|
![]() |
#5071 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Moje skromno mišljenje, vilice i bananice su OK ako često mijenjaš zvučnike ili pojačalo, pa da se kabel ne raskupusa, ali čvrsta sam mišljenja da još jedan dodatni spoj može samo imati negativan učinak. Većina se bori protiv "bass&treble" funkcije koristeći isključivo "direct sound" a onda se to poništava sa spoj pojačalo-vilica, pa vilica-žica, pa žica-banana, pa banana-terminal. Zar nije jednostavije pojačalo-žica-terminal, pogotovo kod današnjih zvučnika koji imaju terminale koji imaju relativno veliku površinu prihvata i mogućnost popriličnog pritezanja vodiča. Ali svi smo mi robovi i estetike, pa težimo i da to na nešto i liči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5072 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
kod mene je samo konektor-terminal viška, sve je nutra polemljeno tako da mislim kako tu nema nekih kritičnih točaka. terminale koristim čisto ko mehaničku zaštitu golog dijela kabela od vanjskih utjecaja... znaš ono kad spavaš i čuješ u pozadini oksidaciju kako grize i onda se vrtiš i znojiš (ponegdje znano kao kompulzivno-opsesivni poremećaj) ![]() da, estetika svakako ima utjecaj tu. ono što je čudno je koliko je čovjek koncentriraniji nakon sat vremena lemljenja i koliko počinje uočavati sve te sitne detalje u slici... mislim da kužim diy scenu ![]() nego da li je netko imao bliskih iskustava sa harman/kardon cd playerima, konkretno aktualni jači model hd990? mislim šta se generalno može očekivati od njihove digitalije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5073 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
ipak sam na kraju kupija denona ![]() meni se cini, iako je receiver, da je kvaliteta tu negdi, mozda malo bolja nego kod stare yamahe, jedino po cemu ga yamaha debelo dere je snaga, al meni i tako ne triba nista jace od ovoga ![]() zasada, ova prva 2 sata, ja zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5076 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Zahtjeva puno vremena, predanosti itd. Znam koliko se već s tim transmisijama zezam, damping, skretnica, ožićenje. Al nakraju se to sve isplati ako se sve dobro isplanira i izračuna unaprijed. Čak i više nego isplati, to je zadovoljstvo, barem meni. Imam još planova za ove transmisije, no treba malo financijski se oporaviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5077 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5078 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() To sto ti sad trenutno radis je krparenje, a ne DIY ![]() "Tamo" citam da su im i interne znjore telefonske?
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 14.04.2011. u 21:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5079 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Bile su telefonske, da. Sad su u smeću ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5081 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() LOL. Pa kaže se da se čovjek uči dok je živ. ![]() Citiraj:
Mogu drugi put spomenit tvoj nick / reči: "Flikoman me poslao" ? ![]() Naljbolje drito zalemit... a i ne izgleda loše jer je spoj nevidljiv ![]() Ma kako god okreneš to je muka. Trebaš pokupovat sve stvari a nije baš da su u samoposluzi ....a onda još trebaš radit. ![]() btw ...i onda da čovjek stavi nešto stavi u oglasnik ![]() Citiraj:
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 16.04.2011. u 23:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5082 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5083 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@ Imagine Strah me i pomisliti sto li je jos prozivio u narednom razdoblju 2007 - `11 Ja sam bome primio par packi zbog saljivog oglasa o prodaji pjeska u vidu opseznih mailova sa rekapitulacijom zvuka i utjecaja pjescanog punjenja na njega. Vjeruju oni meni kako je taj pjesak nesto specificno i misticno, ali me grde sa sam skup ![]() Kad izgubim volju za furkom kazem ja njima ... pajdasi moji oglas je zajebancija, lopatu i kanticu u ruke i trk na brodsko kupaliste "Poloj" po moj pjesak. CIJENA: đaba eheh
