|
![]() |
#1 |
Samo gledam i učim!
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() S kojim softwareom najkvalitetnije pretvoriti MP3 u WAW file-ove:confused:
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Cool Edit pro 2.1 ![]() Imaš ovih manjih koji to mogu. Gotovo svaki koji može WAW>MP3 može i obrnuto ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
WAW ![]() WAV decki, waV :clap:
![]() |
#4 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Samo gledam i učim!
|
HMMM ! Mislim na wav , a pišem waw, tko zna zašto ! ![]()
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Avatar te izdao ![]() waw, waw ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
U Plugins odi pod output i stavi Nullsoft Disk Writer plugin i konfiguriraj ga kako zelis i jednostavno napravi playlistu, OBAVEZNO ugasi shuffle i repeat, stisni play na prvoj pjesmi i on ti krece radit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: MP3 to WAW
Citiraj:
U verzijama 4x Sound Forge, imas opciju enkapsuliranja MP3 u Wav. Sto to znaci? I dalje ce ostati kompresija MP3 ali sa aktivnom extenzijom wav. Ovo je odlicno jer ce tako biti lakse citan u OS resursima, sta vise moci ce i naj jednostavnije aplikacije (tipa win sounds setup) pristupati istima a da i dalje bude "ekonomican" identican MP3. Ako te zanima samo konverzija u wav, to moze gotovo svaki programcic,... ali preporucam Sound Forge ili (fantasticni) Streambox Ripper. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Ti mislis na dodavanje wav headera a to je cisto kozmeticki posao. Nema neke koristi. http://www.digital-digest.com/dvd/do...s/wavemp3.html
![]() |
#10 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
MP3 pa ces vidjeti kako nema nikakve koristi. ![]() Stabilnost. Flexibilniji rad sa mnogim aplikacijama i playerima. Mnoge radio stanice upravo zato drze enkapsulirane mp3-e u Wav. Svejedno, bas ti hvala sto si spomenuo link za ovaj zgodni programcic. Kome je Sound Forge pre slozen, ovo je super stvar, i radi odlicno svoj posao. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Imas neki screen od tog NanDub-a? Prvi put cujem za taj program. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Kako to da nikad nisi čuo za NanDub, to ti je kad koristite samo GKnot ![]() Šalim se to je jedan okriljak VirtualDub-a, al malo bolja verzija i podržava više formata Video,Audio. Evo sljikice isti Vdub. Zadnje izmijenjeno od: Freek. 02.07.2006. u 17:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
Citiraj:
Zar ti moj Win95 test nije dovoljan? Nemoj me tjerat da micem mp3 codec iz WinXP jer to ce malo potrajati zbog puuno decodera koje sam nasro ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Pretpostavio sam da je iz iste "hiže" jer bi slucajnost u nazivu bila bezobrazno slicna ![]() Imate vi djeco mozda koji konkretan link za latest verziju? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Taj clanak sam citao cim je izasao u papirnatom izdanju, buduci da imam pretplatu na taj mag ![]() Znam da pise, ali i takodjer o flexibilnosti zbog koje sam i spomenuo. Ma jasno mi je (!!!) za codec. Samo sam zamjenio 9x sa Win2000, (samo nebo zna kad sam zadnji put digao taj OS) pa sam mislio da ima neki default codec za mp3. Nije bila poanta da to moze svirati bez codeca. (ocigledno) Vec kako mnoge aplikacije koje ga ne citaju dobro (mp3) na ovaj nacin imaju najbolje od oba. To je sve. Druga stvar zbog editiranja, vecina SF,Wavelab,Deck,...bolje i brze editiraju kad se stavi wav header-a, postoje racionalna i mozda neka manje objasnjenja, ali stvarno sam to primjetio tako da ako vec moram imati mp3, uvjek ga snimam kao wav. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
OK ali ja i dalje stojim da stabilnost nije nista veca jer se na kraju koristi isti dekoder kao i za normalni mp3.
![]() |
#20 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
vrlo usputne epizode. Steta sto novi SF7 ne podrzava glatko mp3 sa Wav headerom kao SF4, ali eto kad covjek ima ovako zgodan programcic kao sto si Ti linkao, nije ni vazno ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
To sto ripa na isti nacin kao i drugi programi. Exact Audio Copy je najkvalitetniji ripper i to ti je to.
![]() |
#24 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Odlicno, bas dobar link = odlican program. Konacno da netko (u ovoj domeni utila) napravi program koji se bazira na shvacanju problema jittera i osilacije kolebanja (servo,fluktacije...) vrtnje motora, te kad vec ne moze utjecati na mehaniku, onda barem dati sve od sebe za najbolju mogucu kompenzaciju. Odlican program, vec na prvo slusanje akustickog timbra, gubitak prema originalu je minimalni i vise nego prihvatljiv. Uvjek sam izbjegavao ripanje zbog katastrofalnih (za moje usi) rezultata. Konacno posten program. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Evo mene sa glupim pitanjem.... Kada prebacim pomocu tih programcica MP3 u wav jeli to onda taj format koji mi je potreban za slusanje Cda u autu,naravno ako CD u autu nema podrsku za MP3?
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
NIET ![]() Sa spomenutim programcicem samo stavljas drugaciji header. Priroda formata ostaje ista, dakle MP3 ali sa Wav extenzijom. No ako to prebacujes za generalno snimanje kao CD audio za auto ili bilo koje drugo slusanje ionako ce sam program (Nero,WinOnCD...) to pretvoriti u tebi potreban format CD audio-a = cda Mada ne volim takva petljanja zbog degradiranja ![]() Sto se tice auto CD-tunera i changera koji citaju MP3 vecina bi trebala normalno svirati bez obzira na wav ili MP3. (Pioneer kod mene) Noc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Znaci najbolje je kod snimanja Cda pomocu nerota namjestiti da mi on to snimi kao audio Cd i to je to...ako je tako onda rijeseno i hvala!
![]() |
#29 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Ej ljudovi ako moze jedno brzopotezno pitanje. Kad se wav kompresuje u mp3 naravno da kvaliteta degradira i to svi znamo. A konkretno pitanje za obrnut slucaj. Kada otvorim neki mp3 u CoolEditu i snimim ga wav, da li je taj wav iste ili losije kvalitete od tog mp3-a. Znaci.... da li se gubi na kvaliteti kad se enkodira iz mp3-a u wav, tj. da li i enkoderi pate od degradacije??
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Kada prebacujes lossy format (u ovom slucaju mp3) u lossless (recimo wav) dobijes ono sto se u 'scenaskim' krugovima zove transcode, tj. ono sto se najstroze zabranjuje. Naravno, to je zbog toga sto je kvaliteta tog 'wav-a' jednaka kvaliteti tog mp3 fajla iz kojeg si prebacivao, a za wav se podrazumjeva da je lossless format (tj. visoko kvalitetni i u teoriji identican original audio cd-u) i da se koristi samo za to. Da ti odgovorim na pitanje: Kada prebacujes iz mp3 u wav nema gubitaka (ako pretpostavimo da je software sa kojim radis barem malo kompetentan ![]() Ovo za 'dodavanje headera' koje koriste radio postaje mogu razumjeti posto ima logicno objasnjenje iza toga. Vjerojatno sam ja toliko protiv toga zato sto mi se par puta dogodilo da skinem album u 'lossless formatu' koji se na kraju pokazao da je transcode (mp3 prebacen u lossless format). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|