se sve dobro isplanira i izračuna unaprijed. Čak i više nego isplati, to je zadovoljstvo, barem meni.

Imam još planova za ove transmisije, no treba malo financijski se oporaviti.
Staro 14.04.2011., 19:02   #5077
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
li je netko imao bliskih iskustava sa harman/kardon cd playerima, konkretno aktualni jači model hd990? mislim šta se generalno može očekivati od njihove digitalije?
imam ja.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2011., 21:08   #5078
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Zahtjeva puno vremena, predanosti itd. Znam koliko se već s tim transmisijama zezam, damping, skretnica, ožićenje. Al nakraju se to sve isplati ako se sve dobro isplanira i izračuna unaprijed. Čak i više nego isplati, to je zadovoljstvo, barem meni.

Imam još planova za ove transmisije, no treba malo financijski se oporaviti.
Citiraj:
DIY je muka, al s druge strane užitak.
eheh kakav jebeni DIY? Pa kupio si gotove zvucnike
To sto ti sad trenutno radis je krparenje, a ne DIY

"Tamo" citam da su im i interne znjore telefonske?

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 14.04.2011. u 21:16.
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2011., 21:47   #5079
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
eheh kakav jebeni DIY? Pa kupio si gotove zvucnike

"Tamo" citam da su im i interne znjore telefonske?
A "krpanje" nije DIY? Sve kaj sam radiš je DIY. Ispeci jaja za doručak, čak je i to DIY

Bile su telefonske, da. Sad su u smeću
Staro 14.04.2011., 23:30   #5080
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
imam ja.
sa ampovima, tj. risiverom? digitalija me zanima.
Staro 16.04.2011., 23:49   #5081
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Talking

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Ovaj forum cita Milan Rupic, svaku noc prije spavanja.
LOL. Pa kaže se da se čovjek uči dok je živ.

Citiraj:
Nisam prekopirao skretnicu, vrijednosti elemenata na skretnici su izračunate od strane Ishamela te tu nema problema.
Super. Tebi je razradio skretnicu a ja nemogu dobit ni jedan usrani prijedlog.
Mogu drugi put spomenit tvoj nick / reči: "Flikoman me poslao" ?

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Ali svi smo mi robovi i estetike, pa težimo i da to na nešto i liči.
Naljbolje drito zalemit... a i ne izgleda loše jer je spoj nevidljiv

Citiraj:
Ma kako god okreneš to je muka.
Trebaš pokupovat sve stvari a nije baš da su u samoposluzi ....a onda još trebaš radit.

Citiraj:

btw ...i onda da čovjek stavi nešto stavi u oglasnik

Citiraj:

