![]() |
(riješeno) utorrent usporava net (nenormalno)
Kad pokrenem utorrent sve se bezobrazno sporo ucitava (bilo da je download 1KB/s ili 100KB/s). Znaci cim ga upalim, stranice se jedva ucitavaju, a i latencija opako poraste. Cim ga zgasim sve normalno. Probao sam i s 1.7.7 i s 1.8. i u oba je slucaj isti. U cemu je problem?
|
Jel si porforwardao portove u ruteru?
|
Klasična stvar ukoliko si stavio previsok upload... Smanji upload ukoliko sam u pravu... ;)
|
meni usporava net ak je upload velik a kad ga smanjim ubrza se net, pa probaj smanjit upload
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Definiraj nenormalno...
|
Citiraj:
nekako mi se cini da jos to nije to. Ak nije neki problem molio bi nekog da mi da neke "smjernice" kako da uredim osnovne postavke za 1024/256. |
E, koji antivirus imaš? NOD i uTorrent se kolju, tek je to u zadnjoj beti popravljeno koliko znam...
Imao sam i ja taj problem s međusobnim klanjem i to mi je ubijalo net, ali sada je ok! |
Citiraj:
|
Ja sam imao istovjetan problem sa utorrentom i nikakvim surfanjem i nakom puno googlanja sam shvatio da problem nije sa utorrentom niti sa prevelikim uploadom niti sa klanjem antivirusa i utorrenta nego sa time da su xp napravljeni tako tcp konekcije su limitirane na 10 i zbog toga kada skidaš sa utorrentom sve konekcije se zauzmu i ne možeš više surfati netom. Zato ako imaš xp sa SP2 instaliraj si patch sa http://www.lvllord.de/ i stavi broj tcp konekcija na 50 ili više meni je na 100 i sve radi ok imam brzinu 8 Mb/s i utorrent mi je nariktan da skida sa 5 Mb/s a uploud je na 40 Kb/s i uz te postavke ja i još 3 kompa u mojoj mreži normalno surfamo. Jedini je problem kada instaliraš taj patch moraš prvo deinstalirati antivirusni program jer meni naprimjer AVG8 odmah patch prepoznaje kao trojanac iako nije. Ako imaš SP3 onda koristi ovaj patch http://hwrms.com/blog/?p=17 i stavi na 100 tako preporučuju, ja ga nisam isprobao jer kada sam ja imao xp sa sp3 nisam mogao nači patch za sp3 pa za njega ne mogu garantirati.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:34. |