|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() imam jedan laptop koji bi volio customizirati za trogodišnjeg dečka ![]() imam nekih ideja,nabavio sam disney desktop theme,flash games for kids...i boot screen ću sredit s pajom patkom i njegovom slikom... postoji li išta što se može napraviti od windowsa da djetetu bude zabavno i interesantno?nekakav customization kit ili nešto? Imam još 15-tak dana da to sredim ![]() Inače radi se o malom nećaku od cure,ona će mu dat svoj ex laptop pošto mali već rastura svu živu tehniku ![]()
![]() |
#2 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
samo stavi gore igrica da ih nemoze sve odigrati naredne 3 godine. Jel realno u igricama ce provoditi 99% vremena ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Znači nešto tipa bojanka. Nešto gdje će morati savladati kretnje sa mišem i sl. Neki jednostavni break wall. Imaš one multimedijalne CDe sa Šegertom hlapiće, nešto o prometu, Sunčica i sl. Ako je curica nezaobilazna je Barbika i njezino oblačenje. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ok...hvala...budem se sad zaletio do hg spota oni imaju te učilice i igrice za djecu... nešto sam jucer skinuo s neta...neki freeware prog za djecu u kojem ima i nesto muzike...mjuza je super za njega,baš za djecu...i sad tražim od sinoć nešto slično ali da ima neki video spot s animiranim likovima ili bilo što da uz muziku pleše ili nešto...ako netko ima ideju gdje bi to mogao nać... znam da ima na youtube-u dosta takvih filmića s animiranim likovima i dječjom glazbom...ako niš ne nađem,budem skidao s youtube-a. btw cijeli komp će biti u disney style-u...ima program od disneya koji uredi windowse za djecu u stilu disneya ![]() & btw ova muzika šta sam skinuo nije tak loša ni za malo veće ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
davati djetetu od tri godine laptop da se igra je meni totalno debilno... daj mu bojice lego kocke ono ima milijun igracaka....
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() sta si ljubomoran? ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
mislim da nije ljubomoran nego je razuman..i ja držim da lap nije za tako malo dijete ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
I ja ali šta je tu je. Možeš mu staviti Urban Jungle to ti je igra u kojoj moraš poštovat pravila prometa (ne smiješ jurit i tak to.) uz to je i besplatna i ne treba ti jaki stroj za njeno pokretanje i GMA 900 će bit dosta.
![]() |
#13 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Po meni je komp totalno spaljivanje mozga za malu djecu. Trebaju ici u prirodu i mlatiti se granama, sutati loptu i sto vec klinci rade. Kad vidim puste parkove jasno mi je kud ta sva asocijalna generacija gljiva i mahovina ide. Moj klinac od 3 i pol godine moze malo udarati po PS2 i malo na kompu i sve zna klikati itd iako mu ne dozvoljavam vise od 1h dnevno. Ima LEGO kocke, ima Clickse ima more autica i prijatelje iz vrtica i nek se igraju kako treba. Sve mi se cini da ona M$-ova vizija prosjecnog tinejdzer amerikanca koji ima 70% virtualnih prijatelja i sam0 30% iz RL sve vise dolazi do izrazaja. Jadno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Isprike ako je vaj komentar suvišan pošto je autor tražio odgovor, a ne moj stav o tome, ali ne mogu si pomoć. Citiraj:
![]() Žmurica, lovica, hvatica, LEDica, limunada i naranča, pravljenje zamki, logora, raznih psina ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Da, mnogo je lakše djetetu dozvoliti da upija sve moguće i nemoguće smeće današnjeg doba, nego se baviti sa njime. I onda se svi čude kako klinci od 12 godina šutiraju po cesti mrtvu mačku, psuju starije osobe, oštećuju tuđu imovinu, zlostavljaju svoje vršnjalke i slično... Naravno da se to događa kada odrasli uopće ne mare za njih... Jednostavno puste da ih odgajaju TV i/ili kompjuter. Zato imamo toliko puno problematične djece koja nikoga i ništa ne poštuju i na najboljem su putu da danas-sutra postanu ološ i propaliteti. Mislim da djete mlađe od 10 godina nema šta tražiti ispred tastature i amen. Treba ga vodit na izlet, upisati ga na neki sport, zainteresirati ga za stvari koje će učiti u školi etc... Sve je bolje od ekrana.
