Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 09.04.2009., 01:44   #361
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
P.S IcyTexx (koji je tamo admin foruma ) mu je pobrisao forum na njegovom sajtu . megaLOL.

Ček malo, po naredbi ili namjerno zbog ovog slučaja ?
stuc je offline  
Staro 09.04.2009., 02:16   #362
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Ček malo, po naredbi ili namjerno zbog ovog slučaja ?
Kao da mu se osveti za ovo kolko sam skuzio
Fleks je offline  
Staro 09.04.2009., 02:29   #363
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
E svašta, pa bolje da je ostavio forum na miru i pustio ljude da "pišu" bez moderiranja - to bi bila osveta !

Zli admin, puj puj
stuc je offline  
Staro 09.04.2009., 02:30   #364
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Kao da mu se osveti za ovo kolko sam skuzio
Ne znam kolki tenkre moraš bit da ovo povjeruješ...

"Ughhh, ti varalico jedna, ughhh, sad ću ja tebi forum skršit, grr grr"

Ajd molim te.
Grofaz je offline  
Staro 09.04.2009., 10:02   #365
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Samo da komentiram kašnjenja kod isporuke. Koliko vidim u svom i drugim slučajevima sva kašnjenja su naknadno kompenzirana dodatnim komadom hardvera ili nekim dodatnim popustom.
Nije sve crno-bijelo, dobro došli u zonu sumraka.
MIK je offline  
Staro 09.04.2009., 10:07   #366
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Samo da komentiram kašnjenja kod isporuke. Koliko vidim u svom i drugim slučajevima sva kašnjenja su naknadno kompenzirana dodatnim komadom hardvera ili nekim dodatnim popustom.
Nije sve crno-bijelo, dobro došli u zonu sumraka.
A i je i nije. Kasnjenja su jako tesko predvidljiva i u 90% slucajeva generirana razlozima koji nisu u domeni domacih distributera i prodavaca, nazalost.
Ne znam kakvo je tocno stanje u Hardveraju (mogu samo pretpostaviti, a iz istih i drugih razloga se ne bavim tim poslom niti mi vise to ne pada na pamet), no to je problem koji ima bar 99% uvoznika.
Staro 09.04.2009., 13:21   #367
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
A i je i nije. Kasnjenja su jako tesko predvidljiva i u 90% slucajeva generirana razlozima koji nisu u domeni domacih distributera i prodavaca...
To je sad za OT ili neku drugu temu. Ali mnogi dobro stojeci distributeri (distributera...) mogli bi prestati biti "distributeri" i postati direktni predstavnici nekih velikih imena = imati direktnu lajnu robe do sebe! No nas nas kilavi mentalitet i dalje voli mirno spavati i znati da robu prima preko nekog jos veceg od sebe i po mogucnosti od Frankfurtije na dalje po belom svetu. Mozemo ti i ja sutra, uz sve I/O peripetije (+ dobra privatna spedicija) robu dobivati prilicno tocno. Cak je dobiti po boljoj cijeni od nekog tko je na papiru veci od nas. Ali onda se moramo obavezati da cemo tocno prodati toliko i toliko robe sa tim imenom! Tada se odnos mijenja 100% i malo sira vrata se otvaraju prema nama. Tada prestajemo mahati rukama i kukati pricu : "Ah znate, dok im mi dodjemo na red... morate se strpiti"

Znam jer sam 90-ih bio na rubu ludosti da pokrenem sa par prijatelja nesto nevidjeno kod nas tada u audio vodama. Letili smo direktno svakom imenu i rukovali se sa svakim od njih. To je za njih tada bio pravi šok, posebno amerima. Jer rekose da su rijetko ikad vidjeli nekoga tko im nesto prodaje iz bivse Yu... da se uopce dogegao do njih. No dobro, to je OT + specificnosti IT price. Htjedoh samo reci kako tu ima puno mantri koje samohiponozno ljudi ponavljaju bez da pogledaju malo dalje mogucnosti s kojima mogu raspolagati, ako su dovoljno odvazni. A jedino se odvazno moze biti u necem najbolji.

Zasto je ispario ovaj komentar dole?

Citiraj:
Autor Wolverine;
Čitam ovo i mislim da bi neki forumaši stvarno trebali počet razmišljat o karijeri pisaca romana ili scenarija za filmove zavjere ili pak ubacit se u nek od tajnih (akronim) organizacija na području razrade i tumačenja teorija zavjere. Mislim ovo stvarno postaje smiješno da pojedinci sad počinju pisat o stvarima o kojima nemaju nikakvih informacija osim proizvoda mašte

Ovo je tema o iskustvima sa hardverajem a ne teorija zavjere PCE / Hardveraj Ako imate nekih konkretnih informacija samo naprijed u protivnom bilo bi lijepo da se prestane sa blaćenjem ovog foruma i samog PC Eksperta u ''slučaju Hardveraj''

Također ne razumijem gdje su se do sad skrivali ostali kupci koji su se evo baš sad sjetili da i njima nije sve išlo ko po loju, a ranije su svi bili oduševljeni uslugom i ponudom.

