Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.03.2011., 11:57   #4981
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor wireless_os Pregled postova
Koja je ovo komedija....legenda si fliko! Bas sam sinoc citao temu unazad dooosta stranica... citajuci ono sto si onda napisao i danas sto pises mogu samo reci: poslusaj savjet nekih ljudi ovdje, recimo sraletov zadnji..
Nije da ti ne zelim dobro i to sve, ali ocito je da si se pogubio u tom hobiju. Stani, odmori,pohvataj konce a onda dalje POLAKO..
Nisam se pogubio, al sam požurio oko nekih stvari. Nije da sam po****o, zvučno, al da je to sve moglo bolje proći, moglo je.

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Gle, moj savjet bi ti bio da iskoristis drivere koje imas, eventualno neku komponentu sa skretnice, treminale i napravis nove zvucnike, bolje nego da dorađuješ ove. Sama samogradnja nije komplicirana, danas ti svaka firma koja se bavi sa drvom, izreže materijal i rupe za jedinice na mjeru (i onda su obje prednje stranice simetrične). Mada je MDF bolji, moj eksperiment sa debljim iveralom je položio test, pa uzmi prednju stranicu od medijapana, a ostale od debljeg iverala u dezenu koji ti se god sviđa. Nekakav dodatni bracing netreba, jer TL tunel svojom unutrašnjom konstrukcijom dosta umiri kutiju. Prednju stranicu daj tapicirati umjetnom kožom, jeftinije je od farbanja. Kutije treba skeksati i dobro poljepiti, treba ti netko tko ima velke stege i kutne stege, što danas više nije nešto što je teško naći poznaniku u garaži. U martićevoj imaš tapetarske vune za ispunu. Kutije nakon montaže jedinica i smještaja skretnice hermetički zatvoriti. Moja preporuka je da ideš na 2.5 radije, jel su daleko konkretniji u bas području. Ako trebaš, pošaljem ti nacrt kutija i skretnica. Ove kutije se mislim ne isplati dalje uređivat, jer se bojim da ćeš uređivat dio po dio, i tako na kraju promjenit i kutije ,pa zašto onda to ne napravit odmah u startu...
Može majstore, sendaj mi na PM. Makar, ne znam zašto bih mijenjao samu shemu i konstrukciju skretnice pošto je prilagođena ovim driverima, no od viška glava ne boli, valjda

Imam na frenda, inače, koji je jako dobar i pedantan stolar, pa ću popričati s njim u vezi novih kutija. Do toga mi nema druge nego dotjerati ovo koliko će ići. Znači, damping, skretnica i ožićenje unutar kutija.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
stoji dosta dobrih preporuka i savjeta koje će slučajni prolaznici pročitati, a možda i poslušati tako da nema smisla brisati takve postove.
Slažem se. Uvijek je bilo i bit će ovakvih nadobudnih poput mene. Imam nekih hir u sebi i uvijek sam u svemu i težit ću prema boljem. Jedina stvar je kaj živim iz dana u dan, bez puno razmišljanja nekad. Radim prema instinktu.

Da se razumijemo, sve kaj sam napisao u vezi ovih kutija stoji, što se tiče zvuka daleko su iznad dajmonda, no tu još ima mjesta za napredak. Ponajviše mislim da će tome doprinjeti damping, skretnica nešto sitno, ako i to.

Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 13:08   #4982
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Vjerujem da ovi zvucnici pruzaju zbilja vrhunski zvuk, identican onim prijasnjim kada si to isto tvrdio za 5.1 Logi komplet + 2 x 500W Logi sub

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 13:24   #4983
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
@ tech

Nema smisla ubosti Seas drivere, pošto opet moram prčkat po skretnici i dampingu. Vrijednosti na trenutnoj skretnici i sama shema je oke, no kako je izvedena, šlampavo ili dobro, dosta govori to što ju idem preslagivat.

Ne gledaju Diamondi u križ, al kak ne kužiš da to meni nije bitno? Znači, ak je tebi i ostalima bitno, meni nije. Ja sam dobio puno bolji zvuk koji bude još bolji kad sve dovršim.
Nisam ni mislio za postojeće kutije.
Ako uzmeš u obzir cifru za koju te je lik nategnuo+ovo što misliš naknadno potrošiti, mogao si krenuti od nule sa kutijama i još bi imao nešto kvalitetnije drivere.

Čitaj sa razumijevanjem(diamondi su barem simetrični naspram ovoga).
No kak ti takve stvari nisu bitne u pronalasku "savršenog zvuka", onda možeš te kutije okrenuti naopačke i staviti ih u kut sobe tako da su driveri okrenuti prema zidu.
I to je korak prema promijeni zvuka.

Pusa
tech je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 13:45   #4984
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Vjerujem da ovi zvucnici pruzaju zbilja vrhunski zvuk, identican onim prijasnjim kada si to isto tvrdio za 5.1 Logi komplet + 2 x 500W Logi sub
Upravo to

Log1+2x500W sub su bilo vrh vrhova, onda oni ogromni dajmondi, to je bilo savrsenstvo, pa onda oni manji jos bolji, pa onda svaka promjena bilo kojeg kabla je bila ogroman pomak na bolje, pa prmjena 1 kondenzatora na zvučnoj kartici je napravila ogroman napredak, pa sad ove samogradnje koje su napravile ogoman pomak u kvaliteti pa jos gro potpuno nebitnih sitnica je kod tebe napravilo ogoman pomak

Kad se svi ti pomaci na bolje zbroje, zvuči da je tvoj zvuk usporediv sa pametno biranim komponentama ukupne vrijenosti 50k€,u akustički tretiranoj sobi.

Zabrijao si ti to malo žešće, a volio bi te stavit negdje na blind test, jer vjerujem da bi se onda uvjerio koliko si u krivu

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 13:53   #4985
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Netko se ponovio u Bose 1801 pojačalce snage skromnih 400W po kanaluu
Vjeko je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 14:38   #4986
Flikoman
Guest
Moj komp

@ srale7

Ne čitaš pozorno moje komentare i vadiš neke stvari iz konteksta. Na svemu se osjetio pomak, na zvučnoj zbog opampa, ne kondića, FYI.

Uglavnom, previše kritiziraš,a premalo korisnih savjeta. Osim, mani se ovog onog. Po takvome nikad nitko nebi probao nešto novog, neistraženog.

Volim komunikaciju s vama, no kad je na nekoj razini, a ne samo pljuvanje bezvezno. Ok, reci TO i TO ti ne valja i TO i TO bih tako popravio. A ovog zadnjeg nema već dugo u ovoj temi.
Staro 18.03.2011., 14:44   #4987
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

@Vjeko

Opa, dobra kutija sa 38kg i 250w na 8ohm po kanalu

To je stvarno pravi poweramp, ali mi se ne cini toliko audiofilski, s obzirom na 0.15% THD-a...

Harmonic Distortion:
(THD) @ 250 watts
Less Than .15% (20Hz-5kHz)
Less Than .5% (5kHz-10kHz)
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 15:00   #4988
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
e fliko sad ga i ti bubne i ostane živ, pa napravio bi to i to postova imaš u ove tri stranice valjda svaki drugi-treći, a bogami i da ti ne valja to i to ne izostaju.

imaš neku svoju filozofiju koju ne dijeli gotovo nitko ovdje, poslušat savjet nećeš nego ideš po svome i to u očito krivo... ne vidim svrhu stvarno ikakve konstruktivne hajfaj diskusije kad ti ne vidiš ili ne želiš vidjeti šta ti ljudi pišu.

mislim tak ćeš i na ovaj post reć dobro, jasno mi je, ali idem promijeniti interno ožićenje zvučnika i zamijeniti jedan (zvukovno relativno nebitan element) sa drugim.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 15:14   #4989
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ali idem promijeniti interno ožićenje zvučnika i zamijeniti jedan (zvukovno relativno nebitan element) sa drugim.
Pitam se tko je prvi spomenuo interno ožićenje i skretnicu. Ja sigurno nisam.

Skretnicu ovako i onako treba presložit (ne mijenjam vrijednosti otpora i kapaciteta, samo preslagivam), pa ako mogu dobit kvalitetnije komponente izvana za jednaku cijenu, od recimo to tako, običnih kod nas, zašto ne?

Kužim ja skroz tvoju poantu, odnos soba-zvučnik, gledaj na stvari koje više donose nego sitnice na koje se trenutno fokusiraš, al sam trenutno nemoćan u tom pogledu, a ove kutije imaju mana, najviše damping, al kad već to radim, sredit ću i ovo ostalo unutar nje.

Da ne cijenim tebe i sve ostale, ne bih ja uopće postao ovdje na forumu. Svi mi doprinosimo nečemu.
Staro 18.03.2011., 15:18   #4990
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

kak znaš da je damping problem? evo konkretno pitanje.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 15:21   #4991
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Koliko se sjećam, spomenuli smo interno ožičenje u kontekstu da nema potrebe za skupim kablovima s obzirom na klasu zvučnika. Ovim transmisijama neće pomoći svemirsko interno ožičenje niti svemirsko eksterno ožičenje pošto su to tek "obični" driveri, ništa ekstra usprkos tomu što je sasvim dobar projekt (a ima i puno boljih). Imao sam takve Westre (i dalje ih imam) u svojoj BR samogradnji, to su solidni driveri osobito za lovu koju su došli na akciji, doduše s manama (od kojih je kritična brzo razljepljivanje, meni se raspada jedan driver u kutijama a nikad nisu glasno svirale i stare su možda par godina).
Poanta je uzeti sve sa zrnom soli i ne odlaziti u ekstreme.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 15:25   #4992
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
@Vjeko

Opa, dobra kutija sa 38kg i 250w na 8ohm po kanalu

To je stvarno pravi poweramp, ali mi se ne cini toliko audiofilski, s obzirom na 0.15% THD-a...

Harmonic Distortion:
(THD) @ 250 watts
Less Than .15% (20Hz-5kHz)
Less Than .5% (5kHz-10kHz)
Dobio sam ga jeftino, treba malo uredit, ali ništa strašno niti neizvedivo.
Problem je ta težina. Opadoše leđa pobogu
Treba mi malo jači slave za neka 2 subwoofera što sam napravio (dovršeni su 100% ali nisu nikad probani) a ovaj bi trebao da bude idealan za njih.

Usput, ako ima netko neki slave 150-200W po kanalu na 8ohm, neka se ne ustručava ponudit. Treba mi za one Bose 901...

I ne, nemam nikakve veze sa audiofilijskim teorijama i uvjerenjima. Jednostavno si slažem ono što mi odgovara malo za po sobi
Staro 18.03.2011., 15:28   #4993
Flikoman
Guest
Moj komp

Jer bass svira iz kutije, ne znam kak da ti se bolje izrazim. Zvuči čudno, znam. U većini slučajeva je odlično, al opet ovisi od izvođača do izvođača. Na nekim frekvencijama to jednostavno nije to. Previše ga je i nije kontroliran koliko bi trebao biti.

Da čuješ, bilo bi ti jasnije

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Koliko se sjećam, spomenuli smo interno ožičenje u kontekstu da nema potrebe za skupim kablovima s obzirom na klasu zvučnika. Ovim transmisijama neće pomoći svemirsko interno ožičenje niti svemirsko eksterno ožičenje pošto su to tek "obični" driveri, ništa ekstra usprkos tomu što je sasvim dobar projekt (a ima i puno boljih). Imao sam takve Westre (i dalje ih imam) u svojoj BR samogradnji, to su solidni driveri osobito za lovu koju su došli na akciji, doduše s manama (od kojih je kritična brzo razljepljivanje, meni se raspada jedan driver u kutijama a nikad nisu glasno svirale i stare su možda par godina).
Poanta je uzeti sve sa zrnom soli i ne odlaziti u ekstreme.
Sve jasno.

