PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windowsi za trogodišnje dijete... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111860)

Thoroughbred B 29.06.2008. 00:01

Windowsi za trogodišnje dijete...

imam jedan laptop koji bi volio customizirati za trogodišnjeg dečka :)

imam nekih ideja,nabavio sam disney desktop theme,flash games for kids...i boot screen ću sredit s pajom patkom i njegovom slikom...

postoji li išta što se može napraviti od windowsa da djetetu bude zabavno i interesantno?nekakav customization kit ili nešto?

Imam još 15-tak dana da to sredim :)

Inače radi se o malom nećaku od cure,ona će mu dat svoj ex laptop pošto mali već rastura svu živu tehniku :)

raf 29.06.2008. 10:22

samo stavi gore igrica da ih nemoze sve odigrati naredne 3 godine. Jel realno u igricama ce provoditi 99% vremena :)

Amdejac 29.06.2008. 10:38

Citiraj:

Autor raf (Post 1071023)
samo stavi gore igrica da ih nemoze sve odigrati naredne 3 godine. Jel realno u igricama ce provoditi 99% vremena :)

Da, ali te igrice moraju biti za trogodišnje dijete.
Znači nešto tipa bojanka. Nešto gdje će morati savladati kretnje sa mišem i sl.
Neki jednostavni break wall.
Imaš one multimedijalne CDe sa Šegertom hlapiće, nešto o prometu, Sunčica i sl.
Ako je curica nezaobilazna je Barbika i njezino oblačenje. :)

DjuBre 29.06.2008. 10:40

promijeni ikonu pokazivaca :kafa:

Thoroughbred B 29.06.2008. 11:23

Ok...hvala...budem se sad zaletio do hg spota oni imaju te učilice i igrice za djecu...

nešto sam jucer skinuo s neta...neki freeware prog za djecu u kojem ima i nesto muzike...mjuza je super za njega,baš za djecu...i sad tražim od sinoć nešto slično ali da ima neki video spot s animiranim likovima ili bilo što da uz muziku pleše ili nešto...ako netko ima ideju gdje bi to mogao nać...

znam da ima na youtube-u dosta takvih filmića s animiranim likovima i dječjom glazbom...ako niš ne nađem,budem skidao s youtube-a.

btw cijeli komp će biti u disney style-u...ima program od disneya koji uredi windowse za djecu u stilu disneya :)

& btw ova muzika šta sam skinuo nije tak loša ni za malo veće :D već imam omiljenu stvar => http://www.youtube.com/watch?v=YWMze...eature=related

:D naravno,ova moja stvar je obrada i totalno je cool :D

BlackDwarf 29.06.2008. 19:22

Moj trogodisnji necak igra Hlapica i Suncicu. :D

kasko 29.06.2008. 20:06

kada si se toliko potrudio da to sve posložiš za trogodišnjaka, napravi backup kad buš gotov...

Codiac 29.06.2008. 23:53

davati djetetu od tri godine laptop da se igra je meni totalno debilno... daj mu bojice lego kocke ono ima milijun igracaka....

Thoroughbred B 30.06.2008. 11:38

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1071918)
davati djetetu od tri godine laptop da se igra je meni totalno debilno... daj mu bojice lego kocke ono ima milijun igracaka....

mali voli tehniku,a taj laptop je za rasturit...cilj poklona je iznenađenje...da dijete bude sretno,lego kocke i bojice ga sigurno neće iznenadit :fiju: to svakodnevno lomi i rastura.

sta si ljubomoran? :D

Hamm 30.06.2008. 12:34

mislim da nije ljubomoran nego je razuman..i ja držim da lap nije za tako malo dijete :)

MAXx 30.06.2008. 12:40

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1072224)
i ja držim da lap nije za tako malo dijete :)

I ja ali šta je tu je.
Možeš mu staviti Urban Jungle to ti je igra u kojoj moraš poštovat pravila prometa (ne smiješ jurit i tak to.) uz to je i besplatna i ne treba ti jaki stroj za njeno pokretanje i GMA 900 će bit dosta.

syss 30.06.2008. 12:45

nemoj zaboravit izbrisat pr0n iz bookmarksa :D

Dizel 30.06.2008. 13:06

Po meni je komp totalno spaljivanje mozga za malu djecu. Trebaju ici u prirodu i mlatiti se granama, sutati loptu i sto vec klinci rade. Kad vidim puste parkove jasno mi je kud ta sva asocijalna generacija gljiva i mahovina ide. Moj klinac od 3 i pol godine moze malo udarati po PS2 i malo na kompu i sve zna klikati itd iako mu ne dozvoljavam vise od 1h dnevno. Ima LEGO kocke, ima Clickse ima more autica i prijatelje iz vrtica i nek se igraju kako treba.