Ne branim Hardveraj nego samo želim istaknut da bi neki mogli prestat pisat o stvarima u koje nisu upućeni.
Visage je offline  
Staro 09.04.2009., 13:59   #368
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ovo je tema o iskustvima sa hardverajem - pa nek i ostane takvom.
tor je offline  
Staro 09.04.2009., 14:18   #369
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
To je sad za OT ili neku drugu temu. Ali mnogi dobro stojeci distributeri (distributera...) mogli bi prestati biti "distributeri" i postati direktni predstavnici nekih velikih imena = imati direktnu lajnu robe do sebe! No nas nas kilavi mentalitet i dalje voli mirno spavati i znati da robu prima preko nekog jos veceg od sebe i po mogucnosti od Frankfurtije na dalje po belom svetu. Mozemo ti i ja sutra, uz sve I/O peripetije (+ dobra privatna spedicija) robu dobivati prilicno tocno. Cak je dobiti po boljoj cijeni od nekog tko je na papiru veci od nas. Ali onda se moramo obavezati da cemo tocno prodati toliko i toliko robe sa tim imenom! Tada se odnos mijenja 100% i malo sira vrata se otvaraju prema nama. Tada prestajemo mahati rukama i kukati pricu : "Ah znate, dok im mi dodjemo na red... morate se strpiti"
Jos ce nas zbanat radi oftopika... No, ja radim u firmi koja je direktan partner velikih, nema nikog izmedju nas i velikih igraca. No, kad veliki kasne (a to "kasniti" moze znaciti i nesto mjeseci) nastaju problemi. Nije to nista ni cudno ni strano, ali da bi figurirao kao ozbiljan igrac kod nas moras biti spreman na svasta, baviti se tocno odredjenim stvarima, stvoriti poziciju, imati rezervu... Nije nista crno / bijelo, razumljivi su mi potencijalni problemi koje je hardveraj imao, ali nekako mi se cini da nije nov u IT-u u 'rvata i da je sve mogao dobro predvidjeti.
Staro 12.04.2009., 21:30   #370
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Evo ja kao zaposlenik jednog od "velikih" mogu potvrditi da poslovanje sa nama može bez problema uništiti manju pa čak i srednju firmu.Zamislite da ste sretnik koji sklopi posao sa nama jer ste bili u stanju isporučiti jeftinije i brže opremu nego neki veliki dućani. Dali ste ponudu u kunama(greška br. 1 al ne znam može li uopće drugačije). U trenutku pisanja ponude tečaj je 1$=5kn i cijena robe vezana je za tečaj dolara. Dobili ste natječaj i potpisali obvezujući ugovor u kunskoj vrijednosti(greška br.2 al opet drugačije ne ide). U trenutku kad ste dobili ugovor na potpis dolar je već 5,5 kn. Al nema veze jer sad ste "u igri" pa ćete to nadoknaditi slijedećim poslom. Uzmimo da je cifra 1 milion kuna. Valuta plaćanja (službeni izraz za rok plaćanja) je npr. 90 dana. Vi kod dobavljača recimo imate isti rok za platiti. Ako je rok plaćanja kraći dignete kratkoročnu pozajmicu kod privatnika jer u banci duže traje i nemate toliki kredibilitet. U pitanju je "posao života" i ne želite ništa prepustit slučaju. Robu je sada zbog tečaja 10% skuplja nego kad ste slali ponudu. Vaša zarada je otišla u k.... al nema veze jer ste sad "in". Svaki dan vas nazivaju i pitaju može li roba malo ranije i vi je konačno isporučite nakon 30 dana(otad traje vaša obaveza plaćanja prema dobavljaču i ujedno greška br.3), a rok je bio 45. Međutim sistem je blokiran jer nije donesen proračun i vi dobijete potvrdu da ste isporučili robu nakon 50 dana. Od tog datuma kreće "valuta plaćanja" Nakon 5 mjeseci lovu još niste dobili. Treba platiti dobavljaču ili ,još bolje, vratiti pozajmicu.Kad zovete s vašeg broja niko vam se ne javlja. Zovete li s nekog drugog broja javljaju se odmah i uz uzdah kažu "bude uskoro". U isto vrijeme naziva vas privatni bankar i upozorava da je kamata nakon roka dalekooo veća.
Možete li zamisliti kraj? Naravno možete i tužiti ali kakve su vam šanse? Pa ja ću vam reći-nikave. Svoje obaveze prema dobavljaču i naručitelju morali ste ispoštovati jer samo tako možete ,kao mali, ostati u poslu. Problem je samo gdje naći novac za platiti robu ili vratiti pozajmicu privatniku(čitaj kamataru). Za to vrijeme treba i prehranjivati obitelj. Treba i dalje poslovati da se ne izgube ostale mušterije.

