Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 04.12.2008., 08:44   #31
Linc
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
e...kad je neko seljak seljak je...samo cu to napisat!

..bdw slusalice su Pioneer SE-CL2m-J-K...nađite specifikacije pa procitajte specifikacije...
..iskreno naslusao sam se slusalica na kojima u specifikacijama pise da radu od 10Hz a to nebi bilo tako...

...dobro mi je frend rekao.."na forumu ce mi tesko ko pomoc..tesko da je itko tamo normalan"..par vas je to i dokazalo!

..do sad nisam nasao slusalice koje imaju jaci bas.ako nevjerujete..ok..vaš problem..nađite te slušalice i poslušajte..

još jedna stvar.nakon ovakvih vaših komentara uopce se niti netrebam pitat tko je u pravu...sve ste dokazali komentarima!

..a i vidim koliko imate iskustva..koliko ste sustava poslusali i koliko mi je uopce pametno slusat od takvih ljudi savjete..

ako nikad u ruci niste imali mjerac buke..vas problem..kupite...vi koji ste u zagrebu ima vam u "dobar zvuk"..tamo sam ja kupio.

još jedna stvar koju sam več rekao maloprije:

..nisam cuo bosea i maka ali kad ih vec nisam cuo OK..barem ne pricam price kao da jesam...neznam kako zvuce i to je to..
..da jesam i da me netko pita kavi su rekao bi..

tako savjetujem i vama...ako niste culi neki sustav i neznate kako zvuci..ok, nije stamota, ali nemojte valjat sranja kao da jeste...

to je moj savjet vama!

ko ima 15 godina dokazali ste sami pa vašem vrjeđanju..
Linc je offline  
Staro 04.12.2008., 18:00   #32
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Linc Pregled postova

..bdw slusalice su Pioneer SE-CL2m-J-K...nađite specifikacije pa procitajte specifikacije...
..iskreno naslusao sam se slusalica na kojima u specifikacijama pise da radu od 10Hz a to nebi bilo tako...

...dobro mi je frend rekao.."na forumu ce mi tesko ko pomoc..tesko da je itko tamo normalan"..par vas je to i dokazalo!

..do sad nisam nasao slusalice koje imaju jaci bas.ako nevjerujete..ok..vaš problem..nađite te slušalice i poslušajte..

još jedna stvar.nakon ovakvih vaših komentara uopce se niti netrebam pitat tko je u pravu...sve ste dokazali komentarima!

..a i vidim koliko imate iskustva..koliko ste sustava poslusali i koliko mi je uopce pametno slusat od takvih ljudi savjete..

ako nikad u ruci niste imali mjerac buke..vas problem..kupite...vi koji ste u zagrebu ima vam u "dobar zvuk"..tamo sam ja kupio.

..nisam cuo bosea i maka ali kad ih vec nisam cuo OK..barem ne pricam price kao da jesam...neznam kako zvuce i to je to..

tako savjetujem i vama...ako niste culi neki sustav i neznate kako zvuci..ok, nije stamota, ali nemojte valjat sranja kao da jeste...

to je moj savjet vama!

hehe---reci ti njima

Daj ti sebi uzmi neštošto ti milsliš da je dobro i nemoj se brinut, ja mislim da nemozeš fulat ni u kojem slucaju.

@Fleks - 2 woofera 12" u sobi, gruvaljka...poznato mi to

flejmeri su mi najjaci...
Halos je offline  
Staro 04.12.2008., 18:13   #33
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
..a ja sam mislio da ja nemam pojma,ništa..audiofil ide na sig da ga hebeš..

Ove Grado su recimo kao najbolje,al samo kao..i 18hz čuju..da to tako kažem..

http://www.hifibitz.co.uk/product.asp?id=1235
thedream je offline  
Staro 04.12.2008., 18:14   #34
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:

to je moj savjet vama!

osim ako imas grado drvene slusali koje dodju oko 8000kn onda NEMA teoretske sanse da to ide na 10hz....
slusaj me malo flameru...poslusao sam vise sistema u ovih 5 god kako se bavim ovim nego sto ces ti cijeli zivot...
ako ti 5 ljudi kaze da to ne moze ici na 10hz onda bih se ja zapitao...da li sam ja glup ili oni? ocito nisu oni posto ih je vise i svi kazu isto...

