Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2009., 16:01   #31
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Evo koga zanima, našao sam vremena skenirat test Popcorn Houra A110 iz ovomjesečnog Buga.

(56k warining)
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 10:45   #32
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Kupis univerzalni daljinski koji ima makronaredbe(poslije konfigurisanja jednim tasterom se pali i tv i av receiver i ps3 i player itd, prebacuje se na odgovarajuci hdmi ulaz itd) poput Logitech Harmony serije (pogotovo One i 1000/1100) i ne treba ti ni jedan drugi daljinac vise.

Sto se tice preporucene konfiguracije za HTPC, postavio sam je na ovom linku;
http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=63027&page=2

Posljednji post dole na kraju.

Nadalje strasno je ko sve radi po casopisima, osnovne stvari se ne znaju nije covjek bio u stanju ni da pogleda osnovne specifikacije sa oficijelne popcornhour stranice;

Citat iz te recenzije buga;
Citiraj:
Naime, Popcorn zna S/PDIF-om poslati HD zvuk u DTS-HD-HR, DTS-HD-MA, Dolby Digital Plus i Dolby TrueHD formatu uz standardni Dolby Digital 5.1 (odnosno AC3)
Ova momcina(recezent) je fulila osnove iz kapaciteta i mogucnosti kablova kad je u pitanju HD zvuk.
DTS-HD i Dolby TrueHD se jedino mogu prenijeti HDMI kablom (1.3a)!

S/PDIF-om se ne moze prenijeti niti DTS-HD niti Dolby TrueHD u potpunom izvornom obliku (ako se kroisti ovaj tip konekcije player ce extraktovati standardnu DTS jezgru iz DTS-HD i pustiti je kao beatstream u 5.1 formatu, Dolby TrueHD u obicnom 5.1 formatu kao AC3.

S/PDIF-om se takodjer ne moze prenijeti ni Dolby Digital Plus, player ce preko S/PDIF-a dekodirati DD+ i onda ga transcodirati u obicno AC3.

S/PDIF-om se takodjer ne moze prenijeti ni PCM jer nema dovoljan bandwidth za puni 5.1 PCM zvuk, pa ce audio zapis biti downgradiran na stereo samo.

Nisu ljudi izmislili HDMI 1.3 bezveze i njegovu propusnu moc.
Takodjer Popcorn ima taj Famozni HDMI 1.3a preko kojeg moze prenijeti sve HD audio formate (DTS-HD-MA, Dolby TrueHD). Pa o kakvom S/PDIF-u covjek prica!?
Nadalje za 2500kn se moze sastaviti itekako solidan HTPC koji ce imati puno vise mogucnosit od pomenutog popcorna, cijena je previsoka.

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 10.01.2009. u 11:20.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 11:05   #33
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Mislim da bi vecina ljudi ipak uzela gotov uredjaj, pogotovo ako ima dobru podrsku kao sto te kokice ocito imaju. Jedino ova domaca cijena nikako nije simpaticna
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 16:15   #34
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
koliko ta tvoja konfiguracija trosi kWh. to je kao da imas server ukljucen...Mislim da tu laptop puno bolje prolazi ako se zeli povremeno pogledati nesto, ali neki server,htps koji trosi kao mlin cekicar, to mislim da nitkom netreba,a pogotovo taj 7.1 zvuk koji ti spominjes, sto ces ga slusati u samoj tisini, ma dovoljan ti je i stereo.
Koliko ti kosta ta konfa koju si naveo na forumu?

Shuky je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 16:35   #35
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
koliko ta tvoja konfiguracija trosi kWh. to je kao da imas server ukljucen...Mislim da tu laptop puno bolje prolazi ako se zeli povremeno pogledati nesto, ali neki server,htps koji trosi kao mlin cekicar, to mislim da nitkom netreba,a pogotovo taj 7.1 zvuk koji ti spominjes, sto ces ga slusati u samoj tisini, ma dovoljan ti je i stereo.,da li graficka podrzava mpeg4 dekodiranje?
molim te shvati ovo kao kritiku,a ne napadanje

Staro 10.01.2009., 22:49   #36
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
zasto toliko pitanja o potrosnji struje? pa nece se vrtit filmovi po cijeli dan pa da ce napravit neku potrosnju. nemoj ni ti shvatit kao napadanje, vec me stvarno ne kuzim zasto
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 23:02   #37
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Jer meni treba specifican stroj koji bi zamijenio nepostojeci dvb-t na tv-u. Ima li tko prijedlog?