Poštovani,
Prije svega želio bi da vam zahvalim na velikoj podršci koju mi pružate putem vašeg oglasnika, a konstantno mi se upućuju pozivi i s neugodnim ispitivanjima praćenih cinizmom, sujetom, ljubomorom... Navodno nazvanih Audiofila, meni nepoznatih bića, koji me nazivaju i putem uskraćenih brojeva, telefonskih govornica, neprijavljenih tel. linija, traže brojeve mojih bližnjih pa čak i djece i prilikom svakog poziva mijenjaju lokaciju tako da je iste teško locirat. Sukladno svemu prisutne su i zlouporabe podataka na netu koje je nemoguće zaustavit.
Tu i da pribrojim neugodno iskustvo koje sam doživio dolaskom dvojice "Znamenitih Audiofila" koji su se ispred moje kuće nadvikivali neugodnim komentarima na račun svega i svakoga očito baziranim na njihovim psihickim frustracijama.
Zatim takozvani Audiofil kupac (sebe nazvao "stari vuk HIFI-ja") koji je u mojoj slušaoni satima preslušavao donešenu kolekciju svojih omiljenih prljavih, napuklih i izgrebanih diskova, pregledavo i oštećivao mi komponente testirajući ih na slucajne udarce, rušenja, prevrtanja... pa je i nasilno pokušavao otvarat "kocke" na MIT kabelu. "stari vuk HIFI-ja" je ubrzo bio udaljen uz asistenciju policijskih službenika.
Slijedeći je Audiofil, ali za čudo ljubazni gospodin, pozajmio zvučnike na tjedan dana i iste je uredno vratio u ambalaži kako ih je zaprimio, a kasnije sam zapazio da je isti zvučnike otvarao, crne vijke zamjenio je s nekakvim tesarskima koje je natopio crnim markerom.
Istog dana stigao mi je Audiofil kupac koji tvrdi da je Putin, dotični inzistira na zamjenama i donosi moram priznat ćudne kućne uratke kabela za koje tvrdi da su od najčišćeg srebra i vrednuje ih cijenama izmedu 14 i 41 tisuće kuna, sukladno tome sugerira mi da on ima "okidač" i da je dio univerzuma u njegovoj milosti.
Moram da priznam da je iskren bio Audiofil fanatik MIT kabela koji nema novca za MIT Oracle pa me zamolio da mu dopustim da zajedno zagrli R i L output "kocke" MIT kabela, ja sam mu dopustio, i prvo je dohvatio L "kocku" pa ju prinio na R "kocku" sebi u naručje i grlio ih, koji minut, i zbilja, od srca ih grlio, onda se rasplakao... kasnije sam sve to morao dezinficirat.
Iskren je bio i Audiofil FM tuner fanatik koji je stigao u predvečerje kako bi malo poslušao moj Magnum Dynalab MD-106T tuner što je potrajalo do sitnih noćnih sati tako da bi prilikom izlaska iz moje kuće isti zamjetio na krovu jednu od radio antena u neobičnom položaju (bila je odspojena 20-ak godina van uporabe) i istog trena konture njegovog lica promjenile su oblik te je počeo inzistirat da mu ju prodam i da se on odmah "zvere" na krov po nju što mi je zvučalo smješno pa sam mu je odlučio poklonit u uvjet da se strpi dok ne svane i da ću onda dat da se antena skine i njemu dostavi.
Dan kada ste mi objavili oglas za Nakamichi DRAGON bio mi je gori od nekih s prve linije fronte, a tek pozivi koje primam: DDRAGON, DRRAGON, DRAAGON, DRAGGON, DRAGOON, DRAGONN, DRAGONA, i traže da im opisujem kako radi, onda uzdišu, ržu, stenju ili što već rade, i u ovom slučaju da ih ne nabrajam dalje jer zbilja "nemam želudca".
Ovako razočaran, oštećen i umoran poslao sam oglas za jednu meni simboličnu prodaju Kimber HERO interkonekta koji simbolizira junaka koji bi pomogao svakom a možda i meni kojem možda se javi netko barem malo normalan i tako mi učini barem jedan dan sretnijim.
Srdačan pozdrav,
XY

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 16.04.2011. u 23:56.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 10:23   #5082
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Super. Tebi je razradio skretnicu a ja nemogu dobit ni jedan usrani prijedlog.
Mogu drugi put spomenit tvoj nick / reči: "Flikoman me poslao" ?
Dosta sam ga ja naspamao Čovjek je doslovno izludio mojim pitanjima. Daj objasni ovaj filter, daj objasni onaj filter, kako se računa ovo i ono.
Staro 17.04.2011., 13:47   #5083
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@ Imagine

Strah me i pomisliti sto li je jos prozivio u narednom razdoblju 2007 - `11

Ja sam bome primio par packi zbog saljivog oglasa o prodaji pjeska u vidu opseznih mailova sa rekapitulacijom zvuka i utjecaja pjescanog punjenja na njega.
Vjeruju oni meni kako je taj pjesak nesto specificno i misticno, ali me grde sa sam skup
Kad izgubim volju za furkom kazem ja njima ... pajdasi moji oglas je zajebancija, lopatu i kanticu u ruke i trk na brodsko kupaliste "Poloj" po moj pjesak. CIJENA: đaba eheh

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 17.04.2011. u 14:01.
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 23:12   #5084
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
@ Imagine

Strah me i pomisliti sto li je jos prozivio u narednom razdoblju 2007 - `11

Ja sam bome primio par packi zbog saljivog oglasa o prodaji pjeska u vidu opseznih mailova sa rekapitulacijom zvuka i utjecaja pjescanog punjenja na njega.
Vjeruju oni meni kako je taj pjesak nesto specificno i misticno, ali me grde sa sam skup
Kad izgubim volju za furkom kazem ja njima ... pajdasi moji oglas je zajebancija, lopatu i kanticu u ruke i trk na brodsko kupaliste "Poloj" po moj pjesak. CIJENA: đaba eheh
Pa da si jeftin, nebi ti nitko vjerovao

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 23:24   #5085
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Ma kako god okreneš to je muka.
Trebaš pokupovat sve stvari a nije baš da su u samoposluzi ....a onda još trebaš radit.
mislim da više ovisi o fazi života, barem kod mene... kad sam bio srednjoškolac radio sam diy sve u 16, ni para, ni auta, još manja dostupnost materijala nego sada, ali sam zato noći i noći graditi razne drangulije.

sad imam svega, ali mi se jednostavno ne da i eto
Staro 19.04.2011., 18:26   #5086
IVICA NAKIĆ
Registered User

Datum registracije: Apr 2011
Bok svima trebam pomoć zna li netko kako u subwoofer 15" pasivni za auto ugraditi autopojačalo ,rješiti napajanje i preraditi ga u aktivni kućni subwoofer srale7 imam dojam da se kužiš u Hi-Fi ja imam dosta komponenti za kuću i auto 90% made in japan 70-80 god.SANSUI AU7900 ,TECHNICS SUAX920 ,LUXMAN 311 itd. Zanima me tvoje mišljenje o tim pojačalima ?
IVICA NAKIĆ je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 18:56   #5087
IVICA NAKIĆ
Registered User

Opet ja zaboravio sam navesti da je subwoofer u kutiji tapeciranoj bassreflex snage 600 / 350 Wata RMS pojačalo Kenwood dvokanalno KAC626 mogu vam reči da u autu rastura! Sub je velik imao sam ga u fiat tipu u bunkeru da pojasnim fiat ima veliki bunker a ovaj woofer je zauzeo skoro 2/3 prostora.Pojačalo se napaja 16 kvadratnim kabelom a osigurač je 45Ampera. Zato me brine na koji način osigurati dovoljno struje da tjera ove zvijerke!!
IVICA NAKIĆ je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 19:07   #5088
Flikoman
Guest
Moj komp

Kvalitetnijim napajanjem od računala možeš sve riješiti. Možda bi ti trebao i koji kondenzator uz to.

Al sve u svemu, mislim da baš ovo i nije preprikladna tema za to. Spominješ ogromne AUTO subwoofere i Sansui u istoj rečenici.
Staro 19.04.2011., 19:30   #5089
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Tjerao si sa 150W sub od 350W. To RASTURA samo sa pojačalom od 400-600W.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 19:59   #5090
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor IVICA NAKIĆ Pregled postova
Bok svima trebam pomoć zna li netko kako u subwoofer 15" pasivni za auto ugraditi autopojačalo ,rješiti napajanje i preraditi ga u aktivni kućni subwoofer srale7 imam dojam da se kužiš u Hi-Fi ja imam dosta komponenti za kuću i auto 90% made in japan 70-80 god.SANSUI AU7900 ,TECHNICS SUAX920 ,LUXMAN 311 itd. Zanima me tvoje mišljenje o tim pojačalima ?
Citiraj:
Autor IVICA NAKIĆ Pregled postova
Opet ja zaboravio sam navesti da je subwoofer u kutiji tapeciranoj bassreflex snage 600 / 350 Wata RMS pojačalo Kenwood dvokanalno KAC626 mogu vam reči da u autu rastura! Sub je velik imao sam ga u fiat tipu u bunkeru da pojasnim fiat ima veliki bunker a ovaj woofer je zauzeo skoro 2/3 prostora.Pojačalo se napaja 16 kvadratnim kabelom a osigurač je 45Ampera. Zato me brine na koji način osigurati dovoljno struje da tjera ove zvijerke!!
Nikak...

Zašto?

a) to je driver namijenjen za auto, stoga se T/S parametri i sam driver jaako razlikuju od onoga što slušamo u sobi.(Englezi hvale JL auto basbufere kao jeftinu alternativu nekom "kućnom" drajveru)
b) sama kutija je velikih gabarita i nitko normalan ne želi to u kući. Isto ako si imalo normalan ne želiš da ti ta glupost nabija po sobi i doslovce "kvari" svaku pjesmu.
c) struja i pojačalo. Treba ti PC PSU ili konverter da upogoniš pojačalo, opet, pogledaj b).
Jedina normalna solucija je, neka skretnica u kombinaciji sa nekim mono power amp-om.
Nešto jednostavnije je ovo.

