Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja, modding i ostalo > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Zaključane teme
 
Uređivanje
Staro 16.03.2007., 12:27   #1
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Lightbulb Za sve koji se pitaju koliko im snažno napajanje treba

Kako nebi svaki drugi thread imao za temu ovo pitanje evo jedan odličan kalkulator pa provjerite što vama treba!

http://web.aanet.com.au/SnooP/psucalc.php

npr moja konfa (vidi SIG) ima ove zahtjeve

Typical max sustained total power consumption while gaming (watts): 186 w
Typical 12V combined amps while gaming: 13.4 A

Recommended PSU wattage for generic brand PSU: 523 w
Recommended 12V combined amps for generic brand PSU: 26.1 A

Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 299 w
Recommended 12V combined amps for decent brand PSU: 20.5 A


dakle trošim 186W i treba mi 13,4A na +12v
preporuka je kvalitetno napajanje nazivne snage 299W i 20,5A na +12V




P.S. molio bi da se ovo zakači ko sticky da ekipa ne traži ovo po podforumu
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1



Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 20.03.2007. u 18:01.
Wolverine je offline  
Staro 16.03.2007., 22:02   #2
mymoon
nautic expert
Moj komp
 
mymoon's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Rijeka-Opatija, negdje između
Postovi: 1,383
Typical max sustained total power consumption while gaming (watts):222 w
Typical 12V combined amps while gaming:17.0 A

Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 342 w
Recommended 12V combined amps for decent brand PSU: 24.5 A

taman.

dobar kalkulator. hvala.
mymoon je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.03.2007., 02:54   #3
SPLiFF
škafiškafnjak
 
SPLiFF's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,336
Typical max sustained total power consumption while gaming (watts) - 154 W
Typical 12V combined amps while gaming - 11.2 A

Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 260 W
Recommended 12V combined amps for decent brand PSU: 17.9 A
SPLiFF je offline  
Staro 29.03.2007., 14:21   #4
mhadina
Premium
Moj komp
 
mhadina's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: ZG
Postovi: 429
zanimljivo-hvala

Recommended PSU wattage for generic brand PSU: 504 w

Recommended 12V combined amps for generic brand PSU: 25.8 A


Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 287 w

Recommended 12V combined amps for decent brand PSU: 20.1 A


to je za konfig koj prikupljam a ne iz siga i bez overclockiranja:
8800gts, E6300, 2x1GM ddr2,1xhdd

vrlo zanimljivo, baš ću vidjet da li će "spomena vrijedno napajanje"
Enermax vrijedan tek 250kn napajati sve to; izgleda hoće ali...
BFG 8800gts zahtjeva 28A@12V, a Enermax daje 23A.
kad doznam javim ak može ovdje...
nije sve tako jasno dok se ne proba...
nije jasno ni tko je kriv ako izgori napajanje...
i da li ću dobiti novo ako je pod garancijom...
predlažem i da ovakve specifikacije ovdje dajemo i komentiramo koja kombinacija radi...
__________________
  • Vidiš li čovjeka koji se sam sebi mudrim čini? Znaj, i od bezumnika ima više nade nego od njega!
  • San dolazi od mnogo briga, a lud govor od mnogo riječi.
  • Neka su ti mnogi poznanici, ali pouzdanik samo jedan od tisuću.
  • Ne ponizuj se pred budalom i ne budi pristran pred mogućnicima.
  • Ne budi silovit na jeziku a lijen i mlitav na djelu.
mhadina je offline  
Staro 29.03.2007., 14:33   #5
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Neće ti se skurit napajanje nego ako je preslabo jednostavno će ti se komp gasiti ili će se sistem rušiti.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline  
Staro 29.03.2007., 14:58   #6
zippo
herr Flick
Moj komp
 
zippo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Umag
Postovi: 2,057
Dobra stvar thks

__________________
.:S:T:A:L:K:E:R:.. :2 u ocekivanju


nema vise zippacha ......






zippo je offline  
Staro 29.03.2007., 15:55   #7
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,398
Za proc klokan na 4 GHz i grafu na taktove kao X1900XT kaže da mi treba 600 W decent brand napajanje, a meni radi na 380 W? Dobro, mema na grafi ne može raditi brzo kao na XT, ali GPU može.
domy_os je offline  
Staro 29.03.2007., 16:17   #8
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp
 
CatKiller's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,244
Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 210 w

