|
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Hmm mislim da je i IcyBox imao nešto slično, ali se nije najbolje probilo na tržištu ![]() IMHO beskorisno, pored računala i laptopa! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
s onom cijenom uredjaja.....nema tu sta nikakva gigabyte mbo raditi ![]() jednostavno je neisplativo sklapati kantu da radi potpuno jednak posao ovome jer nema sanse da ju sklopis za manje love cak i kad na cijenu ovoga dodas neki poveci HDD za kompletiranje. Naravno, kod nas bi tako nesto kostalo valjda 4x vise, ne mozes ni neki recorder s HDD kupiti za 1000kn a kamoli nesto naprednije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ne znam kojih? jedino mi na pamet pada snimanje ali za to je ipak potreban jos komad hardvera koji nisi nabrojao ![]() ne kazem da je ovo super i da letim kupiti nego da je posve dobra alternativa svima koji ne zele imati jos jednu kantu, pogotovo sto da bi ta kanta stvarno bila dobar HTPC, ttiha i jos bila oku ugodna u dnevnom boravku na nju treba potrositi malo puno vise od 200$. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
1) ovo je jeftinije od bilo kakvog HTPC-a 2) to je definitivno i elegantnije i ljepše rješenje od HTPC-a a kamoli od gamerskog kompa spoejnog na plazmu/LCD 3) nemaju svi laptop 4) nemaju svi komp do plazme (LCD-a) 5) brdo ljudi se ne kuži dovoljno u tematiku da bi išta pokretali sa kompa na plazmi (pojma nemaju o potrebnim kodecima, softovima, načinu spajanja, kad nešto pođe po zlu i sl...potrebno je neko znanje na tom području) 6) ovo je uređaj koji jednostavno pleja sve živo, glup gluplji, ono što većina hrvata želi i može razmjeti i koristiti 7) s neta se može naručiti za tu cijenu s linka + poštarina.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
potpisujen gnomisa.... zanimljiva stvarcica, jos da je ima kod nas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
neki fakti: - uređaj ne playa sve živo jer je DXVA, sve non compliant, posebice 1080p i ništa od gledanja. Uopće nisam siguran može li otpjevati micro-HD ripove sa 6ch Nero AAC @22kHz - maksimalno podržani h.264 profil je 4.1 - problem s gomilom nepotrebno 5.1 profiliranih mkv. Inf nepismeni nemaju pojma što je to IDC changer niti što s njim. - da, može se naručiti s neta + poštarina + carina + PDV na sve + državne takse + pakiranje + naknada za povrat novca (za one koji nemaju poštu carinjenja pored kuće) Cijena jebački raste , a i dolar se malo oporavio. - HTPC sa hardom i DVD-ROM košta 2000kn - uporediti s gornjim nakon dodavanja harda. - uređaj je potpuno neupotrebljiv bez PC, znači sve one tupadžije koje ne znaju upogoniti HTPC moraju znati umrežiti spravu ili iskopirati video na prijenosni medij. O syncu titlova da ne pričam - poanta je da mkv nije za inf nepismene koji samo znaju otići u videoteku. - HTPC je po dimenzijama dosta veći. - HTPC će ovisno o optičkom pogonu vrlo veselo otplayati i Blu Ray i HDDVD - Kokica je po defaultu dosta tiša od HTPC - Kokica je hardware player - potpuna nemogućnost ikakvog proširenja - što može može, a što ne može kupi novu verziju (A100 nije mogao niti DTS otpjevati, malo je skupo kupovati novi player zbog DTS, a demux, transcode i remux su van mogućnosti inf nepismenih) Tko voli neka izvoli ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
A što kažete na ovo: http://hdtelevizija.com/2008/11/02/w...-media-player/ http://www.westerndigital.com/en/pro...sp?driveid=572 a još cijena... Jedino je pitanje kada će biti dostupno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedini minus za sada vidim u nedostatku DTS. Svakako sačekati koji pametan review .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
@krbo - tupadžije? ne vrti se svima pol života oko hrpe kondenzatora i chipova...i zato ih ne treba vređat...na kraju krajeva ima starije ekipe koja bi možda gledala neki hd rip a nemaju živaca niti predznanja za htpc.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Premium
|
Citiraj:
A i Sigma je nedavno nešto novo predstavila. Citiraj:
Nije bila namjera. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
To je ono o čemu smo pričali prije pola godine? ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=190
![]() |
#19 |
Guest
|
Cinjenica je da ce ovakvim playerima uvijek faliti nesto da budu kao komp. U trenutku kada ce imati sve sto ima komp nece biti razlike izmedju njih i laptopa bez ekrana i tipkovnice. Ali guba stvarcica. Radi ono sto pise za ne tako velike novce. Kada bi to zadovoljavalo sve moje potrebe ne bi razmisljao dalje. |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Imam PCH A-110 dva mjeseca i zadovoljan sam. Od par stotina DVD, divx. xvid, x264 itd materijala nije mi radilo odmah par komada. I to su materijali koji nisu radjeni po nekim 'standardima'. DTS mi radi normalno jer ide preko pojacala. U slucaju da ga spajas samo na TV koji ne podrzava DTS pretvoris u stereo za 2 minute na filmu velicine 8 giga. Navodno ce sa novim firmwareom izaci i podrska za pretvorbu DTS-a u stereo. Forum od uredjaja je odlican, ako imas ikakvih problema, tamo se da nac rjesenje za dvije minute. Inace, sprava nije za svakoga. Treba imati PC za normalan rad. Jebiga, zato i radi sa skoro svim materijalima. Inace moze se koristi i kao NAS, stream server, skidati torrente, newse. HTPC je bolje rjesenje za nekoga, al' meni je ovo odlicno - ne vidi se i ne cuje se. Materijal prebacim ili streamam preko mreze. Ja zadovoljan - za 1345Kn (sve skupa) + stari 2,5'' disk - dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
"PCH pusta sve imam full hd 1080p mkv filmove i sve ih sa najnovijom firmware firmware pusta bezprekorno apsolutno nemam nikakvih kritika jedino sto ne pusta DTS sound ali to sam resio tako sto sam nabavio novi PCH A-110 .Pusta mi filmove kako sa externog hdd tako i sa usb stick-a i sve tecno bez ikakvih trzaja. Preko networka takodje mozete pustati filmove koji su na vasem PC-u. Ako ste zakaceni na network mozete direktno na tv da pretrazujete i gledate youtube ili da koristite torrent clijenta koji je integrisan u software itd itd ." nego, @kreseks, zašto moraš imat PC za popcorn? misliš radi upgrejdanja firmwarea, skidanja hd ripova i slično ili za normalan rad PCH-a, za plejanje? nisi mi bio jasan... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ne moras imati PC za gledanje. Ali, ako ti neki film nije 'sredjen' kao ga ti volis. Svi moji filmovi imaju stereo i 5.1 zvuk ako postoji, titlove, kod crtica dual audio i sl. u mkv kontejneru, a to ne ide bez PC-a. Tlaka mi je zezat se sa USB-om za gledanje, odnosno prebacivanje materijala. Lijepo to prebacim preko mreze ili eventualno streamam SD i 720p materijal. A i koristim ga kao neku vrsu NAS-a za backup. Za upgrade firmwarea ti ne treba. Ali, tko to nema PC!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kreseks, kakva je stvar s brzinom pokretanja videa s pc-a? SD/HD? Koliko treba da film krene? Kakvo je premotavanje i da li ima izražen lag u sučelju (a'la max-tv)
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
a prica li itko o potrosnji HTPC-a Milislim,ono zar nije jednostavnije kada ima te samo jedan daljinski i to od tv-a, dodjete doma upalite TV i to je to,a ovako, pali htpc, pa pali tv, pa prebaci na hdmi, pa dok se digne komp, pa ucita programi pa odabires kanale...to mi je malo morbidno, ![]() i koja je preporucena konfiguracija za htpc ploca,proc,mem,disk,graf, ili laptop sa usb dvb-t tunerom,koju mora imati graficku i izlaz da bi on radio puuuno tiše i jos vaznije malo trošio struje? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|