|
![]() |
#241 | |||
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ideš ![]() Kaj su trebali zbog tebe požuriti 9.5? Jer-na toj slikici koju si obesil su samo redovni driveri...znaš...12 puta na godinu... Citiraj:
Neke grafe neovisno o proizvođaću svoj "puni potencijal" ne postignu dok im ne proglase End-of-life, ali nema veze...koliko vidim puno stariji i ozbiljniji sajtovi se ne gnjave sa tim ali je tebi eto bitno ![]() Citiraj:
Na kraju-meni je najnormalnija stvar da se npr. nova Nvidia testira sa trenutno dostupnim driverima, koliko vidim i drugi misle tako....jedino ti filozofiraš na temu Citiraj:
![]() |
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
jbga, moj sajt ne spada u kategoriju "puno starijih i ozbiljnijih sajtova" pa si mogu dopustiti da budem drukciji ![]() gospon jelc mislim da ste previse ozbiljni kad se raspravlja o ati driverima pa sam primoram povuci se iz rasprave. lp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Jelc ti je malo preosjetljiv na diranje ATIa. Ne moras ni stvarno nesto lose reci, dovoljno da se moze navuci na kritiku i gotovo. Rjesenje ti je - lezi na zemlju i pravi se mrtav. Otici ce nakon nekog vremena. Bolje nego neki drugi koji kad ostanu bez argumenata opale ban ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Premium
|
Nemam uopce ni namjeru ni zelju natezat se oko bilo cega, najmanje oko drivera ![]() Jelc ima svoje misljenje i jako dobre argumente sa kojima se ja u vecini slucajeva itekako slazem i dijelim slicno razmisljanje. No isto tako imam i neka svoja razmisljanja vezano uz njihove drivere koje određeni individualci ili ne mogu razumijeti ili im se neda niti pokusavati pa ono... what's the point ![]() testovi ce biti odradeni sa cat 9.5 driverima kad se pojave, ati u clanku nece dobiti kritike na racun toga niti ce utjecati na zakljucak o kartici i sobitza ce i dalje biti lejmerski sajt. eod ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Super Moderators
|
A volim i pametne komentare tek da se nešto napiše, jebeš temu...zakaj bi argumentirano raspravljali kad možemo spamat? ![]() Omega-mejlaj ti lijepo onu grčku pizdu Makedona i fino mu pojasni da ovakve stvari nisu u redu i da se trgne malo ![]() I dalje mi nije jasno kaj te smeta...ak hoćeš čekat službene-čekaj, ako budeš benchal sa ovima koje si dobio sa grafom nije tvoj problem kakvi budu rezultati... Službeni WHQL driveri izlaze svojim tempom i ako se nisu žurili zbog 4890 nebudu ni zbog ovakve jeftinjače.
![]() |
#246 |
Premium
|
Pa nije bas da me smeta ista. Kao "recenzent" bi trebao biti objektivan, no lagao bi kad bi rekao da mi ATI nije drazi od Nvidie. Moj komentar vezano uz drivere je proizasao iz perspektive mladog nadobudnog wannabe ekonomista ![]() Budim realni, 99% kupaca grafickih kartica su telad koji racunaju snagu grafikce kartice u megabajtima. Takvim ljudima kad se plasira informacija kako ATI izbacuje kartice sa uzasnim driverima (not true) onda ta telad odu u ducan i kupe tri put rebrandiranu Nvidijinu karticu za koju fala bogu imas milijun beta drivera na izboru. Sindrom je vidljiv i na ovom forumu kad rulja krene protiv ATI drivera, catalyst panela i cega vec ne. A velika vecina rulje nikad nije ni imala ATI karticu u kompu. Ja sam pobornik zdrave konkurencije i nije mi jasno zasto si ATI dopusta takve stvari u danasnje vrijeme kad se AMD grca u dugovima i svaki kupac im je vazan. Nvidia je rebrandingom starih kartica otela svo trziste koje je ATI zasluzeno osvojio predstavljanjem citave nove serije kartica. Marketing je sveta stvar danas, a oni su malo zakazali na tom polju, bar sto se tice drivera. Kod HD4890 i novim Phenomima su napravili odlicnu stvar sa onim "massive overclock" sranjima. GTX275 je bolja kartica kako god okrenes, no opet svugdi cujem za ljude da radije odabiru HD4890 jer je to... sta ja znam, kartica za pravog muskarca ![]() Zamisli poruku pri lansiranju HD4770 kartica "New technology, new production process, new features, NEW DRIVERS!" waaaaaaaauuuu ![]() kolko teladi vise bi se odlucilo za kupnju HD4770 kartica, umjesto recimo jedne rebrandirane 9800GT ![]() Osim toga, internet je krcat testova HD4770 serije sa hotfix driverima... zasto bi i moj test morao biti isti ko svi ostali? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Super Moderators
|
ATI se drži one spike o 12 komada godišnje i ne trza na ostalo, bitno im je izbacit novu grafu, da je kaj jeftinija i da ne podbaci u najčeščim benchevima...ostalo kad dođe na red ![]() Inzistiranje na WHQL driverima ne pomaže jer se samo gubi vrijeme dok se driveri pošalju u MS, dok ih oni pregledaju i daju blagoslov prođe barem par dana. Evo nešto i za nesretne vlasnike ploča sa AGP-om ![]() PowerColor Releases AGP Graphics Card With ATI Radeon HD 4770 Chip http://www.xbitlabs.com/news/video/d...4770_Chip.html
![]() |
#248 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
