Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.10.2008., 18:16   #31
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Najtise napajanje koje sam imao prilike NeCuti koliko je bilo tiho je bio stari Chieftec Delta 350w ( i isti model u jednom kucistu od Enlighta pod njihovom markom ) .
Za ovaj Corsair 650w takodjer bi rekao da je zastrasujuce Tih , isto kao i model od 450w sa kojim sam se druzio krace vrijeme . Chieftec novi 550w nije ni blizu tako tih , posebno pod vecim opterecenjem , za ovaj 750w je negdje netko napisao da je tih jer se radi o rebrandanom proizvodu nekog uglednijeg i masovnijeg proizvodjaca ...
Router je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 19:19   #32
BraBUS
Nervozni poštar
Moj komp

BraBUS's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
predzadnje napajanje koje sam imao bilo je tagan xeye 420w..sad imam coirsair tx650w i mogu reci da se osjeti razlika...dakako corsair je tisi.
Staro 10.10.2008., 21:12   #33
DuHc
Premium

DuHc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor šokre Pregled postova
Prvo oprostite na podužem postu.

Znam da će sad svako svog konja hvaliti, ali molio bih ljude koji su isprobali nekoliko da mi kažu koje je najtiše koje su uopće čuli i da to usporede s nekim od ovih.
Kupujem PC pa su mi opcije.

Corsair TX 650w (ovo mi je br.1, ostala dolaze u obzir samo ako dobijem velik popust, inače ne bi ni razmišljao)
BFG LS550 (13,5cm vent, johnnyguru kaže da je ok, samo ne znam za buku)
Chieftec 550w
Chieftec 750w -14cm vent....nemam pojma kakvi su ovi chiefteci

Ja sam vidio samo 2 - jedan šroteks sa 80mm ventom koji se vrtio na brat-bratu 2500 rpm i ovaj Tagan 330w koji fino radi, ali se čuje. Ono, nije da smeta ali mislim da se ne čuje vent, već neko zujanje iznutra. (nije tako strašno, ne čuje se po danu, ali po noći se čuje, ne bi htio tako nešto u ovom)

Ono što bi htio je da se napajanje uopće nečuje (kanta je ispod stola, a ja za tastaturom) dok surfam i dok radi utorrent po noći(dakle idle). Naravno kad igram igre, nije toliko bitno..
Od ovih napajanja koja si naveo jedino nisam čuo Corsair 650TX, ali ako je i približno tih kao njegov modularni brat onda je za čitavu klasu bolji od ostala tri.
Daleko od toga da su to loša napajanja, nisu ni prebučna ali se nikako ne mogu mjeriti s najtišim koje sam "čuo" - Corsair 620HXEU ATX 2.2 modularno.
Moje tople preporuke!
DuHc je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2008., 21:51   #34
šokre
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor DuHc Pregled postova
Od ovih napajanja koja si naveo jedino nisam čuo Corsair 650TX, ali ako je i približno tih kao njegov modularni brat onda je za čitavu klasu bolji od ostala tri.
Daleko od toga da su to loša napajanja, nisu ni prebučna ali se nikako ne mogu mjeriti s najtišim koje sam "čuo" - Corsair 620HXEU ATX 2.2 modularno.
Moje tople preporuke!
Ha gle... Mislim da ću uzeti Corsair samo ne znam kojeg. Moram prvo poslušati bar ovaj VX450.

malo OT
Vidim da imaš Antec 300... Kak ti se čini? (mislim to ili Antec Solo...)
šokre je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2008., 22:12   #35
the-rider
ha?
Moj komp

the-rider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
ja sam probao upaliti vx450 na stolu, nije bas tih, daleko od necujnog
the-rider je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 13:25   #36
DuHc
Premium

DuHc's Avatar

Citiraj:
Ha gle... Mislim da ću uzeti Corsair samo ne znam kojeg. Moram prvo poslušati bar ovaj VX450.

