|
![]() |
#5012 | |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Niti onu u savršenoj reprodukciji onoga kako je autor zamislio. Koncert je HIFI, a po mjerilima hajfista, takva reprodukcija je čisto sranje, jer eto ekipa vrišti, ne stojiš u sweet spotu itd. A opet, meni nijedni zvučnici ne mogu zamijeniti live koncert, pa čak ni snimka tog live koncerta ![]() Smisao hajfaja bi trebalo bit uživanje u muzici, a ne obrnuto - traženje muzike u kojem možeš čut lagani udarac činelice na 3:47, a eto na drugom sustavu to ne čuješ tako dobro. A zanimljivo je to što kad spomeneš audiosisu svi "pravi" hajfisti mole očenaš, al zato svršava od sreće što mu je u jednom elementu u pojačalu kriptonit, te je sad zvuk otvoreniji, bolje miriše, kava se brže kuha i ostale gluposti. Napredak u analognoj tehnologiji je eto superkul i to pridonosti hajfaju, a eto bilo što digitalno je teška hereza. P.S. slika sam stavio iz čiste zezancije, baš su me zanimale reakcije ![]() Ali ovdje su većinom stvarno normalni ljudi. Evo da ne ispadne da samo podjebavam, evo Monitor Audio zvucnjaka koje sam jucer konacno spojio ![]() ![]() [/URL] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5013 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() a ja bi rekao samo da si mogao i bolje potrošit novac ako te zanima muzika. A mogao si i bolje razmjestit to što imaš ako te zanima HT...pogotovo nači bolje mjesto za sub jer nema te digitalije koja bi poništila taj smještaj / napravila da ne zvuči onako kako si rekao ( kao da ti susjeda lupa metlom od strop). Šta se tiče hifija , muzike , ekvilizacije i audisise ...ostavljam te hifistima. ![]()
![]() |
![]() |
#5014 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Pa kako se može svaki receiver automatski kalibrirani pomoću onog mikrofona što se dobije sa njim može se i ručno kalibrirati odnosno podesiti equalizer. Mislim ja sam si podesio već kako bi odgovara ali rado bi probao i na neki drugi način pa zato pitam kako drugi to riktaju.
![]() |
#5015 | |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
btw. nikakva kalibracija ti nebude pomogla ako je sub zatvoren, niske tonove nemozes usmjeravat ko visoke...
![]() |
![]() |
#5016 | |
aka Mithrandir
|
Citiraj:
![]() ![]() Eventualno ga mogu izvuc malo van, ali to ću testirat kad pustim neki pošteni film. Nije mi baš ok ni da mi desni zvučnik stoji u kutu do zida, ali baš sam zato i kupovao te zvučnike jer su jedini dovoljno tanki da bi mi stali (inače bi lijevi zvučnik stajao na prolazu u hodnik... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5017 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Tesko, onako kako to audiosisa odradjuje rucno ces tesko postici. Moci ces osnovnu kalibraciju kanala, velicinu zvucnika, tj. prisutnost woofera u sustavu i udaljenost. Sta nemas onaj test tone ![]() Audiosisa koliko mi je poznato ne dira u tonalitete, eequalizere i sl. Kalibracija se iskljucivo bazira na podesavanje i uskladjivanje glasnoce kanala, udaljenosti zvucnika od gledatelja i njihov odziv u prostoru ... ali kalibraciju svih kanala odredjenog frekventnog podrucja ne znam kako napraviti rucno @messiah Da li se osjeti kod govora da zvuk dolazi odozgora posto je centar prilicno povisen ?
