|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
Live CD, "Hirens boot CD" ???
Više puta mi se desilo da nisam mogao pokrenuti windowse te sam bio prisiljen reinstall gubeći sve podathe sa HD-a. I sad, čuo sam da postoje tzv. "Live CD" windows koji se pokreču direktno sa CD-a. Ima ih više verzija i zapeo mi je za oko "Hirens boot CD" ali imam nekih nejasnoča. Kad pokrenem sa CD-a "hirens boot cd" kako da se spojim na internet s obzirom da imam bežični router "Dlink- DSL-G684T" Može li ko da objasni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
ja mislim da je to samo u ekstremnim slučajevima i da je to nemoguće što ti tražiš... taj cd koristi se samo kad je stvarno nemoguće pokrenuti OS na disku da bi se došlo do podataka a da se ne otvara kučište... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Ok vjerovatno sam krivo informiran. Znači ako mi se zablesiraju windowsi mogao bi pomoču njega spasiti podatke. Sad me zanima jedna stvar, imam laptop i kad bi npr. pokrenuo taj Hirens Boot, kako sad da spržim neke važne podatke na prazan dvd s obzirom da onda moram da izvadim CD iz pogona. Šta če se onda desiti, da li če i dalje raditi Hirens Boot ili če se sve zablokirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Evo sad sam htio probati taj Hirens Boot, skinuo sam ga sa neta i vidim da ima samo jedan fajl (79 MB), koji nema nikakvu extensiju. Šta sad treba da uradim kako bi dobio bootable CD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
odeš u nero ili neki program za prženje i izabereš da ti sprži boot cd sa image-a. tj sa ove fajle koju si skinuo s neta |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
|
|
Oglas
|
|