Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2008., 21:04   #1
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
(riješeno) utorrent usporava net (nenormalno)

Kad pokrenem utorrent sve se bezobrazno sporo ucitava (bilo da je download 1KB/s ili 100KB/s). Znaci cim ga upalim, stranice se jedva ucitavaju, a i latencija opako poraste. Cim ga zgasim sve normalno. Probao sam i s 1.7.7 i s 1.8. i u oba je slucaj isti. U cemu je problem?
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 21:09   #2
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Jel si porforwardao portove u ruteru?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2008., 21:15   #3
Fadolf
Premium

Fadolf's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Klasična stvar ukoliko si stavio previsok upload... Smanji upload ukoliko sam u pravu...
Fadolf je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 21:16   #4
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
meni usporava net ak je upload velik a kad ga smanjim ubrza se net, pa probaj smanjit upload

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 21:20   #5
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
Jel si porforwardao portove u ruteru?
nevjerujem da je do toga jer se spajam jos na 2 kompa preko njega i kod njih je sve ok.
Citiraj:
Autor Fadolf Pregled postova
Klasična stvar ukoliko si stavio previsok upload... Smanji upload ukoliko sam u pravu...
evo, sad sam smanjio pa da vidim.
Staro 16.10.2008., 21:40   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Definiraj nenormalno...
Staro 16.10.2008., 21:45   #7
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Definiraj nenormalno...
nenormalno jako
nekako mi se cini da jos to nije to. Ak nije neki problem molio bi nekog da mi da neke "smjernice" kako da uredim osnovne postavke za 1024/256.
Staro 16.10.2008., 22:08   #8
Fadolf
Premium

Fadolf's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
E, koji antivirus imaš? NOD i uTorrent se kolju, tek je to u zadnjoj beti popravljeno koliko znam...

Imao sam i ja taj problem s međusobnim klanjem i to mi je ubijalo net, ali sada je ok!
Fadolf je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 22:18   #9
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Citiraj:
Autor Fadolf Pregled postova
E, koji antivirus imaš? NOD i uTorrent se kolju, tek je to u zadnjoj beti popravljeno koliko znam...

Imao sam i ja taj problem s međusobnim klanjem i to mi je ubijalo net, ali sada je ok!
imam nod 2.7, ali mi na ostalim kompovima radi normalno. Evo sad sam nasao neki tutor na netu za postavke i popravilo se. Bio je problem u uploadu, ali se trebalo jos glatko "finiširati". Fala svima na trudu.
Staro 16.10.2008., 22:19   #10
ivan_karlovac
Premium
Moj komp

ivan_karlovac's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Ja sam imao istovjetan problem sa utorrentom i nikakvim surfanjem i nakom puno googlanja sam shvatio da problem nije sa utorrentom niti sa prevelikim uploadom niti sa klanjem antivirusa i utorrenta nego sa time da su xp napravljeni tako tcp konekcije su limitirane na 10 i zbog toga kada skidaš sa utorrentom sve konekcije se zauzmu i ne možeš više surfati netom. Zato ako imaš xp sa SP2 instaliraj si patch sa http://www.lvllord.de/ i stavi broj tcp konekcija na 50 ili više meni je na 100 i sve radi ok imam brzinu 8 Mb/s i utorrent mi je nariktan da skida sa 5 Mb/s a uploud je na 40 Kb/s i uz te postavke ja i još 3 kompa u mojoj mreži normalno surfamo. Jedini je problem kada instaliraš taj patch moraš prvo deinstalirati antivirusni program jer meni naprimjer AVG8 odmah patch prepoznaje kao trojanac iako nije. Ako imaš SP3 onda koristi ovaj patch http://hwrms.com/blog/?p=17 i stavi na 100 tako preporučuju, ja ga nisam isprobao jer kada sam ja imao xp sa sp3 nisam mogao nači patch za sp3 pa za njega ne mogu garantirati.
ivan_karlovac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2008., 22:34   #11
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Citiraj:
Autor ivan_karlovac Pregled postova
Ja sam imao istovjetan problem sa utorrentom i nikakvim surfanjem i nakom puno googlanja sam shvatio da problem nije sa utorrentom niti sa prevelikim uploadom niti sa klanjem antivirusa i utorrenta nego sa time da su xp napravljeni tako tcp konekcije su limitirane na 10 i zbog toga kada skidaš sa utorrentom sve konekcije se zauzmu i ne možeš više surfati netom. Zato ako imaš xp sa SP2 instaliraj si patch sa http://www.lvllord.de/ i stavi broj tcp konekcija na 50 ili više meni je na 100 i sve radi ok imam brzinu 8 Mb/s i utorrent mi je nariktan da skida sa 5 Mb/s a uploud je na 40 Kb/s i uz te postavke ja i još 3 kompa u mojoj mreži normalno surfamo. Jedini je problem kada instaliraš taj patch moraš prvo deinstalirati antivirusni program jer meni naprimjer AVG8 odmah patch prepoznaje kao trojanac iako nije. Ako imaš SP3 onda koristi ovaj patch http://hwrms.com/blog/?p=17 i stavi na 100 tako preporučuju, ja ga nisam isprobao jer kada sam ja imao xp sa sp3 nisam mogao nači patch za sp3 pa za njega ne mogu garantirati.
vista je u pitanju (laptop)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno