PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Live CD, "Hirens boot CD" ??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107524)

manoval 13.05.2008. 22:42

Live CD, "Hirens boot CD" ???

Više puta mi se desilo da nisam mogao pokrenuti windowse te sam bio prisiljen reinstall gubeći sve podathe sa HD-a.
I sad, čuo sam da postoje tzv. "Live CD" windows koji se pokreču direktno sa CD-a.
Ima ih više verzija i zapeo mi je za oko "Hirens boot CD" ali imam nekih nejasnoča.
Kad pokrenem sa CD-a "hirens boot cd" kako da se spojim na internet s obzirom da imam bežični router "Dlink- DSL-G684T"
Može li ko da objasni.

kasko 14.05.2008. 00:58

ja mislim da je to samo u ekstremnim slučajevima i da je to nemoguće što ti tražiš...

taj cd koristi se samo kad je stvarno nemoguće pokrenuti OS na disku da bi se došlo do podataka a da se ne otvara kučište...

manoval 14.05.2008. 08:43

Ok vjerovatno sam krivo informiran.
Znači ako mi se zablesiraju windowsi mogao bi pomoču njega spasiti podatke.
Sad me zanima jedna stvar, imam laptop i kad bi npr. pokrenuo taj Hirens Boot, kako sad da spržim neke važne podatke na prazan dvd s obzirom da onda moram da izvadim CD iz pogona. Šta če se onda desiti, da li če i dalje raditi Hirens Boot ili če se sve zablokirati.

ZX 1 14.05.2008. 13:05

Ovdje možeš vidjeti što sve ima na CD-u.
Mislim da se svaki od programa dižu u višu memoriju i tu ostaju dok ne izađeš, što znači da možeš slobodno izvaditi CD.

Amdejac 14.05.2008. 14:29

Zašto reinstal kad postoji Repair i svi podaci ostaju.
A drugo, nakon više takvih slučajeva naučiš da podatke držiš na particiji na kojoj nije OS i redovito radiš Backup.

coconut 14.05.2008. 15:13

Citiraj:

Autor manoval (Post 1028359)
Ok vjerovatno sam krivo informiran.
Znači ako mi se zablesiraju windowsi mogao bi pomoču njega spasiti podatke.
Sad me zanima jedna stvar, imam laptop i kad bi npr. pokrenuo taj Hirens Boot, kako sad da spržim neke važne podatke na prazan dvd s obzirom da onda moram da izvadim CD iz pogona. Šta če se onda desiti, da li če i dalje raditi Hirens Boot ili če se sve zablokirati.

Napravi pomoću Hiren'sa drugu particiju pa c/p fileove na njega ili vanjski hard. Najbolje bi bilo da važne podatke NE držiš na particiji na kojoj je OS tako da ti uvijek ostanu.

manoval 14.05.2008. 18:42

Evo sad sam htio probati taj Hirens Boot, skinuo sam ga sa neta i vidim da ima samo jedan fajl (79 MB), koji nema nikakvu extensiju.
Šta sad treba da uradim kako bi dobio bootable CD.

Renesis 14.05.2008. 18:56

odeš u nero ili neki program za prženje i izabereš da ti sprži boot cd sa image-a. tj sa ove fajle koju si skinuo s neta

Vuco 14.05.2008. 23:08

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1028772)
odeš u nero ili neki program za prženje i izabereš da ti sprži boot cd sa image-a. tj sa ove fajle koju si skinuo s neta

Točnije, u Nero Burning ROM, pod Recorder -> Burn image i naći tu *.iso datoteku od Hirena

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57.