Mogao sam šutiti cijelo vrijeme i nikome ništa ne reći, al koja je onda poanta toga? Ovako ispadam čudan, nije ni bitno kakav, al kaj sad. Hir mladih ljudi

Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 18.03.2011. u 15:33.
Staro 18.03.2011., 15:30   #4994
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Meni je super zabavno kako audiofili ulažu bijesne novce u strujne kabele, a od trafostanice do utičnice 200m onog od najjeftinijeg ponuđača :-D .
Staro 18.03.2011., 15:49   #4995
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Meni je super zabavno kako audiofili ulažu bijesne novce u strujne kabele, a od trafostanice do utičnice 200m onog od najjeftinijeg ponuđača :-D .
Recimo kod strujnih kabela. Nije mi jasno da je netko spreman dati 1kkn za nekakav ĐiđiBiđi uber debeli strujas dok istovremeno u zidovima ima drlog od kabela kao svi mi

Ili onaj pajdo (umalo ga je i nas fliko kopirao, srecom odgovorismo ga negativnim komentarima )
koji je zakljucio da oklop pojacala radi nekakve interferencije koje narusavaju zvuk pa ga je uklonio
Pa je dosao do zakljucka da je i display visak pa je i njega razlemio pa sad nabada na coravo
I brate mili on napisa litaniju o tome, a ostali u transu svrsavaju na te njegove "inovacije"

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Staro 18.03.2011., 16:02   #4996
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

@ Fliko jesi probao poslušati događa li se isto kada slušaš preko CD-a i preko DAC-a (naravno istu stvar)?
U praksi sam čuo razliku na jednom sistemu između svog CDP i Philipsa CD753 (naravno dotični zna o čemu pričam ) i sa mojim CDP-om zvuk je išao mrvicu dublje no nije bilo više dobre kontrole.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 17:12   #4997
McG
-------

....

Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:15.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 17:42   #4998
DiRT
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj komp

DiRT's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Katy Perry je duša. Predobra je, a i bomba je. Ma još mi je i najjača među svim tim pjevačicama.
DiRT je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 19:38   #4999
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
@ Fliko jesi probao poslušati događa li se isto kada slušaš preko CD-a i preko DAC-a (naravno istu stvar)?
U praksi sam čuo razliku na jednom sistemu između svog CDP i Philipsa CD753 (naravno dotični zna o čemu pričam ) i sa mojim CDP-om zvuk je išao mrvicu dublje no nije bilo više dobre kontrole.
Jesam, naravno.

Rotel RCD-970BX i Supersonic DAC. Isto je, al je meni osobno, DAC boljeg zvuka od Rotelca.

I da mrvicu maknem temu s mojih kutija, napokon, bio sam upravo kod lika koji je zainteresiran za mog Rotelca. Ima Rotel RA-01 te Mission M72. Izvor zvuka i kablovinje su mu očajni, al bože dragi koliko je ovaj RA-971 bolji od RA-01. Nisam ga nikad dosad čuo, al ne vjerujem da je to Rotel. Čisto smeće. To vrišti jednostavno, srednji očajni, bass plitki. Na običnoj zvučnoj i vulgaris kablovima, ima one za 10kn interkonekte, RA-971 ga pojede za doručak. Kaj bi tek bilo na nečem boljem.

Ako i noviji Roteli, RA-02, 03, 04 i da ne nabrajam dalje zvuče tako, bože dragi, pa tko kupuje to smeće?!
Staro 18.03.2011., 19:51   #5000
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
(IMHO genijalni Kid Cudi)
Potpis ...
I Do My Thing uz +4dB na wooferu

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 18.03.2011. u 19:56.
Staro 18.03.2011., 20:54   #5001
DiRT
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj komp

DiRT's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Huhu, kako roka.
DiRT je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 23:03   #5002
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

@Fliko

Konacno da si se uvjerio da postoji itekakva razlika medu pojacalima, pa cak i sa interkonektima od 10-15kn...

@Vjeko

Pa taj Bose je bas za sobu LOL sa 2kW potrosnje
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 23:35   #5003
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Konacno da si se uvjerio da postoji itekakva razlika medu pojacalima, pa cak i sa interkonektima od 10-15kn...
Znam to ja oduvijek, bez brige.
Staro 19.03.2011., 02:09   #5004
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
MVP / malo veči post :)

Citiraj:
Sto li je to "standardni centar"
Brutala od projekta ^^
Standardni centar bi bilo nešto normalnih dimenzija te polegnuto kao što koristi najvjerovatnije 99%ljudi

Citiraj:
Sve to stoji, ali zalosno je da cesto audio sustavi sami sebi postaju svrha, a slusatelj postaje njihov "rob". Dok sušto slušanje glazbe, sto im je primarna svrha, pada u drugi plan.
Ja danas doslovno žvačem filmove te sam relativno otporan na loš zvuk u njima...
Kad me je prije zanimala muzika , u CDu su mi se ponajviše vrtile stvari s kojima se jasno čuo domet cijelog sistema. A radilo se o možda 10 CDjeva!!!
Vrtili su se i drugi CDjevi ali ništa se u plejeru nije zadržalo jer mi se nisu sviđale snimke , produkcije itd...

Tako da ne shvačam zbog čega se uvjek ljudi čude što "uživam " više s HTom nego s muzikom...što sam prešao s sterea na HT.

Citiraj:
Da, elementarni stil i ukus koji (bar IMHO) ide rukom pod ruku s nekim ko se smatra audiofilom. Možda sam se mogel i bolje, jasnije i preciznije izjasniti, ali u nedostatku adekvatnog vokabulara sročil sam to kao elementarni stil i ukus. Ne znam, meni kao laiku kad netko veli da je audiofil, automatski imam dojam da ta osoba stvarno i voli glazbu, naprosto uživa u muzici, prati najdraže mu izvođače i bendove, pohađa koncerte kad se pruži prilika i jasno ima sustav s kojim je zadovoljan i koji mu pruža i omogućava apsolutno uživanje prilikom slušanja. Čovjek koji se smatra glazbenim entuzijastom i audiofilom i koji s tolkom pedatnošću i detaljnošću pomno bira svaku, pa i najmanju sitnicu prilikom sklapanja onog pravog sustava, da bi sve skupa na kraju nabacal na dječji radni stol s 1001 pretincom, policom, tabletićom, spojil sve na dva-tri produžna kabla iz lokalnog Konzuma itd., pa se krene razbacivati s terminima poput "usviravanje kablova", "zvučna slika", "kolorizacija zvuka", "ambijentalna lepeza", "smokey tonovi", "fluktuacija visokih i niskih" i tome slično jednostavno nema neku vjerodostojnost na kraju priče.

Nije da stavljam etikete ili da se vodim nekim stereotipovima, ali smislenije mi je kad zaljubljenici u glazbu, entuzijasti i naposljetku audiofili koji su proveli tolko vremena i novca da nađu, kupe i podese svoj sustav, onda taj sustav i smjeste u okolinu kak spada i u kojoj taj sustav ne izgleda kao da ga je voda donijela. Jasna stvar da je u pitanju i životni stil pojedinca i ne govorim da se treba ići u neka opsesivno-kompulzivna pretjerivanja ili iz svega toga raditi znanstvenu fantastiku, ali ako se već tolko truda i novca uložilo u Hi-Fi sustav, čemu ga stavljati u kojekakve kaose i kumere od soba i životnih prostora općenito. Taman kad je riječ i o DIY projektima (kakvi se provlače zadnjih nekolko stranica) koji se konstantno mijenjaju i poboljšavaju, ali opet kad-tad (ako se ne ide u neka bolesna pretjerivanja i začarane krugove) taj DIY bude došel do nivoa koji je vlasnik sebi zacrtal i kad-tad bude se smjestil u neku prostoriju.

Zadnja takva soba/slušaona je bila ona od Ph03n1xa koji je svojedobno postal na ovoj temi, ali već ga duže vrijeme nema, pa ostaju samo prijašnjih postovi kao neka retrospektiva. Njegova soba i sustav nisu nikakvo pretjerivanje i traženje dlake u jajetu, ali bome nisu ni daleko od ovih primjera koje sam linkal u svojem postu. I opet čovjek koji uživa u muzici je kupil ono s čim je zadovoljan i to je adekvatno smjestil u svoju okolinu, bez ulaska u neke audiofilske ekstreme i pretjerivanja.
Kad to tako kažeš , mislim da ovaj topik neče nikad vidjet sliku moje sobe
Mislim da čak ima negdje jedna i sad bi je makao da se sjetim gdje sam je zakačio
Srečom se ovdje ne busam previše s izljevima stručnosti te audiofilske pameti pa se od mene i ne očekuje "elementarni stil i ukus"

Zajebanciju nastranu,shvačam ja tebe ali

nije ovo Amerika pa da večina ima posebnu sobetinu, podrum ili potkrovlje u kojem stoji slušaona ili minijaturna kino dvorana sa aparatom za kokice

Svi mi u pravilu imamo sve te "uređaje" ukomponirane u životni prostor
Nisu to izlozi niti izložbeni prostori HiFi butiga.

Ukusi se mijenjaju ,financijske mogučnosti se mijenjaju , sistemi se mijenaju / evoluiraju , u prostorijama se živi. A audiofili stavljaju naglasak na zvuk i ako moraju birat između drugog plejera i ekskluzivne police za uređaje koja bi savršeno tu sjela ...znaš što bi izabrali. Shvačaš?

Što se tiče kolege koji je napustio temu , ne sječam se što kolega ima ni da sam vidio njegovu sobu.

Citiraj:
Ovaj HDMI se zaista čuje, sve ostalo su bile sitnice naspram ovog. Jedan kreštao u visokima, drugi bass itd.

Shvaćam ja sve dobronamjerno, nije meni cilj da se pravim pametnim ili da znam sve moguće. Jednostavno, volim isprobavati i pokušati čim više prilagoditi zvuk svojem ukusu. Ništa više.
Citiraj:
HDMI mi zvuči najbolje dosad, al to je zaista čujno na prvu. Puno je otvoreniji, puniji, širi.
Ljepo je imat 'open mind' ali od previše open minda če ti ispast mozak

Citiraj:
Ma sve je to isti vrag, Nakamichi, WBT itd. Imao sam WBT RCA konektore i konektore iz Hong Konga, 18kn komad, i pogodi kaj, razlike nema.
Kupio si WBT za 18 kn komad?

Citiraj:
Osobno, imam Pioneera A-757 pojacalo i Infinity Reference 31i zvucnike, povezani nekakvim no-name zvucnickim kablovima bez bananica ikakvih...Takodjer i CD i tuner su mi spojeni na pojacalo no-name interkonektima... Kako prodajem to svoje pojacalo, dobio sam za zamjenu za njega 2 monobloka Rotela RB-971 (made in china , da sam to znao, nebi ga niti uzimao) Covjek mi ih je poslao iz Osijeka, ja njemu svog Pioneera. Cim sam pogledao te Rotele, vec mi je smijesno bilo nekako i zelio sam svoje pojacalo nazad. Posto nisam imao pretpojacalo, spojio sam direkt CD na njega istim interkonektom, zvucnici istim kablovima -> zvuk kada sam to upalio bio je nikakav, bijedan, prazan, supalj, bez basa, srednji su nekako izobliceno mi zvucali totalno...lijepo sam to covjeku spakirao i poslao mu nazad. Imam i jedan Toshibin izlaz 30w koji svira 3x bolje nego ti Rotelovi monoblokovi...