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline  
Staro 04.12.2008., 18:39   #35
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ja ti ovo preporucam .
moze li mi netko reci na kojem principu rade ovi zvucnici. vidio sam ih kod frenda. kroz cijelu visinu one mreze sa rupama izlazi zvuk. na koju foru? necu da googlam jer ne vjerujem da to ima na hrvatskom, a eng mi bas i ne ide.
A.J. je offline  
Staro 04.12.2008., 23:30   #36
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
srale7 je offline  
Staro 05.12.2008., 00:11   #37
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
hvala
na brzinu sam jedan dio procito
sad sam prvi put koristio google translate. kako neke recenicu smijesno prevede, ali u svakom slucaju odlican posao odradi
nisam se prije nikako sjetio da ga isprobam ali ga je sestra spomenula pa aj da vidim kako radi
A.J. je offline  
Staro 05.12.2008., 19:14   #38
Linc
Registered User

Ok..ovako stvari stoje..

Necu kupavat Z5500..spojio sam ih neki dan na mp3 player i to je jako loše rješeno..
pojacam na mp3 -u na 100% i na zvucnicima 100% a vidim da ne sviraju nego na 20% snage...

a trebali bi mi jedno 4 mj tako bit spojeni..i zato nista od njih..
znaci opet neki 2.1 sustav...

samo sad neznam sto...

nema neki veliki izbor 2.1 sustava za komp..

tako da mislim da mi je najbolja opcija kupit 2 bookshelf zvucnika i spojit ih na reciver ili pojacalo...
Linc je offline  
Staro 05.12.2008., 23:42   #39
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Ok..ovako stvari stoje..

Necu kupavat Z5500..spojio sam ih neki dan na mp3 player i to je jako loše rješeno..
pojacam na mp3 -u na 100% i na zvucnicima 100% a vidim da ne sviraju nego na 20% snage...

a trebali bi mi jedno 4 mj tako bit spojeni..i zato nista od njih..
znaci opet neki 2.1 sustav...

samo sad neznam sto...

nema neki veliki izbor 2.1 sustava za komp..

tako da mislim da mi je najbolja opcija kupit 2 bookshelf zvucnika i spojit ih na reciver ili pojacalo...
Cek, ali koliko je to glasno? Glasnije od Z2300? Glasnije od Z5500? Pa ne budes sada valjda kupio neke zvucnike koji nisu glasni?!?!?!

A to sto si ti spajao mp3 sa Z5500, otom potom, jer ti imas in ear koje idu na 10 hz, tak da sve tvoje gubi tezinu.. E da, Linc, daj taj svoj "mjerac buke" uslikaj i zaljepi tu da mi to vidimo kakav je to mjerac buke
srale7 je offline  
Staro 06.12.2008., 15:43   #40
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

No Linc, jel bude taj mjerac buke? di je zapelo?
srale7 je offline  
Staro 06.12.2008., 19:33   #41
Linc
Registered User

Linc je offline  
Staro 06.12.2008., 19:40   #42
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Koliko si ga platio i di? Oćeš prodat?
Roso je offline  
Staro 06.12.2008., 21:09   #43
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
zasto mislis da ce ti kombinacija receivera i mp3 playera svirat glasnije od Z5500

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Staro 06.12.2008., 22:21   #44
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Roso Pregled postova
Koliko si ga platio i di? Oćeš prodat?
Kupio ga je u Dobrom zvuku..

E pa daj sad Linc napravi eksperiment. Iskreno, nisam mislio da imas taj "mjerac buke", ali kako ga valjda posjedujes, mozes ga i pametno iskoristit..Nadobudan jesi, aparaturu imas, ne vidim zasto ne potvrdis i sam koliko su tvoje izjave glupe.