Sve mi se cini da ona M$-ova vizija prosjecnog tinejdzer amerikanca koji ima 70% virtualnih prijatelja i sam0 30% iz RL sve vise dolazi do izrazaja. Jadno.

Fatal 30.06.2008. 13:17

Isprike ako je vaj komentar suvišan pošto je autor tražio odgovor, a ne moj stav o tome, ali ne mogu si pomoć.
Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1072248)
Po meni je komp totalno spaljivanje mozga za malu djecu. Trebaju ici u prirodu i mlatiti se granama, sutati loptu i sto vec klinci rade. Kad vidim puste parkove jasno mi je kud ta sva asocijalna generacija gljiva i mahovina ide. Moj klinac od 3 i pol godine moze malo udarati po PS2 i malo na kompu i sve zna klikati itd iako mu ne dozvoljavam vise od 1h dnevno. Ima LEGO kocke, ima Clickse ima more autica i prijatelje iz vrtica i nek se igraju kako treba...

Potpuno se slažem. Davajući računalo djeci u toj dobi ljudi rade grešku. Tu grešku da od djeteta naprave debila...Sve u svoje vrijeme. Djetetu s 10, a kamoli sa 3 godine nije mjesto za kompjuterom. Možda sam ja staromodan, ali svoje djetinjstvo nebi mjenjo za sve kompove svijeta, i sada mi je drago da sam prvi komp relativno kasno dobio :)

Žmurica, lovica, hvatica, LEDica, limunada i naranča, pravljenje zamki, logora, raznih psina :D i sličnog je puno prikladnije za malo djecu...IMO

rodney 30.06.2008. 13:43

nije greska ako mali nece bit za kompom 24/7... vidi mene, cijeli zivot sam imao komp u kuci i posve sam normalan. svaki tjedan izadjem van. nekad i dvaput :)

RisingPower 30.06.2008. 13:44

Da, mnogo je lakše djetetu dozvoliti da upija sve moguće i nemoguće smeće današnjeg doba, nego se baviti sa njime. I onda se svi čude kako klinci od 12 godina šutiraju po cesti mrtvu mačku, psuju starije osobe, oštećuju tuđu imovinu, zlostavljaju svoje vršnjalke i slično... Naravno da se to događa kada odrasli uopće ne mare za njih... Jednostavno puste da ih odgajaju TV i/ili kompjuter. Zato imamo toliko puno problematične djece koja nikoga i ništa ne poštuju i na najboljem su putu da danas-sutra postanu ološ i propaliteti. Mislim da djete mlađe od 10 godina nema šta tražiti ispred tastature i amen. Treba ga vodit na izlet, upisati ga na neki sport, zainteresirati ga za stvari koje će učiti u školi etc... Sve je bolje od ekrana.

Dizel 30.06.2008. 14:26

Citiraj:

Autor rodney (Post 1072287)
nije greska ako mali nece bit za kompom 24/7... vidi mene, cijeli zivot sam imao komp u kuci i posve sam normalan. svaki tjedan izadjem van. nekad i dvaput :)

Sto ne znaci da ti pola mozga nije pregorjelo :) Svaka pa i najbenignija djecja igrica ima onaj neki element "zaraze" i zadrzavanja djeteta pred kompom. Daj jos jedan i jos jedan i jos jedan level, pas mater. I ode dan u kurac i onda pocne pricati samo o igrici i ti fimovi mu se u glavi pocnu vrtjeti i ne komunicira normalno sa svijetom, jer ga nitko ne kuzi o cemu drobi. Najjadniji su mi primjeri tzv. internet radionica i informatickih udruga u gradovima na nivou grada/opcine gdje klinci nista pametno ne rade negu tuku CoD2/4 i jebu uzu i siru obitelj jedan drugom ni ne gledajuci se u oci. A kao sluze za informaticko opismenjavanje djece. Ma LoL.

Lego kocke im kupujte, vodite ih u prirodu nek traze bubasvabe i ganjaju loptu. Za komp uvijek imaju vremena u skoli, ionako se to pohvata u roku mjesec-dva kod prosjecno inteligentnog djeteta.

thedream 30.06.2008. 14:35

Jedna riječ..LEGO :D:D..loco,racer,island..itd:chears:

a disney.com , lego.com itd mislim da bi ti mogli dati poneku ideju za pointer.. i wallpaper,odnosno screensaver..

potemkin.hr 30.06.2008. 14:42

Kao klinac s 7 godina sam dobio komp ali nisam se previše kačio za njega (tek s 14-15 sam se full zakačil), puno zanimljivije su bile psine i svinjarije :D Nemaju pojma današnja djeca kaj propuštaju...
Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1072342)
Lego kocke im kupujte, vodite ih u prirodu nek traze bubasvabe i ganjaju loptu.

