|
![]() |
#31 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Najtise napajanje koje sam imao prilike NeCuti koliko je bilo tiho je bio stari Chieftec Delta 350w ( i isti model u jednom kucistu od Enlighta pod njihovom markom ) . Za ovaj Corsair 650w takodjer bi rekao da je zastrasujuce Tih , isto kao i model od 450w sa kojim sam se druzio krace vrijeme . Chieftec novi 550w nije ni blizu tako tih , posebno pod vecim opterecenjem , za ovaj 750w je negdje netko napisao da je tih jer se radi o rebrandanom proizvodu nekog uglednijeg i masovnijeg proizvodjaca ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Nervozni poštar
Datum registracije: Mar 2008
|
predzadnje napajanje koje sam imao bilo je tagan xeye 420w..sad imam coirsair tx650w i mogu reci da se osjeti razlika...dakako corsair je tisi.
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Daleko od toga da su to loša napajanja, nisu ni prebučna ali se nikako ne mogu mjeriti s najtišim koje sam "čuo" ![]() Moje tople preporuke! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
malo OT Vidim da imaš Antec 300... Kak ti se čini? (mislim to ili Antec Solo...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
|
Citiraj:
Neplanirano je ispalo da to bude Antec kao i moje prošlo kućište - Solution SLK3700AMB. Za razliku od njega Three Hundred nema kavez za HDD (1, 2), a ni sistem ugradnje istih poput Sola (1,2), ali to mi i nije važno jer sam ionako tih i hladan Seagate 250 GB (ST3250410AS) ubacio u 5.25" HDD hladnjak Scythe Silent Himuro SCH-1000 i učinio ga ako ne hladnijim onda barem još tišim. Ono što Three Hundred ima su mjesta za 2 120mm ventilatora s prednje strane (za razliku od 92mm kod Sola) i mjesto za napajanje na dnu kućišta. Osim toga cijela prednja strana mu je rupičasta tako da vjerujem da je usis zraka još bolji nego kod Sola. A i samo kućište mi puno bolje izgleda, nenametljivo a opet moćno (osobno nisam pobornik kućišta koja, još uz pomoć raznih lampi, LED-ica, UV kabela i prozirnih strana izgledaju poput božićnog drvca ![]() Ono što mi se ne sviđa kod samog kućišta su ventilatori koji dolaze s njim - 140mm na vrhu i 120mm na stražnjoj strani. Iako oba imaju TriCool™ regulator brzine okretaja ipak su za moj ukus i na najnižoj brzini prebučni. Nije to bogzna kakva buka ali je svakako veća od one koju proizvodi Scythe S-Flex SFF21D kojim sam zamijenio ovaj 120mm. Usto mi se čini da ovaj 140mm na vrhu više smeta zračnom tunelu nego što ima koristi od njega pa sam ga uklonio (otvor još nisam zatvorio, uskoro budem). Ali sve-u-svemu - po meni je Three Hundred bolji od Sola, a uz to je i oko 50% jeftiniji. Ja se ne bih puno mislio. I nisam! ![]() Sorry na OT... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Imam Corsair 650W TX i stvarno je tih. Cuo bi ga jedino ako bi bas prislonio uho na njega.
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da je kombo Antec 300 + Corsair TX650 favorit. Nego daj mi reci. Onaj 8-pin kabel od napajanja -EPS mislim... Jel se smije provući ISPOD matične? Budući da 300 ima napajanje dolje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
|
Citiraj:
Neka me netko ispravi ako nije tako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
Pitam jer nemaju sva napajanja cca 75cm dug kabel da ide oko matične. Tj. rijetka imaju. Znam da se može i poprijeko ... Jer recimo onaj Corsair HX520 ima kabele plastificirane i plosnate, mislim da 100% ide. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nisam cuo druge vx450 osim svoga ali ako su svi jednaki onda stvarno moras biti bolestan da to smatras glasnim napajanjem jer se gotovo uopce ne cuje. kod mene se cuje (u normalnim uvjetima, dakle nisam glavu zabio u kuciste) jedino vent na grafi i to samo zato sto mi ga se ne da usporiti za 5% na koliko i on postane necujan. No to je u ovom tenkovskom kucistu. U starom, tanjem i jadnijem, culo se vise toga. No nikada ne i napajanje. Da se mene pita stavio bi njegov vent da se brze vrti, ionako su im pasivci unutra jadni, cisto sumljam da vent na toj brzini ucinkovito hladi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Greg, odi na ispiranje ušiju... ![]() Mislim da su TX650W i HX620W dobili najviše glasova, ali zbog jednog +12 V raila bih prije uzeo TX... DuHc i Šokre, idete izvan teme, nemojte više.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
Što se tiče HX520 - čitam na nekom reviewu da se vent od tog napajanja - 120 mm vrti na cca 550 rpm pri potrošnji od 330W (pri 500W se vrti na 1300rpm - to se već čuje). To mora biti nečujno! Ja doduše imam u kompu samo 80mm ventilatore i oni su na cca 1200 rpm meni nečujni. Naravno, kad prislonim uho, čuju se, ali izvan kučišta baš i ne. Računam da ovaj Corsair HX520 onda mora biti isto prilično tih. Jel zna netko na koliko rpm se vrti vent u Corsairu TX650? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
EMP moderator
|
80 i 120 mm ventovi su veeelika razlika, bilo po frekvenciji zvuka, bilo po glasnoći pri istom broju okretaja. 80 mm vent na kojih 1800-1900 rpm je otprilike jednako glasan kao 120 mm vent na 900-1000 rpm.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Jbt ovaj thread mi ukleo kantu, ko za inat jutros uđem u sobu i nešto mi čudno ruži, otvorim case i redom zaustavljam ventove od kante - nisu oni, zaustavi vent na grafi - nije ni on, naravno mora bit ADDA u PSUu mamu joj... ![]() Tja izvadio sam je i stavio Sharkoona S unutra i spojio ga na ploču (na regulaciju jer se djubre ne pali na 5V možda sam trebao stavit nekog od coolermastera koji rade na 5V ali jbga sad mi se neda opet raskapat) i sad je opet normalno tiho...