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 17.04.2011. u 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5084 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5085 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
sad imam svega, ali mi se jednostavno ne da i eto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5086 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Bok svima trebam pomoć zna li netko kako u subwoofer 15" pasivni za auto ugraditi autopojačalo ,rješiti napajanje i preraditi ga u aktivni kućni subwoofer srale7 imam dojam da se kužiš u Hi-Fi ja imam dosta komponenti za kuću i auto 90% made in japan 70-80 god.SANSUI AU7900 ,TECHNICS SUAX920 ,LUXMAN 311 itd. Zanima me tvoje mišljenje o tim pojačalima ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5087 |
Registered User
|
Opet ja zaboravio sam navesti da je subwoofer u kutiji tapeciranoj bassreflex snage 600 / 350 Wata RMS pojačalo Kenwood dvokanalno KAC626 mogu vam reči da u autu rastura! Sub je velik imao sam ga u fiat tipu u bunkeru da pojasnim fiat ima veliki bunker a ovaj woofer je zauzeo skoro 2/3 prostora.Pojačalo se napaja 16 kvadratnim kabelom a osigurač je 45Ampera. Zato me brine na koji način osigurati dovoljno struje da tjera ove zvijerke!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5088 |
Guest
|
Kvalitetnijim napajanjem od računala možeš sve riješiti. Možda bi ti trebao i koji kondenzator uz to. Al sve u svemu, mislim da baš ovo i nije preprikladna tema za to. Spominješ ogromne AUTO subwoofere i Sansui u istoj rečenici. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5090 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Zašto? a) to je driver namijenjen za auto, stoga se T/S parametri i sam driver jaako razlikuju od onoga što slušamo u sobi.(Englezi hvale JL auto basbufere kao jeftinu alternativu nekom "kućnom" drajveru) b) sama kutija je velikih gabarita i nitko normalan ne želi to u kući. Isto ako si imalo normalan ne želiš da ti ta glupost nabija po sobi i doslovce "kvari" svaku pjesmu. c) struja i pojačalo. Treba ti PC PSU ili konverter da upogoniš pojačalo, opet, pogledaj b). Jedina normalna solucija je, neka skretnica u kombinaciji sa nekim mono power amp-om. Nešto jednostavnije je ovo. Ili jednostavno odustani od tih bedastoća. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5092 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() |
#5093 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
samo da se zna... http://www.nytimes.com/2011/04/14/bu...rman.html?_r=1 http://en.wikipedia.org/wiki/Sidney_Harman ja danas slucajno naletio... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5094 |
Registered User
|
Pozdrav ekipi koju znam s audiofil.neta, i svima ostalima. Ovo je moj prvi post ovdje i nadam se dobrom druženju i kvalitetnim informacijama. Nakon dugo vremena sam poželio nabaviti novi stroj, pa sam svratio ovdje po infose.... i naletio na HIFI temu ![]() Čitam proteklih desetak stranica gdje me se spominje, glavom bez brade, pa sam htio ispraviti par netočnih navoda ![]() Oni nesretni zvučnici o kojima se raspravlja... njih je složio jedan tip prema informacijama objavljenima na audiofil.netu i hrpi pm-ova i emailova koje sam mu nadobudno napisao, telefonske razgovore da ne spominjem.... S kolikom uspješnošću, vidljivo je na slikama. Usprkos nepreciznosti u izradi i nepoznavanju osnova (bez želje i truda da da se iste nauče, čak i uz moj priličan angažman), pretpostavljam da zvučnici ipak zvuče solidno. Toliko sam svog vremena poklonio tom čovjeku, da moraju raditi bar solidno. Ovi zvučnici su razlog mom gubitku volje da i dalje dajem informacije o svojim kutijama koje predstavljam na audiofilu. U početku sam nadobudno stavio neke informacije na forum, u najboljoj namjeri, ali su stvari krenule tokom koji nisam očekivao. U vezi izrade su mi se dosta javljali ljudi koji nemaju blage veze o izradi zvučnika, stolarskih/elektroničkih vještina u rangu ovdje prikazanih kutija, i bez želje da nešto i nauče u tom polju, već više sa željom da posjeduju vrhunske kutije za sitne novce. Čast izuzecima poput ovdje prisutnog člana Don, koji su dali sve od sebe da me što manje nepotrebno ispituju i da probaju sami zaključiti/naučiti neke jednostavnije stvari. Takvima mi nije