|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
koje zvucnike?
Momentalno imam Z2300 koje prodajem.. Sad bi opet najradje uzeo 2.1 sistem ali dosta bolji, tako da se dvoumim između: -Razer Mako -Bose Companion 3 ubiti rađe bi uzeo Razera..ali nidje ga u hrvatskoj nemogu nac.. a da problem ude veci iz dubrovnika sam.. Naradje bi uzeo Logitech Z5500 ali nekad bi mi trebali bit spojeni preko mp3 playera..a sumjam da se mogu spojit tako...ili se varam?? evo molio bi nekog ko ih ima da mi rece dali se mogu spojit na mp3 player ili bas mora bit 5.1 zvucna kartica? |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
naravno da se mogu spojiti, imaš sa strane onog kontrolera baš ulaz za takve gluposti (obična mala banana) ili odozada na jedan od 3 stereo ulaza. ne mora ti biti 5.1 karta, ali je poželjno da ima neki oblik digitalnih izlaza (coax ili optical). |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Imam Zvucnu Audigy 2 ZS nego komp mi je u dubrovniku jer radim tu a zvucnike bi na otok odnio i svirali bi preko mp3 playera..treba mi samo za mjuzu.. a kasnije kad kupim laptop onda cu komp prebacit na Sipan pa cu ih spojit na zvucnu... |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo ipak bi mogao narucit preko Hgspota zvucnike...ali nemaju ih u centralnom u zagrebu nego bi radi mene trebali narucivat u Zg pa slat za dubrovnik... ..ali na taj nacin bi ih trebao kupit..znaci nebi ih mogao poslusat pa vidit dal mi pasu ili ne i odlucit se dali da ih uzmem ili ne.. ok..vjerujem da imaju dobar zvuk ali neznam dali ce mi bit dovoljno jaki.. po specifikacijama imaju dosta snage (300W RMS) ali nekako sam skeptican jer mi sub ne izgleda velik kao u Z2300.. Jeli ih tko cuo ili ih mozda netko ima? |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ajde pls samo mi reci nesto o njima.. evo sto mi sad pada napamet je: -jeli se preko usb-a spajaju na komp ili idu na zvucnu? -dali se mogu spojit preko 3.5 mm jack kabela na mp3 player? -jesi li imao priliku cut Z2300, i ako jesi koji su glasniji? -koliko je stvarno dobar onaj sistem na koji rade, jeli se fakat primjeti velika razlika u zvuku? -Sta bi mozda bilo bolje, oni ili bose companion 3? ..znam, dosta pitanja..ali eto..ako recem sefu na poslu da ih naruci...to znaci da ih moram i kupit jer ih nema u zagrebu u hgspotu vec bi ih radi mene morali narucivat u zg pa slat dole... |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Z5500 nema usb, samo 3x3.5mm, coax digitalni, optika digitalni mogu daleko, daleko glasniji ima razlike, ali ako mislis navijat blizu max onda ti nece bit bitno bose companion 3 kosta barem 4x više nego za koliko zvuče... |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
na koje si mislio da su glasnijim 2300 od maka ili obratno? |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
|
Z5500 su daleko glasniji od od Z2300. bose companion rade lijep zvuk, ali ako ti tražiš da rade glasno onda ćeš se jaaako razočarat... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
doslo je do zabune..cijelo sam vrijeme mislio na maka vs. z2300 a vi izgleda na z5500 vs. z2300.. zelio sam rec da sub od razer maka je manji od suba z2300.. pa me zanimalo jeli ih itko imao prilike cut jer me zanima jesu li manje glasni od z2300? ..po specifikacijama su jaci, imaju (mako) 300wRMS-a a Z2300 200wRMSa ova pitanja sam pitao za Razer Mako. -jeli se preko usb-a spajaju na komp ili idu na zvucnu? -dali se mogu spojit preko 3.5 mm jack kabela na mp3 player? -jesi li imao priliku cut Z2300, i ako jesi koji su glasniji? -koliko je stvarno dobar onaj sistem na koji rade, jeli se fakat primjeti velika razlika u zvuku? -Sta bi mozda bilo bolje, oni ili bose companion 3? ..pa ako ih netko ima ili ih je imao prilike cut ili još bolje ako ih ima, SUPER..ako moze napisat nešto o njima |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nemoj se srditi Linc, ali stvrno si jako mutav ak neznaš sa stranice pročitati specifikacije od Razer Makoa.
3.5mm auxiliary input minijack i RCA audio input ili ti po seljački činče. Zaključak je da se dade spojiti mp3 player koji ima 3.5mm jack, na ove zvučnike. Bilo sa 3.5mm na 3.5mm kabel ili 3.5mm na činče(tj RCA). Za ostala pitanja ti nemam odgovor. I drugi put čitaj kaj piše na specifikacijama a ne da ti ljudi to moraju........
