|
![]() |
#781 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() BTW kakva je temperatura samog kucista napajanja (ispod) pri max loadu ... pitam (informativno) jer mu lim od kucista sluzi kao pasivni hladnjak tj. heatsink za tranzistore ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Smislit ću već nešto ![]() Pa recimo da je nakon 4h igranja sve bilo mlako, no puno hladnije nego strider. Mogu reć da se moje mišljenje o napajanju nimalo ne mijenja ispod prvog mišljenja, naprotiv!
![]() |
![]() |
#783 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Novo napajanje (iz Linksa)
'Bar dan, ovako, nedavno mi se počeo gasiti komp u igricama (na desktop radu ne, samo u 3d aplikacijama). Samo se ugasi, kao da ga netko isčupa iz struje. Sumnjam na napajanje (najverojatnije i jest). Odnio sam svoju 280GTX u HG spot na reklamaciju, za slučaj da je grafička jer mi sa 260GTX od moje cure mašina radi bez problema. Ali ta vuče manje struje. Uglavnom, za slučaj da jest napajanje što najvjerojatnije jest, trebao bih neku preporuku kvalitetnog PSU za moju mašinu (brijem Corsair neki), da me drži i za dobar dio budućnosti. S time da uskoro prelazim na i7 platformu, znači neki quad core, GTX 280 (možda SLI jedan dan), 6-8 GB rama etc, sve što ide uz to. Pretpostavljam da ne bi trebao ići ispod nekog Corsaira od 750W, ali nisam stručnjak pa zato pitam. Isto tako ne bih htio uzimat neki od 1000W ako će to zauvijek ostati neiskorišteno. Dakle, kvalitetno napajanje ali da podrži sve moguće buduće nadogranje. U linksu uvijek kupujem. Pa molim savjet, hvala. ![]()
![]() |
#786 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Taj OCZ je dovoljan za tvoju konfu. Nije to baš tako slabo i loše napajanje. Traži drugi uzrok problema. Što se tiče novoga, što god ti kemijao sa komponentama, ne fantaziraj sa kilowatima - Corsair VX550/HX520 su ti dovoljni. Pogledaj ovdje realne potrošnje konfi http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63844 Recenzije napajanja http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1124038 EDIT: pogledaj šta kolega bluefiled fura na OCZ-u http://forum.pcekspert.com/showpost....7&postcount=32
![]() |
#787 |
Gamer 2 the Bone
|
Nije moje napajanje uopće loše, dapače. Ali čini se da je kvragu otišlo ili ono ili grafička. Jer čim krene malo jače vrtit (u igrama), dakle više struje - sve se zgasi. Ako mi is HG spota jave da je grafička ispravna, nema što drugo bit sem PSU (ako su dobro testirali, to ne mogu znat). A glede napajanja, nisam baš ziher za tih 620/650W. To bi definitivno bilo dovoljno za moju sadašnju konfu, ali želim napajanje koje će me trpit bez beda narednih 5 i više godina, a ja uzimam nove matične/grafičke/procove u prosjeku svake 2 godine, ako ne i češće. I još jedno pitanje: modularno ili ne?
![]() |
#788 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
To je stvar osobne preferencije, ako želiš bolji protok zraka i urednije stanje po kućištu (a TT kućišta i nisu baš nešto poznata po dobrom cable managementu) uzmi si modularca svakako. Što se preporuke Corsa tiče VX550W/HX520W, ništa više od toga ti ne treba, ajde ako te baš svrbi u džepu HX650W ali to bi ti bio lagani overkill ![]()
![]() |
#789 |
Gamer 2 the Bone
|
Ništa mene ne svrbi hehehehe, ali samo želim bit miran za nadolazeća vremena i nadogradnje sa nabrijanim komponentama od kojih će svaka trošit struje ko mlazna turbina. Znači ovo bi me trebalo pokrit za vijeke vjekova (da se tako izrazim): http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.757.013
![]() |
#791 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#792 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Seasonic SS-650KM - bio bi moj izvor broj 1. Polupasivno, modularno i sa dugom garancijom. Može dati puno više snage od 650W. 1070 kn. XFX 850W Black Edition - izbor broj 2. Polumodularno, dosta tiho. Hrpa kablova, odlična iskoristivost. 1150 kn. HX750/850 - ljudi kažu da nisu nešto tihi, tako da bi ih stavio na treće mjesto. Naravno da ovo nisu napajanja iz Linksa, jer Links je preskup. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Chieftec A-80 500W ili LC Power Silent Giant Green Power 560W
Ovako, odlučio sam promijeniti kučište i prijeći na HTPC kučište koje sam za 53 Eura naručio preko frenda koji radi u Njemačkoj (Super Flower SF103-BK). Pošto navedeno kučište dolazi bez napajanja, uzeo bih neko jeftinije i pouzdano napajanje iako sam sa nevedenim stock napajanjem iz Codegen Brize zadovoljan, ali namjeravam u skorije vrijeme kupit i naku jaču grafu (trenutno imam 8600 GT) pa nek se nađe. E sad dvoumim se između Chiefteca iz serije A-80 snage 500W (369,00 kn) i LC Power Silent Giant Green Power (389,00 kn). LC Power ima brončani certifikat 80 +, dok Chieftec nema, iako su tu negdje po snazi i znam da je Chieftec renomiraniji proizvođač nekako sam neodlučan jer mi ni LC ne izgleda bezveze ,a cijena je tu negdje kao i garancija (oba 2 god.). Ako netko ima iskustva s navedenim napajanjima cjenio bih savjet, a dolje ću uploadati linkove na specifikacije napajanja. link kučišta: http://www.mindfactory.de/product_in...Netzteil-.html link Chiefteca: http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=450&Itemid=685&lang=EN link LC Power: http://www.80plus.org/manu/psu/psu_r...00W_Report.pdf ili http://www.lc-power.de/index.php?id=203&L=1
![]() |
#796 |
Premium
|
Nisam znao da je Cors tako jeftin. Gledao sam u Linksu, a tamo je perko 400kn. S ovom cijenom Corsa, Chief postaje neisplativ.
![]() |
#797 |
otišo po cigare i nesto
Datum registracije: Oct 2009
|
Inače taj Chief ima srebreni 80+ certifikat je definitivno je bolji odabir. Također mislim da cx400 najbolji odabir no i Chief je solidan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Gamer 2 the Bone
|
To ne postoji. ![]() @ Gilbet: budem bacio oko i na ta ostala napajanja, thnx. Links je otišao gore sa cijenama u zadnje vrijeme, nemam pojma zašto, ali kod njih mi je najjednostavnije uzimat uvijek jer su mi vrlo blizu, pa kad neš' rikne na pljunomet su mi, a ne ko sada što sam grafu nosio u HGspot dokle imam sat i pol jahanja tamo i sat i pol nazad....
![]() |
#799 |
Premium
|
A čuj, meni bi, da sam na tvom mjestu, 200kn razlike u cijeni između njih i ADM-a bio sasvim dobar razlog da skočim tramvajem u ADM. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.757.014 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7363
![]() |
#802 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Sorry na ovom uletu,ali posto dosta ljudi prati ovu temu a meni je lagano hitno,imam pitanje jedno. Da li netko doma ima napajanje poput mojeg iz siga da mu skuplja prasinu u ormaru(Tagan 480w Supersilent)? Ako da molim ga/ju da mi se javi na pm pa dogovorimo neku cijenu.
![]() |
#803 |
Gamer 2 the Bone
|
Hmm, da, ova TX serija mi se sviđa ai dosta je u ADM-u jeftinije. Međutim, koliko oni daju garanciju? Nisam vidio nigdje u opisu...u Linksu daju 60 mjeseci, što nije baš zanemarivo....ako je u ADM-u 12 ili 24 mjeseca, onda je ipak bolje uzet u linksu za 100-200 ćn više. Stvari danas rikavaju. Često. ![]()
![]() |
#805 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Daju 5 godina, isto kao i u Linksu. Najnovija HX serija ima 7 godina garancije.
![]() |
#806 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
tx650 5 godina ,po meni best buy ,jako tih,kod mene zvuka nije ispustio a upregnuo sam ga pošteno hx750/850 ,7 godina garnacije. Najbolje kaj Corsair trenutno nudi ,poprilično tihi.Sumnjam da češ ih ikad čut. tx750/tx850,5 god.,starija platforma.Malo lošiji od ostalih ,naročito tx850. tx950 ? god,odličan i tih |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Znam da je Corsair bolji od OCZ-a, ali ne vidim smisla u takvom upgreadeu... Daj to još malo istestiraj. Istestiraj to napajanje nekako. I Cors i Seasonic su stvarno best buy napajanje, ali kad potrošiš 1000kn na njega, velika je šansa da dobiješ nešto što potpuno jednako funkcionira, samo što ti fale novci u džepu. Ako ideš na SLI, onda razmišljaj o novom napajanju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Gamer 2 the Bone
|
Citiraj:
Nisu mi se još javili iz HG spota, ali ako oni jave da je grafa dobra, što drugo može biti? Ne znam niti jedan drugi razlog iz kojeg bi se cijeli kompjuter ugasio kad pokrenem igrice (i počne cuclat više struje ofc). Ili neispravna grafa ili napajanje. Probao sam kao što rekoh sa GTX260 od cure i sve šljaka OK, dakle ili je moja grafička u qrcu ili ipak je napajanje (jer njena troši manje struje pa ne dođe do tog praga gdje napajanje crkne kao s mojom GTX280). I opet nisam niš' pametniji ![]()
![]() |
![]() |
#810 |
Gamer 2 the Bone
|
Paaaa....onda mi je jednostavnije odfurat u Linkz, dat njima 100 ćuna i nek pogledaju. Najbrže, najjednostavnije. Vjerojatno i budem.
![]() |
|
|