bilo teško napisati ekran teksta po mailu ako treba. Oni ostali, poput Flikoman-a, ispituju kojekakve sitnice unedogled, i onda opet rade po svom. Da bar se onda potrude postaviti pitanje kako spada, nego se od mene traži i da glumim wiki! Pa čovječe ukucaj taj "RC-filter" u google! Skretnicu u tim sfušanim kutijama nisam ja radio. Zapravo te kutije i skretnicu nisam nikad niti vidio u živo. Moj pokušaj pomoći (najbitniji dio) se sastojao u savjetima kako modificirati visokotonce i kako otprilike podesiti skretnicu za drukčiji visokotonac nego što je bio u originalu. Pokušaj kažem, jer usprkos valjda deset ekrana teksta nisam siguran da je meštar uspio shvatiti što znači fino podešavanje vrijednosti skretnice. Nema tu magije, optimalno bi bilo imati mjernu opremu da se može vidjeti što se radi, ili bar volje da se "na uho" sluša koja varijacija bolje zvuči. Velika je već stvar kad pouzdano znaš shemu skretnice koja radi dobro i približne vrijednosti elemenata. Samo si treba dati truda i dovršiti ju, da se dobije optimum. Istu torturu sam djelomično prošao s Flikomanom, i odlučio sam prekinuti dopisivanje zbog previše živciranja. Nitko ne može napamet reći koje bi to točno vrijednosti bile optimum u datom slučaju, ukoliko nije tu kombinaciju drajvera već koristio. Nema tu niakakvog skrivanja ni mistificiranja. Jednostavno NE ZNAM niti itko može znati bez mjerenja, simulacija ili bar isprobavanja. A ja taj posao ne mogu niti neću obavljati za nekog gotovana. Isto tako sam utrošio sigurno dvadesetak mailova na objašnjavanje kako modificirati Rotel 971, na što je uslijedila prodaja istog i kupovina Audiolaba, usprkos opetovanoj sugestiji da će modani 971 sigurno zvučati bolje i gomili truda uloženoj u pisanje tih dvadesetak mailova. Tko je tu lud? Me myself, and me again! Što se tiče ožičenja.... dobro podešena skretnica čini najveću razliku između solidnog i izvrsnog rezutata. Ožičenje nije nebitno, ali je za dva reda veličine manjeg utjecaja od pravilno podešene skretnice. Zato ako kutije ne sviraju bar vrlo dobro, kablove mijenjajte zadnje očekujući poboljšanja ![]() Zadnje izmijenjeno od: Ishmael_. 22.04.2011. u 21:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5096 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
U jednom trenu sam čak pomislio da Flik i nekaj zna (malo), o kako sam se prevario... Uglavnom, dosad sam skužio da je najbitnija činjenica da je pojačalo u rangu zvučnika po snazi, i da skretnica mora biti podešena za taj sustav individualno da bi iskoristavao maksimum sustava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5097 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Pitanje vezano uz kućno kino Panasonic PT550 (5.1). Reprodukcija filmova preko USB-a je malo problematična. Brže i zahtjevnije scene se brejkaju, slika i zvuk uspore i postanu nejasni/nerazumljivi. Može li se to ikako srediti?
![]() |
#5098 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Teško. To je jednostavno do tehnologije stare 4 godine koja se ne nosi baš najbolje s time. Imam isti problem doma na jednom žnj dvd playeru, gdje učitavanje filma s sticka traje pun kufer te se ponekad na par trenutaka zamrzne u reprodukciji pa nastavi dalje. Dok s druge strane dvb-t receiver u sobi od klinaca ždere filmove s stika samo tako, bez čekanja i trzanja. Samo što je tehnologija 2010.
![]() |
#5099 | ||||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Što se tiče Rotel, Audiolab, uzeo sam Audiolaba pošto ima puno bolji preamp od Rotela. Citiraj:
![]() Citiraj:
Moj je bio odabir kupiti te kutije itd. A sad, meni začepiti usta zbog postavljanja pitanja, haha, katastrofa. Tu je puno više onih koji šute i ne pokazuju da ne znaju neke stvari, al vrijeđaju mene čim pokažem da nešto ne znam. Pa oke, meni to ne smeta, radite kaj vas volja, a ja ću nastaviti raditi kaj sam i radio. A tebi, Tyrant, koji samo čitaš i pišeš PM-ove, evo ti pusa. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5100 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Žao mi mijenjat kino zbog toga jer je inače fenomenalno, brdo opcija, dobar zvuk i još dosta toga. Nema mi smisla kod gledanja filma imati upaljen komp + tv + kino...
![]() |
![]() |
|
|