Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.04.2008., 22:41   #1
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Slaganje HTPC-a

Odlučio sam se slagati neku konfu koja ce mi biti HTPC, netreba mi ništa snažno, osnovna namjena bila bi gledanje filmova... Otvorio sam topic kako bi postao svoje ideje i kako bi mi vi pomogli... Kako nisam odvojio previse budžeta za HTPC biti ce slagan od polovnih komponenti... Treba mi sto veca tisina i da bude sto manjih dimenzija tako da cu kuciste vjerojatno sam raditi no to je posljednja briga.
Od komponenata imam MSI 645 ULTRA MBO http://www.msicomputer.com/PRODUCT/d...c/645ultra.htm , 256 mb rama (333mhz) i neku TV karticu, trebam nabaviti prvo proc da vidim jel to sve uopce radi, za kasniju optrebu sam razmisljao o celeronu jer se ne grije pa mi to pridonosi tišini i manjoj potrosnji struje (dakle manje iskoristavanje napajanja / manja buka napajanja ) valjda sam u pravu ???... Od IDE uređaja cu vjerojatno stavljati samo hard disk, floppy je nepotreban, skeptican sam prema DVD citacu jer stvara veliku buku i zauzima dobar dio mjesta a postoje i alternativni nacini da se gleda DVD... Kada nabavim sve komponente baciti cu se u rađenje kucista. Dakle sto sada nabaviti od procesora i koje napajanje???
marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2008., 23:32   #2
croclocker
Premium

croclocker's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
evo imam ti ja za tu maticnu jedan proc
p4 1.6ghz 400 bus --- > 80 kuna sa collerom
croclocker je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.04.2008., 00:10   #3
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Prvo ajde na oko 1GB RAMa, grafika integrirana ili neka lowend, HDD veliki, PSU što tiši (možeš ga sam utišati), CPU neki Celeron će poslužit. Tipkovnica i miš bežični!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2008., 15:38   #4
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Prvo ajde na oko 1GB RAMa, grafika integrirana ili neka lowend, HDD veliki, PSU što tiši (možeš ga sam utišati), CPU neki Celeron će poslužit. Tipkovnica i miš bežični!
Cemu toliko rama a tak slaba grafa (npr. intergrirana)?
Staro 14.04.2008., 16:14   #5
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
A sto ce ti bolja grafa od integrirane za HTPC kakav ti mislis sloziti na svojoj maticnoj? Znas sto je HTPC uopce? U tu tvoju maticnu se i ne mogu ukrumpirati nove HD grafe, pa cemu trpati pare u vrecu bez dna.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2008., 16:25   #6
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor marko_1 Pregled postova
Cemu toliko rama a tak slaba grafa (npr. intergrirana)?
Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
A sto ce ti bolja grafa od integrirane za HTPC kakav ti mislis sloziti na svojoj maticnoj? Znas sto je HTPC uopce? U tu tvoju maticnu se i ne mogu ukrumpirati nove HD grafe, pa cemu trpati pare u vrecu bez dna.
Eto dobio si odgovor, RAM je poželjno velik jer dosta aplikacije koje glume Media Center pojedu, i TV kartica too. Znači da se nebi vuko ko krepan pas onda malo više RAMa nije za bacit!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2008., 14:06   #7
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Eto dobio si odgovor, RAM je poželjno velik jer dosta aplikacije koje glume Media Center pojedu, i TV kartica too. Znači da se nebi vuko ko krepan pas onda malo više RAMa nije za bacit!
Tako znaci , budem kroz par dana isprobao ovu maticnu i ram pa cu vidjeti sto dalje moram kupit i postati napredak...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno