PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Trebate mkv player? Navalite.... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=125928)

gnomisa 08.11.2008. 18:37

Trebate mkv player? Navalite....

stvarčica

dučančić

:D

Baja 001 08.11.2008. 22:30

Hmm mislim da je i IcyBox imao nešto slično, ali se nije najbolje probilo na tržištu :kafa:

IMHO beskorisno, pored računala i laptopa!

Brown Acid 08.11.2008. 23:46

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 1187202)
dučančić

Pogledaj moj potpis:kafa:

robee 09.11.2008. 00:14

a htpc ?
gigabyte mbo sa hdmi+amd+hdd+gom pl. i sve to na plazmu :)
meni super radi

greg SE 09.11.2008. 00:25

s onom cijenom uredjaja.....nema tu sta nikakva gigabyte mbo raditi :D
jednostavno je neisplativo sklapati kantu da radi potpuno jednak posao ovome jer nema sanse da ju sklopis za manje love cak i kad na cijenu ovoga dodas neki poveci HDD za kompletiranje.
Naravno, kod nas bi tako nesto kostalo valjda 4x vise, ne mozes ni neki recorder s HDD kupiti za 1000kn a kamoli nesto naprednije :)

Baja 001 09.11.2008. 00:41

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1187421)
s onom cijenom uredjaja.....nema tu sta nikakva gigabyte mbo raditi :D
jednostavno je neisplativo sklapati kantu da radi potpuno jednak posao ovome jer nema sanse da ju sklopis za manje love cak i kad na cijenu ovoga dodas neki poveci HDD za kompletiranje.
Naravno, kod nas bi tako nesto kostalo valjda 4x vise, ne mozes ni neki recorder s HDD kupiti za 1000kn a kamoli nesto naprednije :)

Meni ipak zvuči bolje kobinacija AMD+790/780G+HDD+GOM, jer na njoj ima daleko više mogućnosti, od samo pukog gledanja.

greg SE 09.11.2008. 01:33

a ne znam kojih? jedino mi na pamet pada snimanje ali za to je ipak potreban jos komad hardvera koji nisi nabrojao :D
ne kazem da je ovo super i da letim kupiti nego da je posve dobra alternativa svima koji ne zele imati jos jednu kantu, pogotovo sto da bi ta kanta stvarno bila dobar HTPC, ttiha i jos bila oku ugodna u dnevnom boravku na nju treba potrositi malo puno vise od 200$.

gnomisa 09.11.2008. 12:32

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1187362)
IMHO beskorisno, pored računala i laptopa!

1) ovo je jeftinije od bilo kakvog HTPC-a
2) to je definitivno i elegantnije i ljepše rješenje od HTPC-a a kamoli od gamerskog kompa spoejnog na plazmu/LCD
3) nemaju svi laptop
4) nemaju svi komp do plazme (LCD-a)
5) brdo ljudi se ne kuži dovoljno u tematiku da bi išta pokretali sa kompa na plazmi (pojma nemaju o potrebnim kodecima, softovima, načinu spajanja, kad nešto pođe po zlu i sl...potrebno je neko znanje na tom području)
6) ovo je uređaj koji jednostavno pleja sve živo, glup gluplji, ono što većina hrvata želi i može razmjeti i koristiti
7) s neta se može naručiti za tu cijenu s linka + poštarina....

gnad 09.11.2008. 12:56

potpisujen gnomisa....
zanimljiva stvarcica, jos da je ima kod nas ;)

krbo 11.11.2008. 01:12

neki fakti:

- uređaj ne playa sve živo jer je DXVA, sve non compliant, posebice 1080p i ništa od gledanja. Uopće nisam siguran može li otpjevati micro-HD ripove sa 6ch Nero AAC @22kHz

- maksimalno podržani h.264 profil je 4.1 - problem s gomilom nepotrebno 5.1 profiliranih mkv. Inf nepismeni nemaju pojma što je to IDC changer niti što s njim.

- da, može se naručiti s neta + poštarina + carina + PDV na sve + državne takse + pakiranje + naknada za povrat novca (za one koji nemaju poštu carinjenja pored kuće)
Cijena jebački raste , a i dolar se malo oporavio.

- HTPC sa hardom i DVD-ROM košta 2000kn - uporediti s gornjim nakon dodavanja harda.

- uređaj je potpuno neupotrebljiv bez PC, znači sve one tupadžije koje ne znaju upogoniti HTPC moraju znati umrežiti spravu ili iskopirati video na prijenosni medij.
O syncu titlova da ne pričam - poanta je da mkv nije za inf nepismene koji samo znaju otići u videoteku.

- HTPC je po dimenzijama dosta veći.

