|
![]() |
#63 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
onako kako sam ga ja zamislio, pase... bar meni ![]() samo sta se ja neznam dobro izjasnit pa... ako ti kazes da ne pase, oke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Probaj se bolje izraziti, vjerujem da imas dobru ideju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
a...nemam volje stvarno, sori ![]() malo sam pod temperaturom pa mi se neda razglabati u nedogled. pokusao sam ajbalu preko privatnih objasnit na sta sam mislio, pa je uspjeh bio so-so nakon par razmjena ideja. uglavnom, cilj sam postigao, dao sam mu nekakvu alternativu za razmisljat kad bi imao kakvih vjestina u crtanju, nacrtao bi ti... al ovako, sta god ja rekao ti to nemozes vidit kako ja vidim da ga j... ![]() na kraju krajeva, niti sam neznam kako bi to izgledalo i dal bi pasalo, buduci da nisam case vidio uzivo, niti mogu zamislit kako bi trebao izgledat zavrsni uradak. opet sam oduzi... odo spat, noc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
@ Razarach Nije sve u brzini ![]() @ Matesonik Pregledavao sam puno slika starih i novih brodova, strojarnica, pomorskih pomagala i niti na jednoj nisam pronašao neki detalj koji bi mogao uklopiti u ventilatore a da pristojno sve skupa izgleda... ovo od Omege mi se do sada najviše dopalo... potaknulo me na razmišljanje i traženje alternativnog rješenja teško pribavljivim kapicama propelera sa modela aviona... Unutrašnjost kanala za zrak i ventilatore pofarbat ću u plavo tako da se neće previše isticati u odnosu na ostatak.... @ Omega Mislim da sam dobro predočio tvoju ideju ako se ne varam... Nabrzinu sam skicirao par verzija... Verzija s "turbinom" kapicom propelera... ![]() Verzija sa oštricama po mojoj zamisli... ![]() Verzija koliko sam skužio po omegi... (crtano ja sa 4 oštrice umjesto 3 po njegovom prvotnom prijedlogu zbog lakšeg skiciranja... ![]() 3D ![]() ![]() ![]() ![]() Evo sada kad sam svima ponešto odgovorio vrijeme je da pokažem što sam danas popodne radio.... Prednja strana nakon druge ruke kita ... ![]() Pošmirglana druga ruka kita sa 180 papirom....već je stanje dosta bolje u odnosu na prvu ruku... postoji još dosta nepravilnosti ali se nadam da sa još 1-2 ruke treba nestati većina njih... ![]() Isprobavanje maske za prednji usis.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: eyeballl. 05.02.2009. u 16:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
mali update... konačno sam odlučio što ču sa napajanjem i poprilično sam ga završio... vidio sam jedan sličan mod na netu pa sam izradio klona za moje potrebe... neodlučan sam što se tiče sleevinga kablova... vidi se sleeve na jednom kablu...nisam baš zadovoljan što se tiče manipulacije ukoliko izvedem sleeving kao sa tom jednom granom... naime uopče se neda bužir oblikovati i ako bi tako ostavio jako bi teško u red doveo sve skupa... najvjerojatnije i najelegantije riješenje biti će da ću uzeti koji kit za sleeving... dobrodošle su sve preporuke... Napajanje koje sam modao je čuftek 400 i ovako je izgledalo prije zahvata... ![]() Otvoreno napajanje ![]() Polijepljeni dodatci od pleksija ![]() Bojanje u crveno... ![]() ![]() Nalijepljeni pleksi pofarban je u sivo ![]() Ventilator sam pofaebao u svijetlo sivu... ![]() ![]() Proba kako izgleda sve zajedno ![]() Pogled straga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
|
@ r4z0r Drago mi je... nadam se da se dobro vidi sa slika postupak kako je dobiven završni efekt.... nije nešto ekstra dobro ispalo ali barem se malo razlikuje od standardnih jedno ili dvo - bojnih kombinacija ![]() @ sinke.ZG hvala... mada mislim da za sada ne izgleda ništa posebno specijalno... onako neki prosjek... Projekt ne miruje... polako gledam i nabavljam điđe za ukrašavanje... Malo sam zapeo jer usput renoviram i prostor gdje će se nalaziti komp pa da obnovim cjelokupnu situaciju... ![]() E sada par pitanja..... Ništa mi niste preporučili za sleeving napajanja... krenuo sam sa onim elektro-bužirom plastičnim ali me se nije posebno dojmilo.... mislim da bi zgodnije bilo snakeskin+termobužir samo gdje to nači u puli?!?!?!?! Vidio sam po netu ima kitova za sleeving od 70 kn na više... vrijede li tih para ili da tražim odvojeno bužir... ? Ima li neko preporuke za kakav sleeving kit? U kakvu boju staviti sleeving.... razmišljam između crvene i srebrne .... mada mislim da ću teško naći srebrni sleeve? Da li da stavim neke neonke.... i ako da koje boje (crvene možda)? Druga opcija je staviti neko malo crveno rotirajuće svjetlo slično kao ona za uzbunu....samo di naći nešto takvo da stane u case? U koju boju pofarbati okvire koji prekrivaju rub pleksija (mislio sam zlatno, bakreno ili mesing...) ili da ih ostavim ovako zamućene? Mislim da sam našao spinere za ventove ima neki dezodorans od dovea koji je perfektan za tu namjenu samo što košta 22kn a meni trebaju 4?!?!?! e da sinulo mi.....kupim sva četri pa ih ženi poklonim za četri slijedeća rođendana ![]() update sličica slijedi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Premium
|
Puno mojih pitanja a malo odgovora i prijedloga ![]() No nema veze, pucaju me neke ideje usput, pa ih pokušavam realizirati....ako uspiju sigurno ću ih postati... ![]() Usput mali slikovni update.... Nije mi teško kad je moj ninja pomoćnik uvijek uz mene .... ![]() ![]() Ono što ja uspijem zaje.... on popravi ![]() Neki stickersi za mobitel.... ![]() Koje sam ja iskoristio kao fake zakovice ![]() ![]() Pošmirglao sam prednju stranu koliko sam uspio i nanio špric kit.... ![]() Špric kit na gornjoj strani... ![]() Špric kit na bočnim stranama... ![]() Zadnje izmijenjeno od: eyeballl. 23.02.2009. u 00:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Premium
|
Evo ulovio sam par sati za modanje danas pa da dignem slikice.... Nema već dugo vremena komentara sa nekim kritikama, prijedlozima, savjetima ili odgovorima na dileme koje me muče.... Dezodorans koji je podario kapice za ventove.... ![]() Evo kako izgledaju kapice u primjeni... ![]() ma kraju sam odustao od samogradnje kapica i izabrao najjednostavnije riješenje pošto mislim da ne bi bio mogučnosti u kućnoj izradi izvesti potpuno simetričan spinner za vent pa bi time skratio vrijeme trajanja ležajeva.... isto tako ovakav oblik u odnosu na predložene trebao bi razvijati manju buku.....slijedi farbanje i ugradnja iza prednje maske.... Prednja strana sa zakovicama... ![]() ![]() Završna obrada je nešto lošija ali mislim da neće toliko dolaziti do izražaja prilikom primjene vanjske sheme bojanja.... Alat za zakivanje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
Opet jedan mali update.... Polako ali sigurno radovi napreduju.... Ventilatore sam pofarbao u srebrnu boju... ![]() I okvire... ![]() Sklopljeni ventilatori... ![]() Dodan je još jedan layer tamno sive boje da bi se dočarala istrošenost... ![]() Pofarbana je i prednja strana u tamno sivu... ![]() Namontirana prednja maska sa ventilatorima... ![]() Proba sa plexijem... ![]() Obojana druga ruka tamno sive.... ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: eyeballl. 02.03.2009. u 23:24. Razlog: pridodane slike.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
|
Stigle i turbinice ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Perverzija! Svaka čast, odlično! |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
-Odlicno zamisljeno i sprovedeno u djelo :-). -Takodje bi ti predlozio da turbine pokusas isturiti naprijed tj. da budu u prednjoj masci. -Mislim da bi mod tad izgledao mnogo efektnije. Pozdrav.
![]() |
#77 |
Premium
|
A ja vec mislio da spavaju svi .... nitko da komentira Evo da vam odgovorim... @privano Stavio sam sliku deodoransa s kojeg sam skinio kapicu da pomognem ako neko radi nešto slično... skoro pa savršeno kapica paše na 120 mm fali mu jedno 2-3 mm da je malo već i onda se ne bi vidio rubbaze ventilatora ali jbg za tu cijenu i lakoću nabave ... i više nego ![]() Hvala na podršci ![]() @Roso Ok je ispalo po mom mišljenju. ne bi rekao ništa senzacionalno ... samo malo drukčije od onog što se "obično" može vidjeti kod modanja. ja sam nisam u potpunosti zadovoljan svim detaljima. ima puno sitnica koje mogu još puno bolje ali bi zahtijevale puno uloženog vremena i truda ... Hvala na podršci @elvaris U prvom postu se vidi što sam htio postići i nadam se da sam dosta dobro slijedio ideje... Ideja o montiranju ventova između prednje maske je postojala ali nisam je konstrukcijski mogao jednostavno izvesti pa sam odustao... Što se tiče estetike slažem se sa tobom da bi bilo efektnije da su istureniji... takva izvedba bi povukla za sobom dosta opsežne modifikacije... možda ih ako me pukne i izbacim više naprijed.... Hvala na podršci pozdrav Par savjeta bi mi dobro došlo... Ima još uvijek pitanja na koja mi nitko nije ponudio odgovore...