|
![]() |
#122 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja sam kupio gdje me gazda apartmana odveo ponad stare Lumbarde gdje je odrastao u jednu konobu gdje ga proizvode i nisam baš bio nešto oduševljen, pitko ali ostavilo me ravnodušnim... Nego htio sam pitati, nisam nikad prije dao 100kn po butelji ali onako za poklone tri flaše uzeo, jel sam puno dao ?
![]() |
#124 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Premda, hm, još uvijek nije spustio temperaturu zone za bijela vina na željenih 10 celzijevaca (stoji na 12). Mislim da mu fali cirkulacije okolo (OK, i u stanu je bilo poprilično vruće danas). Malo sam ga odmaknuo od zida, pa ako to ne pomogne, moram mu potražiti prozračnije mjesto.
![]() |
![]() |
#125 |
Premium
|
Update: spustilo se na 11 stupnjeva. I guess da će to biti to u ove ljetne dane. Ipak radi na termoelektričnom principu (Peltier), pa dosta ovisi o temperaturi okoline. Inače, upravo pijuckam prvo vino iz tog čuda - Bolski Plavac, vrhunski, ohlađen na ugodnih 18 stupnjeva. Vrlo korektno vino za 55kn, koliko sam ga platio, premda bih se dvojio oko toga da li zaslužuje naziv "vrhunsko". Moja "bolja polovica" kaže da joj je previše oporo, ali ona voli slatka vina (npr. njoj je Ždrepčeva krv super vino, a meni se od njega ![]() update: što ga više pijem to mi je bolje (Bolski Plavac). Njamiiii
![]() |
#126 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Sinoć na piru sam pija mostarsku Žilavku, prvo čisto a poslije gemišt, i odlično je, evo i slika http://www.imagesforme.com/show.php/...6211989963.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Premium
|
Uh, ja sam jednu Žilavku pio (ne znam točno odakle je bila) i nije mi nešto legla. S druge strane, Blatina (isto Hercegovačko, ali crno) mi je prva liga ![]() Ja sam se za vikend uništio sa domaćim Chardonay-em (pravi ga stric od moje zaručnice u Erdutu i namjerno ne želi dodavati nikakvu kemiju - savjetovali ga enolozi da doda nešto što će malo pojačati kiselost, ali čovjek je sa zgražanjem odbio takvu mogućnost). Izvrsno je i nema posljedica (a doslovno sam se ubio - jedva sam stajati mogao, jbg bio kirvaj).
![]() |
#130 |
Premium
|
Upravo pijem prvo bijelo iz svog novog fridža - Krauthakerova Graša (kvalitetno, cca 45-55kn, ne sjećam se točno). 12 stupnjeva je izvrsna temperatura ako želite isprobati pravi okus bijelog vina. Uobičajeno hlađenje u kuhinjskom frižideru previše ohladi vino, pa se izgubi veliki dio arome i bukea. Ovaj frižider za vino mi se sve više čini kao izvrsna investicija (a, čak nisam ni ja investirao - dobio kao preuranjeni poklon za rođoš). Nezgodno je što se grije kako se butelja približava svome kraju (ako sami pijete, doduše, onda vam već pri kraju postaje svejedno ![]()
![]() |
#131 |
Premium
|
Zaboravih prokomentirati samo vino - OK, ali malo previše kiselo, za moj ukus. Znam da Graša mora imati kiseline, ali sam se razmazio Beljskom vrhunskom, pa mi ova baš i nije tako dobro sjela.
![]() |
#132 |
Premium
|
sinoć
nakon roštiljanih riba okušali smo Čileanski Gato NEgro, kako je meni svako crno fino a ovo je imalo neki novi šmek bilo mi je zanimljivo ali ne i posebno, dosta jako, nakon 3 deci natočenih u dva navrata sam ga osjetio, a rista je zakuhao nakon čašice i počeo vode pit s pipe koda ga je opržilo ![]() http://www.winelegacy.com/Images/Ite...20shiraz_1.jpg
![]() |
#134 |
Premium
|
Ah, vidim da je to Shiraz. Da, oni znaju biti žestoki i na okusu, kao i na alkoholu. Čileanska vina su, btw, jako dobra, a ne preskupa. tutix, generalno si u pravu - bijela su lakša, pa idu više uz ribu, ali sto ljudi sto čudi (a može i sto žena - dvjesto sisa ![]()
![]() |
#136 |
Premium
|
Bio jučer u svatovima. Pila se Kutjevačka Graša iz litrenke. Neloša je, s obzirom na klasu, ali me jutros malo glavobolja patila (što je rijetkost u mom slučaju). No, možda nije vino krivo, moraću ponoviti jednom prilikom, pa da vidim ![]() BTW, crno su služili Kutjevački Klikun crni, ali je bilo hladno kao led, a nisu imali ni adekvatne čaše, pa ne bi bio gušt - ovako je ispala klasična pijanka ![]()
![]() |
#137 |
Premium
|
Jučer sam otkrio još jedan nedostatak onog frižidera - nestalo je struje na par minuta i resetirale se postavke na defaultne, a to je 7 stupnjeva za bijelo i 12 za crno. Primjetio sam to kad se crno već spustilo na 14 stupnjeva, pa sam brže-bolje namjestio nazad na 18. Mislim da ću morati pribaviti neki UPS za njega.
