![]() |
toplina
dakle, dogadja mi se sljedece...
imam :fuming: jos uvijek :fuming: amd-a Xp 1800, uglavnom: kad sam ga kupio, i pri najvecem opterecenju temp mi je bila MAX 70'C ,, i sto je vrijeme sve vise prolazilo,,, sad mis e temp kad ga dosta opteretim digne i na 87'C,, i zgasi se,, sto je i za ocekivati... zanima me,, dal se to dogadja zbog vremena koje je proslo i njegovog vijeka trajanja ili?? jer ventilator je jos uvijek isti,, nadodao sam i mrvicu paste,, i nis..... dal je njegov vijek gotov il je mozda sondica (temp diodica) osla, il maticna il wtf??? |
Izdvoji par kuna za novi hladnjak, jer je i onih 70°C previse...
Ako bas nemos kupit novi, onda napravi slijedece: Skini cooler... Ocisti njega i procesor prema uputstvima na ovoj stranici http://www.arcticsilver.com/arctic_s...structions.htm Odsarafi ventilator s heatsinka... dobro ocisti oboje od prasine... Nanesi jako tanki sloj paste (bilo bi dobro da je to arctic silver) na jezgru prozesora i vrati cooler... |
I svakako pripazi da je baza coolera dobro sjela. Nekako mi sve smrdi da te to zajebava posto je takva temperatura ipak prevelika i sto bi recimo i najslabiji spire od 50 kn mogao dobrano spustiti takvu temperaturu.
Jesi li provjerio dobru staru prst metodu?? Probaj. Upali nesto zahtjevno za cpu i kada temp dodje do 75 oC stavi prst na bazu coolera. Ako je temp zaista tolika, dobrano ces se opeci ako drzis prst vise od 2 sec. |
Da je do procesora ne bi se niti htio potruditi da se pokrene, vjerojatno ti je proba ili hladnjak u banani.....
|
Ocito je potrebno temeljito ciscenje i kulera na procu ali i komplet kucista jer su vjerojatno i otvori na kucistu za ventilaciju postopani od prasine, predlazem kupovinu novog kulera jer se vec za 50-tak kuna moze kupiti solidan kuler koji ce XP1800 drzati na 45-50 °C (osim ako nije palomino proc).
|
Re: toplina
Citiraj:
OT: prije godinu i nesto kupovao sam novo kuciste i cpu u dubrovniku u jednoj informatickoj firmi. posto sam u svome selu postovan kao znanstvenik :) bez problema sam se dogovorio s vlasnikom firme sljedece. buduci da u njih kupujem cpu, pastu i novo kuciste s napajanjem da mi oni ustede vrijeme i dabe naprave migraciju mojih komponenata u novo kuciste s novim procesorom. dosao sam u trenutku kad je ovlasteni serviser nanosio vrlo skupu silver pastu na moj novi procesor poput majoneze na kruh. kad sam se u panici zaderao STA TO RADIS?!?!?! on me s cudenjem pogledao i rekao PA STO VISE TO BOLJE... gospodo, taj gospodin vozi auto od 150000kn i danas je zaposlen u jednoj jos vecoj informatickoj firmi u hrvatskoj. pouka ove price, vecina tih takozvanih strucnjaka su kreteni i sto vise to bolje nije slucaj kod paste za procesor. :gringo: |
thnx na savjetima,, istina ima prasine,, sutra cu ga minivosem mtf...
|
@ Bart
ja imam palomina 1700+ klokanog na 2000+ (1666 Mhz) i temp. ne prelazi 52°C pri največim opterečenjima sa vulcano 12+ pri 2800 rpm. |
A probaj za prvu ruku smanjit voltažu, iako sumnjam da je temp. 70.
|
He,he meni je speedfan maloprije izmjerio 95c na procu:D overclockan naravno.
|
:clap: :clap: :clap:
|
evo rastavio sam ga do zadnjeg sarafa,, mislim vent,,,
eeeejjj... kolko prasine izmedju onih rezova na hladnjaku! pa tam zrak opce nije mogo cirkulirat! jos sam malo osmirglo povrsinu proca i povrsinu hladnjaka da bolje prijanja (jooj kak se sjaje..) i stavio novi sloj paste, sad radi ko urica... 50'C ;)) thnx jos jednom |
Citiraj:
|
Citiraj:
samo daj :clap: Prodji jos par puta da se bolje sjaji :beer: (ovo se ne odnosi na intel i amd64 ) |
toplina
Jos jedamput dobro osmirglaj proc i mozda ce ti temperatura pasti ispod 20 C jer ga nebus vise upalil.
Koji te je to mamlaz nagovorio.Ne diraj povrsinu procesora ni u ludilu. |
Vidim ne javlja se...:D :D
|
Re: Re: toplina
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Neki su mislili da si ovako išao polirat svog amd-a....
|
WOOOOOOOOOOOOOOOW
pa nakon tog netrebas vise ogledalo:D |
Citiraj:
:beer: |
A čuj brusni papir, voda i puno vremena. Onda krenemo sa 600, 800, 1200 i nakon ~2h gotovo :D
|
Meni neki programi ocitavaju jebeno veliku temp. a 100% sam siguran da nije takva. Imam coolermasterov cooler (novi) i nemoguce je da mi pokazuje temp. od 75 pod full opterecenjem.
Probo sam prstima po cooleru i nije uopce tak vruc. sad sta se tu dogada?? Imam bartona 3200 i msi nforce2 matinu. Mozd je dioda na maticnoj otisla kvragu?? |
vjerojatno previse paste i lose nalijeganje coolera na proc malo vjerojatno da dioda laze
ak se usudis napravi i ti vec spomenutu terapiju |
Skinuo bi ja to, al me strah jer sam dost nov u tom. Jel mozd ko ima link za koju stranicu gdje je skidanje i ciscenje coolera objašnjeno??
I koju pastu da stavim na cooler? Probo sam ga danas i dobro je lego na procesor, pa moze bit da dioda laze. Inace imam program koji sam dobio s driverima od maticne ( msi-jev core cell) i on ocitava lude temerature. Npr. temp mi je 38 i upalim winamp i odma skoci za 10. a motherboard pokazuje normalne temp. (pod opterecenjem 55). ne kuzim? mozd program nevalja? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:23. |