Staro 11.01.2009., 00:33   #38
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
ti bi dvb-t prijem bez htpca? uzmi dvb-t prijemnik.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 09:06   #39
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Je 1000kn najjeftiniji, pa Nemozes nista ako se neago promijeni, ja sam mislio na kombinaciju laptopa + dvb-t usb

Staro 11.01.2009., 11:28   #40
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
1000kn?? wtf? imas ih po 200-250kn...
Staro 11.01.2009., 12:03   #41
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Mpeg 4

Staro 13.01.2009., 13:04   #42
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo da se ponovim, pa ako bi tko ko ima ovaj uređaj bio voljan odgovoriti

1. Ima li zamjetan interface lag a'la MaxTV?
2. Da li stvarno vrti više-manje sve što se može skinut?
3. Koliko mu treba da pokrene 720 i 1080p filmove?

Također, naručio bih ga direktno od proizvođača, pa ako je tko učinio isto - da li i koliko vas je opalila carina, i da li dolazi sa schuko konektorom (a ne američkim 3pin pri 110V).
Staro 13.01.2009., 17:21   #43
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Pa dobro zar ne postoji mogućnost kakve organizirane narudžbe u vidu da se nas par tu skupi ? Ako bi cijena bila cca.. 1500kn manje više koja kuna.
Pa imamo tu na forumu koliko ja znam 2 čovjeka koja se bave sa tom granom i imaju svoju firmu i što onda nebi uputili recimo zahtjev prema njima da to naruče ?
Pa nije istina da Autronic jedini može to uvozit ?
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 02:47   #44
crniskot
big marine

crniskot's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ako bude kakvog organiziranog kupovanja za nižu cifru,I'm in. Samo ne vidim da daju popuste na količinu,probao sam na njihovoj stranici vidjeti cijenu kad bi naručivao 5 komada i nije bilo nikakvog popusta.
Staro 14.01.2009., 11:13   #45
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
koliko ta tvoja konfiguracija trosi kWh. to je kao da imas server ukljucen...Mislim da tu laptop puno bolje prolazi ako se zeli povremeno pogledati nesto, ali neki server,htps koji trosi kao mlin cekicar, to mislim da nitkom netreba,a pogotovo taj 7.1 zvuk koji ti spominjes, sto ces ga slusati u samoj tisini, ma dovoljan ti je i stereo.
Samo jednu stvar da razjasnimo oko potrosnje. Jedno je potrosnja gaming kompjutera a drugo potrosnja HTPC. HTPC trosi u prosjeku 25-35w u idle i tek kojih 35-45W u full loadu. Kolko sam uspio pronaci podatke popcorn trosi 20W idle i 30w za vrijeme reprodukcije (ovo su podaci koje navodi proizvodac).
Staro 14.01.2009., 12:08   #46
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ovo mi se nekak čini bolje rješenje, kad bi radilo kak spada barem
Staro 14.01.2009., 18:34   #47
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Citiraj:
Autor zackoj Pregled postova
Samo jednu stvar da razjasnimo oko potrosnje. Jedno je potrosnja gaming kompjutera a drugo potrosnja HTPC. HTPC trosi u prosjeku 25-35w u idle i tek kojih 35-45W u full loadu. Kolko sam uspio pronaci podatke popcorn trosi 20W idle i 30w za vrijeme reprodukcije (ovo su podaci koje navodi proizvodac).
kako da ne, mozda po jednom driveu?

Moze li netko relano spojiti Wat-metar na htpc,pa da izmjerimo? jer sumnjam u ovo iznad.

Staro 14.01.2009., 19:21   #48
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Citiraj:
kako da ne, mozda po jednom driveu?