#13 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Stvarno mi nije jasno zasto se ne ustanovi neka ustanova i da daje certifikate o "glasnoci" pojedinih zvucnika, jer komad plastike na kojem pise npr 500W kraj drvene kutije od 40kg na kojoj pise 250W(max short term) mi nekak nejde u isti ISO sustav(ili ko voli JUS ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
..ma da to me najviše i zanima... ..sateliti imaju navodno 100w RMS-a po kanalu a sub ima 200 ...a po dimenzijama mi to ne djeluje tako..ok, sateliti i mogu ali sub ako ima 200W RMS-a...hm..pa to treba bit bečka kutijetina a ne nešto onako.. pogledajte npr sub od Z5500.ima 188W RMS-a (ako sam dobro prictao na spc.) a veci je od Mako subwoofera.. ..i 100% sam uvjeren da je i jaci..i jace udara i glasnije svira |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Onda bi ti najbolje Linc bilo otici u Chipoteku i tamo za 2500 kn dobijes pojacalo, i dva ogrrrooomna zvucnika koji sveki ima po 250w RMS-a, i ti zvucnici razvaljuju..kaj ces se zayebavat s ovim 2.1 sistemima? |
![]() |
![]() |
#16 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Mislim da su jako male nijanse izmedju LINCova 2 izbora...o mojem nemreš fulat, osim ako nisi sa onog CICE foruma ![]()
![]() |
#18 |
Registered User
|
ako niste imali prilike cuti zvucnike..onda to tako napisite.. a ne onako malograđanski ..snaga mi je bitna..ipak kupujem zvucnike od skoro 3000 kn..tako da takvu informaciju mogu trazit!..bar se nadam ove Z2300 bi uvjek slusao na 50% snage i mislim da vecinu sistema nebi trebalo više pojačavat ako mislite da traju..to bi bila neka optimala..cim u zvuku ima distorzije to znaci da sviraju povise nominale... ..i sad kad bi uzeo ove razer ove nebi ih volio pojacavat poviše nominalne snage..tako da nebi volio da su tiši od Z2300 |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Inače i ja ti predlažem ovo kao srale,znaci pojačalo i dva florstandera za 3000kn sve skupa...svirat ce glasnije sigurno nego ti razer i bose |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Ex-Gastarbajter
|
ako su bose i razer "tu negdje" onda mozes komotno ih zaobic u velikom luku, tebi to ne treba... ako zelis glasno. uzmi receiver i bookshelfe ili ako bi bas da nabija uzmi Z5500. i doviđenja... ove "gluposti" od companiona i maka su miljama od onoga što ti tražiš... |
![]() |
![]() |
#21 | |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
ako imaju 25w dobro je. i to sam puno rekao. Citiraj:
i onda mene fleks zaje stalno da ja volim glasno slusat? gle tebi je ocito da ti je samo bitno koliko glasno ide...uzmi logitech i bok.to sto za par godina ce tvoj djed cuti bolje od tebe to nije opce bitno...i ti bi stalno slusao na 50% ?! pa evo recimo ja, zna proci par dana da opce ne pojacavam iznad 25-35%(dobro,imam dovoljno "jake" zvucnike i kvalitetan receiver pa se osjeti i razlika izmedju 20 i 25% dosta) jer nema potrebe...a sad ako je neki film onda se slusa(i gleda) malo glasnije ali to se podrazumijeva da onda lezim u krevetu jedno 3,5m od zvucnika pa mogu pojacat recimo na 50-60% ALI to je 1-2h slusanja a ne cijeli dan...i da ne spomenem koliko je takav zvuk manje naporan jer je cisci(zbog kvalitete zvucnika,nije mp3 itd...) od npr logija(nije sad da pljujem ali budimo realni) evo dati cu ti primjer.moj frend je slusao na z5500 tako svaki dan na nekih 60% i igrao cod2 i 4 i sad mu je nakon 2god odjebao sluh...pa vi samo frljite to koliko ide ![]()
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
sad nakon svih ovih komentara o cuvanju sluha pocinje me zabrinjavat moj sluh. jer derem uvijek glasno na slusalicama sto je po meni opasnije od zvucnika jer su in-ear. morat cu tise slusat, a glasnije samo ponekad kad dode onaj gust za ispuhavanje. ja imam z2300 i zadovoljan sam s njima. pruzila mi se dobra prilika prije godinu dana i kupio ih polovne za 80€. sad sam ih doma spojio na plazmu radi gledanja filmova. volim ih pojacat ali ne do kraja jer je opasno za tanjure i case koji su u regalu ![]() ali da opet planiram kupit zvucnike za vise para, zamolio bih fleksa i ostalu ekipu sa foruma da mi sloze neki hifi. tako da ti predlazem da zamolis fleksa za savjet nista nije ljepse od predivnog cistog zvuka ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Software developer
Datum registracije: Oct 2005
|