![]() |
#47 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Iz ovoga se moze izvuci, da je vrlo bitno na kojem opterecenju PSU obavlja svoje zadace (do 250 W su svi navedeni modeli vise-manje vrlo slicni).
![]() |
![]() |
#48 | |
Premium
|
Citiraj:
Sve sam ja to pročitao... (silentpcreview, johnnyguru, razni forumi) Samo ovi decibeli malo meni znače. (prvenstveno jer proizvođači lažu - ima hrpa ventova sa 10dB???! - moš mislit) Zato pitam za rpm. Nekako mislim da se većina novijih ventilatora 120mm na 500 rpm čuje samo kad prisloniš uho... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
Teško mi je to poslušat kad se moj PC čuje. Probao sam to već, al ajde budem ponovo. Nego, mislim da si negdje prije spomenuo da si imao Antec Neo HE i da je to najtiše ikad što si čuo. Kako ti se ovaj tvoj Corsair čini naspram tog anteca? Jesi probao TX650? |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Moderator
|
nisam još probao TX650 ali jesam TX750 i vrlo je blizu mom HX520 kad je normalno opterećen gle koliko će se napajanje čut ovisi o opterećenju npr TX750W je tih ako ga spojiš na npr moj komp, ali dodaj tamo jednu HD4870X2 više neće biti baš tako tih, a ako dodaš dvije HD4870X2 onda će biti jako glasan Dakle sve ovisi što misliš pogoniti, no za normalne konfe su HX i TX iznimno tihi
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Od raspolozivih u RrvaCkoj, najtise je HX620, nije glasno ni pri vecim opterecenjima. Jedino tise napajanje je Enermax Modu85+, ali njega nazalost (jos) nema za kupiti. Ono je tih o i pri vecim opterecenjima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Ja imam Silverstone ST30FN bez ventilatora (0 db) deklarirana snaga 350W, ali jezgra je za napajanje od 550W... u kompu imam 2 HDD, pržu, Gainward 8500GT i tri ventilatora 120mm, proc mi je klokan bez dizanja napona sa 2.1 na 2.8. Sve radi bez problema ventovi ga dobro hlade i doslovce se ne čuju na 800 rpm jedino što čujem su hardovi. http://www.silverstonetek.com/produc...o=st30nf&area= http://www.intro.com.hr/ProductDetai...53&idCategory= ja sam ga dobio malo jeftinije za 700kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kao što je i Mar rekao, tvoj komp troši iznimno malo struje i iskreno rayliku u buci između tog i HX520W u tom stroju gotovo da ne bi primjetio (ovisno o ostatku komponenata) A ja bi iskreno radije kupio HX520 nego taj Silverstone za iste pare ![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Daleko od toga da nema boljih napajanja (snažnijih) ali Silverstone kao što sam rekao ustvari ima jezgru od 550W ali zato što nema ventilator proizvođač je deklarirao 350W, u piku 440W. S obzirom da ja imam tri ventilatora u kučištu na 800 rpm, koji znatno snize temperaturu napajanju ono može znači iskoristit svih 550W a da se ne skuri. Citiraj:
A pitanje je, Najtiše napajanje koje ste čuli? Silverstone je najtiši koji sam ja čuo, a da radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Moderator
|
i ventilatori u kućištu, VGA, diskovi također ne proizvode buku? ![]() imam HX i jedino kaj čujem su diskovi
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Imam fortrona 400W pnf sa Scythe ss 120mm na 500 okretaja i kad igram napajanje mi se dosta zagrije . Izgleda da flow rate 24 m3/h nije dovoljan za to. Da li bi trebao Scythe S-Flex SFF21D popraviti situaciju a da ne podigne razinu buke jer mi je trenutno komp prakticki necujan. P.S. Nadam se da je post u redu jer nisam znao gdje da stavim post,kad se ovdje vec prica o glasnoci napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|