malo OT
Vidim da imaš Antec 300... Kak ti se čini? (mislim to ili Antec Solo...)
Iskreno, na to sam kućište naišao sasvim slučajno, ali kada sam vidio koliko pruža za zaista smiješne novce (oko 400kn) odmah sam ga uzeo.
Neplanirano je ispalo da to bude Antec kao i moje prošlo kućište - Solution SLK3700AMB.
Za razliku od njega Three Hundred nema kavez za HDD (1, 2), a ni sistem ugradnje istih poput Sola (1,2),
ali to mi i nije važno jer sam ionako tih i hladan Seagate 250 GB (ST3250410AS) ubacio u 5.25" HDD hladnjak Scythe Silent Himuro SCH-1000 i učinio ga ako ne hladnijim onda barem još tišim.
Ono što Three Hundred ima su mjesta za 2 120mm ventilatora s prednje strane (za razliku od 92mm kod Sola) i mjesto za napajanje na dnu kućišta.
Osim toga cijela prednja strana mu je rupičasta tako da vjerujem da je usis zraka još bolji nego kod Sola.
A i samo kućište mi puno bolje izgleda, nenametljivo a opet moćno (osobno nisam pobornik kućišta koja, još uz pomoć raznih lampi, LED-ica, UV kabela i prozirnih strana izgledaju poput božićnog drvca ).
Ono što mi se ne sviđa kod samog kućišta su ventilatori koji dolaze s njim - 140mm na vrhu i 120mm na stražnjoj strani.
Iako oba imaju TriCool™ regulator brzine okretaja ipak su za moj ukus i na najnižoj brzini prebučni.
Nije to bogzna kakva buka ali je svakako veća od one koju proizvodi Scythe S-Flex SFF21D kojim sam zamijenio ovaj 120mm.
Usto mi se čini da ovaj 140mm na vrhu više smeta zračnom tunelu nego što ima koristi od njega pa sam ga uklonio (otvor još nisam zatvorio, uskoro budem).
Ali sve-u-svemu - po meni je Three Hundred bolji od Sola, a uz to je i oko 50% jeftiniji.
Ja se ne bih puno mislio. I nisam!

Sorry na OT...
Staro 11.10.2008., 13:52   #37
Doms
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Imam Corsair 650W TX i stvarno je tih.
Cuo bi ga jedino ako bi bas prislonio uho na njega.
Staro 11.10.2008., 15:25   #38
šokre
Premium
Moj komp

Citiraj:
Iskreno, na to sam kućište naišao sasvim slučajno, ali kada sam vidio koliko pruža za zaista smiješne novce (oko 400kn) odmah sam ga uzeo.
Neplanirano je ispalo da to bude Antec kao i moje prošlo kućište - Solution SLK3700AMB.
Za razliku od njega Three Hundred nema kavez za HDD (1, 2), a ni sistem ugradnje istih poput Sola (1,2),
ali to mi i nije važno jer sam ionako tih i hladan Seagate 250 GB (ST3250410AS) ubacio u 5.25" HDD hladnjak Scythe Silent Himuro SCH-1000 i učinio ga ako ne hladnijim onda barem još tišim.
Ono što Three Hundred ima su mjesta za 2 120mm ventilatora s prednje strane (za razliku od 92mm kod Sola) i mjesto za napajanje na dnu kućišta.
Osim toga cijela prednja strana mu je rupičasta tako da vjerujem da je usis zraka još bolji nego kod Sola.
A i samo kućište mi puno bolje izgleda, nenametljivo a opet moćno (osobno nisam pobornik kućišta koja, još uz pomoć raznih lampi, LED-ica, UV kabela i prozirnih strana izgledaju poput božićnog drvca ).
Ono što mi se ne sviđa kod samog kućišta su ventilatori koji dolaze s njim - 140mm na vrhu i 120mm na stražnjoj strani.
Iako oba imaju TriCool™ regulator brzine okretaja ipak su za moj ukus i na najnižoj brzini prebučni.
Nije to bogzna kakva buka ali je svakako veća od one koju proizvodi Scythe S-Flex SFF21D kojim sam zamijenio ovaj 120mm.
Usto mi se čini da ovaj 140mm na vrhu više smeta zračnom tunelu nego što ima koristi od njega pa sam ga uklonio (otvor još nisam zatvorio, uskoro budem).
Ali sve-u-svemu - po meni je Three Hundred bolji od Sola, a uz to je i oko 50% jeftiniji.