Čemu služi ovaj primjer? E pa tome da pokaže kako mali igrač u određenoj situaciji koja je nastala njegovom brzopletoću, glupošću i nepromišljenošću te bahatošću "velikih" može doći u situaciju da počne muljati i lagati. Može li se to opravdati-NE. Može li se takvog čovjeka razumjet-DA. Ako želite imam i bolje primjere ali ovaj je najsvježiji.
herion je offline  
Staro 12.04.2009., 21:45   #371
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
Evo ja kao zaposlenik jednog od "velikih" mogu potvrditi da poslovanje sa nama može bez problema uništiti manju pa čak i srednju firmu.Zamislite da ste sretnik koji sklopi posao sa nama jer ste bili u stanju isporučiti jeftinije i brže opremu nego neki veliki dućani. Dali ste ponudu u kunama(greška br. 1 al ne znam može li uopće drugačije). U trenutku pisanja ponude tečaj je 1$=5kn i cijena robe vezana je za tečaj dolara. Dobili ste natječaj i potpisali obvezujući ugovor u kunskoj vrijednosti(greška br.2 al opet drugačije ne ide). U trenutku kad ste dobili ugovor na potpis dolar je već 5,5 kn. Al nema veze jer sad ste "u igri" pa ćete to nadoknaditi slijedećim poslom. Uzmimo da je cifra 1 milion kuna. Valuta plaćanja (službeni izraz za rok plaćanja) je npr. 90 dana. Vi kod dobavljača recimo imate isti rok za platiti. Ako je rok plaćanja kraći dignete kratkoročnu pozajmicu kod privatnika jer u banci duže traje i nemate toliki kredibilitet. U pitanju je "posao života" i ne želite ništa prepustit slučaju. Robu je sada zbog tečaja 10% skuplja nego kad ste slali ponudu. Vaša zarada je otišla u k.... al nema veze jer ste sad "in". Svaki dan vas nazivaju i pitaju može li roba malo ranije i vi je konačno isporučite nakon 30 dana(otad traje vaša obaveza plaćanja prema dobavljaču i ujedno greška br.3), a rok je bio 45. Međutim sistem je blokiran jer nije donesen proračun i vi dobijete potvrdu da ste isporučili robu nakon 50 dana. Od tog datuma kreće "valuta plaćanja" Nakon 5 mjeseci lovu još niste dobili. Treba platiti dobavljaču ili ,još bolje, vratiti pozajmicu.Kad zovete s vašeg broja niko vam se ne javlja. Zovete li s nekog drugog broja javljaju se odmah i uz uzdah kažu "bude uskoro". U isto vrijeme naziva vas privatni bankar i upozorava da je kamata nakon roka dalekooo veća.
Možete li zamisliti kraj? Naravno možete i tužiti ali kakve su vam šanse? Pa ja ću vam reći-nikave. Svoje obaveze prema dobavljaču i naručitelju morali ste ispoštovati jer samo tako možete ,kao mali, ostati u poslu. Problem je samo gdje naći novac za platiti robu ili vratiti pozajmicu privatniku(čitaj kamataru). Za to vrijeme treba i prehranjivati obitelj. Treba i dalje poslovati da se ne izgube ostale mušterije.

Čemu služi ovaj primjer? E pa tome da pokaže kako mali igrač u određenoj situaciji koja je nastala njegovom brzopletoću, glupošću i nepromišljenošću te bahatošću "velikih" može doći u situaciju da počne muljati i lagati. Može li se to opravdati-NE. Može li se takvog čovjeka razumjet-DA. Ako želite imam i bolje primjere ali ovaj je najsvježiji.
Govorim o ovome primjeru samo..

Koji je smisao ovoga osim jos jedan dokaz da jedina stvar koja nadmasi ljudsku glupost je pohlepa? (au sto zvucim moralisticki .. sori nije mi namjera)

Sori covjek si je sam kriv.. i ne nemogu ga razumjeti
msvrtan je offline  
Staro 12.04.2009., 22:06   #372
herion
Premium

Citiraj:
Autor msvrtan Pregled postova
Govorim o ovome primjeru samo..

Koji je smisao ovoga osim jos jedan dokaz da jedina stvar koja nadmasi ljudsku glupost je pohlepa? (au sto zvucim moralisticki .. sori nije mi namjera)

Sori covjek si je sam kriv.. i ne nemogu ga razumjeti
E vidiš ja mogu razumjeti.Opravdati ovakvo ponašanje ne mogu. Čitav čivot pošteno radiš i gledaš kak se drugi sa 286-om u glavi bogate dok ti sa quadcore jedva sklapaš kraj s krajem. Sve izgleda OK. Tvoj dobavljač je pouzdan, firma s kojom ćeš poslovati je stabilna i ugledna. Treba samo malo hrabrosti i sve će biti OK. I na kraju si u govnima. S tim da nisi ništa loše napravio. Pohlepa? Zašto? Možeš ponuditi bolju cijenu od svih. Konačno je došlo tvojih 5 minuta i želiš ih iskoristiti. Glup potez je kamatar ali ko nije imao nikada niti jednu grešku neka baci kamen
Zašto paralela između hardveraja i ovog slučaja? Pa zbog toga što sam i sam kupio neke stvari od njega, popio kavu, porazgovarao i u tom trenutku vidio jednog korektnog čovjeka. Mora da mu se nešto gadno dogodilo da se ovako ponaša. Ne očekujem od ikog da ga razumije, a pogotovo od oštećenog. Želim samo napomenuti da kod nas možeš raditi najpoštenije pa na kraju ispasti totalni papak pod utjecajem raznih okolnosti koje u jednoj zemlji ne bi trebale biti dozvoljene. Imam dojam da ,kad upadneš u takvav problem, što si pošteniji to dublje propadaš. Vjerujem da će se čovjek javiti i sve razjasniti. Ako to ne učini onda ima razloga za osudu.
herion je offline  
Staro 12.04.2009., 22:28   #373
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
E vidiš ja mogu razumjeti.Opravdati ovakvo ponašanje ne mogu. Čitav čivot pošteno radiš i gledaš kak se drugi sa 286-om u glavi bogate dok ti sa quadcore jedva sklapaš kraj s krajem. Sve izgleda OK. Tvoj dobavljač je pouzdan, firma s kojom ćeš poslovati je stabilna i ugledna. Treba samo malo hrabrosti i sve će biti OK. I na kraju si u govnima. S tim da nisi ništa loše napravio. Pohlepa? Zašto? Možeš ponuditi bolju cijenu od svih. Konačno je došlo tvojih 5 minuta i želiš ih iskoristiti. Glup potez je kamatar ali ko nije imao nikada niti jednu grešku neka baci kamen
Zašto paralela između hardveraja i ovog slučaja? Pa zbog toga što sam i sam kupio neke stvari od njega, popio kavu, porazgovarao i u tom trenutku vidio jednog korektnog čovjeka. Mora da mu se nešto gadno dogodilo da se ovako ponaša. Ne očekujem od ikog da ga razumije, a pogotovo od oštećenog. Želim samo napomenuti da kod nas možeš raditi najpoštenije pa na kraju ispasti totalni papak pod utjecajem raznih okolnosti koje u jednoj zemlji ne bi trebale biti dozvoljene. Imam dojam da ,kad upadneš u takvav problem, što si pošteniji to dublje propadaš. Vjerujem da će se čovjek javiti i sve razjasniti. Ako to ne učini onda ima razloga za osudu.
nezelim ici u OT sori

Sto se tice ovoga ducana gazda se jos nejavlja.. iskreno vjerujem da ni nece

EDIT: sori nije mi namjera bila pametovati nekome..
msvrtan je offline  
Staro 12.04.2009., 22:41   #374
herion
Premium

Ma naravno držimo se teme. Samo pokušavam naći opravdanje za čovjeka koji se prema meni pokazao korektan kao i prema prijateljima i poznanicima kojima sam savjetovao da tamo kupuju. Bili su puni hvale u svezi njega. Jest da je bilo kašnjenja ali to je uvjek na neki način kompenzirano.
herion je offline  
Staro 13.04.2009., 07:51   #375
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
E ...Ne očekujem od ikog da ga razumije, a pogotovo od oštećenog. Želim samo napomenuti da kod nas možeš raditi najpoštenije pa na kraju ispasti totalni papak pod utjecajem raznih okolnosti koje u jednoj zemlji ne bi trebale biti dozvoljene. Imam dojam da ,kad upadneš u takvav problem, što si pošteniji to dublje propadaš. Vjerujem da će se čovjek javiti i sve razjasniti. Ako to ne učini onda ima razloga za osudu.
Ne znam sto ti vidis od postenja u covjeku koji je sahranio pola uze i sire familije zbog svojih makinacija?! Posten lik bi rekao: "Jebiga, nemam to i vratit cu pare." Ali cini mi se da se ovaj lik malo previse zaguzio da bi se klupko odmotalo...
Dizel je offline  
Staro 13.04.2009., 10:05   #376
herion
Premium

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ne znam sto ti vidis od postenja u covjeku koji je sahranio pola uze i sire familije zbog svojih makinacija?! Posten lik bi rekao: "Jebiga, nemam to i vratit cu pare." Ali cini mi se da se ovaj lik malo previse zaguzio da bi se klupko odmotalo...
Ja ipak nebi nikada nikoga osudio dok ne čujem i drugu stranu. Shit happens ma koliko svim to čudno zvučalo. Ne jednom sam se uvjerio u to. Naravno ne opravdavam ovo zavlačenje kupaca. Da se "zaguzio" stoji. Da postoje drugi načini i to stoji. Kad se počneš jednom opravdavati lažima sve dublje toneš i tu nema dna. Jedna laž , da bi opstala, traži drugu. Međutim fakat mi je čudno da sa se taj tip pretvorio u tako nešto. Izgledao je čist OK. Ako se ne javi definitivno ću morati korigirati svoje senzore za detekciju poštenog čovjeka
herion je offline  
Staro 13.04.2009., 14:17   #377
jhanus
Click to Reset
Moj komp

jhanus's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Evo ja nemam direktne veze sa Hardverajom, al imam sa njegovim vlasnikom tj. Beshtyom , uzeo sam PSU i CPU od njega. Iz Varaždina sam, tek sam u četvrtak trebao doći u Zg, pritisnuo je da će prodati ako se odmah ne uzme, ha ajd jbg njegovo pravo, namučil i našetal prijatelja(Ivane, još jednom hvala!).
Osobno se čul s njim, veli sve je tu račun, garancija, ha ajd ok super, prijatelj preuzeo, dobijem CPU i PSU nekoliko dana kasnije bez računa i garancije, ništa, zovem.
Veli da pošaljem mail, pošaljem mu i PM i na mail, prošlo 2tjedna od kupovine, 1tjedan od kad smo se čuli,pa dobro wtf, kaj imam posla sa malom djecom.

Neznam, dal je uistinu tako teško kliknuti na attach i send?, je*ene 2s posla ili još bolje!, držati se je*enog dogovora i isporučiti ono što je dogovoreno.
I da ne govorim o izgovorima...žao mi je za nesreću, al kakve to točno ima veze sa mojim novcima i računom i garancijom?
jhanus je offline  
Staro 13.04.2009., 15:26   #378
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Procitao sam sve postove maloprije, kaj da kazem, ostao sam paf kao i vecina...
Steta za takav shop, steta za kupce i one koje je muljao te se nadam da ce se beshtija javiti i dati neko smisleno objasnjenje.
Sad bar kuzim zakaj sam grafu cekao preko tjedan dana.

Kaj sa garancijom robe koju smo kupili ako shop propadne? Direkt uvozniku furat ak kaj rikne ili kaj? Kak cu ja objasnit tam nekom "dedeku" sa plavog kad bum prodavo grafu sa garom, da je shop u kojem je kupljena propao?
gamer je offline  
Staro 13.04.2009., 15:38   #379
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Mislim da će shema direktno uvozniku proći. Tako je i dug1 popušio oko rama kojeg smo tržili,frajer mu je rekao da će on otfurat direkt uvozniku,radilo se o 2x2gb kitu,jedan radio jedan ne,i jbg,nije se više javio taj lik. Trebao je možda u vlastitom aranžmanu reklamirati kod uvoznika,garanciju ima,račun ima, samo je shop zatvoren. Moralo bi postojati neko rješenje.

