|
![]() |
#452 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja sam na sva 3 uključio AAMu HD Tuneu Pro 3.10(na kojima nije po defaultu bio uključen)i nafrljio na 254[Hitachi HDT725032VLA360 (VFH200R2DU10AT)+WDC WD6400AAKS-07A7B0 (WD-WCASY1194493)+WDC WD6400AAKS-22A7B0 (WD-WCASY1169941)] ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |||||||||||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
@Enter Sandman: ![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#455 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
HM... kod mene nece. Sa hdtunom pro 3.10 samo mi baci error da ne moze promijenit i vrati slider kako je i bio, na 254. Sa ovim hitachi sata toolom nece zapamtit, jedino sam sa ovim HDDScanom uspio smanjit na 128 ali opet nece zapamtit nakon restarta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Premium
|
Nema se tu bas sta krivo napraviti ![]() ![]() Ovako izgleda kad iskljucim AAM, ili ga ustavim ukljucenog, a samo ga smanjim na 128. Stavio sam da se vidi da HDtune nece imat posla s hdd-om. ![]() Ovo je poslije restarta, sve se vrati u default. Ista stvar je kad radim s hitachi alatom. Odnosno, iako tamo pise da je defaultna vrijednost 128, on ga i dalje drzi defaultno na 254. |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zayebi HD Tune i te kenje iz Win i skini Hitachi F-Tool Bootaj ga sa USB-a / CD-a i njime podesi AAM
![]() |
#459 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Evo danas kupio doticni hdd (podrijetlom iz malezije) u linksa za 501kn,testirao ga sa hd tune-om i izbacilo mi over rezultate. Gledajuci po forumu to je to odprilike,svima su skoro isti,sto se tice buke naprema hitachiju i samsungu f1 spin point640gb-(ima ga frend),tisi je od oba. Sto se tice perfomansa u hd-tune-u malo je bolji od samsunga. http://www.imagesforme.com/show.php/293061_wd640.jpg Zadnje izmijenjeno od: gulje. 05.01.2009. u 17:54. Razlog: korekcija txta |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam danas dobio jednog polovnog i stavio ga u chieftec black box, te esata kabelom prišteka na pc. Milina... eksterni storage transfer 90-100 MB/s. esata rulz ![]()
![]() |
#463 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
namjeravam uzet doticnog WD a imam asus P4gd1: http://www.asus.com/products.aspx?l1...67&modelmenu=1 a ploca ne podrzava sata 2 pa koliko sam skuzio, moram staviti jumper na disk jer inace ne dolazi jumper sa diskom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Premium
|
Citiraj:
Prvo otvaranje, AAM enabled, namjesten na 254. ![]() Kliknem na disable, OK, izbaci screen "AAM successfully disebled". Otvorim opet AAM prozor i on je vec automatski prebacio na enable a slider je postavio na 128. ![]() Kliknem OK, i onda mi izbaci screen "AAM successfully enabled" Test... ![]() Restartam... a kad ono... here we go again. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Moj apsolutno nije tih , nego ne samo da je galasan nego je gori od bilo kojeg 10g starog maxtora ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
upravo tako |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#469 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
istina, moj je u antec sonata II prakticki necujan, made in maylasia... inace citao sam po stranim forumima da je jedna serija bila dosta glasna tako da sam bio malo skeptican ali sve 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Pretjeruješ ili ti je kućište smeće disk je tiši i od hvaljenih Samsunga F1 fakat ne znam kakv model imaš no meni normalno dela i pamti postavke
![]() |
![]() |
#471 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
na zalost osobno sam imao priliku vidjeti dva diska koji su proizvodili abnormalne vibracije. montiranje u chieftec big towera, koji je jedan od kvalitetnijih i cvrscih kucista ikad, rezultiralo je nesnosljivim vibracijama, rezonancijom i bukom kroz cijelo kuciste. napominjem, samo dva od nekih 10-ak diskova sto sam imao priliku vidit u radu su stvarali probleme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a desava se....netko je to nekidan i objasnio na nekom threadu. Mozda i na ovome, koga zanima nek potrazi ![]() Bravo, prodaj ga. Vjerujem da ima netko blizu tebe tko bi ga kupio, popusit ces mozda 50kn ali bolje i to nego da te zivcira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja imam 2 komada u kucistu i ne cuju se. Lazem, uz snizene ventove u seeku se lagano cuju. No komp mi je tad tih ko ponocni provalnik. Imam slozen nosac posebno za diskove pa ne prenose vibracije i u idle-u cujem samo lagani sum ventova. Buka seeka je i dalje sa par metara necujna pa se ne opterecujem oko toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Savršenstvo tišine. doduše AAM na 128 ali se u seeku ne čuju na više od 30 cm od uha. a teži sam slučaj što se tiče toga. spavam tri metra od kompa i ne smije se čut. i ne čuje se. na lastici je...i vibrejšns su nula od tad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Nisam prije imao wd pa me zanima kad već toliko raspravljate o tišini kakav utjecaj ima to sladanje AAM na 128 ili na 254 osim što je navodno tiši, znači li to da AAM ima samo utjecaj na seek? (ono roštanje?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Recimo na SPCR-u su dosli do zakljucka da se razina buke (gore spomenuti 3200AAKS) poprilicno smanji, ako se na gornju stranu diska ostvari lagani pritisak. Ugl neke diskove je gotovo nemoguce utisati (rotacija ploca + "ekonomicna" izrada diska + tanke stijenke case-a), osim premjestanjem u podrum/supu/tavan/garazu. Da (utjecaj na Transfer Rate je zanemariv, tj. debelo ispod 5%). Sto se IOPS-a tice, takodjer mi se cini da je slicna situacija (vecini korisnika ova brojka uopce nije bitna). Obavezno neka procita cijeli model (seriju, kapacitet i zadnje znamenke serijskog broja) jer je poznato da neki modeli imaju velika odstupanja (ovisno o datumu i mjestu proizvodnje). Evo i LINK-a s podacima o "standardnim" karakteristikama WD i Samsung diskova.
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 06.01.2009. u 12:55. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Kupio danas dva komada u ADM-u pa ćemo vidjet kak rade Ovi su iz Malaysia-e
![]() |
|