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Oni ventilatori su ti jebenica totalna kao i ostatak kučišta. E sad da kažem i svoje mišljenje oko rasvijete: Mislim da bi crvena bila najbolja jer mod je rađen kao neki stari brod/podmornica, a znaš da su oni imali crvena svijetla za uzbunu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadovoljan sam kako su ispali ventovi...bolje od očekivanog...koliko sam uložio i predobro.. ![]() Baš na to sam i mislio što se rasvjete tiče.... Idealno bi bilo rotirajuće crveno kao policija šta ima samo neznam da li ima u tako nekom manjem formatu negdje za nabaviti.... druga je opcija spojiti neonku ako se može da trepti kao kad se pokvari... to bi bila fora mislim... samo bi bilo iritantno za stalnu upotrebu pa bi trebalo staviti prekidač za biranje naprimjer -ugašeno-upaljeno-treptanje- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da je overkill staviti nešto tako veliko u kučište... po mom mišljenju sve preko 3-4 cm bilo bi preveliko i mislim da se nebi uklopilo u cijelu sliku... Eventualno neka izvedba/samogradnja sa le diodama bi dolazila u obzir ... pitanje je koliko bi to onda bilo efektno ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Drone
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma bez veze, neke rotirke ili efekt poluispravne neonke, bljak. Eventualno stavit jednu lampu izad ovih prednjih ventova/turbina, mada, brijem kako bi i to bilo neukusno... Probaj pa vidi. ![]() Dobro si složio ventove, imam jednu ideju za turbinu, ali sad je prekasno kad si ih već složil - vrh od cjedila za limun!? ![]() Sve u svemu projekt za 5, samo manje pitanja, a više svoje kreativnosti, pa nek te pljuju il hvale - rad je tvoj! Prijedloge kao što je moj ili bilo čiji uzmi sa rezervom - iznenadi naas svekoliko pučanstvo sa svojim originalnim idejama! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Premium
|
Citiraj:
da si bar prije spomenuo cijedilo ![]() Pitanja su tu da cujem razna mišljenja o modanju i da mi neko otvori oči nekim detaljem kojeg nisam imao ni na kraj pameti (kao ti sa ovom idejom za cijedilo kao spinner ... ![]() Što se orginalnosti tiče tu se nadam da sam dobro potkovan samo me dosta koče financije i mogučnosti nabave raznih sitnica..... što se pak iznenađenja tiče nadam se da imam još pokojeg asa u rukavu ![]() Hvala na podršci ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Zašto ne neonke?!? ![]() Jednostavo ih spojis na potenciometar neka lagano svjetle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Premium
|
Citiraj:
znaš ono mrkli mrak... kučište glumi stroboskop par sati .... a oči ko krafne ![]() sve mislim da ću puknuti unutra dvije crvene neonke iz linksa za 55kn pa cemo vidjeti kako će izgledati.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Premium
|
Samo da ne mislite da sam zaboravio na mod.... Naručeni su sleeving kit iz italije i neonke iz linksa pa sam u iščekivanju da sve pospajam .... još kad bi se našla neka dobr duša iz zg da mi pokupi neon string crveni da nakitim jelku malo ![]() U međuvremenu sam se pozabavio modanjem dvd-a da mi se uklopi u okolinu ![]() Smišljam i definitivni raspored za ostala dva prednja slota ... imam jedno 5-6 analognih instrumenata pa cu valjda nešto iskombinirati... Razmišljam malo o napajanju ventova i neonki pa mi sve dolazi ideja da ga izvedem zasebno preko malog trafoa i ispravljača...tako da mi previše ne opterećuje ćufteka @kasko Valjda dolazi neki regulator sa njima ... vidjet ću kad stignu .... sutra nadam se Što se tiče blicanja za sada mislim da necu stavljati ništa.... vidjet ću kasnije kako me bude pucalo ![]() @kladivec Vodenim bojicama ne temperom ... a efekt hrđe napraviš pastelama .... kad se osuši prešpricaš lakom za kosu da se stvrdne ![]() Mislio sam kućište staviti pokraj prozora pa kad otvorim da par vjetrenjača mogu gonit ![]() Šalu nastranu .... ideja je bila sa više ventilatora na manjim okretajima stvoriti lagano strujanje i izmjenu zraka u unutrašnjosti.... vjerujem da će se svi ventovi (2 upuhavanje + 2 ispuh + 1 napajanje) vrtiti na nekih 5-6 V, a to je što se tiče buke povoljnije nego samo jedan ili dva na 12V. Što se tiče protoka također bi veći promjeri ventova i veći broj trebali nadoknađivati veći protok prilikom bržih okretaja....
Zadnje izmijenjeno od: eyeballl. 17.03.2009. u 12:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
Ovo je hebenica. ![]() Puno posla. Vrlo posebno. Svaka čast na ideji. |
![]() |
![]() |
![]() |