|
![]() |
#1 |
RIAA
Datum registracije: Aug 2003
|
toplina
dakle, dogadja mi se sljedece... imam ![]() ![]() kad sam ga kupio, i pri najvecem opterecenju temp mi je bila MAX 70'C ,, i sto je vrijeme sve vise prolazilo,,, sad mis e temp kad ga dosta opteretim digne i na 87'C,, i zgasi se,, sto je i za ocekivati... zanima me,, dal se to dogadja zbog vremena koje je proslo i njegovog vijeka trajanja ili?? jer ventilator je jos uvijek isti,, nadodao sam i mrvicu paste,, i nis..... dal je njegov vijek gotov il je mozda sondica (temp diodica) osla, il maticna il wtf??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Izdvoji par kuna za novi hladnjak, jer je i onih 70°C previse... Ako bas nemos kupit novi, onda napravi slijedece: Skini cooler... Ocisti njega i procesor prema uputstvima na ovoj stranici http://www.arcticsilver.com/arctic_s...structions.htm Odsarafi ventilator s heatsinka... dobro ocisti oboje od prasine... Nanesi jako tanki sloj paste (bilo bi dobro da je to arctic silver) na jezgru prozesora i vrati cooler... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
I svakako pripazi da je baza coolera dobro sjela. Nekako mi sve smrdi da te to zajebava posto je takva temperatura ipak prevelika i sto bi recimo i najslabiji spire od 50 kn mogao dobrano spustiti takvu temperaturu. Jesi li provjerio dobru staru prst metodu?? Probaj. Upali nesto zahtjevno za cpu i kada temp dodje do 75 oC stavi prst na bazu coolera. Ako je temp zaista tolika, dobrano ces se opeci ako drzis prst vise od 2 sec.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Da je do procesora ne bi se niti htio potruditi da se pokrene, vjerojatno ti je proba ili hladnjak u banani.....
![]() |
#5 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Ocito je potrebno temeljito ciscenje i kulera na procu ali i komplet kucista jer su vjerojatno i otvori na kucistu za ventilaciju postopani od prasine, predlazem kupovinu novog kulera jer se vec za 50-tak kuna moze kupiti solidan kuler koji ce XP1800 drzati na 45-50 °C (osim ako nije palomino proc). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: toplina
Citiraj:
OT: prije godinu i nesto kupovao sam novo kuciste i cpu u dubrovniku u jednoj informatickoj firmi. posto sam u svome selu postovan kao znanstvenik ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
RIAA
|
thnx na savjetima,, istina ima prasine,, sutra cu ga minivosem mtf... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
@ Bart ja imam palomina 1700+ klokanog na 2000+ (1666 Mhz) i temp. ne prelazi 52°C pri največim opterečenjima sa vulcano 12+ pri 2800 rpm.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
A probaj za prvu ruku smanjit voltažu, iako sumnjam da je temp. 70. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
He,he meni je speedfan maloprije izmjerio 95c na procu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
RIAA
|
evo rastavio sam ga do zadnjeg sarafa,, mislim vent,,, eeeejjj... kolko prasine izmedju onih rezova na hladnjaku! pa tam zrak opce nije mogo cirkulirat! jos sam malo osmirglo povrsinu proca i povrsinu hladnjaka da bolje prijanja (jooj kak se sjaje..) i stavio novi sloj paste, sad radi ko urica... 50'C ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
samo daj :clap: Prodji jos par puta da se bolje sjaji ![]() (ovo se ne odnosi na intel i amd64 )
![]() |
![]() |
#15 |
MemBeer
Datum registracije: Jan 2005
|
toplina
Jos jedamput dobro osmirglaj proc i mozda ce ti temperatura pasti ispod 20 C jer ga nebus vise upalil. Koji te je to mamlaz nagovorio.Ne diraj povrsinu procesora ni u ludilu.
![]() |
#17 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Re: Re: toplina
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
RIAA
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
|
Neki su mislili da si ovako išao polirat svog amd-a.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
WOOOOOOOOOOOOOOOW pa nakon tog netrebas vise ogledalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ex-Gastarbajter
|
A čuj brusni papir, voda i puno vremena. Onda krenemo sa 600, 800, 1200 i nakon ~2h gotovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Meni neki programi ocitavaju jebeno veliku temp. a 100% sam siguran da nije takva. Imam coolermasterov cooler (novi) i nemoguce je da mi pokazuje temp. od 75 pod full opterecenjem. Probo sam prstima po cooleru i nije uopce tak vruc. sad sta se tu dogada?? Imam bartona 3200 i msi nforce2 matinu. Mozd je dioda na maticnoj otisla kvragu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Skinuo bi ja to, al me strah jer sam dost nov u tom. Jel mozd ko ima link za koju stranicu gdje je skidanje i ciscenje coolera objašnjeno?? I koju pastu da stavim na cooler? Probo sam ga danas i dobro je lego na procesor, pa moze bit da dioda laze. Inace imam program koji sam dobio s driverima od maticne ( msi-jev core cell) i on ocitava lude temerature. Npr. temp mi je 38 i upalim winamp i odma skoci za 10. a motherboard pokazuje normalne temp. (pod opterecenjem 55). ne kuzim? mozd program nevalja? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|