|
![]() |
#181 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Lifetime warranty traje dok se proizvodu ne proglasi EOL, tako da si u proncipu ti sa ovih 10g u boljem položaju nego ovaj sa doživotnom garancijom btw evo link na BFG
![]() |
![]() |
#182 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
dark seraphim
|
Citiraj:
IMHO, prelaziti sa bilo kojeg od 8800 modela na nekaj jace je bacanje para. skupljam tu pare par mjeseci i upiknem GTS-icu, na kraju ispadne da nemam nista za igrati, hebes to, ostajem na 8800GTS jos minimalno jednu/jednu i pol godinu dok se ovi ne odluce napraviti neko vece poboljsanje u hw-u i dok gaming industrija ne pocne sibati neke naslove od kojih mi se nece spavati dok igram. ![]()
![]() |
![]() |
#184 | |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#185 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
nvidia nema lufta za spustat prodajnu cijenu cipova dok ne predu na 55nm, a "proizvodaci" su ionako vec na minimalnoj marzi. dokaz tome je i gainward koji se prebacio i na ati nedavno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Dal ju gazi, lomi ili su podjednake po pitanju performansi je totalno nebitno, sve dok je razlika između najjeftnije HD 4870 i najjeftnijeg GTX 260 modela ~700 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Baš tako, nema za GTX 260 života dok se cijenom ne približi na 100-200kn od HD4870 i to ispod nje !! Ta karta bi dobro išla da je cijena negdje oko 1500-1600kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Još nikako nije povoljno vrijeme za kupovinu novih kartica...tek počinje reforma tržišta... ![]()
![]() |
#189 |
-------
|
nVidia bude prije 65nm GTX 200 modelima stavila EOL, nego snizila cijene da direktno konkurira HD 4800 seriji. Za mjesec dana stižu novi GT200b čipovi, a do onda dal GTX 260 i 280 padne za koju stotinu kuna - čisto svejedno. nVidia bude imala na tržištu, nove, bolje, manje, jeftnije i isplativije čipove i živo ih zaboli dal je neko popušil popust ili samu kupnju GT200 čipa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#191 |
-------
|
Evo Omega ti je u gornjem postu objasnil kak bude to sniženje funkcioniralo - nikak i na štetu partnera koji su i ovak bijesni na cijene. nVidia nemre tolko srezat cijenu kolko AMD ima raspoloživih čipova s kojima može stavljat cijenu kakvu ih volja. Prije jedno tri mjeseca su izašle 9800 kartice, koje su tijekom svog razdoblja na tržištu dobile EOL, a kad je izašla GTX 200 serija, većinu 9800GTX/GX2 kartica je malo teže nabaviti, dok 9800 GTX+ još nije ni stigel kod nas. Uz to imaju za ovaj mjesec spremnu 9800GT karticu koja je ništ drugo no popunjavanje rupe između 8800GT(S) i 9800GTX+ modela, a kad ta kartica stigne već se budu HD 4800 modeli ugodno smjestili na tržištu. Za kraj mjeseca AMD ima spremnu HD 4870 X2 karticu za kakvih 500 jura/dolara (ovisi o tržištu), a nVidiji su jedino GT200b čipovi preostali ne bi li zaradila masne pare i smirila partnere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() |
#195 | |
Cars & Tunning
|
Citiraj:
P.S. nVdija ce nastavit zaradjivat pare, 8800GT/GTS, 9xxx serija ( jos ove nize kartice nisu sve izasle? ) + 2xx... tako da, budi ti bez brige ![]() Edit: Zar nemaju dovoljno chipova za potraznju...
![]() |
![]() |
#196 | ||
-------
|
Citiraj:
Masa ljudi (u inozemstvu, di se marketing guta ko da nema sutra) se nakon dolaska GTX 280 i 260 kartica, odlučila da svoje GX2 Quad-SLi sustave zamijeni s Triple-SLi GTX 200 rješenjima, čisto iz razloga jer su to novije kartice. nVidia bude "novim" GTX+, 9800GT, raznim rezanjem cijena i nadolazećim GT200b čipovima natjerala ljude da kupe nove kartice, bez obzira kolko se starija generacija zadrži na tržištu i skladištima dućana. Masa ljudi (pogotovo ovi vani) pati na novo, a nVidia ima marketing koji je u stanju prodati sve, bez obzira dal se isplati i dal predstavlja neki napredak. Citiraj:
Ne zamaram se ja s tim dal bude nVidia prodala koju tisuću više ili manje, bilo starih, bilo novih kartica. G92 i G92b čipova imaju kolko ih volja, kad su im oni ostali još od početka godine, pa zato i na račun tih čipova režu cijene karticama koje se baziraju na njima. GT200 čipova imaju u ograničenim količinama, tj. taman tolko da se prodaju u (za nVidiju) odgovarajućem broju, sve dok (za mjesec dana) ne stigne GT200b čip i nove kartice. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Baš se i nebih složio, 8800GT drži još uvijek cijenu od 1090kn pa sve do 1200kn za asusicu, naravno ako izuzmemo Gigabyte 512MB za 1034kn a koji ipak ljudi zaobilaze koliko god svi trkeljali da je to ok karta. 1224 ili 1400kn za Sapphir-ku je ipak puno bolja kupovina od bilo koje 8800GT naravno za one koji već nisu kupili istu tj. miču se sa 7600GT i aka sličnih grafi ili jednostavno slažu novi komp. Sad bi se jedino mogla povećati prodaja 9600GT modela jer za 900kn ima se već odličan Gainward Bliss, pa recimo za 960kn XFX 9600GT koja je ocana tvornički i kao takva maltene ravna 8800GT a jeftinija cca 130-240kn. Pa ako je sudeći po cijenama HD3870 gledat, čini se da je sam ati i njih izbacio iz utrke i sve bacio na HD4850 jer su u prosjeku 50-100kn skuplje od 9600GT a nisu bolje od iste ( mrtva trka ) te se ipak malo više i griju. Logično gledajući ako vam baš fali tih 250-300kn za HD4850, ostaje kupit jedino 9600GT jer je jeftinija 130-240kn od 8800GT a razlika je u 1-3 fps-a i tu nVdija za sad može preživljavat. Ovo moje "gledanje" je čisto razmišljanje koje mi se vrzma po glavi gledajući cjenike po shopovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Cars & Tunning
|
Citiraj:
![]() A 3870? Koga je izbacila? 8800GT i 3870 su direktno ratovale, a znamo kako je taj rat zavrsio.
![]() |
![]() |
#200 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() GT je izašla dosta kasnije i kak ti veliš svi znamo kako je završilo-nevidia je opalila vlastite kupce po njušci ![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#203 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Danas nazvao frenda koji ima GTX260... I pitao ga kakva je kartica jer je planiram kupiti... Kaze da je super i da u Visti (DX10) igra Craysis na high detaljima na 125 FPS... Ja mu rekao da ne sere bezveze, jer ne vjerujem... Pa, zanima me sta je od toga istina... EDIT: gledam po netu i nasao sam da neki lik igra na 40 FPS, doduse sa slabijom karticom i to medium/high postavkama |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Premium
|
Meni uopće nije jasno zakaj gledaš/bi netko razmišljao o kupovini GTX 260 pored HD 4870? ![]() http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3341&p=13 Evo pa uživaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Ima takvih psihopata imenom i prezimenom...il je to jednostavno kretenski Mercedes sindrom,netko vozi S klasu cijeli život,i na poklon dobije novi BMW 7,ono..uber 7..M7 ![]() To je to? Pitam čisto iz znatiželje.. IMHO isto tako,3870,pogotovo DDR4 je bolja i od 8800 320 i 640..a sa 8800GT je unutar 5%..za dosta nižu cijenu... Ne znam o čemu i dalje pričamo ako ih 4870 sve pomete..a za cijenu i dalje 8800 g92..ili GT ili GTS92... |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja sam osobno imao nekoliko ATI i nekoliko NVIDIA kartica. Uvijek sam se držao one "kupi najbolju stvar za novce koje si spreman potrošiti u datom trenutku, nebitno kako se stvar zove". Svaka je u svoje vrijeme bila vrlo dobra kartica, no problemi koje sam imao sa ATI karticama su mi prevršili svaku mjeru. Od restartanja kompa, pa običnog smrzavanja, da ne spominjem koliko je bilo oni GPU recoverya... sa nvidiom takvih stvari gotovo da i nije bilo, koju god sam imao radila je gotovo besprijekorno i na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko mi se puta ukupno komp zblesiro. Neznam, možda sam ja jednostavno pehist sa ATI-jem, ali moji živci vrijede više od 500 kn razlike, nisam ih ponovno spreman riskirati. Pročitam povremeno temu na ATI podforumu o 4800 seriji, svi su bili strašno ushićeni i veseli, a onda kada su se počele kartice stavljat u kompove došli su i prvi problemi... i to ne jedan. Jednom ne radi ovo, drugom ono... pa su onda došli i savjeti "pa nisi trebao odma kupit, trebalo je malo pričekat koji review, pričekat nove drivere..." Jebi ti to, ja sam svoju sadašnju 8800gt piknuo čim je izašla i od prvog dana do ovog trenutka radi ko beba. Neznam... odjednom mi ta razlika u cijeni izgleda vrlo nebitna. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|