Moze li netko relano spojiti Wat-metar na htpc,pa da izmjerimo? jer sumnjam u ovo iznad.
Evo link kolega pa citaj.
Tu imas i jedan review ploca. Uz malo twikanja 1080p Hd vrte na 50W.
Staro 14.01.2009., 20:29   #49
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Atom moze da vrti 1080p, tako da je sve jasno...
Staro 14.01.2009., 20:49   #50
stuc
Banned

stuc's Avatar

Moje osobno mišljenje da pojavom ovakvih gotovih rješenja HTPC može samo polako odumirati. Uski krug ljudi još će se i gombati sa sklepanjem što tišeg htpc-a pa sve to posložiti, pa održavanje... a o praktičnosti neću ni govoriti, to je zbilja očigledno.
Staro 14.01.2009., 20:56   #51
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

I to ima svoju logiku, medjutim ovakva rjesenja su za plug and play korisnike, takodjer potrazuju kupovinu externog diska, nemogucnost nadogradnje digitalnih tunera vecih mogucnosti, samim izborom softwera itd.
Staro 14.01.2009., 21:15   #52
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
I to ima svoju logiku, medjutim ovakva rjesenja su za plug and play korisnike, takodjer potrazuju kupovinu externog diska, nemogucnost nadogradnje digitalnih tunera vecih mogucnosti, samim izborom softwera itd.
Ako već imaš pošteni TV, imaš i DVB tuner
U svakom slučaju, radije bi uzeo TV s DVB tunerom nego bilo kakvo eksterno rješenje zbog praktičnosti.
O PC tunerima otom-potom, to je mislim dno dna pc hardvera (sa softverske strane)

Da ne govorim kako je praktično imati malu bešumnu kutijicu nego neki pc i onda se svako malo borit sa OS-om.
Staro 14.01.2009., 21:27   #53
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Kakve veze ima dvb tuner sa recimo sky star hd karticom i recording mogucnostima?
Staro 14.01.2009., 21:53   #54
stuc
Banned

stuc's Avatar

A je.., baš si našao SkyStar2 za mjerilo. Fantastična kartica koju sam imao pa čak i USB verziju i mislim da imam još jednu pod stolom ( čekam da led okopni ), koja zaista može svašta te je podrška raširena full no ta kartica je najćudljiviji komad hardvera koji sam ikad imao i sigurno je nebi nikad gurnuo u htpc ako bih htio sačuvati nokte i živce.

Ako izuzmemo ovakve i slične forume i to 50% populacije, ostatak pučanstva je debeli "plug and play" korisnik.
I sam bi prije izabrao kutijicu i deeeriii nego se gombao i češkao glavu što sad SkyStar2 zamrzo sliku.

A ima već dobrih kombinacija puuno prihvatljiviji nego htpc mada ne nužno ni jeftinijih no jednostavniji običnom korisniku.
Dobar tv, Globalteq + Popcorn i šta ti više treba ??
Staro 14.01.2009., 22:17   #55
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Iskreno tesko mislim a ce HTPC odumrijeti, jedino ako netko otkup parava na recio meedio/medioportal plus recimo top 20 plugina. Najbolji primjer ti je crn-ova tema za meedio kada ce neko gotovo HTPC rijesenje izgledati ovako.
da di ti je jos mogucnost nadogradnje. Kupis gotovo rijesenje i onda skuzis da nepodrzava npr. novi flash player ili nemozes gledati trailere sa appleove stranice ili neka treca glupost. Osobno mislim da pojavom ovih low power consumption procesora i itx ploca buducnos tek pocinje
Staro 15.01.2009., 15:45   #56
A-V
Premium

A-V's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Evo da se ponovim, pa ako bi tko ko ima ovaj uređaj bio voljan odgovoriti

1. Ima li zamjetan interface lag a'la MaxTV?
2. Da li stvarno vrti više-manje sve što se može skinut?
3. Koliko mu treba da pokrene 720 i 1080p filmove?

Također, naručio bih ga direktno od proizvođača, pa ako je tko učinio isto - da li i koliko vas je opalila carina, i da li dolazi sa schuko konektorom (a ne američkim 3pin pri 110V).

Gle, ja imam A110, kupio sam ga preko njihove stranice, pa ti mogu odgovorit na pitanja:

1. Nema nikakvog laga, boota se jako brzo (cca 30 sek - koji komp to može?!), uglavnom radi brzo skoro kao DVD player.
2. Stvarno vrti SVE! Još nisam naišo na neki video ili audio file koji nije htjeo pokrenut. Čak vrti i ''čiste'' Blueray ripove (nemogu se sad sjetit koja im je ekstenzija) koje mi ni kompjuter nije mogao skužit, a imam na njemu instalirane sve moguće playere i codece.
3. Za pokretanje ovakvih filmova treba mu max 5 sekundi.