Sorry na OT...
Puno ti hvala na ovome. Mislim da koje god uzmem neću pogriješiti. 300 mi se čini super, a i stane 4870x2 u njega - u Solo ne. Još imam vremena razmisliti...
Mislim da je kombo Antec 300 + Corsair TX650 favorit.

Nego daj mi reci. Onaj 8-pin kabel od napajanja -EPS mislim... Jel se smije provući ISPOD matične? Budući da 300 ima napajanje dolje...
Staro 11.10.2008., 15:43   #39
DuHc
Premium

DuHc's Avatar

Citiraj:
Puno ti hvala na ovome. Mislim da koje god uzmem neću pogriješiti. 300 mi se čini super, a i stane 4870x2 u njega - u Solo ne. Još imam vremena razmisliti...
Mislim da je kombo Antec 300 + Corsair TX650 favorit.

Nego daj mi reci. Onaj 8-pin kabel od napajanja -EPS mislim... Jel se smije provući ISPOD matične? Budući da 300 ima napajanje dolje...
Budući da su kabeli plosnati svakako ide ispod matične, mislim da tu nebi trebalo biti problema...
Neka me netko ispravi ako nije tako.
Staro 11.10.2008., 16:22   #40
šokre
Premium
Moj komp

Citiraj:
Budući da su kabeli plosnati svakako ide ispod matične, mislim da tu nebi trebalo biti problema...
Neka me netko ispravi ako nije tako.
ma više pitam da li smije? Ono, zbog mogućih kontakata - struja je to...
Pitam jer nemaju sva napajanja cca 75cm dug kabel da ide oko matične. Tj. rijetka imaju. Znam da se može i poprijeko ...

Jer recimo onaj Corsair HX520 ima kabele plastificirane i plosnate, mislim da 100% ide.
Staro 11.10.2008., 16:34   #41
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:

Sorry na OT...
Imam isti HDD i isti coller za njega! Sad ti meni objasni kako ga dotični čini hladnijim kad ga dodiruje samo sa jednom stranom?! Tiši? Mizerno! Bez spužve nema tišine.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 17:46   #42
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
nisam cuo druge vx450 osim svoga ali ako su svi jednaki onda stvarno moras biti bolestan da to smatras glasnim napajanjem jer se gotovo uopce ne cuje. kod mene se cuje (u normalnim uvjetima, dakle nisam glavu zabio u kuciste) jedino vent na grafi i to samo zato sto mi ga se ne da usporiti za 5% na koliko i on postane necujan. No to je u ovom tenkovskom kucistu. U starom, tanjem i jadnijem, culo se vise toga. No nikada ne i napajanje. Da se mene pita stavio bi njegov vent da se brze vrti, ionako su im pasivci unutra jadni, cisto sumljam da vent na toj brzini ucinkovito hladi
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 18:38   #43
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Greg, odi na ispiranje ušiju... Osim svog VX-a, čuo sam još dva-tri komada koje su kupili moji poznanici i podjednako se čuju - za moj pojam nikako vrlo tiho, prije prosječno. Ja sam još imao sreće pa mi je popustilo ljepilo s jedne zavojnice što je dovodilo do iritantnog cvrčanja. Vjerojatno se kod transporta odlomilo...

Mislim da su TX650W i HX620W dobili najviše glasova, ali zbog jednog +12 V raila bih prije uzeo TX...

DuHc i Šokre, idete izvan teme, nemojte više.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 18:54   #44
šokre
Premium
Moj komp

Što se tiče HX520 - čitam na nekom reviewu da se vent od tog napajanja - 120 mm vrti na cca 550 rpm pri potrošnji od 330W (pri 500W se vrti na 1300rpm - to se već čuje). To mora biti nečujno! Ja doduše imam u kompu samo 80mm ventilatore i oni su na cca 1200 rpm meni nečujni. Naravno, kad prislonim uho, čuju se, ali izvan kučišta baš i ne.

Računam da ovaj Corsair HX520 onda mora biti isto prilično tih.

Jel zna netko na koliko rpm se vrti vent u Corsairu TX650?
Staro 11.10.2008., 19:22   #45
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

80 i 120 mm ventovi su veeelika razlika, bilo po frekvenciji zvuka, bilo po glasnoći pri istom broju okretaja. 80 mm vent na kojih 1800-1900 rpm je otprilike jednako glasan kao 120 mm vent na 900-1000 rpm.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 19:36   #46
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Jbt ovaj thread mi ukleo kantu, ko za inat jutros uđem u sobu i nešto mi čudno ruži, otvorim case i redom zaustavljam ventove od kante - nisu oni, zaustavi vent na grafi - nije ni on, naravno mora bit ADDA u PSUu mamu joj...

Tja izvadio sam je i stavio Sharkoona S unutra i spojio ga na ploču (na regulaciju jer se djubre ne pali na 5V možda sam trebao stavit nekog od coolermastera koji rade na 5V ali jbga sad mi se neda opet raskapat) i sad je opet normalno tiho...
Staro 11.10.2008., 19:41   #47
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Što se tiče HX520 - čitam na nekom reviewu da se vent od tog napajanja - 120 mm vrti na cca 550 rpm pri potrošnji od 330W (pri 500W se vrti na 1300rpm - to se već čuje). To mora biti nečujno! Ja doduše imam u kompu samo 80mm ventilatore i oni su na cca 1200 rpm meni nečujni. Naravno, kad prislonim uho, čuju se, ali izvan kučišta baš i ne.

Računam da ovaj Corsair HX520 onda mora biti isto prilično tih.

Jel zna netko na koliko rpm se vrti vent u Corsairu TX650?
Najtisi ventovi (stupnjevi termoregulacije?) kod Corsa su u HX modelima... dakle ne TX (Tx 650 iznad 250 W - LINK!).

Iz ovoga se moze izvuci, da je vrlo bitno na kojem opterecenju PSU obavlja svoje zadace (do 250 W su svi navedeni modeli vise-manje vrlo slicni).
Staro 11.10.2008., 20:00   #48
šokre
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Najtisi ventovi (stupnjevi termoregulacije?) kod Corsa su u HX modelima... dakle ne TX (Tx 650 iznad 250 W - LINK!).

Iz ovoga se moze izvuci, da je vrlo bitno na kojem opterecenju PSU obavlja svoje zadace (do 250 W su svi navedeni modeli vise-manje vrlo slicni).

Sve sam ja to pročitao... (silentpcreview, johnnyguru, razni forumi) Samo ovi decibeli malo meni znače. (prvenstveno jer proizvođači lažu - ima hrpa ventova sa 10dB???! - moš mislit)

Zato pitam za rpm.
Nekako mislim da se većina novijih ventilatora 120mm na 500 rpm čuje samo kad prisloniš uho...
Staro 11.10.2008., 21:01   #49
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

ako ne vjeruješ secifikacijama na SPCR-u imaš zvučne zapise

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2008., 10:57   #50
šokre
Premium
Moj komp

Teško mi je to poslušat kad se moj PC čuje. Probao sam to već, al ajde budem ponovo.

Nego, mislim da si negdje prije spomenuo da si imao Antec Neo HE i da je to najtiše ikad što si čuo.

Kako ti se ovaj tvoj Corsair čini naspram tog anteca? Jesi probao TX650?
Staro 12.10.2008., 11:31   #51
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

nisam još probao TX650 ali jesam TX750
i vrlo je blizu mom HX520 kad je normalno opterećen

gle koliko će se napajanje čut ovisi o opterećenju
npr TX750W je tih ako ga spojiš na npr moj komp, ali dodaj tamo jednu HD4870X2 više neće biti baš tako tih, a ako dodaš dvije HD4870X2 onda će biti jako glasan

Dakle sve ovisi što misliš pogoniti, no za normalne konfe su HX i TX iznimno tihi

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 12.10.2008., 12:10   #52
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Od raspolozivih u RrvaCkoj, najtise je HX620, nije glasno ni pri vecim opterecenjima.