Ili jednostavno odustani od tih bedastoća.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 20:45   #5091
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Ili jednostavno odustani od tih bedastoća.
Staro 22.04.2011., 15:19   #5092
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Staro 22.04.2011., 20:15   #5093
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2011., 21:23   #5094
Ishmael_
Registered User

Pozdrav ekipi koju znam s audiofil.neta, i svima ostalima. Ovo je moj prvi post ovdje i nadam se dobrom druženju i kvalitetnim informacijama. Nakon dugo vremena sam poželio nabaviti novi stroj, pa sam svratio ovdje po infose.... i naletio na HIFI temu

Čitam proteklih desetak stranica gdje me se spominje, glavom bez brade, pa sam htio ispraviti par netočnih navoda
Oni nesretni zvučnici o kojima se raspravlja... njih je složio jedan tip prema informacijama objavljenima na audiofil.netu i hrpi pm-ova i emailova koje sam mu nadobudno napisao, telefonske razgovore da ne spominjem.... S kolikom uspješnošću, vidljivo je na slikama. Usprkos nepreciznosti u izradi i nepoznavanju osnova (bez želje i truda da da se iste nauče, čak i uz moj priličan angažman), pretpostavljam da zvučnici ipak zvuče solidno. Toliko sam svog vremena poklonio tom čovjeku, da moraju raditi bar solidno.

Ovi zvučnici su razlog mom gubitku volje da i dalje dajem informacije o svojim kutijama koje predstavljam na audiofilu. U početku sam nadobudno stavio neke informacije na forum, u najboljoj namjeri, ali su stvari krenule tokom koji nisam očekivao. U vezi izrade su mi se dosta javljali ljudi koji nemaju blage veze o izradi zvučnika, stolarskih/elektroničkih vještina u rangu ovdje prikazanih kutija, i bez želje da nešto i nauče u tom polju, već više sa željom da posjeduju vrhunske kutije za sitne novce. Čast izuzecima poput ovdje prisutnog člana Don, koji su dali sve od sebe da me što manje nepotrebno ispituju i da probaju sami zaključiti/naučiti neke jednostavnije stvari. Takvima mi nije bilo teško napisati ekran teksta po mailu ako treba.

Oni ostali, poput Flikoman-a, ispituju kojekakve sitnice unedogled, i onda opet rade po svom. Da bar se onda potrude postaviti pitanje kako spada, nego se od mene traži i da glumim wiki! Pa čovječe ukucaj taj "RC-filter" u google!

Skretnicu u tim sfušanim kutijama nisam ja radio. Zapravo te kutije i skretnicu nisam nikad niti vidio u živo. Moj pokušaj pomoći (najbitniji dio) se sastojao u savjetima kako modificirati visokotonce i kako otprilike podesiti skretnicu za drukčiji visokotonac nego što je bio u originalu. Pokušaj kažem, jer usprkos valjda deset ekrana teksta nisam siguran da je meštar uspio shvatiti što znači fino podešavanje vrijednosti skretnice. Nema tu magije, optimalno bi bilo imati mjernu opremu da se može vidjeti što se radi, ili bar volje da se "na uho" sluša koja varijacija bolje zvuči. Velika je već stvar kad pouzdano znaš shemu skretnice koja radi dobro i približne vrijednosti elemenata. Samo si treba dati truda i dovršiti ju, da se dobije optimum.
Istu torturu sam djelomično prošao s Flikomanom, i odlučio sam prekinuti dopisivanje zbog previše živciranja. Nitko ne može napamet reći koje bi to točno vrijednosti bile optimum u datom slučaju, ukoliko nije tu kombinaciju drajvera već koristio. Nema tu niakakvog skrivanja ni mistificiranja. Jednostavno NE ZNAM niti itko može znati bez mjerenja, simulacija ili bar isprobavanja. A ja taj posao ne mogu niti neću obavljati za nekog gotovana.

Isto tako sam utrošio sigurno dvadesetak mailova na objašnjavanje kako modificirati Rotel 971, na što je uslijedila prodaja istog i kupovina Audiolaba, usprkos opetovanoj sugestiji da će modani 971 sigurno zvučati bolje i gomili truda uloženoj u pisanje tih dvadesetak mailova. Tko je tu lud? Me myself, and me again!