![]() |
#138 |
Premium
|
ima neko prijedlog za rinfuzno vino ZG
bok, ima neko prijedlog gdje se toči najbolje gemišt vino u ZG? Cijene poželjno navesti cca. TAkođer, da li što vriejdi IStarska malvazija u tetrapaku iz supermarketa. Mislim da je cca 50-60kn za 3 litre. hvala
![]() |
#139 |
Premium
|
Joj, ova tetrapak rješenja izbjegavam, generalno, ali za gembu i ako će se brzo popit', neka Graša iz tetrapaka ne bi smjela biti loša. Malvazija je izvrsna sorta i ako je kvalitetno/vrhunsko i buteljirano, onda je obično OK. Bojim se da bi ova iz tetrapaka mogla biti ![]()
![]() |
#141 |
Premium
|
Attention: Bolski Plavac kvalitetni u Bili za 25kn/butelja (akcija traje još koji dan). Pio sam vrhunski i dobar je, pa moram probati i ovaj kvalitetni (za zbilja male pare). Javim ocjenu.
![]() |
#142 |
Premium
|
Jučer pio Josićevu vrhunsku Graševinu. Izuzetno dobro. Bio sam u trgovini Beljski podrumi (Osijek, Sjenjak, prekoputa vatrogasaca). Kupio u rinfuzi Graševinu kvalitetnu (berba 2007.) za 12kn litra. Jako dobro vino za tako malo novaca. Inače, kupio sam i buteljicu 0,5lit Graševine kasna berba 2003 za 65kn. To ćemo za guštanje. Privlači me nekako i Goldberg Graša 2007., ali 150kn/butelja je malkice previše. BTW, znate li da je Beljska Graša, berba 2008. opet pobijedila na festivalu Graševine u Kutjevu? Mislim da će organizatori pop... Jbg, Todorić im poljuljao ugled ![]()
![]() |
#143 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Kad smo bili na moru kupili smo Graševinu Ilockih podruma. Majke mi i kemiji, koji uzdizu takva vina nad zagorskim vinima ti trebaju dobiti permanent ban kaj se tice ispijanja vina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Pijem samo KAJ
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Premium
|
@tutix: ![]() @Problem: Pa, očito si i ti probao neko sranje (Iločki podrumi nisu baš neki reprezentativni primjerak zadnjih godina, jedino im još Traminac drži kvalitetu). Probaj Beljsku ili Erdutsku grašu, nešto od Krauthakera, Enjingi-ja, Zdjelarevića ili Mihalja (Graša 2007.). BTW, ako je to kemija i sranje, nije mi jasno otkud onda toliko nagrada - nisam čuo da je neko zagorsko vino u zadnje vrijeme hvaljeno ili cijenjeno u enološkim krugovima. ![]()
![]() |
#149 |
Pijem samo KAJ
|
gle, probao sam kojekakva vina i meni osobno ta buteljirana ne pašu (mozda jedno od deset bi mogao piti). Ja sam vjerojatno nauceni na ta nasa i nemogu si pomoci (one delance ne racunam pod vina). Recite vi sta ocete, ja cu zagovarat zagorce ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Konkretno, kod Stipe Cebala (odnosno, njegovih sinova koji su od ove godine preuzeli), tradicionalna proizvodnja koja zadrzava Grkovu tamnozlatnu boju i 100% bistrinu zamijenjena je visestruko nagradjivanom zuckastom tekucinom kojoj fali pola orginalnog bouqueta i jos je duplo skuplja. Radjeno od istog grozdja, "novom tehnologijom". Maj es! Pio sam prije neku godinu Grk iz 84, i zao mi je k'o psu sto nisam barem uslikao kako je to izgledalo u casi, kad se vec sam dozivljaj pijenja ne moze kopirati. Istu stvar su napravili i s dobrim dijelom Pošipa po ostatku Korcule i drkanjima po natjecanjima i slicno, jer su ga pokvarili u 3pm. Naravno, kao i kod svega, de gustibus...; no nagrade definitivno nisu mjerilo nedostatka "kemije i sranja" u vinu.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|