|
![]() |
#1171 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Evo i ja sam krajem proslog mjeseca zamjenio stock cooler za ACs1 na mojoj 4850 + dodao sam jos 2 x 120mm AC venta sa PWM funkcijom tako da sam zadrzao mogucnost softverskog upravljanja brzinom ventilatora. Mada nije potrebno, al eto, dunilo mi tako u glavu pa sam tako i slozio ![]() Znao sam da ce temperature drasticno pasti ugradnjom ACs1, ali ono ... opet sam bio paffff. Ipak je to 70°c manja temp. Preko ljeta mi se desavalo da core temp dosegne 115°c, a za memio temp nesmijem niti reci. Mada mi se i sada memio cini malo visi, 70°c u load-u pri taktu 2262mhz dok je core nikada visi od 55°c pri taktu 670-700mhz. Temp je moguce jos smanjiti posto se vent u full loadu vrti nekih 800rps, (idle oko 300-400rps). Maximalno vent ide do 1100rps, ali smatram da nema potrebe. Sve u svemu sam zadovoljan, ali jedino sto mi se nesvidja je ona samoljepljiva folija sa ljepenkom sto drzi jezice. Iako prenosi temperaturu na jezice, brijem da je na neki nacin i izolator. Sad ... da li postoji kakva pasta/ljepilo kojom bi se mogli postaviti ti jezici pa da se ona ukruti vremenom? Ili mozda postaviti jezice pomocu "obicne" paste, da li bi ona drzala jer i ona se vremenom stvrdne, ne puno, ali ipak dovoljno. Jel ima ko kakva iskustva s time? IDLE ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1172 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam to smece od ljepila s jezeva odmah skinuo acetonom. Drze se bez problema samo s vulgaris pastom iz chipoteke. Od 8. mj prosle godine kad sam ju stavio, nije se stvrdnula, i dalje je viskozna i nema nikakve teorije da nesto otpadne. Uzmes neku viskozniju pastu i pripazis da ne stavis premalo. I to je to.
![]() |
#1173 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
ATI HD 4870 sa ARCTIC-COOLING Accelero
Pozdrav svima Dali tko od vas ima iskustva s ARCTIC-COOLING Accelero Twin Turbo hladnjakom za ATI HD 4870 ili jos bolje ako se moze kako naglaviti Accelero Xtream 9800 ili 2900 ili pak je netko iskopo Xtream za 4800 seriju ja ga nemogu naci |
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Rev.2 ima onu plastiku na bazi, to stari nema, i drukčije su one nožice na starijem, tanke su a na novijem su široke i imaju dvije rupe po nožici! Ili jednostavno pogledaš kaj piše na kutiji, ako je imaš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
vec sam posta u 4850 sekciji al eto stavim sliju i ovdje , dakle radi se o S1 s jednim ( no name ) 120mm ventom , potenciometar na manje od pola , u igrama ne prelazi 45°c http://slike.hr/vidi/untitled1608.jpg http://slike.hr/vidi/crysis9.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Premium
|
rev2 ima malo izmjenjen nosac za montazu, dodan je jos jedan set rupa radi kompatibilnosti sa sto vecim brojem kartica i to je u biti to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ajmo jedno brzinsko pitanje... Imam X1650 Xt grafiku, i hocu zamijeniti cooler na njoj... Neznam da li da uzmem S1 ili Vf 900... Bojim se da ce s1 biti prevelik i pretezak za nju, a opet, volio bi ju imat pasivno hladjenu... Da cujemo vasa misljenja...
![]() |
#1188 |
Premium
|
Accelero S2 bi ti mislim bio sasvim dovoljan za tu grafu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1189 | |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
S1 tezak 268 grama VF900 184 grama Jbt, skoro pa duplo... A nadam se da ce s1 pasat... Eh, je, al gdje cu njega naci polovnog?
![]() |
![]() |
#1190 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
S1 na 9800GT 1GB Idle: 36 Load: 60 Ohladi se poprilično brzo i ako se uzme u obzir da je gotovo potpuno pasivna konfa-ja very happy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Pitanje za vlasnike HD4870... Da li bi S1 (+120mm vent @ 5V) bio dovoljan da hladni navedenu karticu? Kućište je Antec Solo, bez ventova (cpu & psu @ 5V). Visoke temperature me i ne smetaju toliko (dokle god je komp stabilan), što niža razina buke je prioritet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1194 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Ostaviti postojeći (mislim da je odvojen)? Zar se ne dobije uz Accelero? Ako je odgovor na obe opcije "ne" imate li onda kakve preporuke? Zalmanovi ježići od VF700/900 (ukoliko ih nađem)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Accelero S1 na Ati 4870
Nedavno sam dobio accelero S1 pasivni hladnjak sa moju grafičku. Sad mi je problem u tome što iako je ploča od hladnjaka koja se prislanja na GPU vec premazana termičkom pastom, zanima me jeli potrebno zamijeniti tu pastu i staviti novi sloj na GPU. [IMG]file:///C:/Users/Matko/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Matko/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG] ![]() Taj sivi pravokutnik je ta tvornički već pripremljena pasta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Guest
|
Pa ovisi kakva je pasta na njemu. Ako je lošija, a imaš bolju stavi bolju. Ako je bolja, a imaš lošiju, ostavi ovu ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#1200 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Samo sam još jednu stvar želio pitati. sada sam malo čitao; kažu ljudi da accelero s1 ne može dobro hladiti ati radeon 4870,sad neznam jel to istina. Al navodno pregrijaava se zadnji RAM na kartici jer nije dobro pokriven sa heatsinkom jer mu smeta heatpipe od accelera... sad neznam kako da to ispravim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|