Potpis za LEGO kockice, još sad imam jednu velku kutiju punu toga blaga, čuvam za potomke :D
Samo pazi malo, nisu baš legaći za 3-godišnjake, lako proguta pa bude cirkus...

Dizel 30.06.2008. 15:28

Postoji LEGO po godistima, za bebace od 1-3 godine je Quattro, od 3-5 godina je Duplo i tek nakon 4-5 godina se mogu igrati sa normalnim malim kockicama.

potemkin.hr 30.06.2008. 15:52

Istina, postoje i one huge-ass za bebače al opreza nikad dosta...

Dizel 30.06.2008. 15:59

Moj sinek inace najvise voli Clics spajalice...ideja kao u prici :)

http://www.clics-toys.com/

devil_kc 30.06.2008. 16:00

ako vec zatupljujes djete mozes mu mozda bar malo pomoci tj zatupit ga na pozivtivnu stranu. stavi mu edubuntu na laptop;) poznavanja linuxa nikad odosta. ako krene posteno do 7. godine ce kompajlirat.

Thoroughbred B 30.06.2008. 16:17

Ajoj,fino ste se vi to raspisali ovdje.

Jedini komentar koji ostavljam na temu vaše rasprave jest da ne filozofirate previše.

Dijete je iz savjesne i zdrave obitelji i laptop mu se ne poklanja da bi visio na njemu po cijele dane.

Kao što djeca vole pogledat crtić,e pa umjesto crtića će tu i tamo pogledat video spotove s zabavnom muzikom prikladnom njegovoj dobi ili odigrati neku jednostavnu igricu.

Laptop je otpisan,radi ali ne najbolje...nije više za velika opterećenja,laptop je zamjenjen novim i sad ga treba samo dobro razbit,točka.

Neka se iživi mali,razveselit će ga par crtića,par igrica i par videa...

A sad dosta na tu temu,ovdje to "nije slučaj".

Ako netko ima ideju-prijedlog neka sudjeluje u ovoj temi...ako ne,neka se ne troši dubokoumnim zaključcima na temu problema današnje djece.Svi smo mi toga svjesni,pod "svi" mislim na sebe i sebi bližnje.A drago mi je vidjet i vas da tako razmišljate jer ne želim da mi djeca budu okružena debilima.

Žalosno je to što je u svijetu sve više osnovnih škola (npr, u Americi) čije se obrazovenje temelji i provodi putem kompjutera.
:beer:

Wolverine 30.06.2008. 16:23

Dijete ima tri godine i ti bi mu dal laptop?

Trogodišnje dijete se treba uzet za ruku i odvest u park da se izludira u pijesku, ljuljačkama i toboganu...nek uživa u prirodi i nek se druži s ostalim vršnjacima, a ne da yebe oči i mozak na računalu.

U protvnom će mu se vokabular u prvom razredu osnovne svodit na LOL, ROFL, FTW i ostalim kenjarijama

DoX_Chabar 30.06.2008. 16:30

Stavi onu Plus! verziju windowsa, dobiješ dosta tema i takvih stvari s njima...

Thoroughbred B 30.06.2008. 16:41

Citiraj:

Autor DoX_Chabar (Post 1072465)
Stavi onu Plus! verziju windowsa, dobiješ dosta tema i takvih stvari s njima...

To će bit prva liga :fala:

Dizel 30.06.2008. 17:37

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 1072448)
Ajoj,fino ste se vi to raspisali ovdje.

Dijete je iz savjesne i zdrave obitelji i laptop mu se ne poklanja da bi visio na njemu po cijele dane.

Kakve to veze iz koliko je zdrave/bolesne obitelji dijete? Kad se mali jednom navuce i spale mu se pola sivih stanica samo ces mu kuziti crvene oci ;) U pocetku ce mozda igrati sat-dva, ali kad naleti na neku zarazu zagarantirano je sranje.

Moj klinac je tako slucajno naletio na one GameHouse arkadne puzzle slagalice, ali ni to nisam dozvolio dulje od 1h i tocka. Htio bi on dulje, ali ne moze. Kad odigras svoje mozes u park ili van s deckima, nema slinjenja pred monitorom.

Renesis 30.06.2008. 17:41

ja sam isto od 3 godine na kompu pa sam ipak ispao normalan, završio školu sa 5, bavim se sportom, imam curu i tako :D bitan je pristup :D

istina, treba pazit šta se stavlja na komp... najbolje stavit neke edukativne programe, tako da mu ne bude prezanimljivo, a opet prčka po kompu :) ja sam počeo sa šahom :D

buljo 30.06.2008. 18:03

A da preskočiš uvod i daš mu odma cod :D
Današnja djeca su vrlo napredna :D

Nego.. Ja isto mislim da je prerano za limača latop i igre, bolje da bude vani što više a ne za kompom ko mi :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:58.