|
![]() |
#4981 | |||
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Imam na frenda, inače, koji je jako dobar i pedantan stolar, pa ću popričati s njim u vezi novih kutija. Do toga mi nema druge nego dotjerati ovo koliko će ići. Znači, damping, skretnica i ožićenje unutar kutija. Citiraj:
Da se razumijemo, sve kaj sam napisao u vezi ovih kutija stoji, što se tiče zvuka daleko su iznad dajmonda, no tu još ima mjesta za napredak. Ponajviše mislim da će tome doprinjeti damping, skretnica nešto sitno, ako i to. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4982 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Vjerujem da ovi zvucnici pruzaju zbilja vrhunski zvuk, identican onim prijasnjim kada si to isto tvrdio za 5.1 Logi komplet + 2 x 500W Logi sub ![]()
![]() |
#4983 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ako uzmeš u obzir cifru za koju te je lik nategnuo+ovo što misliš naknadno potrošiti, mogao si krenuti od nule sa kutijama i još bi imao nešto kvalitetnije drivere. Čitaj sa razumijevanjem(diamondi su barem simetrični naspram ovoga). No kak ti takve stvari nisu bitne u pronalasku "savršenog zvuka", onda možeš te kutije okrenuti naopačke i staviti ih u kut sobe tako da su driveri okrenuti prema zidu. I to je korak prema promijeni zvuka. Pusa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4984 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Log1+2x500W sub su bilo vrh vrhova, onda oni ogromni dajmondi, to je bilo savrsenstvo, pa onda oni manji jos bolji, pa onda svaka promjena bilo kojeg kabla je bila ogroman pomak na bolje, pa prmjena 1 kondenzatora na zvučnoj kartici je napravila ogroman napredak, pa sad ove samogradnje koje su napravile ogoman pomak u kvaliteti pa jos gro potpuno nebitnih sitnica je kod tebe napravilo ogoman pomak ![]() Kad se svi ti pomaci na bolje zbroje, zvuči da je tvoj zvuk usporediv sa pametno biranim komponentama ukupne vrijenosti 50k€,u akustički tretiranoj sobi. Zabrijao si ti to malo žešće, a volio bi te stavit negdje na blind test, jer vjerujem da bi se onda uvjerio koliko si u krivu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4986 |
Guest
|
@ srale7 Ne čitaš pozorno moje komentare i vadiš neke stvari iz konteksta. Na svemu se osjetio pomak, na zvučnoj zbog opampa, ne kondića, FYI. Uglavnom, previše kritiziraš,a premalo korisnih savjeta. Osim, mani se ovog onog. Po takvome nikad nitko nebi probao nešto novog, neistraženog. Volim komunikaciju s vama, no kad je na nekoj razini, a ne samo pljuvanje bezvezno. Ok, reci TO i TO ti ne valja i TO i TO bih tako popravio. A ovog zadnjeg nema već dugo u ovoj temi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4987 |
tha pilot
|
@Vjeko Opa, dobra kutija sa 38kg i 250w na 8ohm po kanalu ![]() ![]() To je stvarno pravi poweramp, ali mi se ne cini toliko audiofilski, s obzirom na 0.15% THD-a... Harmonic Distortion: (THD) @ 250 watts Less Than .15% (20Hz-5kHz) Less Than .5% (5kHz-10kHz) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4988 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
e fliko sad ga i ti bubne i ostane živ, pa napravio bi to i to postova imaš u ove tri stranice valjda svaki drugi-treći, a bogami i da ti ne valja to i to ne izostaju. imaš neku svoju filozofiju koju ne dijeli gotovo nitko ovdje, poslušat savjet nećeš nego ideš po svome i to u očito krivo... ne vidim svrhu stvarno ikakve konstruktivne hajfaj diskusije kad ti ne vidiš ili ne želiš vidjeti šta ti ljudi pišu. mislim tak ćeš i na ovaj post reć dobro, jasno mi je, ali idem promijeniti interno ožićenje zvučnika i zamijeniti jedan (zvukovno relativno nebitan element) sa drugim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4989 | |
Guest
|
Citiraj:
Skretnicu ovako i onako treba presložit (ne mijenjam vrijednosti otpora i kapaciteta, samo preslagivam), pa ako mogu dobit kvalitetnije komponente izvana za jednaku cijenu, od recimo to tako, običnih kod nas, zašto ne? Kužim ja skroz tvoju poantu, odnos soba-zvučnik, gledaj na stvari koje više donose nego sitnice na koje se trenutno fokusiraš, al sam trenutno nemoćan u tom pogledu, a ove kutije imaju mana, najviše damping, al kad već to radim, sredit ću i ovo ostalo unutar nje. Da ne cijenim tebe i sve ostale, ne bih ja uopće postao ovdje na forumu. Svi mi doprinosimo nečemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4991 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Koliko se sjećam, spomenuli smo interno ožičenje u kontekstu da nema potrebe za skupim kablovima s obzirom na klasu zvučnika. Ovim transmisijama neće pomoći svemirsko interno ožičenje niti svemirsko eksterno ožičenje pošto su to tek "obični" driveri, ništa ekstra usprkos tomu što je sasvim dobar projekt (a ima i puno boljih). Imao sam takve Westre (i dalje ih imam) u svojoj BR samogradnji, to su solidni driveri osobito za lovu koju su došli na akciji, doduše s manama (od kojih je kritična brzo razljepljivanje, meni se raspada jedan driver u kutijama a nikad nisu glasno svirale i stare su možda par godina). Poanta je uzeti sve sa zrnom soli i ne odlaziti u ekstreme.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4992 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
Problem je ta težina. Opadoše leđa pobogu ![]() Treba mi malo jači slave za neka 2 subwoofera što sam napravio (dovršeni su 100% ali nisu nikad probani) a ovaj bi trebao da bude idealan za njih. Usput, ako ima netko neki slave 150-200W po kanalu na 8ohm, neka se ne ustručava ponudit. Treba mi za one Bose 901... ![]() I ne, nemam nikakve veze sa audiofilijskim teorijama i uvjerenjima. Jednostavno si slažem ono što mi odgovara malo za po sobi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4993 | |
Guest
|
Jer bass svira iz kutije, ne znam kak da ti se bolje izrazim. Zvuči čudno, znam. U većini slučajeva je odlično, al opet ovisi od izvođača do izvođača. Na nekim frekvencijama to jednostavno nije to. Previše ga je i nije kontroliran koliko bi trebao biti. Da čuješ, bilo bi ti jasnije ![]() Citiraj:
Mogao sam šutiti cijelo vrijeme i nikome ništa ne reći, al koja je onda poanta toga? Ovako ispadam čudan, nije ni bitno kakav, al kaj sad. Hir mladih ljudi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 18.03.2011. u 15:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4994 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Meni je super zabavno kako audiofili ulažu bijesne novce u strujne kabele, a od trafostanice do utičnice 200m onog od najjeftinijeg ponuđača :-D .
![]() |
#4995 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ili onaj pajdo (umalo ga je i nas fliko kopirao, srecom odgovorismo ga negativnim komentarima ![]() koji je zakljucio da oklop pojacala radi nekakve interferencije koje narusavaju zvuk pa ga je uklonio ![]() Pa je dosao do zakljucka da je i display visak pa je i njega razlemio ![]() I brate mili on napisa litaniju o tome, a ostali u transu svrsavaju na te njegove "inovacije" ![]()
![]() |
![]() |
#4996 |
Premium moderator
|
@ Fliko jesi probao poslušati događa li se isto kada slušaš preko CD-a i preko DAC-a (naravno istu stvar)? U praksi sam čuo razliku na jednom sistemu između svog CDP i Philipsa CD753 (naravno dotični zna o čemu pričam ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4997 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4999 | |
Guest
|
Citiraj:
Rotel RCD-970BX i Supersonic DAC. Isto je, al je meni osobno, DAC boljeg zvuka od Rotelca. I da mrvicu maknem temu s mojih kutija, napokon, bio sam upravo kod lika koji je zainteresiran za mog Rotelca. Ima Rotel RA-01 te Mission M72. Izvor zvuka i kablovinje su mu očajni, al bože dragi koliko je ovaj RA-971 bolji od RA-01. Nisam ga nikad dosad čuo, al ne vjerujem da je to Rotel. Čisto smeće. To vrišti jednostavno, srednji očajni, bass plitki. Na običnoj zvučnoj i vulgaris kablovima, ima one za 10kn interkonekte, RA-971 ga pojede za doručak. Kaj bi tek bilo na nečem boljem. Ako i noviji Roteli, RA-02, 03, 04 i da ne nabrajam dalje zvuče tako, bože dragi, pa tko kupuje to smeće?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5000 |
Premium
|
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 18.03.2011. u 19:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5004 | ||||||||||||||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
MVP / malo veči post :)
Standardni centar bi bilo nešto normalnih dimenzija te polegnuto kao što koristi najvjerovatnije 99%ljudi ![]() Citiraj:
Kad me je prije zanimala muzika , u CDu su mi se ponajviše vrtile stvari s kojima se jasno čuo domet cijelog sistema. A radilo se o možda 10 CDjeva!!! Vrtili su se i drugi CDjevi ali ništa se u plejeru nije zadržalo jer mi se nisu sviđale snimke , produkcije itd... ![]() Tako da ne shvačam zbog čega se uvjek ljudi čude što "uživam " više s HTom nego s muzikom...što sam prešao s sterea na HT. ![]() Citiraj:
![]() Mislim da čak ima negdje jedna i sad bi je makao da se sjetim gdje sam je zakačio ![]() Srečom se ovdje ne busam previše s izljevima stručnosti te audiofilske pameti pa se od mene i ne očekuje "elementarni stil i ukus" ![]() Zajebanciju nastranu,shvačam ja tebe ali nije ovo Amerika pa da večina ima posebnu sobetinu, podrum ili potkrovlje u kojem stoji slušaona ili minijaturna kino dvorana sa aparatom za kokice ![]() Svi mi u pravilu imamo sve te "uređaje" ukomponirane u životni prostor ![]() Nisu to izlozi niti izložbeni prostori HiFi butiga. Ukusi se mijenjaju ,financijske mogučnosti se mijenjaju , sistemi se mijenaju / evoluiraju , u prostorijama se živi. A audiofili stavljaju naglasak na zvuk i ako moraju birat između drugog plejera i ekskluzivne police za uređaje koja bi savršeno tu sjela ...znaš što bi izabrali. Shvačaš? Što se tiče kolege koji je napustio temu , ne sječam se što kolega ima ni da sam vidio njegovu sobu. ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Nisam slušao spomenuti amp ali utisci s tim ampom nisu baš blistavi. Kvaliteta izrade 5 , zvuk 0 ![]() Tako da mi je zanimljivo da čak i tako šljaka bolje od šrotela. Ali ovdje nije stvar u rotelima jer roteli ne zvuče tako .Stvar je u tebi. Uspoređuješ Pionerovo top / referentno pojačalo duplog mono ustroja, izrade i težine kao kamion.... s čime točno ? Ah da , s rotelovim entry level pojačalima koje si predpostavljam slušao u bridge modu (zaključujem iz toga što spominješ 2 kom i monoblokove ![]() Važno je da je rotel smeče . Ali tko te nebi očekivao od nečeg proizvedenog u kini. LOL ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
btw,nisam zaboravio da sam ti dužan PM ali mi se toliko toga duže vrijeme kuha u glavi i nikako da se skuha ![]() Citiraj:
Hvala za link. Još...Gaga ,Katica ,Sugabejbice ,Šakira ,narkomanka, Riana, Kajli ... ![]() ![]() dobro ,sraletov 'taste' mi je draži ali mu to nikad neču reči ![]() ![]() Citiraj:
Ali jebiga , svugdje piše da se ne čuje i svi govore da se ne čuje. To naravno vrijedi više od audio snimki te spektograma pa ... mi je na neki način žao Flikomana. Tip čuje i gotovo. ![]() Citiraj:
![]() btw,jel to znači da si riješio problem dolaska do onog što si tražio ili ne ? Usput , što se to tebi vrtilo po glavi? ![]() Citiraj:
![]() Nebi vjerovao ali ja znam jednog takvog. Prije 4 godine je muziku slušao okrenut leđima i ja sam tad bio defektan što nisam mogao shvatit kako je to njem može bit svejedno. Danas je taj poveči audiofil iz Audiofil.net ekipe ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Usput , jasno ti je da ovdje nema ozbiljnije osobe od Insajdera za odgovor na to pitanje. Imaš temu pa pitaj ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 19.03.2011. u 02:15. |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5006 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Odustao od te namjere. Iako sam već sve imao na papiru i driver me čekao kod janeza, ali kad sam sve to zbrojio(i shvatio da sam budget ostavio negdje na početku priče ![]() Nije bog-zna-kaj, ali sa obzirom na cijenu ja zadovoljan. Ne dumi/mumlja kao prošli yamo, "brži" je i ljepši. ![]() Sad skupljam pare za novi resiver, ovaj stari neće pjevat kroz HDMI. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5009 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Tnx. Ne pratim te krugove pa otu neznanje... Citiraj:
![]() ![]() Kad čovjek krene razmišljati u DIY smijeru zgadi ti se život koliko nas deru na "etiketi" Naravno , pošto smo u HR nemožeš doči ni do DIY 'igračaka' a da te se ne odere ali... kad me se več dere , nek me deru za plemenitu svrhu... ![]() Citiraj:
![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 20.03.2011. u 17:19. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5010 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Kad ste već kod kalibracije. Mene zanima kako bi bilo nabolje kalibrirati prema uhu, bez mikrofona. Znači zanima me što si pustite pa prema tome vršite kalibraciju? Ima neka pjesma ili neki elektronski zvukovi po frekvencijama? Jel postoji neki cd za download za koji je poznato da je odličan za kalibraciju? Čak mislim da imam negdje neki dvd za kalibraciju kućnog kina al eto volio bi čuti sa čime drugi to rade?
![]() |
|
|