|
![]() |
#1561 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Skineš push pinove i staviš šarafe umjesto njih i to je to... |
|
![]() |
![]() |
#1562 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
a sto je to tocno tesko kod stavljanja ili skidanja hladnjaka sa push pinova? ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nije teško, nego je jednostavno način retardiran. Da ne pričam što napravi od PCB-a ploče nakon nekog vremena (a i po samom stavljanju)... |
![]() |
![]() |
#1564 |
Premium
|
oukej... zasto je onda retardiran? osim sto iskrivi pcb ako drzis maticnu van kucista. jer kad je u kucistu, tesko da moze iskrivit plocu koja je pravilno montirana i ucvrscena. |
![]() |
![]() |
#1565 |
Guest
|
Što meni smeta kod push pinova je to što su od plastike pa znaju puknuti.. A i ako je velik cooler (pogotovo ako se iskrive pinovi), malo ga se teže skida jer se teško podvući ispod njega da odvrnem onu plastiku, pa ga ne rijetko moram doslovno istrgnuti jer drugačije ne ide vanka.. ![]() |
![]() |
#1566 |
Premium
|
to stoji, kod nekih coolera je malo teze zakrenut pinove, al opet... za manje hladnjake poput freezera i slicno, bolje i to nego da moras citav komp rastakat i plocu vadit van. osim toga, nije bas da jedan prosjecan korisnik mijenja hladnjak svakih mjesec dana... ja sam svog skidao zadnji put prije godinu dana tako da... sto se mene tice push pinovi su poprilicno jednostavni i korisni i nije mi bas jasna ta kampanja protiv njih |
![]() |
![]() |
#1567 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ni meni isto, isti racku, nece otpast nijedan ni drugi. Kad zakucas maticnu u kuciste, ne ide to nikuda. Isto kao da kazes da najlon tiple nisu dosta za satelitsku antenu, vec moras provrtati komplet zid i nabiti matice u sobu na vijke ![]() |
![]() |
![]() |
#1568 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() A kad ti zaglavi šugavi pin (a bar jedan od 4 pina uvijek zaglavi!), imaš 2 izbora: 1. iščupati ga na silu i možda ostati bez jednog pina 2. izvaditi ploču i gurnuti ga van odozdola.. Skidanje stock coolera bez vađenja ploče je za mene uvijek "zanimljiv" posao. ![]() |
|
![]() |
#1569 |
Premium
|
ne bi vjerovato, al i ja sam rastakao i sastavio velik broj kompova sa hladnjacima koji su imali push pin hladnjake broj puknutih pinova: 0 broj nasilno vadenih pinova: 0 broj iskrivljenih pinova: 0 al dobro si rekao, takve stvari se dogadaju uglavnom kod ne strucnog rukovanja, sto opet nije nikakva krivica push pinova. mala preporuka, do it like you love a woman, easy in - easy out ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
A čekaj,vi kao ne vadite ploču,već natrag vraćate kuler dok je ploča na distancerima? Ne moram naglašavat da ste na najboljem putu da strgate vodove i sjebete ploču tako? ![]() |
![]() |
![]() |
#1572 |
Guest
|
Pa zar je tako teško Intelovcima dizajnirati neku kopču za taj stock.. Tko uopće proizvodi hladnjake za Intel? Želim im se obratiti na mail. ![]() |
![]() |
#1573 |
Premium
|
da je kopca onda bi se bunili kako ce veliki cooleri odvalit plasticnu kopcu... sto se meni dogodilo sa Freezerom 64 i AM2 kopcom. nakon 3-4 mjeseca pukla plastika sama od sebe i freezer odletio na grafu. |
![]() |
![]() |
#1574 |
Guest
|
|
![]() |
#1575 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Sigurno bi se odrazilo na temperaturu Jel bar preživila?
![]() |
#1576 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#1577 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#1579 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Neznam baš. Cimer je lani imao DQ6 ploču,sa onim famoznim kurcem s donje strane koje priječi montažu trulje.U biti,netko poluretardiran je montirao kuler,tako da je ovaj dobio klackalicu (pinovi su hvatali samo s one strane prema NB-u),i normalno gašenje nakon par minuta kada bi se proc zagrijao.Kada sam je izvadio,znači na stolu je bila,i sila koju sam morao primjenit je bila daleko veća nego ona koja mi je bila potrebna da bi montirao stock kod sebe na 965P-DS3 (ili P5K Premium,ne sjećam se koja je točno bila).Tada sam skužio da nisu distanceri za zajebanciju,i da mi za 7-8 minuta posla,a opet zahvaljujući prostranom kućištu,nije isplativo riskirat ploče ajmo tako reć,premium klase. U biti,ne dramatiziram kad već nemam izbora,ja moram vadit ploču ![]() Ono što hoću reć je to da montaža na distancerima nije baš on the safe side. |
![]() |
![]() |
#1580 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
#1581 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Bas, dijagonala i gotovo sa montazom za 2 min... Jbt, moras bit retardiran da strgas te plastikice i plocu kad stavljas stock cooler... Osim ak ga nisi stavljao sa zakljucanim pinovima ili pod utjecajem opojnih droga ili alkohola...
#1582 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Moze slika, naravno, ali vise ne, buraz ide u grcku, a kod njega je fotić ![]() meni izgleda dost slicno, sam kaj nema onaj natpis "V8" na "krovu" i nema plastike evo: http://img37.imageshack.us/i/img2973l.jpg/ http://img141.imageshack.us/i/img2974o.jpg/ al stvarno je dobar, oba dvije jezgre su mi na load oko 28°C, a na idle oko 20°C ![]() OMG, buraz mi jeotišo na 10 dana u GRČKU!!!! KAJ ČU JA RADIT!!!!!!!!!!!???????!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?! Zadnje izmijenjeno od: UltimatGamerXFX. 28.06.2009. u 23:39. |
|
![]() |
![]() |
#1583 | |
|
Citiraj:
![]() Kakve su to uopče komponente tu unutra, ni ne vidi se od prašine ![]() BTW, nije ni slično, V8 je se sastoji od 2 tornja između kojih je ventilator.
![]() |
#1585 |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
|
![]() |
![]() |
#1586 |
|
Nemoguče je 19-20 stupnjeva! Kužiš? Nema veze što ti program tako kaže. Ili ti ploča laže ili ti Everest laže! Idle ti je barem za 10-15 stupnjeva veći, load da ne pričam. Naravno ovisno o kojem se procesoru radi.
#1588 |
|
CoreTemp, RealTemp, BlackBox... ima ih hrpa. Vjerovatno će ti i oni lagati o pravoj temperaturi dok im ne postaviš TJMax temperaturu. A kad ne znamo koji procesor imaš ne možemo ti reći koliko da postaviš TJ Max...
#1590 |
|
Vrlo lako moguće da ni to nije točno. Nisam siguran sad koliki se TJ Max stavlja za E6600, tj za 65nm CPU, a neda mi se guglati (treba se ujutro ustati na posao -.- ) ali mislim da nije 85 stupnjeva...
|
|