Jedino tise napajanje je Enermax Modu85+, ali njega nazalost (jos) nema za kupiti. Ono je tih o i pri vecim opterecenjima.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2008., 12:20   #53
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

HX520 i HX620 imaju podjednako reguliran ventilator, pa je i buka ista

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 12.10.2008., 14:16   #54
šokre
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
HX520 i HX620 imaju podjednako reguliran ventilator, pa je i buka ista

Da...

Mislim da će biti ili HX520 ili TX650...

Oh, pa da, jel netko probao ove nove Enermaxe? Oni bi trebali biti najtiši, zar ne?

Kak sam njih skroz smetnuo s uma...
Staro 12.10.2008., 18:51   #55
kristijan123
Registered User
Moj komp

kristijan123's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Ja imam Silverstone ST30FN bez ventilatora (0 db) deklarirana snaga 350W, ali jezgra je za napajanje od 550W... u kompu imam 2 HDD, pržu, Gainward 8500GT i tri ventilatora 120mm, proc mi je klokan bez dizanja napona sa 2.1 na 2.8. Sve radi bez problema ventovi ga dobro hlade i doslovce se ne čuju na 800 rpm jedino što čujem su hardovi.

http://www.silverstonetek.com/produc...o=st30nf&area=

http://www.intro.com.hr/ProductDetai...53&idCategory=

ja sam ga dobio malo jeftinije za 700kn
kristijan123 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2008., 19:40   #56
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Taj tvoj komp ne vuče više od 150W
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2008., 20:44   #57
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor kristijan123 Pregled postova
Ja imam Silverstone ST30FN bez ventilatora (0 db) deklarirana snaga 350W, ali jezgra je za napajanje od 550W... u kompu imam 2 HDD, pržu, Gainward 8500GT i tri ventilatora 120mm, proc mi je klokan bez dizanja napona sa 2.1 na 2.8. Sve radi bez problema ventovi ga dobro hlade i doslovce se ne čuju na 800 rpm jedino što čujem su hardovi.

http://www.silverstonetek.com/produc...o=st30nf&area=

http://www.intro.com.hr/ProductDetai...53&idCategory=

ja sam ga dobio malo jeftinije za 700kn

Kao što je i Mar rekao, tvoj komp troši iznimno malo struje i iskreno rayliku u buci između tog i HX520W u tom stroju gotovo da ne bi primjetio (ovisno o ostatku komponenata)
A ja bi iskreno radije kupio HX520 nego taj Silverstone za iste pare

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 12.10.2008., 21:24   #58
kristijan123
Registered User
Moj komp

kristijan123's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Daleko od toga da nema boljih napajanja (snažnijih) ali Silverstone kao što sam rekao ustvari ima jezgru od 550W ali zato što nema ventilator proizvođač je deklarirao 350W, u piku 440W. S obzirom da ja imam tri ventilatora u kučištu na 800 rpm, koji znatno snize temperaturu napajanju ono može znači iskoristit svih 550W a da se ne skuri.
Citiraj:
rayliku u buci između tog i HX520W u tom stroju gotovo da ne bi primjetio
Razliku bi primjetio jer ST35FN ne proizvodi uopče nikakvu buku, he, he, he
A pitanje je, Najtiše napajanje koje ste čuli?
Silverstone je najtiši koji sam ja čuo, a da radi
kristijan123 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2008., 22:02   #59
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

i ventilatori u kućištu, VGA, diskovi također ne proizvode buku?

imam HX i jedino kaj čujem su diskovi

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 13.10.2008., 15:59   #60
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Imam fortrona 400W pnf sa Scythe ss 120mm na 500 okretaja i kad igram napajanje mi se dosta zagrije . Izgleda da flow rate 24 m3/h nije dovoljan za to. Da li bi trebao Scythe S-Flex SFF21D popraviti situaciju a da ne podigne razinu buke jer mi je trenutno komp prakticki necujan.

P.S. Nadam se da je post u redu jer nisam znao gdje da stavim post,kad se ovdje vec prica o glasnoci napajanja.
spawn je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na