Vjerovatno bi radilo i na 150W, ali ne mogu naci tako slabo ;(
__________________
Thinkpad T540p | Thinkpad X240 | HP Chromebook X2
CatKiller je offline  
Staro 29.03.2007., 17:54   #9
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 210 w

Vjerovatno bi radilo i na 150W, ali ne mogu naci tako slabo ;(
kak ne možeš, uzmi neko staro mATX
mislim da imam jedno takvo doma
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline  
Staro 31.03.2007., 12:01   #10
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Za proc klokan na 4 GHz i grafu na taktove kao X1900XT kaže da mi treba 600 W decent brand napajanje, a meni radi na 380 W? Dobro, mema na grafi ne može raditi brzo kao na XT, ali GPU može.
Istina, ja sam išao još gledati i zbilja, 600+ W decent brand, generic 1 kWH za tvoju konfu

Za mog kaže sljedeće:
Generic PSU 698 w
Decent brand PSU 404 w

A usprkos svemu, Ener snage 370W sve gura bez problema. Računica ovom kalkulatoru ne štima potpuno
Swarm dude je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.03.2007., 12:08   #11
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Kod njega je bad to kaj kalkulator izračuna samo potrošnju njegovog proca na preko 200W
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline  
Staro 07.04.2007., 21:01   #12
Mailman
Premium
 
Mailman's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,606
Mailman je offline  
Staro 08.04.2007., 01:17   #13
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,398
I taj kaže da mi treba 600 W napajanje... Svi ti kalkulatori su malo glupi...
domy_os je offline  
Staro 08.04.2007., 01:46   #14
Falcone
Premium
 
Falcone's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Varaždin-Zagreb
Postovi: 76
a sve je u redu s tim kalkulatorima,ali realnost je sasvim nešto drugo...
isto kao i sa 3dmarkom,ti izračuni su dobri samo za orijentaciju,
ne treba bježat od kvalitetnog napajanja,no sve opet ovisi o izboru komponenti i za što je komp namijenjen,al većinom gledamo da izvučemo maximum a preduvjet za to je,naravno dobro napajanje, koje uvijek ima u rezervi barem 100w!
Falcone je offline  
Staro 08.04.2007., 01:48   #15
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
ma sta ti radis da mi je znat, za ovaj prvi nisam siguran jer sam ga danas prvi put vidio ali s ovim drugim sam se prije dosta igrao i nikad nije pokazao 600W ni za kakvu bolesnu konfiguraciju koju sam slozio a kamoli za nesto tipa tvoje kante

inace za moj prvi 207 W, drugi 247W. ovaj drugi vise vjerovatno zato sto sam Capacitor Aging stavio na 25%, ipak napajanje vec dugo moze legano kupovati alkohol
greg SE je offline  
Staro 08.04.2007., 05:19   #16
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,398
Računao sam i klokanje proca, a i grafe, bez toga nigdje...
domy_os je offline  
Staro 08.04.2007., 09:46   #17
Renesis
Gastarbajter
Moj komp
 
Renesis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Stuttgart / Rijeka
Postovi: 5,275
oho, vidi i greg je tu... pa pozdrav

meni kaže oko 380... po mome fortronu, to je recimo istinito, jer siroti fortron puše jako vruće van
__________________

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Staro 09.04.2007., 19:10   #18
hislipanj
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 62
imam jedno pitanje a valjda spada pod ovu temu...
pitanje je više teoretsko ali sve jedno...
koja je najjača grafa koju bi mogao potjerat fortron 350 w pnf, ostatak konfiguracije asrock dual sata2, venice 3000, 2x 512 ddr 400, 1xhdd ibm 60gb, audigy se, skystar2, kworld dvb-t,1x dvd prža?
jedino kroz neko vrijeme bi umjesto venice 3000 možda uzeo neki 3800x2 ako bi našao povoljno...dakle koja najjača grafa bi išla na to napajanje???
hislipanj je offline  
Staro 09.04.2007., 19:14   #19
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 4,187
Citiraj:
Autor hislipanj Pregled postova
imam jedno pitanje a valjda spada pod ovu temu...
pitanje je više teoretsko ali sve jedno...
koja je najjača grafa koju bi mogao potjerat fortron 350 w pnf, ostatak konfiguracije asrock dual sata2, venice 3000, 2x 512 ddr 400, 1xhdd ibm 60gb, audigy se, skystar2, kworld dvb-t,1x dvd prža?
jedino kroz neko vrijeme bi umjesto venice 3000 možda uzeo neki 3800x2 ako bi našao povoljno...dakle koja najjača grafa bi išla na to napajanje???
7900GS bi radila, vidi moju konfiguraciju, tu su negdje po potrošnji

neg ti meni reci, jel tebi to rdae DVB-T i DVB-S u istom kompu?
Buger je offline  
Staro 09.04.2007., 19:25   #20
hislipanj
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 62
Citiraj:
Autor Bugger Pregled postova
7900GS bi radila, vidi moju konfiguraciju, tu su negdje po potrošnji

neg ti meni reci, jel tebi to rdae DVB-T i DVB-S u istom kompu?
znači radila bi 7900gs, to je odlično!!da li to znači da će kad izađu 8600 serije isto radit ili možda i nešto jače???

da, dvb-t i dvb-s rade najnormalnije, problem predstavlja kad uzmeš od techisata airstar (dvb-t) i skystar (dvb-s) kartice koje imaju iste drivere pa se kolju međusobno ali mislim da ima na netu i modificiranih drivera tako da se i to da srediti
hislipanj je offline  
Staro 04.05.2007., 10:11   #21
ECHO
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: CROATIA-Vukovar
Postovi: 2,354
Potrošnja po calculatoru

Recommended PSU wattage for generic brand PSU:587W

Recommended 12V combined amps for generic brand PSU:29.8A
Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 337W

Recommended 12V combined amps for decent brand PSU:24.4A
Ovo je na defaultnim postavkama bez clocka a kada namjestim da radi na 2.6 GHz onda je sljedeće:
Recommended PSU wattage for generic brand PSU: 604W

Recommended 12V combined amps for generic brand PSU:30.7A
Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 348W

Recommended 12V combined amps for decent brand PSU:24.4A
E sada me zanima po tome napajanje koje imam nije dostatno Fortron BS 500Wili nešto neštima ili moram promjeniti navedeno.

Zanima me da li nešto nije uredu li moje napajanje nije dostatno da sve to opskrbi i napoji Fortron BS 500W jer ako nije moram uzeti nešto kvalitetnije.Već 2-3 dana komp mi se zna sam ugasiti bez nekog vidljivog razloga ništa neradim (samo net i malo igranje i odjednom kraššš) nakon 2-3 min upalim i sve normalno.Primjetio sam pad napona na mreži jer i sijalica zažmirka i komp se ugasi ali bi htjeo otkloniti mogučnost da je od napajanja komp je iz siga plus 2x120 ventilatora na kučištu.


Molim savijet i prijedlog, hvala i pozdrav.

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 04.05.2007. u 10:22.
ECHO je offline  
Staro 04.05.2007., 10:27   #22
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
daj malo uredi taj post
pa sve si krivo odijelio


Čuj za onu konfu bi nazivno BS500 trebao biti dosta no opet moraš znat da je on dosta slab na +12V rail-u tj ima samo 285W (cca 24A) dok ostala poštena 500W napajanja imaju i po 40A

Tvoj Fortron bi to trebao moći gurati ali bi se dosta naprezao - to je zato kaj ti grafa puno struje ždere
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline  
Staro 04.05.2007., 10:27   #23
Matesonik
prcknedl
Moj komp
 
Matesonik's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,131
Nisam skuzio, dok si na kompu onda zazmirka lampica iz cista mira i komp se resetira?

Taj fortron (kao ni ostali bluestormovi) nije toliko kvalitetan ko recimo PNF serija, no dovoljan je da ganja tvoju konfu.

EDIT: Vidim iz osijeka si, mislim da rusenje ima veze s ovim...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68369
Matesonik je offline  
Staro 04.05.2007., 11:37   #24
ECHO
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: CROATIA-Vukovar
Postovi: 2,354
Savijet oko napajanja

Sorry što je tako ispalo sve sam računao sa calculatorom i copy-paste tako da nisam ni gledao kako slažem samo sam pazio da brojke dobro upišem.Meni nije ništa zatreperilo ili nisam vidio jer kučište je pored stola i ima vrata.Rijetko gledam dolje samo kada koristim pržilice.Moguče da je to problem ali htjeo bi otkloniti mogučnost da je do napajanja jer sam nedavno promjenio grafu .Nadam se samo da sam dobro spojio.Komp se samo ugasio,palio sam ručno nakon par min.
Izgleda da če biti potrebno kvalitetnije napajanje uzeti, poslao sam upit koje uzeti pronašao sam par pa ču vidjeti savijete 500-600 Kn malo je problem što u Osijeku i nema neki izbor, ali nije problem naručiti poštarina cca 50KN


Pozdrav i hvala na savjetima.
ECHO je offline  
Staro 05.05.2007., 12:08   #25
Delta S4
She`s back...
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 983
Odličan topic, ne kužim zašto nije sticky...

Imam par pitanja... Što znači ovaj boldani dio:

Typical Gaming 12V1 draw If this exceeds 18A, a dual 12V rail psu probably won’t work - psu will shut down while gaming. The only solution is to buy a non dual 12V rail psu*.

Zar su napajanja sa jednim railom opet "in"?

A drugo pitanje je, ima li moj Hiper 480W Type R dovoljno soka za ganjanje x2 proca i 8800 GTS/GTX grafulje(nije da ih planiram kupiti te grafe, ali čisto informativno, možda jednom poludim)?

Kako se dobije kombinirana snaga dva +12V raila? Može li se to izračunati ili je to poseban podatak koji bi trebao pribaviti proizvođač napajanja? Moji su, npr. 18A i 16A, a ispod njih piše 350W...
Delta S4 je offline  
Staro 05.05.2007., 12:18   #26
Renesis
Gastarbajter
Moj komp
 
Renesis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Stuttgart / Rijeka
Postovi: 5,275
18A * 12V = 216W
16A * 12V = 192W

a otkud su oni izvukli 350W ne zna ni dragi bog
__________________

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Staro 05.05.2007., 12:31   #27
Matesonik
prcknedl
Moj komp
 
Matesonik's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,131
Gle, jedan rail moze dati 18A ako je drugi slabo ili nikako opterecen. Drugi rail moze dat 16A ako bas i nema opterecenja na prvom. A kad opteretis oba dva, max sto ih mozes opteretit skupa je 350W.
Matesonik je offline  
Staro 05.05.2007., 13:29   #28
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Kako se dobije kombinirana snaga dva +12V raila? Može li se to izračunati ili je to poseban podatak koji bi trebao pribaviti proizvođač napajanja? Moji su, npr. 18A i 16A, a ispod njih piše 350W...
Ovo je Wolv opisao u drugom topicu. Inače, ovo nije sticky jer je sticky-ja bilo malo previše (gubi se preglednost) pa smo stavili jedan sticky di je sve ovo pod njim (Sticky sve o napajanjima by Wolverine )

Ako piše da na +12V1 i +12V2 ima 18A odnosno 16A, a da ukupni +12V (znači +12V1 + 12V2) daju 350W onda kombiniranu jakost struje na +12V rail-ovima dobiješ preko:
350W / 12V = ~29.17A

E sad se tih 29A može raspodijeliti na max. 18A na prvom rail-u i ostatak na drugom ili max. 16A na drugom, a sve ostalo na pravom ili neka sredina (14A i 15A po rail-u npr.). Standard kaže da nesmije biti preko 18A po rail-u, zato se rade napajanja sa više rail-ova etc.

No, ovo boldano što si napisao bi značilo da kada bi npr. grafa vukla preko 18A (a da je grafa sama na rail-u ili čak gore, s nečime još skupa) da bi se onda napajanje gasilo (jer prelazi tih max. 18A po rail-u propisano standardom) te je tu onda preporuka da se kupi napajanje sa samo jednim rail-om koje daje npr. 40A na +12V.

Kada gledaš, današnja najjača napajanja (tipa 1kW) - dosta njih ima jedan rail (sa ogromnih npr. 72A koje daju na +12V) (Primjer)
Vuco je offline  
Staro 05.05.2007., 19:30   #29
Nasty_
Premium
Moj komp
 
Nasty_'s Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Typical max sustained total power consumption while gaming (watts) 290W
Typical 12V combined amps while gaming 11.2 A
Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 424W
Recommended 12V combined amps for decent brand PSU: 29.9 A

a ja mislio da treba puno vise
__________________

Nasty_ je offline  
Staro 06.05.2007., 23:24   #30
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ajde pročitajte ovo pa će sve bit jasnije
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48485


btw taj standard koji Vuco spominje nije 18A već 20A tj 240VA, no Intel je (prvo započeo sa tim) a sad opet odkantao tu max 240VA normu tako da opet imamo napajanja sa jednim stravično jakim railom.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Zaključane teme


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na