Što se tiče ožičenja.... dobro podešena skretnica čini najveću razliku između solidnog i izvrsnog rezutata. Ožičenje nije nebitno, ali je za dva reda veličine manjeg utjecaja od pravilno podešene skretnice. Zato ako kutije ne sviraju bar vrlo dobro, kablove mijenjajte zadnje očekujući poboljšanja

Zadnje izmijenjeno od: Ishmael_. 22.04.2011. u 21:29.
Ishmael_ je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2011., 22:23   #5095
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Šta reći nego dobrodošao. Što se tiče posta evo prilike mnogima da Filku začepe usta... ;-)

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2011., 23:00   #5096
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
U jednom trenu sam čak pomislio da Flik i nekaj zna (malo), o kako sam se prevario...

Uglavnom, dosad sam skužio da je najbitnija činjenica da je pojačalo u rangu zvučnika po snazi, i da skretnica mora biti podešena za taj sustav individualno da bi iskoristavao maksimum sustava.
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2011., 03:14   #5097
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Pitanje vezano uz kućno kino Panasonic PT550 (5.1).
Reprodukcija filmova preko USB-a je malo problematična. Brže i zahtjevnije scene se brejkaju, slika i zvuk uspore i postanu nejasni/nerazumljivi.
Može li se to ikako srediti?

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2011., 09:14   #5098
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Teško. To je jednostavno do tehnologije stare 4 godine koja se ne nosi baš najbolje s time. Imam isti problem doma na jednom žnj dvd playeru, gdje učitavanje filma s sticka traje pun kufer te se ponekad na par trenutaka zamrzne u reprodukciji pa nastavi dalje. Dok s druge strane dvb-t receiver u sobi od klinaca ždere filmove s stika samo tako, bez čekanja i trzanja. Samo što je tehnologija 2010.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2011., 10:53   #5099
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Ishmael_ Pregled postova
Oni ostali, poput Flikoman-a, ispituju kojekakve sitnice unedogled, i onda opet rade po svom. Da bar se onda potrude postaviti pitanje kako spada, nego se od mene traži i da glumim wiki! Pa čovječe ukucaj taj "RC-filter" u google!
Imam pravo pitati, zar ne? Hoću naučiti nešto i napraviti nešto kako spada, a očito danas je takva politika, što znaš, zadrži za sebe.

Citiraj:
Autor Ishmael_ Pregled postova
Skretnicu u tim sfušanim kutijama nisam ja radio. Zapravo te kutije i skretnicu nisam nikad niti vidio u živo.
Zvao sam ja gospodina koji je radio te kutije i sve mi je rekao. Rekao je čak da si mu ti, da ti Jurica, prodao drivere koje je koristio u tim kutijama. Da si ih kupio u Chipoteci mali milijun dok su se prodavali na akciji. No to je skroz nebitno.

Što se tiče Rotel, Audiolab, uzeo sam Audiolaba pošto ima puno bolji preamp od Rotela.

Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Šta reći nego dobrodošao. Što se tiče posta evo prilike mnogima da Filku začepe usta... ;-)
A kablove si htel od mene za djabe, a?

Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
U jednom trenu sam čak pomislio da Flik i nekaj zna (malo), o kako sam se prevario...
Znam puno više od tebe. Poanta je da čim dublje ideš, to sve više stvari ide u, recimo to tako, jednadžbu.

Moj je bio odabir kupiti te kutije itd. A sad, meni začepiti usta zbog postavljanja pitanja, haha, katastrofa. Tu je puno više onih koji šute i ne pokazuju da ne znaju neke stvari, al vrijeđaju mene čim pokažem da nešto ne znam. Pa oke, meni to ne smeta, radite kaj vas volja, a ja ću nastaviti raditi kaj sam i radio.

A tebi, Tyrant, koji samo čitaš i pišeš PM-ove, evo ti pusa.
Staro 23.04.2011., 10:54   #5100
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Teško. To je jednostavno do tehnologije stare 4 godine koja se ne nosi baš najbolje s time. Imam isti problem doma na jednom žnj dvd playeru, gdje učitavanje filma s sticka traje pun kufer te se ponekad na par trenutaka zamrzne u reprodukciji pa nastavi dalje. Dok s druge strane dvb-t receiver u sobi od klinaca ždere filmove s stika samo tako, bez čekanja i trzanja. Samo što je tehnologija 2010.
Ne bi pomogo neki firmware ili tako nešto?
Žao mi mijenjat kino zbog toga jer je inače fenomenalno, brdo opcija, dobar zvuk i još dosta toga. Nema mi smisla kod gledanja filma imati upaljen komp + tv + kino...

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na