![]() |
#17 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() Lego kocke im kupujte, vodite ih u prirodu nek traze bubasvabe i ganjaju loptu. Za komp uvijek imaju vremena u skoli, ionako se to pohvata u roku mjesec-dva kod prosjecno inteligentnog djeteta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Kao klinac s 7 godina sam dobio komp ali nisam se previše kačio za njega (tek s 14-15 sam se full zakačil), puno zanimljivije su bile psine i svinjarije ![]() Citiraj:
![]() Samo pazi malo, nisu baš legaći za 3-godišnjake, lako proguta pa bude cirkus... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
3.14zda ®
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
geek.
Datum registracije: Mar 2007
|
ako vec zatupljujes djete mozes mu mozda bar malo pomoci tj zatupit ga na pozivtivnu stranu. stavi mu edubuntu na laptop ![]()
![]() |
#24 |
Premium
|
Ajoj,fino ste se vi to raspisali ovdje. Jedini komentar koji ostavljam na temu vaše rasprave jest da ne filozofirate previše. Dijete je iz savjesne i zdrave obitelji i laptop mu se ne poklanja da bi visio na njemu po cijele dane. Kao što djeca vole pogledat crtić,e pa umjesto crtića će tu i tamo pogledat video spotove s zabavnom muzikom prikladnom njegovoj dobi ili odigrati neku jednostavnu igricu. Laptop je otpisan,radi ali ne najbolje...nije više za velika opterećenja,laptop je zamjenjen novim i sad ga treba samo dobro razbit,točka. Neka se iživi mali,razveselit će ga par crtića,par igrica i par videa... A sad dosta na tu temu,ovdje to "nije slučaj". Ako netko ima ideju-prijedlog neka sudjeluje u ovoj temi...ako ne,neka se ne troši dubokoumnim zaključcima na temu problema današnje djece.Svi smo mi toga svjesni,pod "svi" mislim na sebe i sebi bližnje.A drago mi je vidjet i vas da tako razmišljate jer ne želim da mi djeca budu okružena debilima. Žalosno je to što je u svijetu sve više osnovnih škola (npr, u Americi) čije se obrazovenje temelji i provodi putem kompjutera. ![]()
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dijete ima tri godine i ti bi mu dal laptop? Trogodišnje dijete se treba uzet za ruku i odvest u park da se izludira u pijesku, ljuljačkama i toboganu...nek uživa u prirodi i nek se druži s ostalim vršnjacima, a ne da yebe oči i mozak na računalu. U protvnom će mu se vokabular u prvom razredu osnovne svodit na LOL, ROFL, FTW i ostalim kenjarijama
![]() |
#28 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() Moj klinac je tako slucajno naletio na one GameHouse arkadne puzzle slagalice, ali ni to nisam dozvolio dulje od 1h i tocka. Htio bi on dulje, ali ne moze. Kad odigras svoje mozes u park ili van s deckima, nema slinjenja pred monitorom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ja sam isto od 3 godine na kompu pa sam ipak ispao normalan, završio školu sa 5, bavim se sportom, imam curu i tako ![]() ![]() istina, treba pazit šta se stavlja na komp... najbolje stavit neke edukativne programe, tako da mu ne bude prezanimljivo, a opet prčka po kompu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A da preskočiš uvod i daš mu odma cod ![]() Današnja djeca su vrlo napredna ![]() Nego.. Ja isto mislim da je prerano za limača latop i igre, bolje da bude vani što više a ne za kompom ko mi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|