Ako naručuješ od proizvođaća (kao ja) računaj na dvije stvari - imaš listu čekanja tako da ćeš čekati nekih 7-14 dana da ti ga pošalju, i platit ćeš carinu i PDV jer to ide preko DHLa. Ukupno ti to (na onu cijenu s poštarinom) dođe još nekin 500 Kn. Ali još uvijek izađe manje nego kod nas (u Autotronicu) - ukupno oko 2000 Kn (zavisi od trenutnog tečaja dolara).

O samom uređaju - uređaj je odličan (ima nekih malih boljki ali se redovito updatea firmware), nikad ga nebi mijenjao za neki HTPC, stvarno je bolesno jednostavan za rukovanje, nemoraš se brinut koji je codec, koji format, aspect ratio, koji audio, pa instaliraj ovo, pa instaliraj ono, pa sad kasni zvuk, pa sad slika... kao što često bude na HTPC. Jednostavno kao običan DVD player, a funkcionalan kao pravi sređen HTPC. HDMI sam spojio direktno na TV (TV mi ima ukupno 3 HDMI priključka - na jednom mi je maxTV, na drugom DVD, a na trećem Popcorn), a na reciever sam spojio digitalno audio (jer mi reciever nema HDMI). Sve audio signale šaljem kao DIGITAL RAW, a reciever ih uredno skuži kao DTS stream.

Najveće (trenutne - vjerujem da će se rješiti putem novih firmwarea) mane:
1. Kod cca 30% HD filmova u mkv containeru koji u istom containeru imaju DTS audio track taj isti track će se pri digitalnom (optički) prijenosu na reciever gubiti svakih 5 minuta na djelić sekunde. Nije strašno ali je iritantno. Problem je potvrđen od strane developera, i već je skoro u potpunosti rješen - prije dolaska zadnja dva firmwarea ovo se događalo na svim DTS trackovima, a sada na svega njih 30% (od onih na koje sam ja u ovih 1,5 mjeseci naišo). Workaround je konverzija u AC3 format, ima čak i mali programčić na njihovim stranicama koji su napravili za tu namjenu.
2. Loš mp3 player. Naime, nema mogućnosti istovremenog slušanja odabranog mp3 tracka i browsanje po folderima u potrazi za slijedećim. Ili slušaš ili browsaš. Kad slušaš na ekranu se jedino može vidjeti ime pjesme i podaci o njoj. Ako hoćeš neku drugu stavit, moraš ovu prekinut i tek onda tražit iduću. Mnogi se na forumu žale na ovako glupo rješenje, nadam se da će složit neki bolji audio player sa dolaskom novog firmwarea (BTW sad negdje bi trebao izaći).

Na PCu se samo moram pobrinuti da nađem subtitle i vidim jel ''paše'' uz film. I prebaciti film preko mreže na Popcorn. Obično pripremim na PCu oko 10ak filmova (oko 100 GB) i kopiram ih mrežno (wired - zaboravi wireless, presporo je) preko noći - do jutra je gotovo!

Što se tiče konektora, dobiješ adapter za struju koji ima onaj trostruki utikač kao i pc za strujni kabel pa možeš koristit i taj ako ti isporuče američki. Ali meni su pametno isporučili europski (valjda su prema narudžbi vidjeli odakle sam). I dobiješ HDMI kabel 1,5m koji je vrlo kvalitetan - oklopljen s onom ''tkaninom'' - sumnjam da bi takav kod nas mogao kupiti za ispod 300 Kn.

E, da, gotovo zaboravih - prošao je i test moje žene - koja inače ne kuži ništa od audio-video-HTPCsetup stvari!

Nadam se da sam pomogao svima koji razmišljaju o ovom playeru.
A-V je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2009., 22:39   #57
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2009., 23:28   #58
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Tek sad vidim ovu temu i nekako bih radije uzeo PS3 ako već ne npr. dobar HTPC za tu cijenu.

A i taj Popcorn je isto prerušeni PC koji vrti neku svoju custom verziju Linuxa tipa MeediOS i to je to, ništa posebno. Preskup je za ono što nudi.
velorien je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2009., 23:30   #59
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Meni se onaj WD-ov WDTV čini super.
Cijena oko 100€, a prihvaća USB stickove i bilo koji SATA disk, ali nije networked.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na