marko_1 |
13.04.2008. 22:41 |
Slaganje HTPC-a
Odlučio sam se slagati neku konfu koja ce mi biti HTPC, netreba mi ništa snažno, osnovna namjena bila bi gledanje filmova... Otvorio sam topic kako bi postao svoje ideje i kako bi mi vi pomogli... Kako nisam odvojio previse budžeta za HTPC biti ce slagan od polovnih komponenti... Treba mi sto veca tisina i da bude sto manjih dimenzija tako da cu kuciste vjerojatno sam raditi no to je posljednja briga.
Od komponenata imam MSI 645 ULTRA MBO http://www.msicomputer.com/PRODUCT/d...c/645ultra.htm , 256 mb rama (333mhz) i neku TV karticu, trebam nabaviti prvo proc da vidim jel to sve uopce radi, za kasniju optrebu sam razmisljao o celeronu jer se ne grije pa mi to pridonosi tišini i manjoj potrosnji struje (dakle manje iskoristavanje napajanja / manja buka napajanja :D) valjda sam u pravu ???... Od IDE uređaja cu vjerojatno stavljati samo hard disk, floppy je nepotreban, skeptican sam prema DVD citacu jer stvara veliku buku i zauzima dobar dio mjesta a postoje i alternativni nacini da se gleda DVD... Kada nabavim sve komponente baciti cu se u rađenje kucista. Dakle sto sada nabaviti od procesora i koje napajanje??? :chears:
|