|
![]() |
#781 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Što ti je sad Vettel napravio????? Čovjek je jedina svijetla točka današnje utrke. Pokazao je da ne respektira nikog, a Kubica mu je fino otvorio put. Jedino šteta što ga je Kimi skinuo s 3. mjesta. Zna li tko zašto je uopće startao iz boksa?
![]() |
#783 | |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Vettel je jedini posten u cijeloj prici |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Startao je iz boksa da nebude slucajno ispred hamiltona ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Hamilton je prosle sezone trebao osvojit prvenstvo. Ni Raikkonen ni Alonso nisu pokazali neku dominaciju, a Hamilton se bar trudio, zabavljao nas. Da nije onu proslogodisnju Kinu zeznuo, bio bi prvi. Ove sezone je bio dobar i bolji je vozac nego Massa, zato je ovo Massi bila izgledna prilika. Inace vec dugo navijam za Massu i bojim se da ovaj bod zaostatka ne bi bilo najblize naslovu sto ce on doci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Pun mi kurac ovih sto za Glocka tvrde da je pustio, pa to idem sasjec u korijenu. Fakti: Toyota je jedini tim koji je do kraja ostao na gumama za suho, cek dis aut: ![]() Jos je Glock bio i brzi u tom krugu od Trullija. Da podebljam, ako ste toliko zadrti Ferrarijevci, sjetite se okrsaja izmedju Glocka i Hamiltona u Monzi, kad ga je Hamilton skoro izgurao. Glock je nakon toga zaprijetio da ce, ako mu se ukaze prilika, uciniti isto. Dakle, Glock spada u one koji mrze Hamiltona. Jos kad se prisjetim slavlja u boksu Ferrarijevaca, kadar prije je Nicole koja skace od srece. Koje li sramote, da ih ona pwna. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Citiraj:
Da formula ima 50000BHPa nemoz ubrzat od 0-100km/h brze nego danas, tome u dokaz ide cinjenica da formula od 100-200 potegne znatno brze nego od 0-100, sto implicira da formula na 130km/h moze voziti po plafonu jer SILA koju krila stvaraju prelazi masu bolida, formula inace da se zna ima cv/cp/whateva(aerodinamicni koef.) znatno veci od normalnih automobila(4-5x) +, znaci "losiji" upravo iz razloga sto se snaga nemoze prenesti na podlogu. Otpor zraka iznad 150kmh postaje najdominantniji otpor i uzima najveci dio snage motora dok na max brzimi formula ima masu 3-5x stvarne mase i to joj omogucava ulaske u zavoj sa priblizno 4x brzinama u odnosu na Ferrari Enzo npr. Nepitaj me otkud mi to, LUD SAM ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
IT Consultant
|
ja mislim da nije problem napraviti motor od 1000hp nego je problem (koji nije samo u formuli 1, nego i u ostalim automobilskim utrkama, street race itd...) u prijenosu snage na podlogu, jer na getribi ti mozes imati npr. 850hp, dok ces na cestu moci prenjeti 600hp itd. aerodinamika tu radi u korist iskoristavanja snage motora, po meni bi bilo bolje izbaciti sve moguce elektronike i po mogucnosti ubaciti barem sekvencijalni mjenjac, vratiti slickove pa da vidimo tko zna voziti a tko nezna...
![]() |
#795 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
@srale: Mozda je mislio na G silu.... Zabij se u zid sa 20 kmh i sa 300 kmh ..nije ista stvar @ nathan: slikovi su IN sljedece godine!!!
![]() |
#796 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Krila na formuli stvaraju SILU na podlogu koja je veca od mase samog bolida ovisno koliko brzo se ide(brze=veca sila), granica nije fiksna i ovisi izravno o setupu bolida, sto ovisi o stazi i uvjetima na istoj. Uzima se da je granica oko 130km/h kad je ta sili priblizno jednaka masi bolida sa pilotom, uz napomenu da otpor zraka rase na trecu potenciju(kvadrat brzine vjetra se u jos jednom mnozi sa brzinom u globalnoj jednadzbi otpora voznje), tako recimo na 350km/h 75% snage motora ide na vjetar. Znaci ako formula sa pilotom ima recimo 800Kg kad vozi preko 300km/h(sto je cesta pojava) sila na podlogu(asfalt) je preko 3 tone(opet ovisno o setupu krila). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
masa je stalna veličina koja se ne mijenja nikada (uglavnom, da ne bi sad neki cijepidlačili) ono što je promijenjivo je težina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Fuckas naslov kad ti toliko ovisi o drugima , a jos uz to imas mozda i najbolji i najpouzdaniji auto , dakle samo jedan prosjecan vozac koji nije prosjecan jedino po boji koze , ja ga ne mogu smisliti upravo zbog stila voznje . |
![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#801 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Iskreno znam da oni pamte naslove i zato voze,ali ja to ne pamtim , ali neke poteze od recimo Kubice iz ove sezone cu dugo pamtiti , ali to tko je osvojio titulu te godine - Necu ! Jer ne moze se znati tko od njih je najbolji vozac i prvak svijeta kad su svi auti drugaciji , naslov u formuli po meni pripada momcadi , da im se svima daju ista kola - e ond bi tek vidjeli tko je Prvak svijeta ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
i onda je svizac zamot´o čokoladu! 146 DAYS, 5 HOURS, 40 MINUTES AND 6 SECONDS BEFORE THE AUSTRALIAN GP |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Jedna savršena sezona, koja bi bila još bolja da Kimi nije zaspao, te da su Kubica i Fernando imali konkurentan auto. Lujs je na kraju zasluženi prvak, iako je u zadnjim trenutcima imao jebene sreće. Glock je propustio Vettela i Hemiltna, ali prelako, mislim da se F1 ne vozi tako. Schumacher i Senna su derali konkurente na slickovima, ovaj je barem mogao malo hrabrije... Al sad je gotovo. I da Massa je danas dokazao ono što tvrdim 2-3 mjeseca - da ZNA voziti po kiši!!! Piquet mi ne sliči na nekoga tko zaslužuje mjesto u F1! Kovalainena je Hemiltn tako išamarao, da je to strašno. Doveden je da bude drugi vozač, a ni to nije u stanju biti ![]() I da nek se Lujs busa u prsa koliko želi da je veći od Senne, ali nek dugo sanja Vettela ![]() ![]()
![]() |
#805 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Jedino što je sranje po meni je što hemi fakat nije zaslužio biti prvak, ovaj sistem bodovanja u zadnjih par godina je za kurac, massa ima više pobjeda od njega dok se ovaj vucarao po drugim i trećim pozicijama i na kraju mu uzme prvenstvo. Ne kažem da je Hemi loš vozač ili nešto takvo, dapače, svojim pobjedama je dokazao suprotno,ali da je ostalo po starom sistemu bodovanja gdje 1. mjesto osvaja 6 bodova više od drugoga poredak bi bio drugačiji, po mome biti pobjednik znači da moraš pobjeđivati, a to je masa napravio najviše puta u ovoj sezoni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
The mighty pirate
|
![]() |
#808 |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Khm...tehnicki nije...u Spa je pobijedio Hamilton...tako da imaju isti broj pobjeda...5!
![]() |
#809 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
http://www.youtube.com/watch?v=0D63WnBwYWs >>klik<< Citiraj:
![]() ![]() al ajde barem bu glock imal kaj za >>trpat<< veceras... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#810 |