Znaci uzmes svoje subsonicne in ear slusalice i spojis ih na izlaz od kompa. Na netu skines neki tone generator (moja preporuka NCH tone generator) i pustis signal od 10 hz na slusalice, pojacas na max i onda sa svojim "mjeracem buke" izmjeris koliko buke te tvoje slusalice prave pri signalu od 10 hz? I onda javis rezultate, moze?

Nadam se da znas, da zvukove ispod 20 hz ljudi ne cuju, nego ih eventualno mogu osjetit..

Zadnje izmijenjeno od: srale7. 06.12.2008. u 22:36.
srale7 je offline  
Staro 07.12.2008., 00:35   #45
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
kolko je meni poznato ljudi čuju od 20hz do 20khz to se jos ucilo i u školi tak da i ako zbilja neki zvucnici ili sluske emitiraju ispod 20hz tj. 10hz onda nema od toga koristi kad ih nečuješ

Citiraj:
Uho je najsloženiji i najsavršeniji biološko-mehanički uređaj u tijelu koji u zdravom stanju odgovara na frekvencije od 16 Hz do 20 000 Hz
izvor link ispod, taman i da ljudsko uho zbilja cuje na 16hz svakako necujes 10hz to je 100%

evo pa citaj o ostecenju sluha...

http://www.zdrav-zivot.com.hr/index....dravlju&nrsp=1

ja bih se na tvom mjestu zbilja zapitao jel mi je sluh otiso malo u k**** kad bi poceo razmisljati o tome kako su Z5500 i Z2300 preslabi zvučnici za svakodnevno slusanje prek 50%, jer ja imam ove x530 i iskreno zbilja su mi malo preglasni kad se dere prek 50%

mislim kad bi vec isao davati 3000kn onda bi si kupio neki solidni hifi ili nabaviti zvučnike i dodat jos malo para pa kupiti neki solidan receiver bar bi imo daleko kvalitetniji i jaci zvuk u odnosu na ove PC-ijeve zvučnike
DANCI je offline  
Staro 07.12.2008., 09:49   #46
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ovakve provale bi se posramila i moja mama, koja sa audijem ima isto kao i ja sa goblemima..Stvarno, kad mi netko napise ovako nesto, onda sve ostalo sto si napisao (ionako sve vecinom gluposti) postaje jos gluplje..

I sto je najbolje, tu postavljas pitanje sta kupiti, ni sam ne znas sta hoces i na kraju ces opet kupiti nesto po svom izboru, bez obzira na to sta god ti ekipa tu preporuci..Kad vidim tebe i takve, sjetim se nekih clanova za koje smo mislili da su nepopravljivi pavijani, jbte, pa oni su audiofili u odnosu na tebe i tebi slicne..
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O Pregled postova
Cccc, slušalice in ear koje rade na 10Hz,
Baš je dobro malo vrištat od smijeha ovako rano ujutro, žena me gleda jesam li lud, a ja lagano valjanje po dvosjedu .
Dječače dragi, poslušaj ti fleksov savjet, uzmi fino dva auto subwoofera, ali mogu biti i manji, onda fino komadom remena iz hlača spoji kutije i stavi na glavu, kakvi logitechi i razeri, vjeruj mi, ovo je puuno bolje
Sorry, ali nisam se mogao suzdržat,inače ne kenjam,rađe preskočim i odem dalje, al brate mili jesi li ti svjestan šta si napisao? :d
svaki put kad na forumu pročitam to 'dječače ili dečko to me podsjeti na ono obračanje bjelaca crncima

Citiraj:
Autor micek_kc Pregled postova
10hz moze i moj woofer od 300w(pravih RMS-a) samo sanjati a kamoli neke slusalice za otprilike 80kn...
Mali zvučnik u slušalici sa malo vati ,jel?

Citiraj:
fleks care
mislim da smo svi zakljucili sto je Linc-u potrebno.ajmo otvoriti tekući za darivanje buke Lincu za novu godinu... mislim da ce jedan koncertni 50cm 100kW zvucnik mu biti dosta
a sada dosta offtopic-a prije nego nam mod stisne ili locka temu pa se necemo moci smijati necijim izljevima
Citiraj:
osim ako imas grado drvene slusali koje dodju oko 8000kn onda NEMA teoretske sanse da to ide na 10hz.......
znam da nevalja generalizirat ali jel ti to svodiš na to da otvoreni tip sluša ima više basa i mogu dublje od inear ili je grado skuplji ? a u vez tog koji je to model koji toliko košta?