Pogotovo jer se radi o Corsairu,ne znam kakvu oni policu imaju garancije, možda se i njima može poslati direktno vani.
thedream je offline  
Staro 13.04.2009., 17:08   #380
brab
Premium

Datum registracije: Sep 2008
Prvi puta sam imao super iskustvo sa Mr. Tubicem prosle godine za Thermalright hladnjak...sve je super proslo...narucio preko e-maila i nasli se u centru Zagreba 2 dana kasnije, platio u gotovini i to je to...

Zbog tog pozitivnog iskustva sam prije jedno mjesec/dva htio naruciti dijelova za oko 6000kn za HTPC, i sve se izdogovaramo, isto placanje u cashu...
I dogovorimo se za isporuku oko 2 ili tri popodne u petak...i onda krenulo zavlacenje...kao zaustavila ga policija, mora prvo neku dostavu obaviti bla bla bla (a zvao sam ga jedno 10ak puta i nije se javio na telefon)....
Ja sam mu jos ponudio da cu doci po to di got njemu pase, a on je ipak rekao da ce mi se javiti cim zna kad ce biti blizu...
Na kraju ja sam kontao "tko te hebe", i prestao ga zvati i odmah otisao u ADM i kupio dijelove...
Covjek me vise nikad nije ni pokusao kontaktirati, kontam da dijelove nije nikad ni imao....

Decki u ADMu su PRVA liga...nema boljeg ducana u Hrvatskoj za comp dijelove...

Ne kontam Tubica uopce, samo si siri lose glasove o sebi...
brab je offline  
Staro 13.04.2009., 18:28   #381
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Samo se jedan zakljucak namece...

R.I.P Hardveraj.....

A svi koji imate garancije kod njega - nadam se da ce uvoznici bez problema rijesavati...
Alfa_R je offline  
Staro 13.04.2009., 20:46   #382
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

A koji uvoznici kad je većinu stvari koje su ljudi tamo kupovali uvozio baš hardveraj?
FitzTN je online  
Staro 13.04.2009., 21:01   #383
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Sitne stvari se prodaju, al kad je riječ o većim sumama(konfiguracijama) onda dolazi do problema...

Nego mene samo zanima GDJE su završili oni XIGMATEKI, prvo su kasnili zbog Kineza i njihove nove godine a sad je već 4mj a njima ni traga,...

Malo blesavo, zvao gospodina 4x i svaki put ista prića "za 2tj" stiže velika kolićina hladnjaka, šteta kaj ih nema, to bi se prodavalo barem!

Zadnje izmijenjeno od: danc00. 13.04.2009. u 22:32.
danc00 je offline  
Staro 13.04.2009., 21:43   #384
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Meni iz Kine uredno dolaze stvari gotovo svaki tjedan, bitno je samo da platis robu koju narucis.

Oni priznaju samo solarno placanje, sto bi rekli "Pare na sunce"
Dizel je offline  
Staro 13.04.2009., 22:34   #385
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Pa nisu ni kinezi od jučer !

Mah, al ipak on je znal kak stoje stvari pa reci onda a ne ovak...nebi se niš dogodilo da je reko nebude niš iz toga i bok, očito da fali kapital u igri, niko ti nebu dal robu na ljepe oći, osim ak naletiš tu na formu na nekog na "tržnicu" mislim!
danc00 je offline  
Staro 14.04.2009., 09:34   #386
Beshtya
Premium

Beshtya's Avatar

Pozdrav svima. Vrijeme je da se i ja oglasim (bilo je i prije no nažalost nisam prije mogao).

Prije svega još jednom i ovdje ovim putem upućujem iskrenu ispriku članu A-V (iako mu moje isprike ne znače puno kad nije dobio računalo u dogovoreno vrijeme). Da se osvrnem na ove svoje tzv. lažne isprike. Ja nisam čovjek koji bi koristio ovakve izgovore za probleme u poslu ili bilo čemu drugome da stvarno nisu istiniti (na kraju krajeva ne bih ih ni inače iznosio no obzirom na katastrofalne okolnosti oko isporuke računala za A-V jednostavno sam iskreno rekao što je). Na komentare nekih članova da mi je pola familije umrlo i sl. se najrađe ni ne bih osvrtao obzirom da je nažalost u 12 mj. također umro i moj punac a neki su našli za shodno odmah komentirati kako je sve izmišljeno, kako mi je umrlo pola familije itd...(neću isticati posebno neke vrlo neukusne komentare od strane članova koji nisu ni radili ništa sa Hardverajem i nemaju nikakva iskustva sa nama, a našli su si za pravo pisati svašta). Toga dana kad je gdin A-V bio u Samoboru je moja punica netom došla sa posla i nije tada još ni pojma imala što se dogodilo. A obzirom da je jedan od autiju koje koristimo za dostave bio parkiran uz kuću pretpostavila je da sam ja možda tamo. Naravno da je gđa bila vidno uplašena obzirom da joj je došao nepoznat čovjek, prenio joj vijest i još (opravdano) vidno uzrujan iznio svoju situaciju. Ponavljam, gdin je imao potpuno pravo no samo ističem da znam kako se ona u tom trenutku osjećala (komentare o našem sjedištu i svojoj punici također ne bih previše isticao-na kraju krajeva, na našem web shopu oduvijek piše da nemamo trgovinu a to također kažemo i kupcima-mi u Samoboru imamo samo ured i skladište).
Sad bih se malo osvrnuo na kronologiju događaja oko isporuke računala za A-V (ne da iznesem neku ''svoju'' verziju već da ipak malo preciznije pojasnim sam tijek događaja). Gdin odn. firma preko koje je kupovao je 13.03. uplatio ponudu (to je bio petak iza 12 h). Gdinu sam u mailu u ponedjeljak (nakon što je uplata sjela) javio da će računalo biti za isporuku slijedeći ponedjeljak ili utorak (obzirom da kod naših uvoznika nije bilo sve robe na lageru a informaciju sam gdinu prenio na temelju rokova koje sam dobio od uvoznika-naravno da nisam ni naveo isti datum isporuke komponenata koji su meni uvoznici prenijeli jer se skoro pa nikad nije dogodilo da roba dođe kad oni kažu). Slijedeći ponedjeljak ujutro je gdin poslao mail sa upitom o stanju konfiguracije i odgovorio sam mu da još moramo dobiti Veloci Raptor disk te da ćemo računalo isporučiti u srijedu. Nažalost je tijekom slaganja ustanovljen problem sa tvorničkim hladnjakom na grafičkoj kartici 4870 X2 te sam gdinu u srijedu poslao mail sa navedenim problemom te sa informacijom da će računalo biti riješeno do petka (tu je također definitivno moja krivica jer sam se oslonio na čvrsto obećanje da ćemo dobiti novu karticu odmah slijedeći dan obzirom da je ista kupljena tjedan dana prije). Nažalost, mi smo navedenu karticu dobili tek u petak poslijepodne što sam gdinu i najavio u mailu od petka prijepodne (moram istaknuti da sam ja njemu slao mailove da ne ispada da se nisam ni želio javiti ili da je gdin morao sam ispitivati što mu je sa računalom). Tu smo dogovorili isporuku za ponedjeljak. Nažalost tu su tek počeli problemi sa isporukom i tu je moja definitivno ogromna krivica (također moram napomenuti da ja nisam ni u jednom trenutku spominjao da mi je supruga trudna već da sam sa njom bio na na kontrolama). U cijeloj priči je došlo i do tog pada računala dok sam bio na terenu i do smrti. Iskreno se ispričavam još jednom gdinu A-V jer Hardveraj nikoga nije (a i neće) zakinuo ili prevario (dapače-kod svih ovakvih ''problematičnih'' isporuka smo uvijek pokušali maximalno izaći kupcu u susret-bilo popustom ili nekim gratis komadom hardwarea). Svjestan sam da je svakom kupcu najbitnije da dobije naručeno no kod svih narudžbi koje su kasnile smo stvarno maximalno izlazili u susret kupcu. U ovom slučaju je nažalost došlo do stvarno lošeg niza okolnosti (gdje je nakraju najviše ispaštao gdin A-V jer nije dobio računalo). Također moram napomenuti da ni u jednom trenutku nitko od strane Hardveraja nije gdinu napomenuo da je uplata unaprijed obavezna (na kraju krajeva, i sa članom MIK i sa nekim drugim kupcima su uredno bile dogovorene uplate pologa u nekom dogovorenom iznosu a ostatak plaćanja na isporuci). Naravno da će svaka trgovina objeručke prihvatiti uplatu unaprijed (pogotovo mi manje trgovine koje u pravilu nemamo ovakve vrste komponenti na lagerima i veliku većinu poslova ovog tipa sa dobavljačima također odrađujemo avansno-odgode se uglavnom najviše koriste za kojekakve tendere, projekte i sl. gdje su stvarno potrebne jer je kod takvih poslova najčešće slučaj da se uplate čekaju dosta dugo van dogovorenih rokova pa je onda i naše korištenje odgode kod dobavljača tu najisplativije). Bilo je kupaca kod kojih smo navodili plaćanje unaprijed isključivo poučeni prijašnjim lošim iskustvima gdje smo kupili svu robu, potrošili podosta vremena na slaganja i testiranja pa na kraju nismo ni isporučili ni naplatili ništa jer su kupci odustali (tu je većinom bio slučaj sa maloljetnim osobama koje su naručivale preko web shopa očito se ne konzultiravši prije toga sa roditeljima). Ovime stvarno ne opravdavam sve probleme sa računalom od navedenog gdina već želim koliko toliko pojasniti situaciju oko svega navedenog. Da je stvarno bilo samo problema sa dobavom robe, to bih gdinu i naveo (na kraju krajeva to bi i meni bilo puno jednostavnije). Ovdje se nije radilo ni o kakvoj prijevari jer je računalo bilo tu samo ga zbog svega navedenog nismo uspijeli isporučiti u dogovorenom roku. Na kraju krajeva, da je bilo prijevare da li bi gdinu bio momentalno vraćen novac? Malo ću se osvrnuti i na probleme sa ostalim kupcima odn. isporukama. Svaki naš kupac je uvijek upućen u okvirne rokove isporuka (naravno nikad ne možete odrediti točan datum pojedine isporuke jer to ne ovisi isključivo o nama, već i o dobavljačima izvana, uvoznicima, carinom itd.). Nažalost je bilo dosta slučajeva sa kašnjenjem isporuka no ponavljam, kupac je uvijek bio upućen u problematiku i stvarno uvijek pokušavamo nadoknaditi kojekakve probleme sa isporukama već navedenim popustima ili gratis hardware-om (nažalost to je kod kašnjenja jedino što mi možemo napraviti ukoliko se kupac odluči sačekati-a iskreno ne znam nijednu firmu koja to prakticira-budimo realni, većina firmi se ni ne trudi oko kupaca i daju Vam izbor hoćeš ili nećeš). Iskreno, kod svih problematičnih isporuka je meni jednako ''teško'' kao i kupcu jer uvijek težim tome da kupci budu zadovoljni (koliko god ovo nekome zvučalo pretenciozno ali je stvarno tako). O problemima sa pojedinim brandovima odn. raspoloživosti istih mogao bi se napisati poveći referat. Naravno da sam ja od samog otvorenja shopa bio svjestan da neće sve ići glatko i da moramo imati rezerve sa nepredviđene situacije. No, isto tako teško se može predvidjeti da i sa proizvođačima postoje situacije slične ovoj:

Xigmatek smo prvi put uvezli prošle godine u 6 mj. (roba je trebala stići u 5. mj. no stigla je u 6. mj.). Taj uvoz kao i slijedeća 2 manja smo odradili sa njemačkim distributerom. E tu počinju problemi. Xigmatek je krajem ljeta odn. početkom jeseni otvorio ured u Europi (samo ured bez skladišta!) te uveo zabranu prodaje od strane jednog distributera u Europi drugom distributeru. Na naše kontinuirane upite o mogućnosti direktnog uvoza odn. dodijeljivanja distribucije, nakon cca 2 tjedna smo dobili odgovor da oni trenutno pregovaraju sa jednom hrvatskom firmom o uvozu i distribuciji i da će nam javiti daljnje stanje. Ok, u tom trenutku smo planirali dogovoriti onda bar status online resellera odn. retailera (maloprodajnog partnera za Hrvatsku). Nakon ne znam koliko mailova i ispitivanja situacije, krajem 12 mj. smo dobili odgovor da su pregovori sa tom nekom firmom propali i da ukoliko želimo ipak mi možemo dobiti status uvoznika i distributera. Naravno da smo htjeli te smo (opet nakon cca 2 tjedna) prvi put dobili cjenik sa formom za narudžbu. Narudžbu smo napravili i poslali u roku od 2 dana te čekali odgovor o roku isporuke za naručene artikle. Isti je stigao u 1. mj. ali naravno opet problemi. Konkretno Xigmatek ima 2 tvornice i u svakoj se proizvode određeni modeli hladnjaka iz njihove ponude (jedna je u Kini a druga na Taiwanu). Rečeno nam je da se iz obje tvornice moraju prikupiti svi modeli iz naše narudžbe te da će nam ista biti poslana početkom 2. mj. Naravno tu nije bio kraj problema. Slijedeći problem je bio što je tada nastupila kineska nova godina i nitko od proizvođača u tom roku ne isporučuje robu (odn. ne rade). Nakon svih silnih peripetija te kraja slavlja kineske nove godine opet nam je rečeno da su pregovori sa prije navedenom firmom opet obnovljeni te da će nas obavijestiti o daljnjem tijeku situacije. Ovo je samo jedan od primjera kako i neki proizvođači posluju i kakvi se problemi pojavljuju. Ovo nije nikakvo sažalijevanje već iznošenje realne situacije (čisto da nekima pojasnim kako se ne može sve predvidjeti i kako postoje stvari na koje se apsolutno ne može utjecati). Još gorih problema smo imali sa DFI-em, Mushkin-om i BFG-em za koje je uvoznik (još od prošle godine) HG spot i gdje smo mi imali dogovoren status partnera sa nešto boljim cijenama od uobičajenih (zato smo i imali iste cijene kao i oni). No i tu su strašno veliki problemi obzirom da HG spot praktički nije napravio uvoz Mushkin-a i BFG-a još od 11. mj. prošle godine) a nama još uvijek nije odobren direktan uvoz (iako je trebao biti ali očito netko iz HG-a to stopira). Moram napomenuti da smo dobili zadnji mail sa obavijesti da ćemo od 5. mj. konačno imati pravo direktnog uvoza (valjda je i glavnom europskom distributeru preko kojeg se plasiraju ovi brandovi po Europi dop....ilo sa njima više). Ovakvih primjera ima jako puno i ponavljam, navodim ih isključivo zato što želim što više iskreno pojasniti situaciju odn. zašto uopće dolazi do problema sa isporukama sa naše strane. Naravno da se i nama potkradaju greške no stvarno gdje god mi možemo bilo kako utjecati na nešto tu su greške vrlo vrlo male, skoro zanemarive. Ponavljam, nisam ovo sve naveo kako bih nekoga pridobio na sažaljenje već obzirom da su se i te teme tu u ovome postu također pojavile pa sam htio samo pojasniti malo i našu stranu kao trgovca odn. uvoznik (iako ponavljam itekako sam svjestan i razumijem da kupca to ne zanima već on želi svoju naručenu robu).

Eto, neke stvari smo nažalost morali rješavati doslovno u hodu i neke brandove smo potpuno maknuli iz ponude dok smo za neke (nadam se) konačno riješili sve ''male bolesti'' i imati ćemo ubuduće normalne i kontinuirane uvoze i isporuke.

Također, stvarno mi je žao i bedasto što se PCE uopće dovodi u neku vezu sa Hardverajem (bilo u negativnom ili u pozitivnom smislu). Sve što su meni dečki omogućili je da otvorim post prije samog otvaranja shopa u svrhu Vašeg mišljenja o istome. PCE nikad i nije i neće protektirati Hardveraj jer za to stvarno nema ni potrebe ni razloga. A komentare o tome da sam ja prisutan na forumu samo kad nešto prodajem na tržnici također ne bih previše analizirao-ja sam na forumu prisutan veliku većinu vremena (to što nisam aktivan sa postovima ne znači da nisam prisutan-na kraju krajeva uvijek se može vidjeti kad je koji član bio prisutan uvidom u njegov profil). To što ja na tržnici objavljujem prodaju nekoliko lapova sa akcijskim cijenama ne znači da mene PCE preferira već vjerojatno i ja kao i svaki drugi član ovdje imam pravo prodavati, zar ne? A te konkretne lapove nismo prodavali putem shopa isključivo zbog pomalo kvarne politike HP-a gdje neki imaju pravo na akcijske cijene a drugi koji ih ne rade na tone (poput nas) nemaju. Obzirom da smo mi lapove dobili vrlo povoljno od dobavljača a nismo službeno smjeli staviti akcijsku cijenu na web shop, iste sam i stavio između ostalog i na prodaju tu na forum.

Eto, još jednom se javno ispričavam prvenstveno članu A-V, no i svima koji su se bilo kako osjetili zakinuti od strane Hardveraja. Što se člana A-V tiče, gdina ćemo kontaktirati sa jednim prijedlogom no o tome ću ipak popričati sa njim (na njemu je da li će htjeti svoje dojmove nakon toga iznositi ovdje ili ne). I isprika na podužem postu, no mislim da je bio potreban.

Zadnje izmijenjeno od: Beshtya. 14.04.2009. u 09:51.
Beshtya je offline  
Staro 14.04.2009., 10:22   #387
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

heh, ne želim nikakve "pametne" komentare spominjati... No , ima jedan detalj........

Rekli ste da su Vam otac i punac umrli u 12 mjesecu i kakve sad to ima veze s isporukom robe naručene u 3 mjesecu ?

BTW. Ako se ne varam Vi ste se u 3 Mjesecu ispricali clanu A-V da vam je umro otac i da morate organizirati shranu ?

( Ne želim nikakve verblne sukobe prema meni s Vaše strane , ja samo čitam i uspoređujem jednakosti i razlike )

Ati freak je offline  
Staro 14.04.2009., 10:29   #388
Beshtya
Premium

Beshtya's Avatar

Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
heh, ne želim nikakve "pametne" komentare spominjati... No , ima jedan detalj........

Rekli ste da su Vam otac i punac umrli u 12 mjesecu i kakve sad to ima veze s isporukom robe naručene u 3 mjesecu ?

BTW. Ako se ne varam Vi ste se u 3 Mjesecu ispricali clanu A-V da vam je umro otac i da morate organizirati shranu ?

( Ne želim nikakve verblne sukobe prema meni s Vaše strane , ja samo čitam i uspoređujem jednakosti i razlike )

gdje sam ja to rekao da su mi u 12. mjesecu umrli i otac i punac? ako mislite na ovaj dio da je u 12. mj. također umro i moj punac to je bilo u kontextu da sam i tada imao smrtni slučaj (jer je bilo komentara da je i to izmišljeno). Samo to...
Staro 14.04.2009., 10:38   #389
jhanus
Click to Reset
Moj komp

jhanus's Avatar

Citiraj:
Autor jhanus Pregled postova
Evo ja nemam direktne veze sa Hardverajom, al imam sa njegovim vlasnikom tj. Beshtyom , uzeo sam PSU i CPU od njega. Iz Varaždina sam, tek sam u četvrtak trebao doći u Zg, pritisnuo je da će prodati ako se odmah ne uzme, ha ajd jbg njegovo pravo, namučil i našetal prijatelja(Ivane, još jednom hvala!).
Osobno se čul s njim, veli sve je tu račun, garancija, ha ajd ok super, prijatelj preuzeo, dobijem CPU i PSU nekoliko dana kasnije bez računa i garancije, ništa, zovem.
Veli da pošaljem mail, pošaljem mu i PM i na mail, prošlo 2tjedna od kupovine, 1tjedan od kad smo se čuli,pa dobro wtf, kaj imam posla sa malom djecom.

Neznam, dal je uistinu tako teško kliknuti na attach i send?, je*ene 2s posla ili još bolje!, držati se je*enog dogovora i isporučiti ono što je dogovoreno.
I da ne govorim o izgovorima...žao mi je za nesreću, al kakve to točno ima veze sa mojim novcima i računom i garancijom?

Želim napravit replay na samog sebe, račun je danas poslan, te je moj problem riješen. Primljena je isprika, također isprika sa moje strane, malo sam teža osoba, pa ponekad overreagiram(u većini slučajeva sa razlogom).
Šteta na svim problemima, treba uzet u obzir stanje prodavača, ali i kupca.
Pozdrav
jhanus je offline  
Staro 14.04.2009., 10:40   #390
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Autor Beshtya Pregled postova
gdje sam ja to rekao da su mi u 12. mjesecu umrli i otac i punac? ako mislite na ovaj dio da je u 12. mj. također umro i moj punac to je bilo u kontextu da sam i tada imao smrtni slučaj (jer je bilo komentara da je i to izmišljeno). Samo to...

Onda se ispricavam jer sam krivo "skuzio" text...
Ati freak je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na