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 21.03.2011. u 00:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5018 | |
aka Mithrandir
|
Citiraj:
![]() EDIT: što se tiče ručne kalibracije, trebao bi mu SPL meter ili tako nešto, i onda bi trebao puštati referentne frekvencije s kalibracijskih diskova (vjerojatno ima na ovim AVIA i ostalim diskovima koji služe za kalibraciju ekrana). Zadnje izmijenjeno od: messiah. 21.03.2011. u 12:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5019 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Taman sam usvirao HDD i ostale komponente HTPC-a, a zena mi promjeni ime root foldera ![]() Sad moram sve ispocetka ![]()
![]() |
#5020 | ||||
undercover
|
Citiraj:
Da, resiveri se mogu kalibrirat s mikrofonom ili SPL metrom. Štoviše to je i poželjno. Ali za muziku...i dalje mi nije jasno što bih ti to kalibrirao? Jedino što mi pada na pamet je da možeš prčkat po balansu ako ne sjediš u centru ili akoje je anti-skating u kur*u. Sve ostalo ...takozvano "jebavanje signala"* nije baš u duhu hifija. Slobodno me smatraj zatucanim ali za muziku , meni je puno bolji pasivni preamp nego 'receiver'. Inače ,kad si več spomenuo pjesme i kalibraciju / resiver ...ja sam naučen da je ovo HiFi tema a trpat resivere u istu temu s pojačalima ...nedostatak odgoja i kulture. Pripazi drugi put. ![]() *stručni audiofilski izraz za namjerno produženi put signala kroz hrpetinu nepotrebne elektronike. ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5022 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
di su sad srale, micek i ekipa da kažu kako je kalibriranje bogohuljenje i da nema mjesta toj temi u hi-fiju.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5023 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam se bas pitao di si ti, i znao sam da ce ova stranica teme izvuci i tvoj komentar. Micek je na cruseru, uziva na egzotičnim otocima, ja sam u Zgb, pokusavam zavrsit faks, inače hvala na pitanju ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5024 |
Guest
|
Ne usviravam ja ništ. Radim, isto faks završavam, držim se cure i teretane. A to kaj vjerujemo u različite stvari, meni u džep ni iz njega. Ja radim kak mislim da je najbolje i koliko mogu, a vi radite jednako, samo s drugog stajališta. I tu je kraj priče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5026 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5027 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5029 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kvalitetan zvuk nije jeftin, vec naprotiv, vrlo skup i kao takav nije bas dostupan svima, iz razloga sto zahtjeva adekvatan prostor i tretman te prostorije. I dalje stojim iza varijante da u akustički solidnu prostoriju se stave odgovarajuci zvučnici i spoje na solidno hifi stereo pojačalo, da je zvuk jako jako dobar i da nema potrebe za kalibracijama i tonskim kontrolama. Ali kako veci broj ljudi nema tu akustički solidnu prostroriju, vec hifi pokusavaju integrirat u dnevne/radne/spavaće sobe, tu im kalibracija i tonske kontrole mogu pomoć, ali tu se na kraju dobije ipak manje kvalitetan zvuk nego sto se dobije u prvoj varijanti. Zaključak bi bio da ukoliko imamo situaciju, tj. akustični podobnu prostojiu, za kalibracijama/ton kontrolama nema potrebe, jer je rezultat jako dobar, uglavnom igramo se drugim stvarima da bi jos poboljsali zvuk. Ako hifi sistem drzimo u akustični nepodobrnoj prostoriji, jedini način kako da dobijemo koliko toliko slušljiv je kalibracijom zvuka i prčkanjem po tonskim kontrolama. Ali naravno, nema tu puno hifija ![]() Misljenja sam da se EQ moze djelomično popraviti nedostatci prostorije, ali ne u toj mjeri da se taj zvuk moze uspoređivat sa zvukom iz kvalitetne prostorije. LP |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5030 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5031 | ||
undercover
|
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Ja osobno ...nema šanse da bih koristio sub bez ekvilizacije a isto tako nema šanse da bih koristio audisisu za muziku :-/ btw, tako mi iruda, ja ne kužim taj metal. Za mene su to samo umaškarani ljudi koji proizvode dreku...dok imaju nekakvi grupni napadaj.
![]() |
![]() |
#5032 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5033 |
Rasvjetno tijelo
|
Pozdrav ljudovi ![]() jel imate nekakvu preporuku za pojacalo do 1000kn, ima sam yamahu ax396 do sad, al sam dobija dobru ponudu za nju, pa sam je proda, sad trazim nesto u rangu do 1000kn da spojim mission m33i. pretezno slusam stariji rock, izvor muzike je komp, al samo flac format trazim vec neko vrime za kupit cambridge 340a, al ih skoro vise niko ziv ne prodaje (ima samo jedan lik na njusklu koji trazi za njega 1800kn ![]() cak sam razmislja, obzirom da slusam muzika s kompa, da uzmem neko pojacalo s optikom, pa da tako spojim komp ili da bjezim od toga? ne znam pocetnik sam u tim svim vodama, poprilicni pocetnik, tako da ne znam ni na sta bi pazija, na sta ne... u svakom slucaju hvala unaprijed ![]() edit: konkretno gledam ovaj denon avr 1705 od kolege goc_mails-a, valja/ne valja? ima sta bolje polovno za te pare? Zadnje izmijenjeno od: w0lfram_. 07.04.2011. u 18:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5036 |
Moderator
|
oke... čuo sam i ja jaču verziju tada (03 valjda) i zvučalo je skroz korektno u test sistemu i tretiranoj slušaoni. pitanje je di si ti čuo i u kojem sistemu... sad još reci da 02 zvuči bolje ![]() ako hoće pouzdan uređaj onda može se slobodno okrenuti rotelu koji će u bilo kojoj verziji gotovo sigurno nadsvirati yamahu, a cambridge staviti u 2., ako ne i 3. plan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5039 | |
Guest
|
Citiraj:
RA-02 niti 03 nisam čuo, pa ne bi komentirao u vezi njih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5040 |
Moderator
|
ja sam slušao 03, dali concepte 6, mf izvor... jako zadovoljan sa rezultatima u svim smjerovima, jako fini entry izuzev malo skupog izvora. ruku na srce, dali košta ko 2-3 missiona, tak da ti je procjena onak li-la... koji izvor? ra02 je 01 sa daljinskim i motoriziranim potom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|