- HTPC će ovisno o optičkom pogonu vrlo veselo otplayati i Blu Ray i HDDVD

- Kokica je po defaultu dosta tiša od HTPC

- Kokica je hardware player - potpuna nemogućnost ikakvog proširenja - što može može, a što ne može kupi novu verziju (A100 nije mogao niti DTS otpjevati, malo je skupo kupovati novi player zbog DTS, a demux, transcode i remux su van mogućnosti inf nepismenih)

Tko voli neka izvoli :)

jollyb 12.11.2008. 09:52

HTPC, najbolji omjer dobiveno / cijena.
a i HTPC utišati se može do nečujnosti, samo treba znati. jedva čekam dan kad ću imati dovoljno kn za LCD tv i HTPC po mojem ukusu...

shex 12.11.2008. 10:44

A što kažete na ovo:

http://hdtelevizija.com/2008/11/02/w...-media-player/

http://www.westerndigital.com/en/pro...sp?driveid=572

a još cijena...

Jedino je pitanje kada će biti dostupno.

Martina Stimac 12.11.2008. 12:02

Pogledajte ovdje:

http://www.divxplayer.nl/

Cijene nisu lose.....

majk 12.11.2008. 13:01

IMHO, za nekoga tko ima iskustva s kompovima, HTPC je bolje rjesenje (ulozeno/dobiveno, ostale mogucnosti, zamjena dijelova, nadogradnja, soft)

Za prosjecnog penzionera je player, naravno...

krbo 12.11.2008. 14:54

Citiraj:

Autor shex (Post 1190270)

Izgleda jako zanimljivo, podržan MKV za male pare.

Jedini minus za sada vidim u nedostatku DTS.

Svakako sačekati koji pametan review ..

gnomisa 12.11.2008. 16:41

Citiraj:

Autor krbo (Post 1190466)
Izgleda jako zanimljivo, podržan MKV za male pare.

Jedini minus za sada vidim u nedostatku DTS.

Svakako sačekati koji pametan review ..

da, super stvar, a za DTS sound nećeš dugo čekati...ovakvih plejera će biti sve više i sa sve većom podrškom formata....

@krbo - tupadžije? ne vrti se svima pol života oko hrpe kondenzatora i chipova...i zato ih ne treba vređat...na kraju krajeva ima starije ekipe koja bi možda gledala neki hd rip a nemaju živaca niti predznanja za htpc....

krbo 12.11.2008. 17:00

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 1190531)
da, super stvar, a za DTS sound nećeš dugo čekati...ovakvih plejera će biti sve više i sa sve većom podrškom formata....

samo stvar chipseta. Za sada samo Sigma Designs no sigurno će i drugi u kolo.
A i Sigma je nedavno nešto novo predstavila.

Citiraj:

@krbo - tupadžije? ne vrti se svima pol života oko hrpe kondenzatora i chipova...i zato ih ne treba vređat...na kraju krajeva ima starije ekipe koja bi možda gledala neki hd rip a nemaju živaca niti predznanja za htpc....
u pravu si, previše jaka riječ koja se može shvatiti kao uvreda.
Nije bila namjera.

Jelc 12.11.2008. 17:02

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 1187202)

To je ono o čemu smo pričali prije pola godine?:p

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=190

Mad_Duke 12.11.2008. 17:34

Cinjenica je da ce ovakvim playerima uvijek faliti nesto da budu kao komp. U trenutku kada ce imati sve sto ima komp nece biti razlike izmedju njih i laptopa bez ekrana i tipkovnice.

Ali guba stvarcica. Radi ono sto pise za ne tako velike novce. Kada bi to zadovoljavalo sve moje potrebe ne bi razmisljao dalje.

Kreseks 13.11.2008. 09:18

Imam PCH A-110 dva mjeseca i zadovoljan sam. Od par stotina DVD, divx. xvid, x264 itd materijala nije mi radilo odmah par komada. I to su materijali koji nisu radjeni po nekim 'standardima'. DTS mi radi normalno jer ide preko pojacala. U slucaju da ga spajas samo na TV koji ne podrzava DTS pretvoris u stereo za 2 minute na filmu velicine 8 giga. Navodno ce sa novim firmwareom izaci i podrska za pretvorbu DTS-a u stereo.
Forum od uredjaja je odlican, ako imas ikakvih problema, tamo se da nac rjesenje za dvije minute.
Inace, sprava nije za svakoga. Treba imati PC za normalan rad. Jebiga, zato i radi sa skoro svim materijalima. Inace moze se koristi i kao NAS, stream server, skidati torrente, newse.
HTPC je bolje rjesenje za nekoga, al' meni je ovo odlicno - ne vidi se i ne cuje se. Materijal prebacim ili streamam preko mreze.
Ja zadovoljan - za 1345Kn (sve skupa) + stari 2,5'' disk - dobro.

gnomisa 13.11.2008. 10:04

Citiraj:

Autor krbo (Post 1190547)
samo stvar chipseta. Za sada samo Sigma Designs no sigurno će i drugi u kolo.
A i Sigma je nedavno nešto novo predstavila.

u pravu si, previše jaka riječ koja se može shvatiti kao uvreda.
Nije bila namjera.

da nadopuim iskustvo kreseksa s ovim dolje.....dakle novi A110 pušta i DTS...