Nije mi jasno kako to vi procjenjujete 20% ili 50%. Potenciometar odvrnut 50%? A na koliko je softwerski reguliran? btw. imam z2300 i ne smatram ih baš prejakima (možda zbog veličine sobe). Kad reguliram potenciometar čujem krčanje u lijevom zvučniku. Kad ukopčam drugi zvučnik na "lijevi" opet se čuje krčanje, pa zaključujem da je samo taj izlaz dobio po ćošku. Ima neko sličnih probljema? yebem ti kvalitetu... |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Vlasnik sam Z2300, jedino po cemu je mako bolji, je radi njegovog ovalnog oblika bolje rasporeduje zvuk po sobi. Znaci ako okrenes zvucnik kroz prozor van a ti stojis iza njega cut ces kao da je okrenut prema tebi, dok kod Z-2300 takav osjecaj neces imat. Ja osobno nebi mijenjao Z-2300 jel su stvarno jaki i zadovoljan sam sa njima. Pojacam satelite na 1/4 i sub do kraja , kopce na ormarima i prozori pocnu drhtit tako da se ne nikako ne usudim jos i satelite nafrljit ![]()
#25 |
Registered User
|
...to u vezi ostecenja sluha..odma da vam recem.. ..meni je isto tako masu ljudi napunilo glavu svakakvim glupostima.. ..i roditelji isto..oglusit ces..pa ti nisi normalan..pa ovo pa ono... SVE same gluposti..pa su mi na kraju stvarno toliko uvjerili u to da sam poceo trazit stranice po netu nakon koliko db nastaje ostecenje sluha.. pa kad sam nasao onda sam trazio di cu kupit SLM (sound level meter), mjerac buke nakon toga sam ustanovio da su to sve sranja..svak prica a nitko pojma nema... ...otkad znam za sebe vazda glasno slusam i sluh mi je skroz ok! jednino pazim da kad slusalice stavim u usi da ne bude preglasno..imam neke pionner in ear, koje rade na 10 hz tako da imaju dosta basa..jedino tu pazim a ove ostale stvari ne inace, sluh ostecuju najviše visoke frenkvencije..bas jako slabo..tj treba bit fakat fakat ofrnut bas da bi sluh ostecivao...sto z2300 nemoze distorzija zvuka isto dosta ostecuje sluh...znaci prije steti sluhu kad razvekaš zvucnik od 5w na 80% i stojiš metar od njega nego kad Z2300 na 50-60 % jer ce ovaj zvucnik od 5w jako krještavo svirat(distorzija) i to je lose za sluh..nema veze sto manju glasnocu proizvodi nego 2300 i zna se koliko db covjek moze podnijet bez ostecenja sluha... ..smatra se da 1.5h covjek smije bit izlozen buci od 90 db..a to vam je odprilike toliko kad Z2300 pojacas na 50% i slusas sa udaljenosti od 3m..(mjerio sam) ...još jedno mjerilo po kojem se gleda jeste li bili izloženi prevelikoj buci: .nakon slusanja glasne muzke nesmije vam zujat u ušima...ili recimo nesmijete osjetit da vas srbi u usima prilikom slusanja glasne muzike |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
I sto je najbolje, tu postavljas pitanje sta kupiti, ni sam ne znas sta hoces i na kraju ces opet kupiti nesto po svom izboru, bez obzira na to sta god ti ekipa tu preporuci..Kad vidim tebe i takve, sjetim se nekih clanova za koje smo mislili da su nepopravljivi pavijani, jbte, pa oni su audiofili u odnosu na tebe i tebi slicne.. |
|||
![]() |
![]() |
#28 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Linc lik stoljeca ![]() Ti mako i bose su šit. z2300 je najbolji PC zvucnik i gotovo. z5500 su dobri, ali previse kostaju. za te pare si stvarno slozi nesto iz čipoteke sto ce ti rokat u mali mozak, jer ocito za bolje neznas. Najbolje dva auto woofera sa 2x30cm membranama i jednu hornu na to (mono, tebi netrebaju dvije za stereo) i rooookkkaaajjj... Eto sto tebi treba. A ovo sto se tice ostecenja sluha. Koka ajde ti poseti svog lekarnika prije nego sto pocnes valjat gluposti. |
![]() |
![]() |
#29 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Cccc, slušalice in ear koje rade na 10Hz, ![]() Baš je dobro malo vrištat od smijeha ovako rano ujutro, žena me gleda jesam li lud, a ja lagano valjanje po dvosjedu ![]() Dječače dragi, poslušaj ti fleksov savjet, uzmi fino dva auto subwoofera, ali mogu biti i manji, onda fino komadom remena iz hlača spoji kutije i stavi na glavu, kakvi logitechi i razeri, vjeruj mi, ovo je puuno bolje ![]() Sorry, ali nisam se mogao suzdržat,inače ne kenjam,rađe preskočim i odem dalje, al brate mili jesi li ti svjestan šta si napisao? :d |
![]() |
![]() |
#30 | ||
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
fleks care ![]() mislim da smo svi zakljucili sto je Linc-u potrebno.ajmo otvoriti tekući za darivanje buke Lincu za novu godinu... mislim da ce jedan koncertni 50cm 100kW zvucnik mu biti dosta ![]() ![]() a sada dosta offtopic-a prije nego nam mod stisne ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|