cuj, nije da oni nemaju karticu dok se ne pojavi u trgovinama. Ako moze nvidia mjesec dana unaprijed izbaciti whql drivere koji podrzavaju neki buduci model moze i ATI. Samo se treba potruditi. Ipak su ovo komadi hardvera kod kojih softverska strana igra veliku ulogu i bez dobrih drivera to jednostavno nije gotov proizvod. I tesko je razumjet tako nesto pogotovo u ovoj situaciji kada konkurencija nema u pripremi nista kao direktan uzvrat pa da se sada trebalo negdje zuriti. A ako izuzmemo par mulaca i ljude kojima je to posao ljudi hardver kupuju kako bi ga koristili a ne benchali. btw, evo moram ja malo o ATI driverima kad je vec tu otisla tema - rjesio se GTXice da ne trosi struju bezveze i na integriranoj sam dok ne uzmem tu 4770 (opet se budala dao navuci na pricu od dobroj ati kartici koja ne trosi puno i nije vrela ![]() kako ovu ziher necu uzimati brzo jer nit imam vremena niti se ima ista igrati cini mi se da cu ubosti nesto s lagera krame, vjerovatno onu 8500gt koju sam ostavio za physx ![]() @Burko nije mi bas jasno kako bi to trebalo funkcionirati. Mislim da sam vidio da 4850 jebeno gubi na performansama ako joj se da manje od 8x PCIe 2.0. Ova kartica je perfomansama i bandwithe zahtjevima slicna njoj, dakle u AGPu bi trebala biti isto tako pusiona i overkill |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
http://www.xbitlabs.com/news/video/d...__Company.html PowerColor, a maker of graphics cards that is owned by Tul Corp., said Wednesday that it did not manufacture AGP version of ATI Radeon HD 4770 graphics cards and that its listing at Amazon.com was a mistake by the online store. “Amazon made a mistake in posting AGP on our ATI Radeon HD 4770 graphics card. There is no AGP version,” said Gene Chi, a marketing manager for Tul Corp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Super Moderators
|
Dakle-kita ![]()
![]() |
#252 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Heatpipeovi izgledaju kao da ih je neko putem programa poput photoshopa stavio na nju. Uglavnom meni to liči na fake.
![]() |
![]() |
#254 |
Super Moderators
|
![]() |
#255 | ||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
OT ~ razjasnjenje
Citiraj:
Pa naravno da je šala. 5 minuta zafrkacije koju sam i potpisao na slici da ne bude zabune ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Super Moderators
|
![]() |
#257 |
Premium
|
testiranja gotova, clanak u procesu objavljivanja... nadam se sutra/prekosutra da ce biti gotovo sve, ovisno o ostalim obavezama privremeno sam otvorio pristup malenoj bazi podataka za graficke kartce na kojem radim vec neko vrijeme. trenutno se mogu viditi samo snimke hladnjaka u akciji za nekoliko grafickih kartica tako da mozete usporediti koliko je ovaj stock shrot na HD4770 bucan/tih po mom subjektivnom dojmu, u idle je gotovo necujan dok se pod loadom jedva primijeti ukoliko se nesto igra i zvuk je upaljen http://sobitza.com/portal/content/view/630/32/1/2/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Premium
|
nakon odradenog testiranja, malo sam promjenio plan djelovanja ![]() HD4770 ce biti pokrivena kroz tri clanka, prvi je objavljen na stranicama portala, sutra stize jos jedna EAH4770 za crossfire testiranje, a nakon toga ide i jos kratki clanak s overclock vodicem i testiranjem na overclockanim postavkama link na prvi clanak : Asus EAH4770 @ sobitza.com Zadnje izmijenjeno od: Omega. 21.05.2009. u 14:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@Omega Čini mi se da imaš sitnu greškicu na str. 4. Zar ne bi trebalo u tablici u drugoj koloni s lijeva pisati Asus 4770 umjesto Sapphire 4830?
![]() |
#263 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Premium
|
Dvije takve na 1GHz ![]()
![]() |
#265 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
I da su single-slot, onda bi opet pol foruma cmizdrilo po svim mogućim temama, da koji su to kreteni u AMD/ATi-u i zakaj nisu išli na dual-slot dizajn. Dosad si već trebal skužiti da na ovaj ili onaj način dobra većini ljudi koja mijenja kartice tak i tak promijeni cooler za neki koji redovito zauzima dva ili tri slota (ako je nakrcan s ventilatorima) i nema univerzalnog rješenja s kojim bi svi bili zadovoljni. Uvijek bude se neko žaili. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Premium
|
upravo tako. nemoguce je zadovoljiti sve i uvijek ce biti kupaca s različitim željama i preferencijama. meni osobno uopce ne smeta dual slot i radije bi vidio na kartici nekakav alu jeftini dual slot hladnjaka koji drzi temp pod kontrolom, nego istu takvu jeftinjaru u single slot izvedbi pa da se grije preko 90 stupnjeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#268 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Premium
|
![]() |
#270 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Ako imas slabije napajanje kao ja (300W LiteOn za q6600 + 4770), nema dvojbe - 4830 ipak trosi previse. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|