Citiraj:
slusaj me malo flameru...poslusao sam vise sistema u ovih 5 god kako se bavim ovim nego sto ces ti cijeli zivot..
Citiraj:
ako ti 5 ljudi kaze da to ne moze ici na 10hz onda bih se ja zapitao...da li sam ja glup ili oni? ocito nisu oni posto ih je vise i svi kazu isto...
jednom je netko rekao da se sunce ne vrti oko zemlje pa ...

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
E pa daj sad Linc napravi eksperiment. Iskreno, nisam mislio da imas taj "mjerac buke", ali kako ga valjda posjedujes, mozes ga i pametno iskoristit..Nadobudan jesi, aparaturu imas, ne vidim zasto ne potvrdis i sam koliko su tvoje izjave glupe.

Znaci uzmes svoje subsonicne in ear slusalice i spojis ih na izlaz od kompa. Na netu skines neki tone generator (moja preporuka NCH tone generator) i pustis signal od 10 hz na slusalice, pojacas na max i onda sa svojim "mjeracem buke" izmjeris koliko buke te tvoje slusalice prave pri signalu od 10 hz? I onda javis rezultate, moze?
Ovo je tragedija.
Zbog ovog nabrijanog tona da pokenjate drugog ste svi zaslužili da vas se iskenja same...

Pa dakle ...ako vas par forumskih hifista može napisat malo stručnije zašto su neke stvari smješne?
Vjerujem da ima ljudi poput mene koji nisu u toj vašoj elitnoj hifističkoj grupici pa ne kuže zbog čega ovoliko posprdno sročernog lolovanja.

Inaće to 'kako slušalice nisu sposobne ić duboko' izgleda ko zanimljiva tema.
npr. kako da se dublji tonovi uopče čuju preko slušalica pošto imaju veče valne duljine nego što je razmah od slušalice do bubnjiča?
Možda bi bilo pametno da netko otkida ovih par postova i prebaci u popularni hifi topic da ovde nema oftopika
Staro 07.12.2008., 16:57   #47
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Imagine, daj malo ohladi, btw imas google i malo ga koristi u vezi toga sta moze ljudsko uho cut, i sta koji zvucnik(slusalica) moze proizvest. Ili se jednostavno obrati Lincu, pa zajedno napravite eksperiment koji sam ja predlozio..

Uostalom zasto bi mi (uvjetno receno audiofili) s ovog formuma morali nekome ista objasnjavat? Pogotovo takvima kao zacetniku ove teme. Ako malo bolje pogledas HIfi temu, svatko tko je normalno i pristojno nesto pitao, dobio je normalan i pristojan odgovor. Znaci kako se postavis, tako i dobijes. Evo ti thedreama, iz cista mira poceo kenjat, a nije on jedini..Uostalom, tak je na cijelom forumu.

Inace, tu spominjes moj nabrijani ton, i to je kao tragedija, a nije tragedija da meni taj dećec salje PM i vrijeđa me? Ja bar sve napisem tu da se vidi.. Uostalom dao sam prijedlog za pokus, ne znam zasto ga ne napravi..

Citiraj:
Pa dakle ...ako vas par forumskih hifista može napisat malo stručnije zašto su neke stvari smješne?
Vjerujem da ima ljudi poput mene koji nisu u toj vašoj elitnoj hifističkoj grupici pa ne kuže zbog čega ovoliko posprdno sročernog lolovanja.
Evo ti mog odgovora:

Citiraj:
Nadam se da znas, da zvukove ispod 20 hz ljudi ne cuju, nego ih eventualno mogu osjetit..
Edit: sad sam malo trazio, ali nisam uspio naci, neki amerikanci su napravili zvucnik koji ide do ako se ne varam 8 hz.. Ali fora je u tome da se taj "zvucnik" sastoji od kutije u kojoj je elektromotor i na njemu propeler..
srale7 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na