"PCH pusta sve imam full hd 1080p mkv filmove i sve ih sa najnovijom firmware firmware pusta bezprekorno apsolutno nemam nikakvih kritika jedino sto ne pusta DTS sound ali to sam resio tako sto sam nabavio novi PCH A-110 .Pusta mi filmove kako sa externog hdd tako i sa usb stick-a i sve tecno bez ikakvih trzaja. Preko networka takodje mozete pustati filmove koji su na vasem PC-u. Ako ste zakaceni na network mozete direktno na tv da pretrazujete i gledate youtube ili da koristite torrent clijenta koji je integrisan u software itd itd ."

nego, @kreseks, zašto moraš imat PC za popcorn? misliš radi upgrejdanja firmwarea, skidanja hd ripova i slično ili za normalan rad PCH-a, za plejanje? nisi mi bio jasan...

Kreseks 15.11.2008. 10:15

Ne moras imati PC za gledanje.
Ali, ako ti neki film nije 'sredjen' kao ga ti volis. Svi moji filmovi imaju stereo i 5.1 zvuk ako postoji, titlove, kod crtica dual audio i sl. u mkv kontejneru, a to ne ide bez PC-a. Tlaka mi je zezat se sa USB-om za gledanje, odnosno prebacivanje materijala. Lijepo to prebacim preko mreze ili eventualno streamam SD i 720p materijal.
A i koristim ga kao neku vrsu NAS-a za backup.
Za upgrade firmwarea ti ne treba.
Ali, tko to nema PC!?

gnomisa 15.11.2008. 23:27

Citiraj:

Autor Kreseks (Post 1192546)
Ne moras imati PC za gledanje.
Ali, ako ti neki film nije 'sredjen' kao ga ti volis. Svi moji filmovi imaju stereo i 5.1 zvuk ako postoji, titlove, kod crtica dual audio i sl. u mkv kontejneru, a to ne ide bez PC-a. Tlaka mi je zezat se sa USB-om za gledanje, odnosno prebacivanje materijala. Lijepo to prebacim preko mreze ili eventualno streamam SD i 720p materijal.
A i koristim ga kao neku vrsu NAS-a za backup.
Za upgrade firmwarea ti ne treba.
Ali, tko to nema PC!?

ak imaš PC do plazme/LCd-a, jebeš onda popcorn...

Kreseks 18.11.2008. 17:46

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 1193093)
ak imaš PC do plazme/LCd-a, jebeš onda popcorn...

Imam PC u drugoj sobi, stanu,...

Kreseks 18.11.2008. 17:48

Inace, izasao je novi firmware i sad radi DTS na svemu izmedju tone novih fora i nadogradnji.

qwertz3 04.01.2009. 22:10

Kreseks,
što je sa titlovima i njihovom veličinom?

Kreseks 05.01.2009. 00:28

Cita sve titlove, velicinu, boju, font, kasnjenje mozes mijenjati u letu.

Nani 05.01.2009. 01:04

Kupis plocu sa nvidia 8200 cispetom i imas 7.1 LPCM prkeo HDMI kabla, pa kad se gleda HD da je onda i HD zvuk u potpunosti.

Mar 09.01.2009. 13:08

Kreseks, kakva je stvar s brzinom pokretanja videa s pc-a? SD/HD? Koliko treba da film krene?

Kakvo je premotavanje i da li ima izražen lag u sučelju (a'la max-tv)

Shuky 09.01.2009. 13:39

Citiraj:

Autor jollyb (Post 1190235)
HTPC, najbolji omjer dobiveno / cijena.
a i HTPC utišati se može do nečujnosti, samo treba znati. jedva čekam dan kad ću imati dovoljno kn za LCD tv i HTPC po mojem ukusu...

a prica li itko o potrosnji HTPC-a

Milislim,ono zar nije jednostavnije kada ima te samo jedan daljinski i to od tv-a, dodjete doma upalite TV i to je to,a ovako, pali htpc, pa pali tv, pa prebaci na hdmi, pa dok se digne komp, pa ucita programi pa odabires kanale...to mi je malo morbidno,;)

i koja je preporucena konfiguracija za htpc ploca,proc,mem,disk,graf,
ili
laptop sa usb dvb-t tunerom,koju mora imati graficku i izlaz da bi on radio puuuno tiše i jos vaznije malo trošio struje?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:15.