|
![]() |
#751 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Razmisli o ovome: imam Gigabyte kućište koje ima tunel iznad CPU, 12 cm ventilator na čelu i 12 cm ventilator otraga (uz pokoji otvor otraga gdje nema kartica ni limova). Jel bi to mogao biti dobar protok zraka? Naručio sam Turbo module za Accelero i dva paketa pasivnih hladnjaka za memoriju da pokrpam regulatore. Jel to OK? I jel misliš da mi je restart računala mogao biti zbog grijanja regulatora? Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dal moze accelero s1 na 4850? Razlika izmedju s1 i s2 je? |
![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A dal gubim jamstvo mjenjanjem stocka za accelero? |
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#758 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
I potrudiš se ostaviti čitave vijke i sve ostalo... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
evo, dobio danas novi s1 (odnosno rev.2) ![]() i savrseno pase na PEAK-a (rev.1 nije pasal jer je bilo previse lufta izmedu baze i gpu-a) naravno bez stavljanja onih crnih gluposti ![]() ja sretan, na pasivi mi po ovoj sparini ne prelazi 70 stupnjeva ![]() edit: neznam gdi je problem kod stavljanja ![]() cca 10 min mi je trebalo (ukljucujuci i skidanje zalmana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Bas sam jucer malo rastavljao svoju grafu, cistio S1, ali mi nije jasno sta njemu nije moglo dobro sjest. uistinu, ne znam kako njegova grafa zgleda, ali ako fino stavis cooler i zasarafis ona 4 sarafa, ne znam sta nije moglo dobro sjest? Ako ne sjedne dobro mislim da se temperatura u par sekundi jako digne.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja ipak mislim da nije dobro sjelo. Pogledaj dali je onaj razmak između konektora i GPU-a izmjeren i namjesten kako treba. Pogledaj u uputstvima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Gledo i u uputstvima i vidim da nema zraka(rupe izmedu gpu-a i accelera) pa mislim da je to bilo jel se pasta nije razradila.Evo sada je na max ventovi 54 stupnja to mi je malo previse,nis bum ga skinul navecer ili sutra pa probam opet,nego dali treba koristiti one male crvene i crne gumice i cemu sluze one plasticne "kvacice"???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Crne gumice su u biti plasticni distanceri izmedu nosaca hladnjaka i same kartice. Njih stavis na metalni dio hladnjaka, na rupe kroz koje ces kasnije gurnut sarafe, nakon sto sa tog metalnog djela odljepis naljepnice. Dakle skines naljepnicu i imas ljepljivu povrsinu sa rupom za saraf.. i na tu rupu stavis te crne plasticne distancere.. dakle zaljepis ih lagano. Crvene papirnate ringove stavis s druge strane izmedu sarafa i kartice..dakle oni sluze za nekakvu izolaciju izmedu sarafa i kartice, em zbog struje em zbog zastite kartice da ju ne ogrebes sarafom dok zatezes. Plasticne kvacice sluze da drze vanjski dio hladnjaka na odredenoj udaljenosti od kartice. Ako ih ne stavis onda ce cijeli hladnjak "visit" na 4 sarafa koji su oko GPUa i, ovisno o tome kolko si ih zategnuo, riskiras slabije hladenje jer jednostavno pritisak hladnjaka na GPU nije vise maksimalan. Sumnjam da mozes dobit zrak izmedu zbog toga. Te kvacice stavis 2 na rub kartice, gurnes vrh kroz hladnjak i sa drugom kvacicom s druge strane pricrvstis. Imas sve nacrtano. Gledaj tu sliku 5 dana ako treba dok ne skuzis sto je na njoj.
![]() |
![]() |
#768 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Pitanje za vlasnike S1: Koliko zbilja slotova zauzima Accelero bez ventilatora? Moze li u drugi slot ispod grafe ici nesto? (tj. Zauzima li jednako mjesta kao jedna 3870 sa referentnim coolerom?). Samo toliko. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#771 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Ispod Accelero S1 normalno stane kartica..ja imam svoju zvucnu tako. Dakle hladnjak zauzme dodatni slot za grafickui to je to. Ako se montira turbo modul onda je to JOS jedan dakle treci slot.
![]() |
#772 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
To je super onda. ![]() ![]() Jer gledam slike po netu i tesko mi je zakljucit koliko zbilja zauzima. Hvala na odgovorima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je možda malo rizično jer bi Accelero svojim listićima mogao napraviti nekakav kratki spoj na kartici ispod njega, a svi znamo koliko cijela grafa "legne" s njim...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
.:S:T:A:L:K:E:R:. ![]() ![]() nema vise zippacha ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 03.07.2008. u 22:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Banned
|
Eto skinul acelero,stavil one crne plasticne distancere,tj zaljepio ih na rupe od accelera,stavio crvene na grafu,stavio nosace,zaserafio do bola,evo sad se vrti i na 52 stupnja je,prema mojoj procjeni accelero je blago topli znaci oko 40,cak mozda i manje stupnja,valjda se pasta mora burndownat pa bu se malo spustila temp. Neznam kak je drugima 45 u loadu i to s jednom 12-icom???nesto ne valja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Jesi li izmjerio duzinu između pci-e konetktora i GPU-a kao sto sam ti reko da pogledas u uputstvima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Banned
|
Udaljenost izmedu pla gpu-a i pci-e konektora je oko 4.5cm mozda 1-2 mm manje EDIT: Ma nije prije bih rekao oko 5cm Ma vidim u uputstvima ak je manje od 48mm da treba zategnut one serafe,uglavnom sad nisam bistre glave a ni vida pa cu provjerit sutra. Laka noc. EDIT 2:eto s 1x14cm na njemu je temp 52 stupnja nakon 3h ati toola,tak da mislim da ce s ventom na bocnoj biti oko 50 stupnja.Nema apsolourno nikakvog propuha izmedu gpua i baze no neznam kak nekima s 8800gt i jednom 12-icom je temp u loadu 45 stupnja??? Zadnje izmijenjeno od: Majo. 04.07.2008. u 10:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Btw, za sve, još jednom - turbo modul je praktički jednak po efikasnosti kao i 120mm vent na niži okretajima (tipa Zalman na 7V ili neki silent tipa mog Glacialtecha koji se vrti na nekih 900rpm), samo je mrvu skuplji i puno tanji ![]() Astral, Denzil, Gilbert - hvala na informacijama za 4850! Evo baš sam se vratio s mora, čitam review za reviewom i gledam AC site (sad i službeno piše da podržavaju i 4850 i 4870) i planiram shopping. Moj Accelero je rev 1 al valjda će bit sve ok s visinom, ako sam ga nagurao na svoju X1950PRO (sa papirom između coolera i pokojeg kondenzatora ![]() I hvala na informaciji da 4850 pada sa extrema na sigurnih 40C sa 2x80mm (dakle 1x120mm). Sad se samo nećkam... uzeti 4850, stavit S1 i clockat do bola (s njim mora ić blizu 800MHz jer je čip isti kao 4870), ili pričekat da stignu i 4870 pa dat malo više novaca za GDDR5..hmmmm ![]() ![]() ![]() P.S. Idem skoknut u Denzilov 4850/S1 thread ![]()
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|