Ovim sam htio reci, da osobno tvrdim da su pojacalo i zvucnici na prvom mjestu sto se tice zvuka, a kablovi su po meni nijanse (jako male), nisam imao priliku isprobati nikakve "bolje" interkonekte i zvucnicke kablove, volio bih i cuti tu razliku, pa da se uvjerim u sve te price o ovakvim, onakvim, lijevim i desnim kablovima itd...
Zanimljivo

Nisam slušao spomenuti amp ali utisci s tim ampom nisu baš blistavi. Kvaliteta izrade 5 , zvuk 0
Tako da mi je zanimljivo da čak i tako šljaka bolje od šrotela.

Ali ovdje nije stvar u rotelima jer roteli ne zvuče tako .Stvar je u tebi.

Uspoređuješ Pionerovo top / referentno pojačalo duplog mono ustroja, izrade i težine kao kamion.... s čime točno ?

Ah da , s rotelovim entry level pojačalima koje si predpostavljam slušao u bridge modu (zaključujem iz toga što spominješ 2 kom i monoblokove koje si slušao direkt spojene na CD. Nije mi jasno kako ali nije važno...

Važno je da je rotel smeče . Ali tko te nebi očekivao od nečeg proizvedenog u kini. LOL

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova

Tu imas par dobronamjernika koji te pokusavaju usmjeravat na pravi put, ali ne, ti se ne das, jer ti cujes razliku izmedju kabla crvene izolacije i kabla crne izolacije.
Nemoj reči da nisi imao prilike slušat stare i nove 8TC. Na njemu nisu mijenjali ništa osim boje zbog zvuka

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova

Sad kad sam vidio kako je sklepana skretnica, neće me biti sram staviti svoje jedne kutije u oglas. Samo da formiram cijenu.
U diy se ulazi s stavom da te stvari neče nikad uletiti u oglasnik. Jer inače nema smisla...i samo ti sve skupa digne živce.

btw,nisam zaboravio da sam ti dužan PM ali mi se toliko toga duže vrijeme kuha u glavi i nikako da se skuha

Citiraj:
... i slušam ovoj temi nimalo primjerenu muziku, natopljenu s taman tolko auto-tune i vokoder štiha, da cijela stvar zvuči zabavno...
Ovo mi djeluje kao jedna zanimljiva stranica. u biti fenomenalna!!
Hvala za link.

Još...Gaga ,Katica ,Sugabejbice ,Šakira ,narkomanka, Riana, Kajli ...

dobro ,sraletov 'taste' mi je draži ali mu to nikad neču reči

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
A tek tvoj sluh

Za tebe je ova ekipa šišmiša sa Audiopulsa goli kuyac, jer ti na svom sistem čuješ promjenu magnetskog polja Zemlje, a da nećeš čut promjenu nastalu okretanjem smjera usviranog zvučničkog kabla
Znaš , ja čujem svoje premijum sisonik napajanje. Kao što sam čuo 3 primjerka prije ovog.
Ali jebiga , svugdje piše da se ne čuje i svi govore da se ne čuje. To naravno vrijedi više od audio snimki te spektograma pa ...

mi je na neki način žao Flikomana.

Tip čuje i gotovo.

Citiraj:
Autor tech Pregled postova

A za tu cifru koju kanis naknadno potrositi na te kutije, mogao si ubosti par Seas drivera kod susjeda na sjeveru.
Gdje na sjeveru se to može ubosti? . Mogu li se tamo ubosti i Revelatori?

btw,jel to znači da si riješio problem dolaska do onog što si tražio ili ne ? Usput , što se to tebi vrtilo po glavi?

Citiraj:
No kak ti takve stvari nisu bitne u pronalasku "savršenog zvuka", onda možeš te kutije okrenuti naopačke i staviti ih u kut sobe tako da su driveri okrenuti prema zidu.
I to je korak prema promijeni zvuka.

Nebi vjerovao ali ja znam jednog takvog. Prije 4 godine je muziku slušao okrenut leđima i ja sam tad bio defektan što nisam mogao shvatit kako je to njem može bit svejedno.
Danas je taj poveči audiofil iz Audiofil.net ekipe

Citiraj:
Autor Vjeko Pregled postova
Treba mi malo jači slave za neka 2 subwoofera što sam napravio (dovršeni su 100% ali nisu nikad probani) a ovaj bi trebao da bude idealan za njih.

Usput, ako ima netko neki slave 150-200W po kanalu na 8ohm, neka se ne ustručava ponudit. Treba mi za one Bose 901...
Što je "slave"?

Citiraj:
Ako i noviji Roteli, RA-02, 03, 04 i da ne nabrajam dalje zvuče tako, bože dragi, pa tko kupuje to smeće?!
Čisti fanbojevi. Pa zar nije očito? Tko bi osim njih kupovao to smeče

Usput , jasno ti je da ovdje nema ozbiljnije osobe od Insajdera za odgovor na to pitanje. Imaš temu pa pitaj

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 19.03.2011. u 02:15.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2011., 07:16   #5005
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Što je "slave"?
To ti je popularan naziv za razglasno pojačalo
Staro 19.03.2011., 13:49   #5006
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Gdje na sjeveru se to može ubosti? . Mogu li se tamo ubosti i Revelatori?

btw,jel to znači da si riješio problem dolaska do onog što si tražio ili ne ? Usput , što se to tebi vrtilo po glavi?
Ma jok, bio oglas.Prodano/izbrisano.

Odustao od te namjere.
Iako sam već sve imao na papiru i driver me čekao kod janeza, ali kad sam sve to zbrojio(i shvatio da sam budget ostavio negdje na početku priče)...Ošo u teknomax i provukao karticu za MA BRW10.

Nije bog-zna-kaj, ali sa obzirom na cijenu ja zadovoljan.
Ne dumi/mumlja kao prošli yamo, "brži" je i ljepši.

Sad skupljam pare za novi resiver, ovaj stari neće pjevat kroz HDMI.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2011., 17:13   #5007
Flikoman
Guest
Moj komp

Rotel otišao, Audiolab 8000A došao.

Prodalo se puno prije nego kaj sam očekival, iskreno.
Staro 20.03.2011., 16:09   #5008
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Evo malo hereze u HIFI temi, da preusmjerim kritike s Flikovih kutija Audiosisa...kad kalibrira bas, zvuci kao da mi susjeda metlom lupa u strop
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2011., 17:06   #5009
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Wink

Citiraj:
Autor Vjeko Pregled postova
To ti je popularan naziv za razglasno pojačalo
Tnx.
Ne pratim te krugove pa otu neznanje...

Citiraj:
....ali kad sam sve to zbrojio(i shvatio da sam budget ostavio negdje na početku priče)...Ošo u teknomax i provukao karticu za MA BRW10.
kukavico

Kad čovjek krene razmišljati u DIY smijeru zgadi ti se život koliko nas deru na "etiketi"
Naravno , pošto smo u HR nemožeš doči ni do DIY 'igračaka' a da te se ne odere ali...
kad me se več dere , nek me deru za plemenitu svrhu...

Citiraj:
Autor messiah Pregled postova
Evo malo hereze u HIFI temi, da preusmjerim kritike s Flikovih kutija Audiosisa...kad kalibrira bas, zvuci kao da mi susjeda metlom lupa u strop
Ako nisu počeli audisisu ugrađivat u stereopojačala , mislim da bi ti ova tema bila primjerenija za rant o audiosisi ....

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 20.03.2011. u 17:19.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2011., 17:36   #5010
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Kad ste već kod kalibracije. Mene zanima kako bi bilo nabolje kalibrirati prema uhu, bez mikrofona.
Znači zanima me što si pustite pa prema tome vršite kalibraciju?
Ima neka pjesma ili neki elektronski zvukovi po frekvencijama? Jel postoji neki cd za download za koji je poznato da je odličan za kalibraciju?

Čak mislim da imam negdje neki dvd za kalibraciju kućnog kina al eto volio bi čuti sa čime drugi to rade?
Chome je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na